Real Madryt (zbiorczy) - Strona 202

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 25 lis 2005, 20:25

Tak wiec problem Luksemburga zostal chwilowo rozwiazany :) . Po ostatnich slabych meczach Realu, zaczeto myslec ze wladze Realu moze beda chcieli zrezygnowac z Vanderleia, ale jednak tak sie nie stanie. :) Mysle ze problem nie polega na zmianie trenera, tylko na postawie gry zawodnikow. Przeciez przed Luksem, trenerem zostal Camacho, jeden z najwiekszych Hiszpanskich trenerow, z wielkim doswiadczeniem. Niestety sam zrezygnowal bo nie dalwal sobie rady :P . Teraz inny wieli trener nie daje sobie rady. Cos tutaj jest nie tak. To nie jest problem "trener" tylko problem "pilkarze" :twisted: . Przeciez jak wyrzuca Vanderleia to kto przyjdzie? Inny wielki trener ktory tez nie da sobie rady. W ten sposob tylko niszczy sie kariery wielkich terenerow.
Butragueno powiedzial ze Luxe ma "doswiadczenie i jest w stanie poprowadzic Real do sukcesow" :roll:

Nastepny mecz Real zagra z Realem Sociedad w bardzo trudnych waronkach na stadionie Anoeta. Tam zawsze gralo sie bardzo ciezko Realowi. Nie wiem czy pamietacie, ale to tez wlasnie przeciwko tej druzynie zadebiutowal Luxe w Realu. Bylo to juz jakis czas temu w meczu calkowicie zadko spotykanym. Trwal on tylko 6 minut. Byl to mecz ktory zostal przerwany przed czasem z powodu wiesci o bombie na Bernabeu. Brakowalo tylko 6 minut do konca i rozegrano je pare dni puzniej. Real w te 6 minut zdobyl zwyciekza bramke na 2:1.
Teraz sytuacja jest calkiem inna. Mam nadzieje ze Blancos sie podniosa i wygraja bez presji swoich kibicow. :)

pzdro.

Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Muki » 26 lis 2005, 23:20

Postawmy sprawę jasno - Carlos - stary, Zidane - nie to samo co 2-3 lata temu, Salgado - w styczniu zastąpi go Cicinho ( + dla Realu ).

Ja nie czaję po co sprowadzili Ramosa, który wybitnie nie gra. Był to pierwszy dobry sezon tego gracza, i od razu go kupili do Realu jako "cracka"... Bezsens...

Problem tkwi w tym że Perez chce nazwisk a nie jakości. Raz mu przeszło na chwilę, jak kupił Gravesena i Robinho. "Bestia" i Ramos w tym sezonie są wg. mnie zbyteczni, można było kupić za Baptistę tańszego Rosicky'ego, którego Borrusia była w stanie opchnąć za 10-15 mln. euro oraz za Ramosa Vincenta Kompany'ego ( który dojrzał bardziej od Ramosa do gry na najwyższym poziomie ).

