Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1423

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 paź 2020, 23:15

Tolerancja pełną gębą z Waszej strony. Aż się żygać chce. Siedzimy na forum piłkarskim, kibice poszli bronić żeby nikt nie rozjebał kościołów, nie popisał pomników, a z Waszej strony wychodzi tylko obłuda.

Ludzie pod szyldem fundacji pomagają dzieciom - zajebiście. Robią to jako kibice - no [k****] jak tak można, jak Wy wszystko rozpierdalacie. Idą stać przed Kościołem, żeby żadne zjeby nie pisały po nich sprejem - zjebane pajace bijące kobiety. Pójdziemy sprzątać cmentarze - "no a zaraz wrócą i z powrotem to rozpierdolą".

To, żę Wy siedzicie w domu i nic nie robicie, nie znaczy, że ja będę siedział i patrzył. Jak ktoś ruszy cośdla mnie ważnego to reaguje. JEśli ktos niszczy flagę, pomniki, kościoły - to trzeba pilnować. Jak ktoś mnie zaatakuje to odpowiem.

Znowu się odechciewa pisania na forum, jak się czyta to całe gówno. Siedzcie sobie tutaj i głaszcie się po fiutach atakując tych złych "kiboli" wszędzie, gdzie tylko można. Dobrze, że możecie to robić tylko w internecie. CZas wylogować się do życia.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 paź 2020, 23:16

Narodowcy to najbardziej spierdolona grupa w tym kraju. No nie ma drugiej takiej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 paź 2020, 23:17

stary rupieć pisze: ↑
28 paź 2020, 23:01
Czyli tradycyjni rozpierdalacze miejsc różnego rodzaju teraz pilnują żeby inni tego nie robili
Kibole musza sie czuc potrzebni i nieustannie sobie i innym udowadniac ze sa mescy.
Niestety czasy sa dramatyczne nie tylko dla kiboli ale dla wielu facetow w ogole. Kobiety stale poszerzaja granice swojej wolnosci uciekajac z tradycyjnej roli matki Polki ktora wiernie siedziala w domu i rodzila dzieci mezowi ktory ich utrzymywal. Co gorsza przez srodki antykoncepcyjne oraz aborcje to wlasnie kobiety sa w stanie kontrolowac czy chca miec dziecko czy tez nie. To budzi wsrod mezczyzn niepokoj rozgoryczenie i obniza ich wartosc.
No i generalnie w naszym regionie panuje pokoj nie ma wojen wiec nawet ci odwazniejsi jakby mieli ochote w ten sposob udowodnic jakimi sa kozakami to nie maja takiej mozliwosci.
Pozostaja puste gesty bojowe hasla i walka z mniej lub bardziej urojonymi zagrozeniami.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 paź 2020, 23:27

Tzn jeśli jedna strona ogłasza że jest wojna i mając znaczną przewagę liczebną uciekają na sam widok grupki oponentów.... No to już chyba lepiej żeby w strajku kobiet brały udział same kobiety

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8802
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2020, 23:31

ozob pisze: ↑
28 paź 2020, 23:16
Narodowcy to najbardziej spierdolona grupa w tym kraju. No nie ma drugiej takiej.
Są gorsze.
Są to osoby, które krzyczą "jebać narodowców", a na ich widok sami uciekają.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 paź 2020, 23:48

cloner pisze:
Są gorsze.
A ten podnieca się ciągle tym kto silniejszy i groźniejszy. Słabizna.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8802
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 paź 2020, 23:58

League pisze: ↑
28 paź 2020, 23:48
cloner pisze:
Są gorsze.
A ten podnieca się ciągle tym kto silniejszy i groźniejszy. Słabizna.
Lol.
Mój post to odp na głupotę ozoba.
No ale zbyt wiele nie mogę wymagać od ochroniarza.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 paź 2020, 0:52

Świat odwrócony na drugą stronę. Mazur daje wykłady z prawa ( treści przepisów oczywiście nie rozumie, tak tylko dodam, że w prawie cywilnym fakt, iż dziecko nienarodzone może dziedziczyć jest fikcją prawną). Grupa społeczna (kibole), których linię życia można prześledzić za pośrednictwem Krajowego Rejestru Karnego staje na straży porządku i bezpieczeństwa publicznego. Natomiast Clonner, którego to w ogóle nie ma wyrasta na forumowego intelektualistę. Co przyniesie jutro ? :-D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 paź 2020, 5:55

Zeby nikt sie nie zgubil w goraczce biezacych wydarzen przygotowalem male podsumowanie.
Co obraza zwolennikow PiS i/lub tak zwanych wolnosciowcow:
- tecza
- istnienie osob LGBT
- niezapowiedziane blokowanie ulic
- wykrzykiwanie wulgaryzmow
- mazanie po murach
- UE a najbardziej Niemcy
- edukacja seksualna
- oddychanie lewakow.

