Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 lis 2005, 1:19

Cracovia sama sobie winna. I Bania i Bojarski pokazali jak się strzela tylko statystycznie. To co zrobił Bania to 101% :roll: A Lech za podwójną gardą z czasem zaczą kąsać. Świru pięknie prostopadle do Zakrzewskiego ten powalony przez Cabaja a jest tam profesor Gajtek (choc trzeba przyznać że mógł sie podpalić :roll: uderzył na siłe po dwóch słupkach :shock: mało brakowało ... jednak to zamarkowanie i położenie Cabaja na deski było najlepsze w tej akcji)

Już wcześniej Gajtek tym strzełem po długim mógł dać prowadzenia. :wink: Stawiałem remis i nie byłem daleko bo z gry to Cracovia miała 3 pkt. Można nawet powiedzieć że to że Lech grał w "10" to im pomogło :wink: Bo Pasy były za pewne siebie :wink: już w głowach wygrali ten mecz ... ale tylko swoich. :lol:

Świerszczu - Baran ciekawa para w tym meczu. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lis 2005, 10:22

Onet pisze:Marcin Kuś, jeden z najzdolniejszych polskich obrońców, był o krok od śmierci. Uratował go klubowy kolega – Anderson

Wszystko wyglądało niegroźnie. W sobotę lechici biegali wokół boiska. W pewnym momencie Kuś powiedział, że kręci mu się w głowie. Poprosił kolegów, aby zaprowadzili go do szatni. - Szedłem oparty o ich ramiona, ale zrobiło mi się jeszcze gorzej. Położyłem się na murawie. Więcej nie pamiętam - mówi Marcin.

Ale inni pamiętają doskonale. Kuś zaczął wierzgać nogami, miał wytrzeszcz oczu. Najpierw koledzy z zespołu myśleli, że robi sobie z nich żarty. Po chwili jednak zrozumieli, że sytuacja jest poważna. Marcin był nieprzytomny i dusił się własnym językiem. - Sekundy dzieliły go od śmierci - twierdzi Michniewicz, który już był w drodze do szatni, gdy usłyszał za plecami odgłosy zamieszania.

Najprzytomniejszy okazał się Anderson. Kciukiem wyciągnął język Kusia. Sam przy tym ucierpiał, bo "pacjent" miał zaciśnięte szczęki. Dlatego Brazylijczyk ma poranioną rękę, natomiast Marcin - rozerwane kąciki ust.
jak widać Adnerson jest przydatny w drużynie. Aż strach pomyśleć coby było jakby nie nasz obrońca.
Może teraz Anderson zacznie lepiej grać, bo zakładam, że jego nazwisko na Bułgarskiej będzie częściej skandowane :wink:

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 07 lis 2005, 14:32

dobrze że anderson zachował zimną krew bo mogło dojść do prawdziwej tragedii. zastanawia mnie tylko jak to się stało, że kuś zaczął się dusić własnym językiem. to troche dziwne. nigdy o takim przypadku nie słyszałem. najwązniejsze że wszystko dobrze się skonczyło. no i mam nadzieje, że Lech bedzie się wspinał na szczyt tabeli :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lis 2005, 14:41

Kuś miał bardzo długą przerwę [kontuzja Achillesa] teraz, w piatek powrócił do gry. Zagrał przawi 80 minut i poprosił o zmiane.
Zszedł wykończony po meczu z Pasami. I na terningu w sobotę nie był jeszcze w pełni sił po poprzednim dniu.
W trakcie treningu zasłabł, wiadomo jak ktoś zemdleje - to nie bardzo ma kontrole nad ciałem - no i zaczął się dusić językiem.
Dobrze, że Anderson był na miejscu.
W szpitalu nie wykrto żadnych powikłań.
Moim zdaniem błąd poełnili lekarze Lecha, którzy powinni lepiej zadbać o pikarza. Bo ten nie powinien trenować, skoro odczuwa jeszcze skutki meczu, który był dzień wcześniej.

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 10 lis 2005, 19:44

ruszyła budowa II trybuny na Lechu .... narazie likwidują krzesełka
fotki z oficjalnej http://lech.poznan.pl/index.php?action=news&id=2788 i ze stronki o budowie http://budowa.maroonpoint.com/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2005, 0:32

Kolejorz wyeliminował Odrę z Pucharu Polski. Mecz zakończył się wynikiem 0:0 [tak jak typowałem :jupi: ]
Choć raz trafiłem dokładny wynik 8)

nowok pisze:ruszyła budowa II trybuny na Lechu .... narazie likwidują krzesełka
fotki z oficjalnej http://lech.poznan.pl/index.php?action=news&id=2788 i ze stronki o budowie http://budowa.maroonpoint.com/
ta .... pod nową trybuna dokopano się do XIX wiecznych bunkróew pruskich :lol: Ciekawe czy nam stadion zamkną :think:

