Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 153

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 30 lis 2005, 17:14

Inter chce wymienić Argentyńczyka Burdisso za Bojinova z Violi.
:shock: no to niezle
ale watpie w ta zamiane chyba nie po to Viola dawała za niego cos koło 20 mln euro a swoja droga to moze nie gra jakos super genialnie ale od czasu do czasy strzeli brame wypracuje no i ma czas na rozwoj a prze Prandellim ma to zapewnione.

Ja natomiast słyszałem ze Inter oferuje 18 mln euro za Vucinica i Ladesme.
Dwaj mlodzi swietnie zapowiadajacy sie piłkarze.
Jedna z nich to mega plota bo dwoch napastników młodych nie sprowadza Ladesma moze zastapic Verona po sezonie wiec tu całkiem realny transfer.
no zobaczymy

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 lis 2005, 19:16

Na wymiane Burdisso tak jak każdy rozsądny kibic mógłbym się zgodzić :D W końcu Martins nie może się odnaleźć (inna sprawa , że Bojinov także nie zachwyca) więc może większa rywalizacja w ataku przyniesie efekty w postaci lepszej gry obu panów :)

Hunter - ta sytuacja z Ladesma i Vucinicem wraca jak telenowela z Cesarem :lol: Ladesma miał zasilić Inter już półtora roku temu z kolei Vucinicem interesujemy się od jakiegoś roku. Ale póki co poważnych kroków nie było.
Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Ladesma moze zastapic Verona

Ja ciągle wierze w Ballacka :P Magia Calcio przyciąga 8) :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 gru 2005, 13:04

Meczu niestety nie oglądałem więc pozwole sobie wkleić:

"Inter Mediolan pokonał AC Parmę w wyjazdowym meczu 1/8 finału Pucharu Włoch. Bramkę dla Interu zdobył Obafemi Martins.

Inter w meczu z zespołem z Ennio Tardini wystąpił w składzie składającym się w dużej mierze z piłkarzy rezerwowych. Wystarczy wspomnieć, że zabrakło takich zawodników jak Adriano, Cordoba, Samuel, Veron, Figo, Julio Cesar czy Dejan Stanković. Ci zawodnicy nawet nie pojechali do Parmy, Mancini pozwolił im zostać w domach i w telewizji obejrzeć dzisiejszy mecz. Na ławce mecz rozpoczęli także tacy zawodnicy jak Materazi, J.Zanetti, Cambiasso i Recoba. Szansę do gry dostało wielu zmienników, m.in Francesco Toldo który nie jest widziany w bramce Interu przez Roberto Manciniego.

Pierwsza połowa meczu nie była porywającym widowiskiem. Piłkarze obydwu drużyn grali nieco ospale czego wynikiem był bezbramkowy remis 0-0 po 45 minutach gry. Inter podobnie jak i Parma stworzył kilka akcji, lecz brakowało skuteczności lub na posterunku znajdowali się obrońcy i bramkarze obydwu zespołów.

W pierwszych minutach gry drugiej Parma nieco przycisnęła Inter, lecz przewaga gospodarzy trwała krótko. Inter przejął inicjatywę i nie oddał jej już do ostatniego gwizdka. Nerazzurri stwarzali okazje, lecz prowadzenie Interu przyszło dopiero w 74 minucie, kiedy głową do bramki po rzucie rożnym trafił Obafemi Martins. Nigeryjczyk po strzeleniu gola wykonał tradycyjnie kilka efektownych salt. W trakcie trwania drugiej połowy Mancini wprowadzał na boisko rezerwowych w tym meczu: Cambiasso, Materazziego oraz Recobę. Urugwajczyk kilkakrotnie stworzył zagrożenie pod bramką De Lucii, lecz nie udało mu się tego dnia trafić do siatki.

Inter wygrał zasłużenie i w rewanżu na San Siro będzie faworytem do awansu do 1/4 finału. Prawdopodobna data rewanżu to 11 stycznia, lecz może on zostać przesunięty ze względu na transmisje telewizyjne.

