Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1431

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2020, 19:48

DDK pisze:Co byście zrobili teraz na miejscu PiSu?

Ja bym tyłem próbował przepchnąć na szybko każdą ustawę, na której mi zależy. Nie znam się na prawie, ale jeśli miałbym taką możliwośc to zrobiłbym zakaz wychodzenia z domu (tak jak w marcu) pod karą aresztu + za udział w nielegalnych zgromadzeniach jakieś 3msc z góry. Potem zaczekać na kolejne protesty, zrobić standardową łapankę jak za komuny (bo w sumie już niedaleko do niej) i 1000 osób wrzucić do aresztu. Myślę, że protestujących byłoby 5 razy mniej po czymś takim, a wtedy to już do ogarnięcia.

Chyba, że nie chcą iść na wojnę to po prostu szybko wrzucą tę ustawę o której mówił Duda. Jak to ladnie rozgłośnią i przedstawią to też połowa protestujących będzie zadowolona i zostanie w domu.
Na miejscu PIS przestałabym się ośmieszać i uciekła z kraju.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2020, 19:50

futbolowa pisze: ↑
30 paź 2020, 19:48
Poważnie? Gdybyś rządziła teraz krajem jak Kaczyński to zamiast przepychać właściwe dla siebie ustawy byś uciekła?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2020, 19:52

cloner pisze:
Poważnie? Gdybyś rządziła teraz krajem jak Kaczyński to zamiast przepychać właściwe dla siebie ustawy byś uciekła?
Trudno mi się wczuć w skórę takiego typa, ale właśnie tego bym chciała - żeby się po prostu zmyli :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8797
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2020, 19:53

30 paź 2020, 19:52
cloner pisze:
Trudno mi się wczuć w skórę takiego typa, ale właśnie tego bym chciała - żeby się po prostu zmyli :D
Dobrze że nie rządzisz krajem. Kryzysowa sytuacja, a rządząca premier Klaudyna postanawia uciekać :lol2:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 paź 2020, 19:56

cloner pisze:
30 paź 2020, 19:52
cloner pisze: Poważnie? Gdybyś rządziła teraz krajem jak Kaczyński to zamiast przepychać właściwe dla siebie ustawy byś uciekła?
Dobrze że nie rządzisz krajem. Kryzysowa sytuacja, a rządząca premier Klaudyna postanawia uciekać Obrazek2:
Dla mnie to jest coś więcej niż jakaś tam "kryzysowa sytuacja" ;)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1979

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 30 paź 2020, 19:57

Jest stary schorowany niedługo natura zrobi swoje :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 30 paź 2020, 19:59

DDK pisze: ↑
30 paź 2020, 19:42
Nie znam się na prawie
Brakuje słowa „kompletnie”

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 paź 2020, 20:02

Tomusmc pisze: ↑
30 paź 2020, 19:47
Czyli masz zapędy na dyktatora rodem z Białorusi
Napisałem, co był zrobił na miejscu PiS i biorąc pod uwagę to, że wszystko idzie w strone powrotu do komuny. Sam bym nigdy do takiej sytuacji nie doprowadził, ale nie można poteoretyzować? Czy ja napisałęm, ze to jest dobre rozwiązanie? Nie, napisałem, co bym zrobił na miejscu Kaczyńskiego, dla którego nie istnieją chyba żadne bariery, ani prawne ani społeczne ani moralne. Nigdzie nie napisałem, że bym coś takiego pochwalał.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 paź 2020, 20:05

Conrado pisze: ↑
30 paź 2020, 19:57
Jest stary schorowany niedługo natura zrobi swoje :)
Złego diabli nie biorą, stara prawda

Ewentualnie może zdarzyć się tak, że ktoś mu pomoże, ale to nie USA żeby wierzyć w takie rzeczy. Jeszcze by stał się bohaterem jak jego brat. Ludzie szybko zapominają jak dzieje się tragedia

Potrzeba cierpliwości na kolejne trzy lata i wiary w opozycję oraz tępy elektorat PiSu, który w końcu przejrzy na oczy jak im kutas z dupy gardłem wyjdzie. Dymają ich, a oni nie czują

