Liga holenderska Eredivisie (zbiorczy) - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2005, 0:11

mimek pisze:a PSV przegralo ze slabiutkim Groningen 1-0
niby ze słabiutkim, ale ten strzelec gola przeszedł samego siebie zdobył kapitalnego gola - oby więcej takich, uderzył z nieprawdopodobną siłą, wydawało się, że piłka minie spojenie słupka z poprzeczką, ale ta nagle zaczęła skręcac i wpadła prosto w okno. MOgłem pomylić mecz, ale raczej to był ten gol strzelony PSV [tak mnie zatkało :wink: ]

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 20 wrz 2005, 17:08

fieldy pisze:niby ze słabiutkim, ale ten strzelec gola przeszedł samego siebie zdobył kapitalnego gola - oby więcej takich, uderzył z nieprawdopodobną siłą, wydawało się, że piłka minie spojenie słupka z poprzeczką, ale ta nagle zaczęła skręcac i wpadła prosto w okno. MOgłem pomylić mecz, ale raczej to był ten gol strzelony PSV [tak mnie zatkało ]

Cornelisse strzelil przepiekna bramke. Chyba juz nigdy w zyciu tego nie powtorzy :D.Pilka dostala dziwnej rotacji, w ostatniej chwili skrecila i wpadla idealnie w okienko. Bramkarz PSV nie mial zadnych szans, nawet jakby sie rzucil to by tego nie wyciagnal. Ale jak ogladalem skroty z tego meczu to stwierdzilem, ze jest to kolejny mecz w ktorym PSV nie dominuje na boisku. Cos mi sie zdaje, ze w tym sezonie nie beda sie liczyc w walce o mistrzostwo. O mistrza holandii walczyc beda Feyenoord i Alkmaar.
fieldy a widziales bramki Kuyta i Paauwe dla feyenoordu :?: :?: Moze nie takie efektowne ale tez ladne. :D

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 21 wrz 2005, 22:28

Jak mozna stracic dwie bramki w 90 minucie o tym wiedza tylko pilkarze Blinda :wink: :rotfl2: . Przed chwila zakonczyl sie mecz Ajaxu z jedna ze slabszych druzyn w lidze Den Haag. Gdy wszyscy juz mysleli ze trzy punkty zdobywaja gospodarze, pilkarze gosci zmobilizowali sie i strzelili dwie bramki. Brawo Den Haag, Ajax traci kolejne punkty. :twisted:

Jakby ktos wiedzial skad mozna sciagnac te bramki to niech poda linka
Z gory wielkie dzieki.

P.s Niby powinienem sie martwic bo postawilem na Ajax i tylko to mi nie weszlo na kuponie, ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo- Ajax traci punkty :D :D :D

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 25 wrz 2005, 17:48

Trzeba odświeżyć temat, bo za nami VI kolejka Eredivisie... i nie zabrakło niespodzianek.

Największą z nich jest zapewne porażka AZ Alkmaar z NAC Breda 2:1. To jest właśnie problem tego zespołu - wygrywają po 7:0, a ze średniakami przegrywają, a wygrywali 0:1. Szkoda mi ich, bo myślałam, że będziemy mieli w Holandii takie Chelsea jak w zeszłym sezonie - 20 punktów przewagi nad drugim miejscem... coś tracę nadzieję. ;)

PSV wygrało 2:0. Nareszcie się budzą, chociaż trochę za późno już... :? Nabierają wiatru w żagle wtedy, kiedy połowa zespołu leczy kontuzje. I po co były im te transfery?

