Lost - Zagubieni [serial]

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Lost - Zagubieni [serial]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 lis 2005, 15:08

Zakładam ten temat, żeby poznać wasza opinie na temat serialu, który obecnie emituje TVP "Lost - Zagubieni". Jak dla mnie jest to najlepszy serial jaki dane mi było oglądac, poprostu fenomen. Jest wszystko co w serialu byc powinno. Świetna fabuła, akcja, kapitalny dźwięk i muzyka, zdjęcia...świetna gra aktorska. Serial cały czas trzyma w napięciu, poprostu arcydzieło.
Trzeba podziękowac TVP, że pokazuje po 2 odcinki, bo trudno by było wytrzymac tyle czasu w niepewności ;) są 24 odcinki, jak na razie wyemitowano 8 ( albo 6?).
Czwartek 20.20 i 21.10 TVP1...polecam wszystkim ;)

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 28 lis 2005, 15:14

Bonso pisze:Jak dla mnie jest to najlepszy serial jaki dane mi było oglądac, poprostu fenomen.
Detektyw Monk jest i tak najlepszy :wink:
Bonso pisze:Czwartek 20.20 i 21.10 TVP1...polecam wszystkim Wink
niedawno puszcali codziennie na AXN a ja nie wiedziałem co to i nie oglądałem :angry:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 lis 2005, 15:17

Pasztet pisze:Detektyw Monk jest i tak najlepszy

Monk to sitcom, więc trudno je porównywać....ale jeśli juz musze, to Lost mi sie bardziej podoba, przynajmniej po tych kilku odcinkach ;)

Pasztet pisze:niedawno puszcali codziennie na AXN a ja nie wiedziałem co to i nie oglądałem

i żałuj, ale teraz możesz nadrobić ;)

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 lis 2005, 15:24

mam kilkanascie odcinków na kompie
zdecydowanie jeden z najlepszych seriali
Bonso pisze:Świetna fabuła, akcja, kapitalny dźwięk i muzyka, zdjęcia...świetna gra aktorska. Serial cały czas trzyma w napięciu, poprostu arcydzieło.
zgadzam sie w 100 % :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 28 lis 2005, 15:32

fajny serial. przewrotna nazwa 'lost', wszyscy bohaterowie sa zagubieni zarowno na tej wyspie, jak i we wlasnym zyciu. ciekawa pozycja na czwartkowe wieczory. rowniez polecam.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 lis 2005, 15:36

Serial mnie wciągnoł ostatni nie mogę się doczekać czwartków :) Autorzy świetnie potrafią przyciągnąc widza do telewizora . W USA już podobno leci sezon II czyli kolejne 24 w sumie 48 . Zaden serial mnie tak nie wciągnoł od czasu Dragon Ball Z :wink: stare dobre czasy :lol:

Awatar użytkownika
fistachu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fistachu » 28 lis 2005, 15:39

Co tu dużo mówić zgadzam się z tym że to najlepszy serial w histori :D Po prostu jak leci odcinek to nie odchodze od telewizora dopóki sie nie skończy. Po porostu wypas :!:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 28 lis 2005, 15:42

a ogładał ktoś na Polsacie serial "Gotowe na wszystko"?? jak nie to gorąco polecam.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 lis 2005, 13:24

Musze sie pochwalic ze juz ogladalem ten serial caly i to az dwa razy.
Nie przegapilem ani jednego odcinka i bylem zaszokowany ze ten serial jest taki "fenomenalny", bo nie znam innego slowa zeby go opisac.
Tez odrazu go uznalem za najlepszy serial jaki ogladalem kiedykolwiek.
To co robi go takim nadzwyczajnym sa takie male szczegoly ktore rezyser potrafil wprowadzic. Nie mowiac juz o fabule, muzyce i doskonalym wyborze aktorow.
Ten serial sprzedano do 180 krajów i wszedzie bije rekordy ogladalnosci.