PARMA 0-1 INTER (HT: 0-0)
strzelec: Martins 74
Obrazek

Z tego co można powyżej przeczytać wynika , że mimo lekkich problemów na początku , Inter dość pewnie wygrał. Cieszy bramka Martinsa i dobra gra młodszych zawodników.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 gru 2005, 19:23

Awansu nie można teraz zaprzepaścić. Cieszy gra na zero na wyjeździe , oraz dobra postawa Toldo. Znów bardzo słabo zagrał Solari , który był kompletnie niewidoczny , a jeśli już dostał piłke to natychmiast ją tracił :? nie wiem czemu nie może się ten zawodnik u nas sprawdzić :roll: czyżby włoski styl :?: :roll: Z młodych chyba najkorzystniej zaprezentował się prawy obrońca Andreolli natomiast Boumsong i Momente nie zachwycili , ale i nie zawiedli. Później wszedł Cambiasso i wprowadził troche spokoju w nasze szeregi. Najbardziej cieszy mnie gol Martinsa - oby teraz się przełamał :D

:!: FORZA INTER :!:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 01 gru 2005, 20:25

Dobry rysunek, w sam raz dla Waszych Tifosich ostatnio... szkoda, że są ostatnio niemiłą niespodzianką... bardzo wręcz niemiłą... :roll:

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 02 gru 2005, 14:05

Ajgor pisze:Dobry rysunek, w sam raz dla Waszych Tifosich ostatnio... szkoda, że są ostatnio niemiłą niespodzianką... bardzo wręcz niemiłą... :roll:
to nie żadni Tifosi tylko debile, którzy psują wizerunek calcio. Co do meczu to piękny powrót Obagola. Szerzej o tym tutaj http://obafemi-martins.blog.onet.pl/ wymaga to dopracowania ale zapraszam wszystkich Nerazzurrich :!:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 gru 2005, 18:28

Kadra na jutrzejszy mecz z Ascoli

Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar Soares

Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 11 Sinisa Mihajlovic, 16 Giuseppe Favalli, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel

Pomocnicy: 5 Dejan Stankovic, 6 Cristiano Zanetti, 7 Luis Figo , 8 David Pizarro, 14 Juan Sebastian Veron, 19 Esteban Cambiasso

Napastnicy: 9 Julio Ricardo Cruz, 10 Adriano, 20 Alvaro Recoba, 30 Obafemi Martins

Co do meczu to myślę , że to dla Interu będzie spracerek. Nie ma większych kontuzji w zespole i myślę , że Mancini wystawi najmocniejszą jedenastkę na mecz z beniaminkiem.
Skład będzie pewnie wyglądał tak:
Cesar - Zanetti , Samuel , Matrix , Favalli - Stanko , Cambiasso , Veron , Figo - El Chino , Adriano.
Z powyższych piłkarzy nie jestem tylko pewien występów Recoby i Matrixa. Zawsze Manciemu może coś odbić. :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 gru 2005, 18:40

Diamen23 pisze:Z powyższych piłkarzy nie jestem tylko pewien występów Recoby
Oba strzelił z Parma gola wiec nie wiadomo czy Chino bedzie grał ja osobiscie chce bo ostatnio ma bardzo dobra forme a jesli zacznie grac tak jak naprawde potrafi to bedziemy miec z niego duzo pozytku :wink:

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 02 gru 2005, 20:14

Co do meczu to myślę , że to dla Interu będzie spracerek. Nie ma większych kontuzji w zespole i myślę , że Mancini wystawi najmocniejszą jedenastkę na mecz z beniaminkiem.
Skład będzie pewnie wyglądał tak:
Cesar - Zanetti , Samuel , Matrix , Favalli - Stanko , Cambiasso , Veron , Figo - El Chino , Adriano.
Z powyższych piłkarzy nie jestem tylko pewien występów Recoby i Matrixa. Zawsze Manciemu może coś odbić. Rolling Eyes
jak dla mnie to w wyjsciowej 11 powinno byc zawsze miejsce dla Cordoby, chcialbym tez zobaczyc Toldo na bramce bo badz co badz wydaje mi sie pewniejszym bramkarzem niz Cesar

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 gru 2005, 9:10

To nie będzie spacerek jak niektórzy już myślą :!: W Serie A nie ma łatwych meczów , dlatego nie olewajmy Ascoli. Aczykolwiek zwycięstwo powinno być :smoke: Viola gra z Juve i musimy liczyć na potknięcie Juve :king:
Diamen23 pisze:Cesar - Zanetti , Samuel , Matrix , Favalli - Stanko , Cambiasso , Veron , Figo - El Chino , Adriano.