Ajax wygrał 4:1 (tutaj to samo, co w przypadku PSV - początek tragiczny, teraz wychodzą niby na prostą... zobaczymy, pożyjemy). Feyenoord 1:3 pokonał zespół zwany Twente. Castelen, Kuijt i wszystko jasne. ;)

More info HERE: http://www.pilka.pl/?mid=1&show=41294 8)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 25 wrz 2005, 21:43

Po 6 kolejkach FEYENOORD ROTTERDAM samodzielnym liderem. :brawo:
AZ i RKC pierwsze porazki(oby czesciej :wink: ) i bardzo dobrze :D Narazie wiecej nie moge powiedziec, bo jeszcze skrotow z meczow nie widzialem. Jak obejrze bramki w Polsacie Sport, to napisze cos wiecej.
Anka pisze: Szkoda mi ich, bo myślałam, że będziemy mieli w Holandii takie Chelsea jak w zeszłym sezonie - 20 punktów przewagi nad drugim miejscem... coś tracę nadzieję
Chyba pomylilas AZ z Feyenoordem :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 wrz 2005, 19:32

Mnie najbardziej zaskoczyla porażka Alkmaar z NAC spodziewałem się łatwego zwycięstwa gości a tutaj proszę niespodzianka. A zapowiadało się na kolejne zwycięstwo a tu proszę mimo prowadzenia od 12 minuty aż do 60 minuty zdołali przegrać jeszcze 2-1 przez co stracili pozycję lidera na rzezc Feyenoordu. No i wreszcie pozostali faworyci zaczynają grać tak, jak oczekują tego od nich kibice. Ten sezon będzie bardzo wyrównany i ciężko wskazać jakiegoś faworyta. :wink:

Awatar użytkownika
Deni
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Deni » 30 lis 2005, 12:47

I znowu zapowiada sie na to iż PSV sie bedzie slizgał na kasie od sposora.Ten Ambramowicz mnie wykancza .Najpierw przez niego przestałem lubić Premiership a teraz jescze wpomuje kase w PSV :( .Tylko AJAX AFC !.Pozdro

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 30 lis 2005, 17:35

Deni pisze:I znowu zapowiada sie na to iż PSV sie bedzie slizgał na kasie od sposora.Ten Ambramowicz mnie wykancza .Najpierw przez niego przestałem lubić Premiership a teraz jescze wpomuje kase w PSV .Tylko AJAX AFC !.Pozdro
To jeszcze nie jest pewne, ze kupi PSV. A jesli juz do tego dojdzie, to zmieni calkowicie ten klub. Miedzy innymi jedna z najlepszych szkolek pilkarskich na swiecie( feyenoord i tak ma lepsza :wink: ), ale po co zmieniac cos co dobrze funkcjonuje :roll:
Ale sa tez plusy takiego przedsiewziecia, wzrosnie zainteresowanie Eredivisie, bedzie glosno w mediach o kolejnych transferach w Eindhoven. Moze wiecej kibicow sie znajdzie i bedzie z kim pogadac o tej niedocenianej lidze :D
Podsumowujac, ja bym chcial zeby kupil PSV, bo w Eredivisie bedzie cos sie dzialo( czy wyjdzie to na lepsze, czy na gorsze, to juz czas pokaze), ale FEYENOORD i tak zawsze bedzie najlepszy i nie zmieni tego nikt, nawet Romus i jego kasa :D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 lis 2005, 17:52

Nie wiadomo co zrobi z PSV , Abra. Może stworzy z niego satelicki klub dla Chelsea? Albo zrobi z niego taki klub jak CSKA. Myślę , że Romek nie zrobi z nich drugiej Chelsea. Gdyby tak chciał , to by kupił klub w lepszej lidze , gdzie bez problemu kupowałby gwiazdy. Mi też nie podoba się to co robi Abramowicz , ale bądźmy obiektywni :wink: .

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 lis 2005, 18:41

mimek pisze:To jeszcze nie jest pewne, ze kupi PSV. A jesli juz do tego dojdzie, to zmieni calkowicie ten klub.
A co takiego się zmieni? To będzie zupełnie inny przypadek niż z Chelsea. Po piersze Abramovic nie będzie wykładał tyle kasy co na klub z Londyny, po drugie, chyba najważniejsze,PSV gra w lidze holenderskiej i trzeba sobie powiedzieć, że pieniadze Romana za dużo nie zdziałają,tzn. gracze z tej najwyższej półki,nadal będa nieosiągalni dla klubu Eredivisie.
Najlepsi gracze i tak będą odchodzić,mając w perspektywie gre w silniejszej lidze.
Najprawdopodobniej, PSV byłoby klubem satalickim, gdzie graliby gracze nie mający pozwolenia na prace w Angli.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 gru 2005, 1:47