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 paź 2020, 20:10

Powinni go nabic na wielki teczowy pal.🤗

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 paź 2020, 20:12

30 paź 2020, 20:02
Tomusmc pisze: ↑
30 paź 2020, 19:47
Czyli masz zapędy na dyktatora rodem z Białorusi
Napisałem, co był zrobił na miejscu PiS i biorąc pod uwagę to, że wszystko idzie w strone powrotu do komuny. Sam bym nigdy do takiej sytuacji nie doprowadził, ale nie można poteoretyzować? Czy ja napisałęm, ze to jest dobre rozwiązanie? Nie, napisałem, co bym zrobił na miejscu Kaczyńskiego, dla którego nie istnieją chyba żadne bariery, ani prawne ani społeczne ani moralne. Nigdzie nie napisałem, że bym coś takiego pochwalał.
PiS robi wszystko żeby stracić władzę, inaczej tego nazwać nie można więc nie widzę przeszkód żeby posunęli się do tego co napisałeś więc będziemy mieli Białoruś w Polsce jak tak dalej pójdzie. To oznacza, że Twoje poteoryzowania mogą się sprawdzić :] Ja bym tego nie zrobił gdyż mam ludzkie uczucia, a oni dawno odpłynęli

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 paź 2020, 20:15

Dokładnie o to mi chodzi. Naczytałem i nasłuchałem sie dużo o komunie i widzę coraz więcej wspólnych czynników z obecną sytuacją. Ale nigdy tego nie popieram.

Aczkolwiek warto tak poteoretyzować, podobnie można było teoretyzować co władza zrobi w sprawie COVIDa, w spraiwe stóp procentowych i setek innych rzeczy. Ale odróżniajmy co ja bym CHCIAŁ żeby zrobili, a co uważam, że mogą zrobić.

Liczyć na najlepsze, być przygotowanym na najgorsze.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 30 paź 2020, 20:20

30 paź 2020, 19:42
Co byście zrobili teraz na miejscu PiSu?

Ja bym tyłem próbował przepchnąć na szybko każdą ustawę, na której mi zależy. Nie znam się na prawie, ale jeśli miałbym taką możliwośc to zrobiłbym zakaz wychodzenia z domu (tak jak w marcu) pod karą aresztu + za udział w nielegalnych zgromadzeniach jakieś 3msc z góry. Potem zaczekać na kolejne protesty, zrobić standardową łapankę jak za komuny (bo w sumie już niedaleko do niej) i 1000 osób wrzucić do aresztu. Myślę, że protestujących byłoby 5 razy mniej po czymś takim, a wtedy to już do ogarnięcia.

Chyba, że nie chcą iść na wojnę to po prostu szybko wrzucą tę ustawę o której mówił Duda. Jak to ladnie rozgłośnią i przedstawią to też połowa protestujących będzie zadowolona i zostanie w domu.
I niech mi ktoś powie, że ten typ jest normalny. Taki wyszczekany na tym forum, ma zawsze coś ciekawego do powiedzenia i książki czyta. Do tego typ wrażliwca, ale jak dochodzi co do czego to wychodzi prawdziwa natura. Wolnościowiec za 5 groszy.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 paź 2020, 20:26

Czytanie ze zrozumieniem level hard. Wiesz, niektórzy czasami próbują się wczuć w kogoś rolę, żeby przewidzieć co może zrobić. Jak moja dziewczyna jest złą i wkurwiona, to znam ją na tyle, że wiem czego oczekuje. I to, że oczekuje żebym przyjechał i przytulił i nic nie mówił nie oznacza, że ja też bym tego oczekiwał. Jak miała rozwaloną nogę i miała odpoczywać, ale odwołali jej bieg życiowy w którym miała wziąć udział to wiedziałem, że pójdzie biegać i tak, nawet nie pytałem. Po prostu potrafiłem wczuć się w nią, bo ją znam. Ale to nie oznacza, że zrobiła dobrze. Tak samo jest tutaj - na miejscu Kaczora, jako dyktatora, gdybym nie miał tak jak on żadnych zahamowań to żeby rozgonić tę szarańczę zrobiłbym tak jak napisałem. Taktycznie, jeśli się uda, będzie to dobre zagranie, ale moralnie czy społecznie nigdy. Ale widzę, że ciężko to zrozumieć :suicide:
Ostatnio zmieniony 30 paź 2020, 20:27 przez DDK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 paź 2020, 20:26

30 paź 2020, 20:15
Dokładnie o to mi chodzi. Naczytałem i nasłuchałem sie dużo o komunie i widzę coraz więcej wspólnych czynników z obecną sytuacją. Ale nigdy tego nie popieram.

Aczkolwiek warto tak poteoretyzować, podobnie można było teoretyzować co władza zrobi w sprawie COVIDa, w spraiwe stóp procentowych i setek innych rzeczy. Ale odróżniajmy co ja bym CHCIAŁ żeby zrobili, a co uważam, że mogą zrobić.

Liczyć na najlepsze, być przygotowanym na najgorsze.
Wg mnie niefortunnie sformułowałeś to pytanie :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”