Co ich nie obraza:
- pedofilia w kosciele
- cierpienie kobiet
- cierpienie zwierzat
- cierpienie mniejszosci seksualnych
- cierpienie narodzonych dzieci
- usankcjonowane prawnie bezprawie
- puszczenie "ogloszenia nadawcy" po bloku reklamowym zeby moc od razu puscic drugi blok reklamowy.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 29 paź 2020, 7:29

Mnie obraża twój poziom inteligencji.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 29 paź 2020, 7:57

DDK pisze: ↑
28 paź 2020, 23:15
Tolerancja pełną gębą z Waszej strony. Aż się żygać chce. Siedzimy na forum piłkarskim, kibice poszli bronić żeby nikt nie rozjebał kościołów, nie popisał pomników, a z Waszej strony wychodzi tylko obłuda.

Ludzie pod szyldem fundacji pomagają dzieciom - zajebiście. Robią to jako kibice - no [k****] jak tak można, jak Wy wszystko rozpierdalacie. Idą stać przed Kościołem, żeby żadne zjeby nie pisały po nich sprejem - zjebane pajace bijące kobiety. Pójdziemy sprzątać cmentarze - "no a zaraz wrócą i z powrotem to rozpierdolą".

To, żę Wy siedzicie w domu i nic nie robicie, nie znaczy, że ja będę siedział i patrzył. Jak ktoś ruszy cośdla mnie ważnego to reaguje. JEśli ktos niszczy flagę, pomniki, kościoły - to trzeba pilnować. Jak ktoś mnie zaatakuje to odpowiem.

Znowu się odechciewa pisania na forum, jak się czyta to całe gówno. Siedzcie sobie tutaj i głaszcie się po fiutach atakując tych złych "kiboli" wszędzie, gdzie tylko można. Dobrze, że możecie to robić tylko w internecie. CZas wylogować się do życia.
We Wrocławiu kilkudziesięciu Twoich byłych kolegów po szalu chciało pokazać kto rządzi, wyzywając i szarpiąc jakieś przypadkowe osoby z marszu w tym dziewczyny. Na jednym z filmów widać dokładnie jak bohater naszych czasów popycha dziewczynę która upada na ulicę. Tak wspaniale i honorowo wzięli się do obrony miasta i kościołów. Na szczęście to tylko jeden z niewielu incydentów, na ulicach było raczej spokojnie. Po takich akcjach trudno się dziwić że ludzie mają kiboli za dno.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 paź 2020, 8:10

Kojiro pisze: ↑
29 paź 2020, 7:29
Mnie obraża twój poziom inteligencji.
Przykro mi że poziom 2 razy wyższy niż twój Cię boli.
cloner pisze: ↑
28 paź 2020, 23:58
Lol.
Mój post to odp na głupotę ozoba.
No ale zbyt wiele nie mogę wymagać od ochroniarza.
Widzę nie masz jaj przyznać. To że odp na post ozoba to jedno ale to że kierujesz się argumentem siły to jest fakt, w temacie rap sie cieszysz jak jakiś patol skopał rapera, zresztą pisałeś podobne teksty nie raz.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1207

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 29 paź 2020, 8:39

Kibice bandyci! Co innego protestujący, którzy niszczą kościoły czy pomniki,tak trzeba! Wyczuwam trochę hipokryzję w temacie. Protest w słusznej sprawie zamienia się powoli w małą wojenkę. Na początku wyglądało to dobrze, ale oczywiście niektórzy przy okazji musieli wyładować swoje dzikie zachowania.

Władzy pewnie odpowiada ten scenariusz. Sceny z pomalowanych kościołów, słupki wirusa w kosmosie - to Wasza wina, zamykamy wszystko, lockdown numer dwa 🤭

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1979

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 paź 2020, 8:39

Adrian stawia się Jarkowi :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6362
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2020, 9:22

Przede wszystkim posłowie PiS okazują się być ludźmi krótkowzrocznymi, którzy nie potrafią spojrzeć na efekty swoich działań na dalszą skalę. A efekty będą takie, że robiąc na siłę, zakazami i nakazami z Polski państwo kościelne, sprawiają tylko że społeczeństwo jeszcze szybciej odwróci się od kościoła. Wczoraj babcia mojej dziewczyny oznajmiła, że jeśli zdecydujemy się na ślub kościelny, to ona niestety do kościoła na uryczystość nie przyjdzie, bo nie chce mieć nic wspólnego z tą organizacją. 65-letnia kobieta, która przez całe życia biegała co niedzielę do kościoła, przez to co wyprawia PiS i episkopat przestała tam chodzić oraz nie ma zamiaru tam wejść nawet na ewentualny ślub jedynej wnuczki. To pojedynczy przykład osoby starszej, natomiast awers do kościoła wśród osób młodszych będzie gigantyczny. IMO właśnie na naszych oczach dzieje się obalenie KK w Polsce.

Kto tego obalenia dokonał? Lewcy? Sataniści? PO? Kosmici? Nie, dokonało tego Prawo i Sprawiedliwość, używając KK jako oręża w walce politycznej przeciwko Polakom. To pokazuje, jak bardzo krótkowzrocznymi politykami są ludzie PiSu, ludźmi którzy nie potrafią przewidzieć konsewksencji swoich czynów na dłuższą metę. Powiem szczerze jestem zawiedziony, bo i ile Kaczora nie lubiłem to dotychczas ceniłem go jako gracza politycznego, a tutaj okazuje się że jest on takim samym cieniasem jak większość polityków.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”