Aborcja powinna mieć miejsce ale w konkretnych przypadkach jak chociażby kwestie zdrowotne, nawet dziecko z gwałtu można oddać do adopcji jeśli kobieta nie chce go wychowywać, ale nie zabijać bo ma takie widzi mi się. Problem w tym, że bardzo dużo osób, zwłaszcza młodych, podchodzi do tematu bardzo nieodpowiedzialnie a później dochodzą konsekwencje jakich się zwyczajnie boją lub ich przerastają. Sam mam znajome i nie jedna drżała po spotkaniu z facetem z pracy czy imprezy, bo coś się tam wydarzyło między nimi, okres się jej spóźnia i już pisze do faceta, że chyba jest w ciąży a ten już wywala kasę na skrobankę... Jeżeli mamy przytakiwać takim praktykom, to brawo, zajebiste społeczeństwo mamy. Najlepsze są te pseudo protesty, jakie dla wielu z tych ludzi, to po prostu pretekst do wyjścia z domu, gdzie puby czy kluby są zamknięte, nie mają gdzie się podziać i ich dupa swędzi...wloski pisze: ↑29 paź 2020, 23:28Pozostaje pogratulować poglądów, które są płytkie, PiS po kolei uwalił tabelkę po, in vitro, teraz zabiera się za aborcję, dlaczego to ludzie nie powinni decydować co jest z ich perspektywy najlepsze? Narodziny dziecka to intymna sprawa pomiędzy dwojgiem ludzi i to oni wiedzą co dla nich jest najlepsze, a nie PiS i kościół. No i oczywiście Ty.Kesz pisze: ↑29 paź 2020, 19:11a to muszę do nich chodzić by mieć świadomość?
Po prostu gdyby zezwolono na aborcję, to też były by dymy, tyle, że zamiast młodych co nie znają pojęcia "antykoncepcja" to wyłazili by starzy, feministki i ludzie w średnim wieku wołających jak to rząd pozwala mordować nienarodzone dzieci. Tak to mamy bandę gówniarzy jacy sami nie wiedzą z jakimi motywami wychodzą na ulicę.
Dobra. To faktycznie nie miejsce do tego więc eot. z moje strony.
Tak jak pewien użytkownik platformy twitch.tv który w trakcie protestu prowadził stream z znajomymi i jego protest wyglądał w ten sposób, że z kumplami poszli zajarać sobie, potem do żabki po wódkę, po wódce wbicie się między ludzi i krzyczeć słowa typu "Chu**je" czy "wypie***dalać" a potem znowu do żabki i zagadywanie panienek na proteście aby jakąś wyrwać - Po prostu duma narodu. Może faktycznie, powinienem iść za trendem i wspierać patologię...