To jest film ktory nie moze sie niepodobac. :)

Awatar użytkownika
Wisła 1906 Kraków
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wisła 1906 Kraków » 29 lis 2005, 19:15

Ten serial jest zajefajny.Lubie gdy bohaterowie przypominaja sobie swoje zycie i gdy pojawia sie tajemniczy facet 8)

A my lubimy dawać WP i ciekawe rangi, więc nabijaj dalej 8) // K.J.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 29 lis 2005, 20:27

Powiem tak - ja nie oglądam Losta na TVP. Więc w tekście mogą zdażyć się spoilery, bo po prostu nie wiem, ile wy widzieliście :)
Obejrzałem już cały pierwszy sezon (24 odcinki) - nawet na DVD posiadam :D - i jestem na 8 epizodzie 2 seasonu. Początkowo serial mnie tak samo zachwycił jak i was, jednak już na początku 2 seasonu akcja strasznie zwalnia i jest ihmo na siłę przeciągana - komercja może naprawdę zrobić kicz z dobrego materiału. Jednak po 7 odcinku zacząłem mieć nadzieje na powrot do starego dobrego Losta z pierwszego sezonu :) No i nie myliłem się w episodzie 7 i 8 tworcy spróbowali nowych rozwiązań, które wyszły na dobre serialowi i coraz przyjemniej się go ogląda :)

Zaskakująca w tym serialu jest inteligencja ze strony twórców. Wśrod tego całego kiczu co nam teraz telewizja oferuje ten serial zdecydowanie się wybija. Chodzi mi głównie o to, jak te losy bohaterów są splecione... Chodzi mi o Jacka i Ana-Lucie, czy też Johna Locke i Hugo :)

Co tu dużo mówić.. obok Prison Break Lost jest najlepszym serialem emitowanym obecnie w USA.

A swoją drogą która z kreowanych przez aktorów postaci najbardziej wam przypadła do gustu ? Mi zdecydowanie Sawyer :) Podoba mi się jego styl bycia, mimo, że nie jest przedstawiony w zbyt pozytywnym świetle :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 30 lis 2005, 13:55

Mazurek pisze:A swoją drogą która z kreowanych przez aktorów postaci najbardziej wam przypadła do gustu ? Mi zdecydowanie Sawyer
Nie ma nikogo kto by w jakis zdecydowany sposob przypadl mi do gustu bardziej niz inni, ale Sawyer, Locke i Charlie maja cos w sobie, tzn. sa dobrymi aktorami i umieja zagrac tak jak wszyscy od nich oczekuj. Czyli bardzo dobrze. :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 gru 2005, 22:13

Coś widze, że nie za wielu fanów tego serialu, ale cóż...

Dzisiejsze odcinki świetne :D Te liczby, naprawde niesamowite....Ciekawe co one oznaczają...I ta końcówka odcinka....niesamowite :P
Wątek z tratwą też bardzo fajny no i Jin i Sun tez niezłe....dziś na AXN leci 20 odcinek...obejrzałbym ( akurat mam możliwość :P ), ale bez 19, nie mam zamiaru....Pozdrawiam ;)

zachęcam, to częstszego udzielania się w tym temacie, bo że serial jest kapitalny, chyba nie musze nikogo przekonywać ;)

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 gru 2005, 22:19

Ja dopiero zauważyłem, że jest temat o tym serialu :roll: Serial według mnie bardzo dobry . I chyba jest jeden z niewielu powodów dla których przełanczam na telewizję publiczną :D
Dziś odcinki jak zwykle bardzo dobre ale mnie coraz bardziej wnerwia fakt, że nie wiele się nowego dowiadujemy a coraz bardziej idziemy w las :roll:
Ale to taki szczegół. A dobry jest ten gruby koleś(bez uraz) fajną bryką się woził w dzisiejszym odcinku :D A i sądze, żę cosik przez te liczby rozbitkowie są na tej wyspie :roll:

Awatar użytkownika
ww
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ww » 30 gru 2005, 15:33

Te liczby to sa chyba wspolrzedne jakiegos waznego miejsca na tej wyspie. Nie wiem jak was ale mnie bardzo zaciekawil ten serial.
Mogliby dolozyc jeszcze 2 odcinki w poniedzialek, to by bylo cos.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”