Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1400

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 27 paź 2020, 9:23

Naiwni Ci protestujący skoro myślą że chodzi o aborcję. To jest temat przykrywający coś innego, jak zwykle zresztą. Gospodarka się wali, z wirusem sobie nie radzą więc trzeba wrzucić temat zastępczy którym prawie zawsze jest aborcja

Podzielimy społeczeństwo, bo nie wszyscy chcą wulgarnych haseł i blokowania dróg (tu się idealnie protesty wyłożyły bo w razie czego się pokaże przebitki kadrów z kościołów i teksów typu #wypierdalaj jako argument gdyby trzeba było użyć rozwiązań siłowych). Kobietki się wykrzyczą, zmęczą i przestana. A za 2 tygodnie Mati wjedzie i powie ze mamy skoki zakazen przez protesty i dla naszego dobra zamyka nas w domach.

Czemu tv nie pokazywała protestów anty covid? Bo wtedy ludzie by zaczęli widziec argumenty przeciwko lockdownowi. Teraz wszystkie media pokazują Kowalskiemu pełne ulice i dają mu idealna podkładkę pod słowa Mateusza które usłyszy nie dalej jak za 2 tygodnie. I Kowalski pokiwa głową i powie "no faktycznie, tak było, sam widziałem w tv"

Dziękuję, można się rozejść

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 paź 2020, 9:27

stary rupieć pisze:
27 paź 2020, 9:05
Straszna nowość, że podczas jakichkolwiek protestów, marszów, blokad czy innych maratonów najbardziej cierpią zwykli mieszkańcy.
Była niepisana zasada, żeby podczas protestów nie utrudniać zbytnio życia mieszkańcom. To był pierwszy protest jaki pamiętam, który skutecznie zablokował Warszawę. Jeszcze żadna grupa społeczna nie zdecydowała się zablokować kluczowych ulic i to jeszcze na tak długo.
Mieszkam przy wielokrotnie wybieranej ulicy do maratonów. Nigdy nie miałem problemu z tym związanego. Zawsze tworzono alternatywy do wjazdu i wyjazdu. Wczoraj podczas tej przemyślanej akcji poblokowano Warszawę tak, żeby nie można było korzystać z takich alternatyw.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 paź 2020, 10:09

Tak samo jak przy rolnikach potępiam tego typu protesty o czym pisałem wcześniej gdzie mi zarzucano, że jadę tylko po rolnikach :] totalny debilizm, Gdańsk zablokowany od 16 i jeszcze o 22 było słychać klaksony

“Koniec. Wojna 🖕🏼
Wyzywam cię na pojedynek psychopato i dewiancie religijny z Żoliborza i każdego twojego psa bez kręgosłupa. Pojedynek na świadomość, wyedukowanie i empatię.
Chowasz się starcze za kordonami policji?
W 81ym roku też byłeś dokładnie tak samo odważny?
Mam dosyć ciebie i twoich kumpli chamów przebranych w garnitury udających elokwentne i wykształcone persony.
Mam dosyć nepotyzmu, cwaniactwa, indolencji, nieumiejętnosci, niekompetencji, cynizmu i chamstwa rządu. Mam dosyć dewastacji i rozkradania tego państwa. Mam dosyć patrzenia jak szarpiecie się o koryto kiedy kraj tonie w coraz większych długach. Mam dosyć ratowania płodów, które i tak umrą w momencie kiedy brakuje miejsc w szpitalach a ludzie umierają w karetkach albo na chodnikach. Ludzie którzy uczciwie zostawiają podatki w tym kraju i w zębach zanoszą każdą składkę ZUS, a w krytycznym momencie nie przysługuje im NIC. A w punktach analizy testów na nasz koszt analizowane są testy całych rodzin rządowych. Mam dosyć pierwszeństwa kast rządzących. Mam dosyć pierdolenia po 5 latach ze to wszystko Tusk, przez Tuska i dzięki Tuskowi. To są odpowiedzi dzieciaków z piaskownicy, gówniarzerii której ktoś zdeptał babkę z piasku. Mam dosyć wysłuchiwania, że jestem „chamską hołotą”, „zdradziecką morda” czy „gorszym sortem”. Mam dosyć patrzenia jak na stanowiskach zasiadają ludzie niekompetentni, nie mający pojęcia czym ich resort się kieruje, byle nasi, byle wierni a na ustach mający jeszcze gówno od dolizywania tyłków tych co wyżej w łańcuchu pisowskim. Mam dosyć faszysty i homofoba na stołku ministra edukacji, który forsuje kary cielesne wobec dzieci. Mam dosyć przyzwolenia na bicie kobiet w zaciszu czterech ścian. Mam dosyć nazywania ludzi o orientacji homoseksualnej „nieludźmi”. Mam dosyć żeby o mojej przyszłości decydował koleś, który sam nie może się zdecydować jakiej jest orientacji, nienawidzi kobiet i wszystkich będzie karał za swoją frustrację. MAM [k****] DOSYĆ!
P.s. Na duże litery nie zasłużyłeś.”