Podobnie jak Creek na bramce widziałbym Toldo. Cordoba także jest lepszym i bardziej uniwersalnym obrońcom od Matrixa. Nie zdziwie się jeśli Martins zagra od początku , ale za Adriano ... tak więc atak Martins-Recoba :roll: :wink:

2-0 , albo 2-1 dla Nas :twisted:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 gru 2005, 9:17

Serek408 pisze:Cesar - Zanetti , Samuel , Matrix , Favalli - Stanko , Cambiasso , Veron , Figo - El Chino , Adriano.
Podobnie jak Creek na bramce widziałbym Toldo. Cordoba także jest lepszym i bardziej uniwersalnym obrońcom od Matrixa. Nie zdziwie się jeśli Martins zagra od początku , ale za Adriano ... tak więc atak Martins-Recoba :roll: :wink:

2-0 , albo 2-1 dla Nas :twisted:
Ja też bym widział w składzie Cordobe i Toldo , ale podałem skład jaki pewnie wystawi Mancini. :wink:
serek408 pisze:To nie będzie spacerek jak niektórzy już myślą :!: W Serie A nie ma łatwych meczów , dlatego nie olewajmy Ascoli. Aczykolwiek zwycięstwo powinno być :smoke:
Ascoli jakoś nie gra porywająco i myślę , że jak Inter nie zlekceważy rywali to zwycięstwo będzie dość pewne.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 gru 2005, 9:33

Diamen23 pisze:Ascoli jakoś nie gra porywająco i myślę , że jak Inter nie zlekceważy rywali to zwycięstwo będzie dość pewne.

Ale wiesz Diamen , że mecze z outsaiderami mogą być najtrudniejsze :!: Na Juve zawsze wyjdziemy zmobilizowani , a z takim Ascoli jeszcze przed meczem media i kibice dopisują 3 pkt do tabeli. Tak więc piłkarzom też coś tam po głowach lata :P Jednak póki co za kadencji Manciniego żadko traciliśmy punkty z zespołami tego pokroju ... więc dziś nie powinno być inaczej. FORZA INTER

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 gru 2005, 10:40

Diamen23 pisze:Ascoli jakoś nie gra porywająco i myślę , że jak Inter nie zlekceważy rywali to zwycięstwo będzie dość pewne.
Moze i nie gra porywajaco ale pkt moze wam urwac z cala pewnosica, pewnie zamknie sie na wlasnej polowie i bedzie czekac na kontry (jak wsyztskie tajkie teamy)
W poprzedniej kolejce Treviso tez postraszylo poczatkowo Juve, jednak wszytsko szybko poszlo po mysli Tyrunczykow jednak 40minut niepokoju bylo

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 03 gru 2005, 10:49

serek408 pisze:Viola gra z Juve i musimy liczyć na potknięcie Juve
Te, przede wszystkim licz na swoich pupilków.
czeher pisze:40minut niepokoju bylo
Pierwsza połowa 1:0 w plecy i nieustanne ataki. Fajny niepokój, serio.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 gru 2005, 10:55

Snipp_ pisze:Pierwsza połowa 1:0 w plecy i nieustanne ataki. Fajny niepokój, serio.
wielki kibicu Juve, ktore wymsiewa wsyztskich ale sam ma mierna wiedzie, Juve po pierwszej polowie prowadzilo 2:1 (37' wyrownali)
i co z tego ze atakowalo - Milan z Lecce tez caly czas atakowal mial miazdzaca przewage jednak nerwowak byla do konca

A w niedziele niestety zostaniecie bez pkt :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”