Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1476

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 501

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 27 lis 2020, 10:49

Elitarny sport, gwałcenie dzieci.
To już koksowanie jest zwykłym hobby dla każdego.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6307
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 lis 2020, 11:32

Widzę że w tym temacie i nie tylko pada nieuczciwe szufladkowanie Maradony jako kogoś gorszego ze względu na to że był ćpunem. Z racji że większość z was narkotyki widziała co najwyżej w serialach na Netflixie i filmach instruktażowych na lekcjach WOSu, chciałbym się z wami podzielić jedną bardzo prostą życiową obserwacją którą jako osoba wiele lat obcująca z ćpunami zauważyłem:

Znałem wielu ludzi którzy byli ćpunami i byli dobrymi ludźmi.
Znałem wielu ludzi którzy byli ćpunami i byli przy tym inteligentnymi, odnoszącymi sukcesy ludźmi.
Znałem też wielu ludzi którzy byli nie ćpunami i byli złymi ludźmi.
Znałem też wielu ludzi którzy byli nie ćpunami i byli dzbanami bez żadnych życiowych sukcesów.

Także ja sam wielokrotnie spotykam się tu na forum z przytykami nazywającymi mnie ćpunem bądź bagatelizujących moje zdanie słowami że mam "przejaraną głowę" lub że "trzeba była dużo staffu wypalić żeby coś takiego napisać". Co ciekawe, tego typu teksty najczęściej lecą ze strony osób, które same nadużywają alkoholu i z wielkim prawdopodobieństwem mają o wiele bardziej przeżartą głowę, niż ja który alko w ogóle nie pije i raz na kilka tygodni zapale sobie jointa.

To że ktoś jest ćpunem, jaraczem czy alkoholikiem, wcale nie oznacza że jest od ciebie głupszy, serdeczniejszy czy mniej honorowy. Zanim zaczniecie oceniać kogoś jakim jest człowiekiem przez jego stosunek do używek, spójrzcie w lustro i odpowiedzcie sobie czy czasem rozmówca bądź ktoś kto to czyta sam nie mógłby was ocenić w ten sam sposób. Jak pisałem powyżej - ja sam jestem osobą niepijącą i czasem aż nie mogę uwierzyć w żenadę, jaką na forum prezentują co niektórzy swoimi alkoholickimi wpisami. Czy jednak szufladkuję ich z tego powodu i w innych dyskusjach bagatelizuję ich opinię słowami w stylu "pewnie sporo wypiłeś żeby napisać coś takiego"? Nie, ponieważ po pierwsze potrafię rozdzielić kwestię skłonności do danych używek z resztą życia, zaś po drugie potrafię spojrzeć na samego siebie samokrytycznie i potraktować rozmówcę w sposób empatyczny.

Niech ten zdecydowanie dłuższy post niż zamierzałem będzie hołdem dla Diego. Możecie pisać że wpędził się przedwcześnie dragami do grobu - i będziecie mieli rację. Możecie pisać że skłonnością do dragów ukrócił sobie karierę - i będziecie mieli rację. Ale tłumaczenie i krytykowanie każdego jego negatywnego zachowania tym że był ćpunem jest niesłuszne i nieuczciwe - zarówno względem niego, jak i względem was samych. Skłonność da dragów, jarania czy alkoholu z pewnością niesie ze sobą wiele negatywnych rzeczy i można nim tłumaczyć wiele negatywnych zachowań, ale nie jest powodem żeby marginalizować taką osobą w każdym aspekcie życia. A wielu z was to robi, sami będąc jednocześnie niezdefiniowanymi alkoholikami.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5300
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 lis 2020, 16:57

Zgadzam się z sickstickiem. Natomiast mnie osobiście śmierć Maradony nie specjalnie przejęła. Owszem, był na pewno w TOP najlepszych piłkarzy w historii i historii o nim się nasłuchałem za dzieciaka multum, ale słuchając jego wypowiedzi czy poglądów nie miałem jakiejś większej sympatii do niego. Co do dragów to są dla każdego, ale, podobnie jak alko, po kilku/kilkunastu latach ciągłego ładowania siadają na głowę. Ja sam znam masę ludzi, którzy w tym gównie siedzieli, większość wyszła, ale niektórzy walą kilka lat praktycznie przy kazdej okazji i widać co się z nimi dzieje. PEwnie mając taką kasę jak miał Maradona nie wali się do nosa byle gówno, tylko najdroższy koks, ale zakładam, że lata wąchania tego proszku i tak robi swoje.

Podsumowując, szkoda go jako wielkiego piłkarza i legendy piłki nożnej. Ale wzorem sportowca czy człowieka nigdy nie był.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 lis 2020, 19:51

WTF??!!

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 27 lis 2020, 20:02

Nie wiem, co Ciebie w tym dziwi. Próbkę tego masz na co dzień na swoim forum. W roli wykonawców występują Bienias, Kojro i taki jeszcze jeden którego ksywki nie pamiętam :-D

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1136
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 27 lis 2020, 20:07

dajmy im jeszcze kolejne 2 mld :rotfl4:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lis 2020, 20:10

Elektorat PiSu ogląda to pewnie z wypiekami na policzkach

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 lis 2020, 20:12

Dwa posty temu wrzuciłem to samo

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 27 lis 2020, 20:17

Nie trzeba dokładać. Bienias jakby dostał zaproszenie do takiego "patostreama" to pewnie oddałby zasiłek byle tylko się tam pokazać.

nie prowokujemy do robienia bałaganu. WP//piotrcies

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8763
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lis 2020, 20:19

Marna podróbka tego programu z ttv. Nie pamietam nazwy, widzialem moze 2-3 razy.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 lis 2020, 20:20

Googlebox.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 lis 2020, 20:34

piotrcies pisze:
27 lis 2020, 19:51
WTF??!!
To jest wyższy poziom odlotu :shock:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 lis 2020, 20:44

Ale cringe

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 lis 2020, 20:48

Vol'jin pisze:
27 lis 2020, 20:07

Żenada, nie dość że zzynaa z Googleboxto jeszcze nagrywana w studio, Googlebox nagrywane jest w domach. Po za tym nie kojarzę żeby w programie stacji TTV komentowali politykę

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 27 lis 2020, 21:08

MarcinW pisze:
27 lis 2020, 20:17
Nie trzeba dokładać. Bienias jakby dostał zaproszenie do takiego "patostreama" to pewnie oddałby zasiłek byle tylko się tam pokazać.
Marcin, czyżby zabolał cię post Bieniasa o kancelarii na poznańskiej, stąd te wściekłe ataki w niektórych postach na niego?

No, chyba że to zwykłe kompleksy względem jego osoby, więc spoko, nie przeszkadzam.

Z bieżących spraw, ponoć Kukiz już nie w (z) PSL, tylko do PiS-u się uśmiecha. Z tego ostatniego posłowie słusznie odchodzą. Czyżby Paweł poczuł krew?!

Coś na poprawę humoru:

Obrazek

Gdybym był złośliwy to bym napisał: "Opozycja w pigułce". Ale nie jestem, więc nie napiszę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”