Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1402

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 27 paź 2020, 11:19

no ale jeszcze nie było bójek a to powoli do tego zmierza ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 paź 2020, 11:32

sickstick pisze:
27 paź 2020, 10:27
Zabawne że właśnie ci forumowicze którzy swego czasu nagłośnie chcieli rozliczać komunistów - DDK, Mazur, Bienias, cloner - dzisiaj sami zachowują się jak komuniści i chcą ludziom zabraniać protestów. W takich chwilach wychodzi kto kim jest naprawdę, a kto tylko kryję się za pustymi hasłami.
Gdzie napisałem, żę zabraniam protestów? Niech protestują - niech idą pod TK, niech idą pod dom Kaczyńskiego, niech robią marsz. Ale za celowe blokowanie całych miast głeboki [ch**] w dupe każdej grupie społecznej.
venomik pisze:
27 paź 2020, 10:28
Cóż, dla niektórych protesty dzielą się na dwie kategorie:
- taką, która jest symboliczna i nikomu nie przeszkadza i wtedy tego się nie popiera - bo jak można popierać protest, gdy tam sobie ludzie malują kredą po asfalcie
- taką, która potrafi być uciążliwa dla innych i wtedy tego się nie popiera, bo jak można popierać protest, który jest problemem dla niewinnych ludzi

Tak jak protest nauczycieli, który miał etapy dla władzy:
"Jak możecie protestować kosztem niewinnych uczniów?!"
oraz
"Taką formę protestów to my mamy w dupie, protestujcie ile chcecie"
Odpowiedź wyżej - niech protestują, ale jeśli ktoś walczy o "swoją" wolność zabierając ją innym to nigdy nie będzie poparcia. To tak, jak ja, walcząc o zniesienie zakazów stadionowych blokował całe miast leżąc na ulicy -to byłaby głupota. Mogę walczyć o to w inny sposób - taki, który nie przeszkodzi wszystkim pozostałym w codziennej egzystencji.
j1mmy pisze:
27 paź 2020, 10:30
Ni zgadzam się clonerze. Protestujący doskonale sobie zdają sprawę z uciążliwości protestu i robią to z pełną premedytacją. Strajk ma być uciążliwy inaczej nie ma sensu. Strajkujący wybrali jedyny język , który rozumie rzad czyli uliczne protesty.
No to skoro oni są niezadowoleni z powodu zabierania im wolności i w ramach tego zabraniają mi normalnie egzystować w przestrzeni publicznej to dlaczego ja mam sięprzejmować ich wolnością? Dla mnie robią dużo gorszą rzecz niż robi PiS, Kościół czy TK.
Wybrali jedyny język? Mam nadzieję, że znając konsekwencję. Z dnia na dzień coraz więcej ludzi wyjdzie na ulicę żeby zatryzmać protestujących. Wczoraj chyba z 6 znajomych pisało do mnie czy idziemy jutro się przejść po mieście, gdyby komuś przyszło na myśl coś głupiego. Co więcej - 4 z tych osób, w tym ja, uważają wyrok TK za kompletnie niepotrzebny i nie zgadzają się z ustawą.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 11:33

DDK pisze:
27 paź 2020, 10:22
Za blokowanie dróg i utrudnianie życia każdej grupie społecznej rozjeżdzałbym każdego.
Ale wiesz, że kibice Wisły też protestowali po stronie kobiet i szli z nimi zwartą grupą ramię w ramię?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 11:33

cóż za język miłości, lewa strona w pełnej krasie :mrgreen:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 paź 2020, 11:36

Wiem. A drudzy kibice Wisły pilnowali Kościołów, żeby nikt po nich nie pisał sprejem. Kibiców Wisły jest kilkadziesiąt tysięcy i poglądy mają od skrajnie lewicowych po skrajnie prawicowe. Nie ma to dla mnie znaczenia - nie oceniam człowieka przez to czy jest kibicem, studentem, księdzem czy jeszcze kim innym. Jeśli kibic Wisły okaże się gwałcicielem to sam będę z nim jechał. Jeśli kibic Wisły będzie konfidentem - to samo. Jeśli kibic Wisły będzie blokował całe miasto w imię walki o "wolność" to też niech liczy się z konsekwencjami. I nie ma w takim wypadku znaczenia co robi w życiu prywatnym.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 11:38

