Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1469

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 493

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 21 lis 2020, 10:56

Nasz specjalista od Smoleńska lepiej wygląda. :D

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 lis 2020, 11:00

Ferie zimowe w 1 terminie dla całej Polski. Czyli zajebane ośrodki, stoki i knajpy. To ma pomóc zwalczyć wirusa czy go rozprzestrzenić bo zaczynam się gubić :o

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2020, 11:02

Eyesmon pisze:
21 lis 2020, 11:00
Ferie zimowe w 1 terminie dla całej Polski. Czyli zajebane ośrodki, stoki i knajpy. To ma pomóc zwalczyć wirusa czy go rozprzestrzenić bo zaczynam się gubić :o
Chyba żartujesz.
Knajpy będą dalej zamknięte.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 lis 2020, 11:13

Ośrodki i stoki też

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 lis 2020, 11:30

No przeciez to ma byc taki lockdown bez lockdownu.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 lis 2020, 12:23

To co w te ferie będzie otwarte? :shock:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5281
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 lis 2020, 12:23

sklepy spożywcze, apteki i drogerie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 lis 2020, 12:27

Czyli w ferie dzieci będą w domach tyle że bez lekcji online. Rewelacja :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 lis 2020, 12:30

Jak w ogóle zapatruje sie KO na te wszystkie obostrzenia? Mówią, co oni by zrobili? Z ciekawości pytam, bo nie oglądam TV, a w internecie coś cicho.

Szkoda, wielka szkoda że ten protest kobiet był tak głupio zorganizowany i zawłaszczony przez skrajną lewicę. Pierwszy raz od dawna wyszły setki tysięcy ludzi na ulice i skończyło się na niczym.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 21 lis 2020, 12:34

Jak się mówi że MN został zawłaszczony przez nacjonalistów to się prawa strona oburza i mówi że to zaledwie garstka oszołomów ale jak na marszu kobiet były osoby powiązane z lewicą to nagle według prawej strony był to marsz lewacki ewentualnie przez lewaków zawłaszczony no cholera paradne :)

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 21 lis 2020, 12:38

DDK pisze:
21 lis 2020, 12:30
ak w ogóle zapatruje sie KO na te wszystkie obostrzenia? Mówią, co oni by zrobili? Z ciekawości pytam, bo nie oglądam TV, a w internecie coś cicho.

Szkoda, wielka szkoda że ten protest kobiet był tak głupio zorganizowany i zawłaszczony przez skrajną lewicę. Pierwszy raz od dawna wyszły setki tysięcy ludzi na ulice i skończyło się na niczym.
A jeszcze kilka dni temu "blokowanie ulic jest niedopuszczalne!", "należy bronić kościołów", "protesty popieram, ale sprzed telewizora". Teraz jak masowe protesty się skończyły to chłopaka boli, że ich ich nie ma :-D

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 lis 2020, 13:03

Mam Was obu na ignorze, ale sobie aż rzuciłem okiem na to. Więc odpowiem ostatni raz:
Conrado pisze:
21 lis 2020, 12:34
Jak się mówi że MN został zawłaszczony przez nacjonalistów to się prawa strona oburza i mówi że to zaledwie garstka oszołomów ale jak na marszu kobiet były osoby powiązane z lewicą to nagle według prawej strony był to marsz lewacki ewentualnie przez lewaków zawłaszczony no cholera paradne
Po 1. Mylisz narodowców z nacjonalistami. Organizatorem MN jest organizacja Marsz Niepodległości, którą tworzą narodowcy, z którymi się w żaden sposób nie utożsamiam i pisałem o tym dziesiątki razy. Po drugie nie zauważyłem, żeby się prawa strona oburzała, ale może - nie wiem, pisze swoje zdanie.