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 27 lis 2005, 12:47

Handsome Boy pisze:chyba nie bardzo rozumiecie problem... nie chodzi o to, ze nie ma konkurencji w skladzie. nie ma zadnej motywacji, zadnej. graja za gruba kapuche i maja wszystko pozostale gdzies, a czcze gadanie o tym, ze chca i takie tam, to tylko sciema. tak naprawde nic dokladnie im sie nie chce. graja bez jakiegokolwiek zaangazowania, zadnej woli walki. zmiana kilku zawodnikow nic tu raczej nie pomoze... szybko sie przyzwyczaja do tego, ze tutaj sie olewa gre i nie walczy. nastaly chude lata i jedno okno transferowe tego nie zmieni. pokazcie mi zawodnika, ktoremu naprawde zalezy... moze tylko guti, bo w raula juz nie wierze. on sam juz pewnie nie wiezy.
nie ma tu zadnego podobienstwa do barcy, do tych zmian w barcy sprzed 2 sezonow. zmienione zostalo duzo, ale zawodnicy, ktorzy zostali zawsze byli zmotywowani, zawsze walczyli. dlatego nowi zostali zarazeni ich wola walki, ich checiami, ich motywacja.
eto'o jakby przeszedl do realu zamiast do barcy, to nie bylby ten sam eto'o. nie bylby taki agresywny i ambitny. po prostu, jzeli cala druzyna ma to gdzies, to w koncu i jemu by sie znudzilo. to nie jest kwestia nowych zawodnikow, to kwestia wyrzucenia wszystkich, dokladnie wszystkich, ktorym nie zalezy, a nie zalezy prawie wszystkim. real jest w o wiele gorszej sytuacji od barcy w czasie przemian. barca nie musiala zmieniac wszystkich, real raczej tak. barca miala trzon, real nie bedzie go miec. barca miala zawodnikow, ktorzy swoja postawa motywuja nowoprzybylych, real nie bedzie ich mial. barca to katolonia, barca to wiecej niz klub, real nie. przychodzisz do barcy, to bardzo szybko przesiakasz ta atmosfera. atmosfera, ktora barca zawsze miala, nawet jak jej nie szlo. nigdy jej nie stracila. a real? o realu sie nie mowi, ze to wiecej niz klub, chocbty nie wiem jak bardzo fanatycznych mieli kibicow. to klub jak klub, z wielka historia, wszyscy o tym mowia, ale tylko mowia. historia sie teraz nie liczy. teraz mimo, ze sie mowi, cce grac dla realu, bo to wielki klub, nikt nie traktuje go innaczej niz innych klubow, jak chocby mu, arsenal, juve.
to wlasnie puyol, xavi, valdes, oleguer, iniesta stworzyli ten zespol. to oni zarazili barca eto'o, ronaldinho, deco. w realu nie widac takich pilkarzy. bedzie ciezko odbudowac, to co zostalo zburzone. trzeba tworzyc zupelnie nowy real, od podstaw. nie bedfzie to latwe, bo kto ma ich uczyc milosci i zaangazowania dla klubu, skoro z tych co sa nikt tym nie grzeszy...
To jest IMHO najlepsze z możliwych przedstawienie obecnej sytuacji Realu! Rozwiązania tego problemu nie stanowi sprowadzenie Ballacka, Sneijdera, Van der Vaarta, czy Ashley Cole'a tylko wymienienie trzonu składu - a więc jednoczesne sprowadzenie kilku piłkarzy głodnych sukcesów i zwolnienie graczy wypalonych, grających bez ambicji za gruby szmal :roll:
Babel pisze:Niggaz masz mnóstwo racji tylko zastanawia mnie jedno:Zidane za stary, Beckham przereklamowany, Ronaldo za gruby, Raul wypalony, Woodgate kontuzjogenny itd. , ale mimo wszystko ci zawodnicy potrafią grać w piłke tylko potrzeba kogoś takiego jak Del Bosque który spowoduje ze beda oni cieszyc sie z gry.

Babel wydaje mi się, że żaden trener na świecie nie jest już w stanie wydobyć z Zidane'a, Beckhama, Raula, czy Carlosa radości gry - oni są kompletnie wypaleni i wyeksploatowani, nie widać u nich chęci zwycięstw, zaanagażowania, woli walki.
Kiedyś jakaś gazeta porównując Zizou z Dinho nazwała Francuza "smutnym geniuszem" i zwróciła uwagę na radość z gry jaką widać u Ronniego. Pomijając już, że obecnie Zidane'a należałoby raczej nazwać "smutnym średniakiem" - to właśnie jest meritum sprawy -> brak motywacji, będący odrębną kwestią od umiejętności piłkarskich.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 lis 2005, 20:57

Już myślałem że Real stracił trenera na 100% ale wcale nie jest powiedziane że po tym remisie zostanie ale nasówa sie jedno pytanie mianowicie kto by go teraz zastąpił. Raul Bravo i Zidane reatują Real :!: nie wiem jak wyglądał przebieg meczu ale domyślam się że Real pewnie nic wielkiego nie zagrał.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 lis 2005, 21:22

:rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2:
Chciałbym się zapytać kto jest odpowiedzialny za transfery w realu? Bo ten genialny Ramos to jest chyba największą pomyłką roku - totalna katastrofa. To przecież jest jeszcze dzieciak. Ja bym mu tak nie ufał przed sezonem licząc że będzie w stanie zatrzymywać napastników przeciwnika i nie uczyniłbym go graczem pierwszej 11. On ma przecież przed sobą jeszcze wiele lat gry i teraz udowadnia że za szybko został rzucony na szeroką wodę jaką niewątpliwie jest real. Dzisiejsza kolejna czerwona kartka jest na to niepodważalnym dowodem. Władzom realu proponuję ściągnąć kolejną wielką gwiazdę :rotfl2: czyli A. Cassano. Wtedy to dopiero będzie galacticos. Samo to określenie wywołuje śmiech na sali. Tak samo jest z wielkim elfenomeno :rotfl2: Nie chcę nikogo urazić i mam nic do fanów realu, ale mówiąc skromnie nie jestem fanem tego klubu. Ja kibicuję BARCELONIE :lol:

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 27 lis 2005, 21:46

Kompletnie słaby mecz Realu, bo ostatnie 10 min. to zdecydowanie za mało. Najbardziej zawiodłem się na Robinho i Ramosie, na pierwszym dlatego, że zagrał zdecydowanie poniżej swoich możliwości a na drugim dlatego, że po raz kolejny już nie umiał utrzymać swoich nerwów na wodzy. Wynik może nie jest zły, bo każdy punkt się liczy, ale z taką formą to jednak dobrego miejsca w lidze w tym sezonie nie będzie...

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 27 lis 2005, 21:55

wy z tego ramosa to macie naprawde duze pocieszenie :lol: :?

prawie jak z Twoich postów // Niggaz

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 lis 2005, 22:36

Real farciarsko uratował punkt, ale to nie zmienia faktu ze do Barcy traci juz 6 oczek :P Widac ciezko bedzie sie pozbierac Realowi, grają naprawde słabo a na dodatek Ramos nie zagra w nastepnym meczu :!:
Widac Perez nie wiedział co robi jak kupował młodego Hiszpana, bo w tym sezonie on gra najgorzej z całej defensywy :!:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 28 lis 2005, 0:26

Ten emcz to szczęście w nieszcześciu...Ramos czerwo, karny którego nie było, ale walkado konca i wszytsko zakonczylo sie co najmniejd obrze...moglo być lepiej...ehhh zdobyliśmy 1ptk na trudnym terenie...sytuacja akdrowa jest fatalna...ale bedzie dobrze

Awatar użytkownika
Kubus_real_fan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubus_real_fan » 28 lis 2005, 16:26

Powiedzcie co może Real musi zmienić żeby znowu wygrywać, trenera napewno nie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 lis 2005, 16:41

Kubus_real_fan pisze:Powiedzcie co może Real musi zmienić żeby znowu wygrywać
obrone i qpic pozadnego def pomocnika :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 28 lis 2005, 16:49

się znalazł :roll:

co chcesz zmieniac w obronie ?? powiedz mi ?? Cicinho przyjdzie i tak, ewentualnie zastepca dla R.Carlosa....środek jest nawet niezły, Ramos moze nie zachwyca, ale zawsze jest Helguera, jak dla mnie zdrowy Woodgate ma pewne miejsce w składzie, bo kto jak kto, ale akurat on w obronie gra bardzo dobrze.
Defensywny pomocnik? Odejście Makalele było ogromnym błędem to wie każdy, tera jest Gravesen i Garcia.... i czego od nichc chcecie, są w miare dobrzy...
czego brakuje w Realu....skrzydeł, k... skrzydeł !! Joaquin i Vicente i wszystko jasne 8)
Co jeszcze moze zmienić Real ?? Przedewszystkim wywalić Zidane'a, który gra gorzej niż źle..(co z tego, że strzelił bramke?)...po drugie i chyba najważniejsze, to jak najszybciej podpisany nowy kontrakt z Casillasem, bo bez niego będzie kruuucho...no i skrzydłowi, najlepiej rodowici Hiszpanie, czyli wiadomo, Ci dwaj z mojego podpisu...i wszystko jasne 8)

PS. Żem zapomnial...wyj. Luxe i Pereza !!