DDK pisze:
27 paź 2020, 11:36
Wiem. A drudzy kibice Wisły pilnowali Kościołów, żeby nikt po nich nie pisał sprejem. Kibiców Wisły jest kilkadziesiąt tysięcy i poglądy mają od skrajnie lewicowych po skrajnie prawicowe. Nie ma to dla mnie znaczenia - nie oceniam człowieka przez to czy jest kibicem, studentem, księdzem czy jeszcze kim innym. Jeśli kibic Wisły okaże się gwałcicielem to sam będę z nim jechał. Jeśli kibic Wisły będzie konfidentem - to samo. Jeśli kibic Wisły będzie blokował całe miasto w imię walki o "wolność" to też niech liczy się z konsekwencjami. I nie ma w takim wypadku znaczenia co robi w życiu prywatnym.
Dobrze, że wiesz. Bo jak na razie w dyskusji przewijają się tylko te podłe kobiety, a tymczasem na protestach spotkać można także innych ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 11:44

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 11:38
Bo jak na razie w dyskusji przewijają się tylko te podłe kobiety, a tymczasem na protestach spotkać można także innych
A jakie Twoje zdanie nt. kobiet, które niszczą kościoły? nt. kobiet których głównym hasłem jest "jebać pis", "jebać kaczora", "jebać morawieckiego" i "wypierdalać"?

Gdybym ja miał przyciągnąć do siebie nieprzekonane osoby to nie używałbym hasła "wypierdalać".

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 paź 2020, 11:47

Przecież to nie jest protest mający na celu przyciągnięcie nieprzekonanych. To jest protest wyrażający sprzeciw wobec skręcania w stronę Państwa religijnego. Ja tam popieram akcję bazgrania po kościołach jak mówi stare porzekadło : Kto sieje wiatr ten zbiera burzę.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 11:49

cloner pisze:
27 paź 2020, 11:44
A jakie Twoje zdanie nt. kobiet, które niszczą kościoły? nt. kobiet których głównym hasłem jest "jebać pis", "jebać kaczora", "jebać morawieckiego" i "wypierdalać"?

Gdybym ja miał przyciągnąć do siebie nieprzekonane osoby to nie używałbym hasła "wypierdalać".
Demolowania czegokolwiek nie popieram, ale już obklejanie plakatami to nic strasznego. Natomiast jeśli chodzi o język - są sytuacje, w których wulgaryzmy są wskazane. Protest z krzykami: "Uprzejmie prosimy, dajcie nam spokój" budziłby tylko śmieszność, a tak dosadnie widać, że miarka się przebrała. I na szczęście nie tylko kibolom wolno przeklinać, innym również ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 11:50

j1mmy pisze:
27 paź 2020, 11:47
To jest protest wyrażający sprzeciw wobec skręcania w stronę Państwa religijnego. Ja tam popieram akcję bazgrania po kościołach
Daj adres, przyjdę pomalowac ci mieszkanie sprejem, też nie zgadzam sie z twoimi przekonaniami.
j1mmy pisze:
Przecież to nie jest protest mający na celu przyciągnięcie nieprzekonanych
Jest. Na każdym protescie słychac głosy "chodzcie z nami".

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 27 paź 2020, 11:53

DDK pisze:
27 paź 2020, 11:36
Wiem. A drudzy kibice Wisły pilnowali Kościołów, żeby nikt po nich nie pisał sprejem
Zastanawia mnie co jest dla KK większą hańbą większym wstydem większą obrazą pomazanie kawałka muru sprejem czy posiadanie w sowich szeregach dzieciorobów,pijaków,pedofili,dziwkarzy,oszustów,złodziei czy hazardzistów da się ich bardziej obrazić niż robią to sami ? :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 11:55

Conrado pisze:
27 paź 2020, 11:53
Zastanawia mnie co jest dla KK większą hańbą większym wstydem większą obrazą pomazanie kawałka muru sprejem czy posiadanie w sowich szeregach
Hańba dla kościoła jest posiadane takich osób.
Hańba dla protestujących jest niszczenie cudzej własności.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 paź 2020, 11:58

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 12:00

cloner pisze:
27 paź 2020, 11:50
I po tym wnosisz, że to jest cel całej akcji? :D
To tak jakby celem chodzenia na mecze było buntowanie się przeciw PZPN, bo z trybun leci "je*ać PZPN" :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 paź 2020, 12:01

cloner pisze:
27 paź 2020, 11:50
j1mmy pisze:
To jest protest wyrażający sprzeciw wobec skręcania w stronę Państwa religijnego. Ja tam popieram akcję bazgrania po kościołach
Daj adres, przyjdę pomalowac ci mieszkanie sprejem, też nie zgadzam sie z twoimi przekonaniami.
j1mmy pisze:
Przecież to nie jest protest mający na celu przyciągnięcie nieprzekonanych
Niewątpliwie bloki na mojej ulicy sa ozdoione graffiti Elany, muszę z tym żyć.

Nie mniej różnica między mną a Kościółem katolickim jest taka że ja jestem osoba prywatną , a kościół instytucją publiczną.
I ja prowadzę jakąś tam dyskusję a Kościół lobbuje za pewnymi zmianami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”