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 30 lis 2005, 14:01

fieldy pisze:ta .... pod nową trybuna dokopano się do XIX wiecznych bunkróew pruskich :lol: Ciekawe czy nam stadion zamkną :think:
podobno nie przeszkadza on w budowie II trybuny, problem moze sie jedynie pojawic kiedy bedzie budowany dach nad tą własnie trybuną poniewaz w miejscu w którym jest bunkier ma stac jeden z filarów .... jednak do budowy dachu nad II jeszcze daleko i do tego czasu mogą juz rozebrac bunkier .....jeżeli nie miasto to kibice ;)

A co do meczu to uwazam ze tak nie powinien grac klub pierwszoligowy !! zeby bronic dostępu do własnej bramki przez wiekszosc meczu i tylko wybijac piłke jak najdalej :/ odra to nie jest barcelona zeby aż tak sie cofać :/// niestety tak wygląda ostatnio wiekszośc meczów z udziałem Lecha.... wczoraj sie udało ale żeby awansowac do finału trzeba cos zmienic bo z taką grą mozemy sie w półfinale skompromitowac

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 30 lis 2005, 16:47

No narazie nie ma co wybrzydzać... niestety perspektywy lepsze nie są... teraz kiepsko z atakiem, a jak Gajtka braknie to będzie problem :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2005, 15:04

mało kibiców Kolejorza na forumn= - to nie ma sensu chyba nowego tematu zakładać.
Co myślicie o fuzji Lecha z Amicą [czy też Amiki z Lechem ?]
Rutkowskiemu marzy się zbudowanie wielkiego klubu, klubu który nie tylko będzie zdobywał trofea, ale takiego który będzie wspierany przez liczne grono sympatyków. We Wronkach raczej trudno mu bedize spełnić swoje marzenie.
Wyniki może i mają [biorac pod uwage siedzibe klubu] ale nie mają tradycji, tysiecy kibiców regularnie odwiedzających stadion.
Rutkowski bardzo dużo oferuje Lechowi :
:arrow: kapitał,
:arrow: sukcesywne spłacanie długów [ok 14-15 mln złotych]
:arrow: sponsorów
:arrow: bazy treningowe,
:arrow: uznaną już w Polsce markę [ale nie tylko w Polsce]
Dziwi mnie, że działacze Kolejorza [z Majchrzakiem na czele] stawiaja zdecydowany opór pomysłowi Rutkowskiego.
Jacek Rutkowski udowodnił, że zna się na biznesie, tworząc od podstaw klub, który liczy się w Polsce. [Można sobie tylko wyobrazić czego dokonałby gdyby miał już ważne podstawy do budowy silnego klubu - kibiców, stadion w środku jednego z większych miast Polski]
Swoja pomoc w rozmowach zaoferował prezydent Pozania - Grobelny, wszystkim zależy na fuzji - tylko nie Majchrzakowi - dziwne, jemu powinno najbardziej :roll:
A na koniec [abyście nie zapomnieli], przypomne moje pytanie :
fieldy pisze: Co myślicie o fuzji Lecha z Amicą

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 gru 2005, 15:14

fieldy pisze:Dziwi mnie, że działacze Kolejorza [z Majchrzakiem na czele] stawiaja zdecydowany opór pomysłowi Rutkowskiego.
Poniewaz nie chca zeby klub nazywal sie Amica Poznan czy jakos inaczej Lech/Amica Poznan albo w logu byl jakis smieszny ptaszek
Wola miec dlugi walczyc o byt na granicy bankructwa ale miec swoja dume i tradycje, w sumie nie wiem jak widza to kibice kolejorza, jezeli bylbym kibicem Lecha bylbym raczej przeciw temu, jednak jestem tutaj strona obiektywna i mysle ze byloby to dobre dla polskiej pilki na arenie europejskiej (jezeli zbudowal solidna druzyne w Wronkach - poza tym maja dobrze wyszkolana mlodziez, to co zbuduje w poznaniu przy pomocy zagorzalych kibicow - moze jakis team na miare przynajmniej awansu do fazy grupowej lm czy uefa - poza tym patrzcie na rumunow 3 teamy moga wyjsc z grupy pucharu uefa - taka dygresja)
Ale z drugiej strony moze powstac taki dziwny twor jaka jest/byla Pogon :arrow: chyba kazdy pamieta na czym bazuje owczesna pogon a gdzie jest ta prawdziwa :arrow: Piotrcovia Szczecin, Mks Pogon Szczecin chyba gra w 4lidze albo nizej

Ciezka sprawa z tym moze byc, ale jezeli dojdzie to do skutku to napewno Amice bedzie zalezec na reklamie dlatego nazwa i herb moze zostac, baa napewno zostanie zmienione na nazwe :Amica: i ptaszka