Simlat ostro pojechał 👌💪
Ostatnio zmieniony 27 paź 2020, 10:19 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 paź 2020, 10:19

To słodkie, jak Mazur czy Bienias skarżą się o to jak ich życie w ostatnich dniach stało się niewygodne ze względu na to że są poblokowane ulice.

Ale tego jak niewygodne stanie się życie kobiet rodzący ciężko upośledzone dzieci ich nie obchodzi. ;)

W życiu Bieniasa to że ma przez dobę zablokowaną ulicę jest większą tragedią, niż gdyby jego żona miała urodzić dziecko z ciężką niepełnosprawnością i przez to mieć problem ze sprawnym przechodzeniem przez tą ulicę przez resztę życia. Nazwałbym to "Paradoksem Bieniasa".
Ostatnio zmieniony 27 paź 2020, 10:23 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 paź 2020, 10:22

Tomusmc pisze:
27 paź 2020, 10:09
Tak samo jak przy rolnikach potępiam tego typu protesty o czym pisałem wcześniej gdzie mi zarzucano, że jadę tylko po rolnikach :] totalny debilizm, Gdańsk zablokowany od 16 i jeszcze o 22 było słychać klaksony
+1

Walcząc o swoją wolność nie pozwalają ludziom dotrzec do pracy, do żłobka, do lekarza, do sklepu. W takim momencie, nawet jeśli w 100% zgadzałbym się z postulatami to i tak uważam protestujących za idiotów. I nie ma znaczenia czy robią to rolnicy, kobiety czy strażacy. Za blokowanie dróg i utrudnianie życia każdej grupie społecznej rozjeżdzałbym każdego. Wczoraj z gościem wszedłem w dyskusję to zaczął od argumentów:
- ile klas skończyłeś? Ja, że mam wyższe wykształcenie, ale fajnie, żę ocenia człowieka po wyglądzie.
- no jasne, a ile książek czytasz w roku? W tym miesiącu przeczytałem 4.
- a spierdalaj.

I jak tu dyskutować? :rotfl4:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 paź 2020, 10:23

Nie warto dyskutowąc bo dyskusji nie będzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 10:24

j1mmy pisze:
27 paź 2020, 10:23
Nie warto dyskutowąc bo dyskusji nie będzie.
No nie będzie dyskusji, ponieważ obie strony za bardzo się różnią swoimi poglądami.
Szkoda tylko że protestujący nie zdają sobie sprawy jak bardzo utrudniają życie wszystkim pozostałym osobom dookoła, przez co zamiast te osoby je wspierać, są na przekór im przeciwne.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 paź 2020, 10:27

Zabawne że właśnie ci forumowicze którzy swego czasu nagłośnie chcieli rozliczać komunistów - DDK, Mazur, Bienias, cloner - dzisiaj sami zachowują się jak komuniści i chcą ludziom zabraniać protestów. W takich chwilach wychodzi kto kim jest naprawdę, a kto tylko kryję się za pustymi hasłami.