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 28 lis 2005, 18:20

Jedynie kto może zostać w skladzie Realu to Cassilias i paru innych.Totalnie niewypaly to:Baptista,Ramos...bez komentarza..salgado i Carlos powinni odejść i zastapić ich młodzierz!To samo tyczy się Zidane i Raula..Figo wiedzial co robił -odchodząć.Jeszcze Ronaldo odejdzie do Interu za pare sezonów to juz wogóle bedzie za niedlugo połowa tabeli..

Raikkonen
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raikkonen » 28 lis 2005, 18:31

Zidan ma już swoje lata ale w klubie powinin zostać! To dalej jest ten sam człowiek co przedtem tylko kondyche ma słabszą ale nikt nikarze mu grać 50 meczów na sezon powinin już teraz grać okolo 20-30 meczów a błysnąć w nich swoim geniuszem! dalej Ballack ma 30 lat ale Realowi na bank się przyda razem z Zidanem mogą grać na zmiane aby żaden z nich niezatracił swojej świeżosci i "niekłucili się" o to kto ma rządzić w drugiej lini! Realowi spewnoscią przydał by się młody ofensywny pomocnik( środkowy) który z czasem zastąpił by Zidana i Beckhama, takim kimś mógłby być napewno Rosicky lub Aimar. Realowi napewno brakuje graczy takich jakim był Figo który znakomicie operował na skrzydle i takiego typowego skrzydłowego(moze 2) przydałoby się sciągnąć do Madrytu! Pozatym ani Pereza ani Luxe nietrzeba wyrzucać. Bo po pierwsze jeszcze sezon się nieskończył i niewidaom jak Real zagra w pozostałej jego częsci!
A tak i Luxe jak i Perez udowdnili już nieraz że na piłce się znają więc zasługują na jeszcze jedną szanse! W przerwie zimowaj przydałoby się sciągnąć kilku dobrych graczu mogą to być Ricardinho oraz Keane(krótkoterminowe wzmocnienia) za free oraz Cicinho i ktoś z dwujki Vicente lub Joaquin. I będzi mam nadzieje dobrze, a co do Cassano zamiast wydawać kase na niego wolałbym jakiegoś młodeko pomocnika np. Sneijder. A jeśli miałby to być już napstnik to tylko Henry lub Rooney!

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 29 lis 2005, 16:33

krako_91 pisze:Jeszcze Ronaldo odejdzie do Interu za pare sezonów

Za pare sezonów czyli za 2 Ronaldo będzie miał 31 lat...więc nie pogniewam się jesłi odejdzie a Adriano w jego miejsce :wink:

Niech przyjdzie Misza pogra u nas na Dm'ie i będzie dobrze...będzie tak jak (choć wiem że klasy Redondo nei ma co podwazać) Redondo, dobrym w ofen jak defensywie...

Raikkonen pisze:Cassano zamiast wydawać kase na niego wolałbym jakiegoś młodeko pomocnika
A co on już jest stary :?: Pewnie ten twoj Snijder spelnił by się jak Robinho...wielkie dzięki tu nie ma czasu na eksperymenty trzeba kupowac gotowych graczy a nie kopaczy ktorzy musza nabrać doświadczenia...więc wole podstarzałego Riqulme...

Bonso pisze:Joaquin i Vicente i wszystko jasne
Mimo iż teraz są w słabszej dyspozycji oby dwoje mogli by być zbawieniem dlaBlancos... Aż szlak mnie trafai gdy słysze lub czytam o zaintereswoaniu Joaquinem przez Arsenal, Liverpool czy nawet Fiorentine ehhhh jeśli Perez go nie kupi....

Ja bym podziękował R. Carlosowi ktory ejst cieniem samego siebie...to samo tyczy się "opaski" Zidane a nasi DM są fatalni Gravesen chyba marzy o Evertonie...

Bez Rewolucji się nieobejdzie....

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”