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2005, 15:20

czeher pisze:baa napewno zostanie zmienione na nazwe :Amica: i ptaszka
na ptaszka niekoniecznie - w końcu marka amica wiąże się z holdingiem bardziej niz ptaszek - z wronek [chyba się jasno wyraziłem ?? ]
Herb nie powienien być zmieniony - a jakoś nic się nie stało jka nazwa klubu kilka lat temu brzmiała Lech\Kreisel Poznań - wtedy nikt się specjalnie ni burzył - a nie było takiej szansy jak teraz na zbudowanie siilnej druzyny [profesjonalnej druzyny - przede wszystkim]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 gru 2005, 15:26

No coz zobaczymy co z tego wyniknie, wiadomo wszytskim rzadzi pieniadz,
Ale jakby doszlo do tego to w Wronkach zostalaby tylko druzyna rezerw i mlodziez czy to tez jakos polacza, wszka tam bedzie wspaniale zaplecze, baza treningowa "wysokiej klasy"
No moze byc ciekawie, slyszalem ze stadion w Ponaniu rozniez bedzie szybko zmodernizowany na skale Europejska
Wtedy chyba Lech musi grac na miare oczekiwan kibicow :!:
A ciekawi mnie taka rzecz czy wspolczynnik pkt w rankingu uefa przejdzie wtedy na Lecha czy jakos sie zsumuja :?:

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 02 gru 2005, 15:49

Jestem jak najbardziej za fuzją ale narazie czekam na oficjale komunikaty, dlatego powstrzymuje sie od nadmiernego optymizmu:P mozliwe ze juz dzisiaj dowiemy sie czy dojdzie do porozumienia ..... wielu kibiców Lecha jest sfrustrowanych stanowiskiem Majchrzaka ale rozmowy są niby tajne i do końca nie wiadomo jakie warunki stawia Amica. Nie mozna odrazu zakładac ze Amica łącząc sie z Lechem sypnie grubą kasą, na początku w jakiejs gazecie napisano ze Amica ma dawac rocznie 30 baniek a okazało sie ze tylko (aż) 10, a co do spłaty długu to zobowiązali sie podobno tylko do połowy czyli 7,5..... tak wiec nie mozna za bardzo koloryzowac oferty Amici aczkolwiek jest ona wybawieniem dla poznańskiego klubu. Nie mozna tez zakładac ze Lech z dnia na dzien stanie sie najlepszym klubem w kraju na to trzeba troche czasu ale z pomocą Amici za pare lat moze to stac sie realne. Ciesze sie ze do dyskusji włączyły sie władze miasta, Grobelny chyba zobaczył jaki korzyści moze miec Poznań z solidnego klubu piłkarskiego ............... tak wiec trzymam kciuki za powodzenie tych rozmów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2005, 15:55

nowok pisze:Nie mozna tez zakładac ze Lech z dnia na dzien stanie sie najlepszym klubem w kraju na to trzeba troche czasu ale z pomocą Amici za pare lat moze to stac sie realne
wiadomo, że w przeciagu roku czy dwóch uda sie zbudować zespół, który mógłby powalczyć o mistrza :wink: Bez tej fuzji kolejorz znowu moze spaść - i tym razem może po 2 latach juz nie wrócić na swoje miejsce [chyba nie chcemy aby spotkalo nas to co choćby Ruch Chorzów, ŁKS, czy GKS katowice :shock: ]
nowok pisze:Nie mozna odrazu zakładac ze Amica łącząc sie z Lechem sypnie grubą kasą, na początku w jakiejs gazecie napisano ze Amica ma dawac rocznie 30 baniek a okazało sie ze tylko (aż) 10,
Tylko, że Rutkowski ma powiązania, znajomości .... nie musi to być Amica, załatwi innego sponsora, dla klubu [oprócz holdingu Amica] Może nawet po fuzji Kulczyk spojrzałby łaskawszym okiem [czytaj portfelem] na Lecha. Byłaby duża szansa na zbudowanie na prawde wielkiego klubu - tylko trzeba chcieć.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 gru 2005, 16:03

Mam jeszcze pewne pytanie, nie jestem az tak gleboko w tych calych doniesieniach, wiem ze do konca roku ma sie wszytsko wyjasnic ale czy ta fuzja ma nastapic juz w przerwie zimowej czy dopiero od nowego sezonu, w sumie jesli teraz byloby to niemale zamieszanie
Lech 15 :arrow: 23 pkt
Amica 15 :arrow: 22 pkt
ciekawi mnie jak to bedzie z pkt, chodzi glownie o ptk zdobyte przez Amice czy zostana anulowane (to znaczy wszytskie mecze ktore grala, wtedy tabela mogla by zupelnie inaczej wygladac, Legia wygrala zas wisla z nia stracila pkt) - ale chyba nie az tak nie bedzie, jednak byloby to krzywdzonce dla niektorych druzyn
Najlepeij jakby fuzja miala miejsce dopiero po sezonie

1 WP za pisanie nazwy klubu z małej litery. // Niggaz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”