Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1405

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 13:12

DDK pisze:
27 paź 2020, 13:04
własnie dlatego teksty typu "wstyd, że w tej i tej strukturze są tacy i tacy ludzie" raczej nie ma sensu. Ewentualnie ma, jeśli te osoby są twarzą tej struktury
No nie, cały czas nie widzisz różnicy. KK to środowisko pouczające innych o moralności, a na własnym podwórku chroni zwyroli i odznacza się wybitnym poziomem zepsucia jako całość. Nijak się to ma do sytuacji, w której na ulicy staje za nami jakiś obcy psychol, nawet jeśli tak jak my jest fanem tego samego klubu albo zwolennikiem tej samej partii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 13:13

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 13:12
KK to środowisko pouczające innych o moralności
To się nawet nieźle kontrastuje ze środowiskiem protestujących, u nich o jakiejkolwiek moralności trudno mówić w ogole.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 27 paź 2020, 13:19

Bo przeklinają zamiast ruchać dzieci ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 13:20

Conrado pisze:
27 paź 2020, 13:19
Bo przeklinają zamiast ruchać dzieci ?
Bo chcą zabijać nienarodzone dzieci.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 13:21

A propos malowania po murach, fantastyczne wyjaśnienie znalazło się dzisiaj na InstaStory u Architecture is a good idea https://www.instagram.com/architectureisagoodidea/ - polecam, jeśli ktoś korzysta z IG.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 13:24

cloner pisze:
27 paź 2020, 13:20
Bo chcą zabijać nienarodzone dzieci.
Ale wiesz, że tam protestują też osoby, które wcale nie są za aborcją? :lol2:
Protest dotyczy odbierania nam prawa decydowania o swoim ciele.

Fajnie się komentuje i mówi innym, jak mają żyć, jak sprawa nigdy nie będzie cię dotyczyć. Bardzo wygodne :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 13:27

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 13:24

Fajnie się komentuje i mówi innym, jak mają żyć, jak sprawa nigdy nie będzie cię dotyczyć. Bardzo wygodne
Jak nie będzie dotyczyć? Chcę być ojcem i chcę mieć wpływ. A nie że kobieta powie: "aborcja i [ch**]". :mrgreen:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 13:31

cloner pisze:
27 paź 2020, 13:27
Jak nie będzie dotyczyć? Chcę być ojcem i chcę mieć wpływ. A nie że kobieta powie: "aborcja i [ch**]".
Przecież "aborcja i [ch**]" była, jest i będzie - jak ktoś nie chce mieć dziecka, to i tak się go pozbędzie.
Mówimy tu o sytuacji, w której Twoje potencjalne dziecko będzie konało w męczarniach zaraz po urodzeniu, które to urodzenie - tak notabene - będzie obarczone bardzo dużym ryzykiem utraty zdrowia dla Twojej partnerki. Nigdy nie będziesz na miejscu tego dziecka i tej kobiety, dlaczego więc dajesz sobie prawo decydowania o nich?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 13:32

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 13:31
Mówimy tu o sytuacji, w której Twoje potencjalne dziecko będzie konało w męczarniach zaraz po urodzeniu, które to urodzenie - tak notabene - będzie obarczone bardzo dużym ryzykiem utraty zdrowia dla Twojej partnerki. Nigdy nie będziesz na miejscu tego dziecka i tej kobiety, dlaczego więc dajesz sobie prawo decydowania o nich?
Ale to tylko mały promil, ogromna część to dzieci np. z downem czy innym zaburzeniem, np. bez wykształconej ręki.
I przeczytaj sobie raz jeszcze wyrok trybunału, nawet dzisiejsze wypowiedzi, powiedzieli wyraźnie że sprawa ta nie ma zastosowania, gdy zagrożone jest życie matki.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 paź 2020, 13:36

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 13:12
No nie, cały czas nie widzisz różnicy. KK to środowisko pouczające innych o moralności, a na własnym podwórku chroni zwyroli i odznacza się wybitnym poziomem zepsucia jako całość. Nijak się to ma do sytuacji, w której na ulicy staje za nami jakiś obcy psychol, nawet jeśli tak jak my jest fanem tego samego klubu albo zwolennikiem tej samej partii.
Widzę różnicę, ale nie rozumiem wplatywania w dyskusję takich tekstów, bo tylko rozwalają dyskusję. Ale myśle, ze doszliśmy do kompromisu :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 13:40