Po 2. Twierdzisz ze MN został ZAWŁĄSCZONY przez MN, ale na marszu kobiet BYŁY OSOBY powiązane z lewicą :lol2: No tak, organizatorem nie jest jakaś grupa Ogólnopolski marsz kobiet. W w postulatach są lewicowe teksty: odnośnie gospodarki - bezpłatna antykoncepcja, bezpłatne zabiegi sterylizacji, bezpłatne przerywanie ciąży, dofinansowanie in vitro, finansowania organizacji zajmującej się walką z przemocą wobec kobiet, zabezpieczenia emerytalnego nieodpłatnej pracy kobiet, podniesienia progu uprawniającego do świadczenia z Funduszu Alimentacyjnego do średniego wynagrodzenia, równości płac bez względu na płeć. Odnośnie światopoglądu - in vitro, aborcja, brak finansowania Kościoła, LGBTQIA+, delegalizacja organizacji odnoszących siędo faszyzmu i nazizmu (flagi komunistyczne nie przeszkadzają?).

Wyszły kobiety na ulice, która mają bardzo różne poglądy. Po tym, jak skrajna lewica przejęła te protesty to po 2 tygodniach frekwencja zmalała o kilkadziesiąt procent. Paru znajomych na początku brało udział w tym, ale teraz po tym jak zobaczyli, że przeistoczyło się to w cyrk to zrezygnowali.
MarcinW pisze:
21 lis 2020, 12:38
A jeszcze kilka dni temu "blokowanie ulic jest niedopuszczalne!", "należy bronić kościołów", "protesty popieram, ale sprzed telewizora". Teraz jak masowe protesty się skończyły to chłopaka boli, że ich ich nie ma
Nei wiem czy Ty jestes taki głupi czy tylko udajesz. Postram sięostatni raz wytłumaczyć jak dziecku:
Napisałęm, ze protest kobiet był głupio zorganizowany - chodziło mi m.in. o blokowanie ulic, niszczenie pomników, kościołów itd. Gdyby to były kilkudzeisięciotysieczne manifestacje, które nieutrudniłyby życia innym ludziom to byłoby ok. ZResztą napisałem chyba, że gdyby to inaczej wyglądało to może i ja bym wział w tym udział. Mnie to nie boli. Ja mam swoje życie, pracę, dziewczynę, kumpli i hobby. Temat aborcji i setki innych mogłby mieć totalnei w dupie, bo mnie nie dotyczy (jak będę potrzebował to ja i tak sobie poradzę). Temat dodatków socjalnych, pomostówek i milion innych też mógłbym mieć w dupie, bo mnie nie dotyczą. Ale dotyczą innych ludzi, więc mnie to interesuje. Zresztą o strajku już napisałem chyba wszystko, a ostatnią rzeczą o której myślę jest dyskutować dzisiaj z wami na ten temat.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 21 lis 2020, 13:03

Jak ktoś myślał że protesty sprawia że PiS sobie odda władze to jest po prostu niespełna rozumu.

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 21 lis 2020, 13:13

DDK pisze:
21 lis 2020, 12:30
Jak w ogóle zapatruje sie KO na te wszystkie obostrzenia? Mówią, co oni by zrobili? Z ciekawości pytam, bo nie oglądam TV, a w internecie coś cicho.
Przyłączam się do pytania, i zapytam jeszcze o lidera KO. Budka? Hołownia? Trzaskowski? Ktoś inny?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 21 lis 2020, 13:20

Na samym początku pisałem że Lempart idzie za grubo ze swoimi hasłami i nie popieram przejmowania władzy siłą ale pisanie że marsz kobiet jest lewicowy to głupota.
Podejrzewam że jakieś 90% ludzi idących w tych marszach to ludzie o dość wyważonych poglądach bez odchyłów w żadną ze stron ale w narracji prawej strony to lewackie marsze i z tym się absolutnie nie zgadzam, bo jest to po prostu nieprawda.
No i nie żebym płakał ale ignor za odmienne zdanie w polityce,serio ? :rotfl4:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”