Zdradzę wam tajemnicę - protesty Solidarności w 1990 też utrudniały ludziom przechodzenie przez jezdnię. Rozumiem ze wtedy też byście do nich strzelali i rozjeżdżali samochodami?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 paź 2020, 10:28

Cóż, dla niektórych protesty dzielą się na dwie kategorie:
- taką, która jest symboliczna i nikomu nie przeszkadza i wtedy tego się nie popiera - bo jak można popierać protest, gdy tam sobie ludzie malują kredą po asfalcie
- taką, która potrafi być uciążliwa dla innych i wtedy tego się nie popiera, bo jak można popierać protest, który jest problemem dla niewinnych ludzi

Tak jak protest nauczycieli, który miał etapy dla władzy:
"Jak możecie protestować kosztem niewinnych uczniów?!"
oraz
"Taką formę protestów to my mamy w dupie, protestujcie ile chcecie"

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 10:29

sickstick pisze:
27 paź 2020, 10:27
Zabawne że właśnie ci forumowicze którzy swego czasu nagłośnie chcieli rozliczać komunistów - DDK, Mazur, Bienias, cloner - dzisiaj sami zachowują się jak komuniści i chcą ludziom zabraniać protestów. W takich chwilach wychodzi kto kim jest naprawdę, a kto tylko kryję się za pustymi hasłami.
:roftl3: Nic nie zrozumiałeś.
Jak chcą protestować to pod sejm, trybunał, siedziby pisu, a nie blokować ulicę postronnym osobom.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 paź 2020, 10:30

Ni zgadzam się clonerze. Protestujący doskonale sobie zdają sprawę z uciążliwości protestu i robią to z pełną premedytacją. Strajk ma być uciążliwy inaczej nie ma sensu. Strajkujący wybrali jedyny język , który rozumie rzad czyli uliczne protesty.

Ciekawe czy rzad weźmie ich na przeczekanie jak nauczycieli?

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 27 paź 2020, 10:32

Wszyscy tacy mądrzy, postępowi, ultra europejscy. Jakoś nie czytam w dyskusji, gdzie to od 27 lat powstała poważna partia/koło/stowarzyszenie inteligenckiej a przede wszystkim merytorycznej części kobiet, które to kobiety dbałyby o prawa kobiet i rodzin w Polsce. Zmieniały legislacje, prowadziły merytoryczną dyskusje w przeciągu lat i edukowała społeczeństwo w tym młodzież o roli kobiety w społeczeństwie i rodzinie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 10:32

j1mmy pisze:
27 paź 2020, 10:30
Ni zgadzam się clonerze. Protestujący doskonale sobie zdają sprawę z uciążliwości protestu i robią to z pełną premedytacją. Strajk ma być uciążliwy inaczej nie ma sensu. Strajkujący wybrali jedyny język , który rozumie rzad czyli uliczne protesty.
Strajk ma być uciążliwy dla postronnych, a zupełnie nieuciążliwy dla rządu. No ciekawe. Bo po tych protestach postronne osoby nie są wkurwione na pis, tylko na osoby, które protestują. Ciekawe kto na tym więcej straci ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 paź 2020, 10:37

Nikt zainteresowanych nie odpowiedział na pytanie, czy do protestujących w 1990 też chcielibyście strzelać z ostrej amunicji dla tego że blokowali ulice.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 paź 2020, 10:40

cloner pisze:
27 paź 2020, 10:29
Jak chcą protestować to pod sejm, trybunał, siedziby pisu, a nie blokować ulicę postronnym osobom
O, wypisz wymaluj marsze faszystow.🤗

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”