cloner pisze:
27 paź 2020, 13:32
I przeczytaj sobie raz jeszcze wyrok trybunału, nawet dzisiejsze wypowiedzi, powiedzieli wyraźnie że sprawa ta nie ma zastosowania, gdy zagrożone jest życie matki.
Ciąża jest na tyle hardkorowym stanem dla organizmu, że nawet ta wzorcowa jest obarczona dużym ryzykiem dla matki. Ja miałam problemy od 4 miesiąca, a poród miałam normalny. Moja przyjaciółka miała łagodną, lekką ciążę i przy porodzie musieli ją ratować. Bardzo łatwo będzie manipulować i twierdzić, że życie matki nie jest zagrożone. Poza tym - mówisz o życiu, ja wspominałam o zdrowiu - tak fizycznym, jak i psychicznym. Ciekawe czy tak chętnie zajmiesz się niepełnosprawnym dzieckiem, jak Twoja kobieta przez pól roku po porodzie będzie wrakiem leżącym w łóżku.
cloner pisze:
27 paź 2020, 13:32
Ale to tylko mały promil, ogromna część to dzieci np. z downem czy innym zaburzeniem, np. bez wykształconej ręki.
Ten mały promil też ma znaczenie dla kobiet, które może to spotkać. Nie zrozumiesz tego, jeśli to ryzyko nie wisi nad Twoją głową.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 27 paź 2020, 13:43

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 13:24

Fajnie się komentuje i mówi innym, jak mają żyć, jak sprawa nigdy nie będzie cię dotyczyć. Bardzo wygodne :)
Przecież to nie prawda, kobiety w Polsce decydują same o sobie o swoich dzieciach, ciele i samej dupie. Inna sprawa gdy tą dupę dzielą z inną osobą i z tego powstaje osoba trzecia, której Konstytucja też daje prawa. I o to się wszystko rozchodzi.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 13:46

Kojiro pisze:
27 paź 2020, 13:43
Przecież to nie prawda, kobiety w Polsce decydują same o sobie o swoich dzieciach, ciele i samej dupie. Inna sprawa gdy tą dupę dzielą z inną osobą i z tego powstaje osoba trzecia, której Konstytucja też daje prawa. I o to się wszystko rozchodzi.
Taaa, "osoba trzecia", która nie jest w stanie przeżyć minuty poza organizmem matki, a w przypadku, gdy po narodzinach będzie nie taka jak trzeba, np. niepełnosprawna, w ogromnej liczbie przypadków wychowuje się bez ojca, bo "tatuś nie mógł tego dźwignąć".

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 27 paź 2020, 13:48

Cloner założmy że Ty jesteś porządnym facetem z zasadami i zostałbyś w takiej sytuacji przy swojej partnerce w takiej sytuacji(odpukać) ale statystycznie 8 na 10 facetów podwija kitę i ucieka zostawiając kobietę i chorego dzieciaka samym sobie bo państwo zapewnia tylko niewielką część pomocy a kobieta mająca plany na przyszłość zostaje zmuszona do bycia opiekunką 24 h na dobę do końca życia dziecka.
Zastanów się czy ktokolwiek po za rodzicami powinien mieć prawo o tym decydować.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 13:51

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 13:40
Poza tym - mówisz o życiu, ja wspominałam o zdrowiu - tak fizycznym, jak i psychicznym. Ciekawe czy tak chętnie zajmiesz się niepełnosprawnym dzieckiem, jak Twoja kobieta przez pól roku po porodzie będzie wrakiem leżącym w łóżku.
A kto wspomoże moje życie psychiczne, gdy moja żona samodzielnie będzie mogła podjąć decyzję o aborcji? Bardzo egoistyczne podejście, kobiety ciągle tylko "ja", "ja" i "ja". A kiedy pojawi się "dziecko" i "mąż/partner" w rozmowach?

Kojiro pisze:
27 paź 2020, 13:43
Ooo, w końcu mądry post Kojiro.
O to chodzi, o prawo do życia tego dziecka, które powstało.

Conrado pisze:
27 paź 2020, 13:48
Cloner założmy że Ty jesteś porządnym facetem z zasadami i zostałbyś w takiej sytuacji przy swojej partnerce w takiej sytuacji(odpukać) ale statystycznie 8 na 10 facetów podwija kitę i ucieka zostawiając kobietę i chorego dzieciaka samym sobie bo państwo zapewnia tylko niewielką część pomocy a kobieta mająca plany na przyszłość zostaje zmuszona do bycia opiekunką 24 h na dobę do końca życia dziecka.
Eeeee, ale wiesz że dziecko, nawet chore, można oddać nawet do "okna życia"?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”