'Piotrek' pisze:PSV byłoby klubem satalickim, gdzie graliby gracze nie mający pozwolenia na prace w Angli.
właśnie - ogrywaliby się w Holandii, tak samo jak w Crinthians, b po jakimś czasie spróbować sił w Chelsea. Jednak wolałbym, żeby Roman nie kład więcej swoich łap na żadne luby europejskie - na początku miał kupic po jednym z każdego kontynentu :roll: teraz szuka jeszcze innych. Kasy ten Rusek ma pod dostatkiem - nie chcielibyśmy chyba, aby któregos pieknego sezonu w Lm grały same zespoły sponsorowane przez Romka

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 01 gru 2005, 18:06

'Piotrek' pisze:PSV gra w lidze holenderskiej i trzeba sobie powiedzieć, że pieniadze Romana za dużo nie zdziałają,tzn. gracze z tej najwyższej półki,nadal będa nieosiągalni dla klubu Eredivisie
To zalezy od tego ile kasy Roman przeznaczy dla PSV, jesli bedzie to duza suma, to czemu gwiazdy maja nie przychodzic do PSV :?: Liga katarska ma duzo pieniedzy i gwiazdy do niej przechodza bo chca zarobic. Jak beda chcieli kogos sprowadzic to Abramowicz juz sie o to postara, zeby dac tak wysoki kontrakt, zeby dany pilkarz przeszedl do Eindhoven. :D

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 gru 2005, 18:15

To zalezy od tego ile kasy Roman przeznaczy dla PSV, jesli bedzie to duza suma, to czemu gwiazdy maja nie przychodzic do PSV Question Liga katarska ma duzo pieniedzy i gwiazdy do niej przechodza bo chca zarobic. Jak beda chcieli kogos sprowadzic to Abramowicz juz sie o to postara, zeby dac tak wysoki kontrakt, zeby dany pilkarz przeszedl do Eindhoven. Very Happy

Ale do Ligi Katarskiej przechodzą old boye w stylu 32 lata w górę. Oczywiście z nich pożytek też może być, ale oni sobie pograją 2, 3 lata i do wymiany. To nie ma sensu. Wolę PSV, które buduje swój zespół na wychowankach i dodaję do tego 1 czy 2 doświadczonych graczy.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 gru 2005, 18:18

mimek pisze:To zalezy od tego ile kasy Roman przeznaczy dla PSV, jesli bedzie to duza suma, to czemu gwiazdy maja nie przychodzic do PSV Liga katarska ma duzo pieniedzy i gwiazdy do niej przechodza bo chca zarobic
Do Kataru przychodzą piłkarze zsłużeni, chcący sobie ''troche" kasy zarobić na koniec kariery. Ale chyba nie sądzisz, że piłkarze tacy jak Jacek Bąk czy Sonny Anderson byliby mile widziani w PSV.
mimek pisze:Jak beda chcieli kogos sprowadzic to Abramowicz juz sie o to postara, zeby dac tak wysoki kontrakt, zeby dany pilkarz przeszedl do Eindhoven.
Tak jak już pisałe wcześniej, nie ma szans aby gracze z samego topu przysli do PSV, inna sprawa, że Roman nie będzie miał takiej potrzeby, aby sprowadzać do PSV najlepszych graczy świata, od tego ma Chelsea.
mimek pisze:To zalezy od tego ile kasy Roman przeznaczy dla PSV
Gdzies tam czytałem, że była mowa o 25mln euro rocznie.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 01 gru 2005, 20:28

'Piotrek' pisze:Tak jak już pisałe wcześniej, nie ma szans aby gracze z samego topu przysli do PSV, inna sprawa, że Roman nie będzie miał takiej potrzeby, aby sprowadzać do PSV najlepszych graczy świata, od tego ma Chelsea.

Przy Hiddinku nie musza przychodzić gracze z topu, bo on chyba woli takich "tworzyć" niż mieć gotowych...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”