Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1477

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 27 lis 2020, 21:36

Bezimienny11 pisze:
27 lis 2020, 21:08
Marcin, czyżby zabolał cię post Bieniasa o kancelarii na poznańskiej, stąd te wściekłe ataki w niektórych postach na niego?

No, chyba że to zwykłe kompleksy względem jego osoby, więc spoko, nie przeszkadzam.
Wręcz przeciwnie. Ja czekam na waszą "replikę". To całkiem proste. Należy wywołać jednego z was do tablicy. Zlatujecie się wszyscy. A ja mam niezły ubaw :-)
Gdybym był złośliwy to bym napisał: "Opozycja w pigułce". Ale nie jestem, więc nie napiszę.
A nie jest tak, że największymi pieniaczami w UE są te kraje które najwięcej od tej unii biorą ?

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 27 lis 2020, 21:45

MarcinW pisze:
27 lis 2020, 21:36
Wręcz przeciwnie. Ja czekam na waszą "replikę". To całkiem proste. Należy wywołać jednego z was do tablicy. Zlatujecie się wszyscy. A ja mam niezły ubaw
Bienias być może jeszcze twojego wpisu nie widział, ja zadałem pytanie, ty "zręcznie" uniknąłeś odpowiedzi, niezgrabnie wręcz. Czy zabawnym jest fakt, że zapytana osoba kluczy z odpowiedzią to już kwestia dyskusyjna.

Podobno poważna gazeta z poważnym naczelnym:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 lis 2020, 21:52 przez Bezimienny11, łącznie zmieniany 1 raz.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 27 lis 2020, 21:50

Już od jakiegoś czasu zauważyłem, że macie problem ze zrozumieniem słowa pisanego i trzeba się do was zwracać tak jak wasi wybrańcy na wiecach przedszkolnych. Lubicie proste komunikaty to proszę "nie obraziłem się " i "sprawiacie mi radość ". Następnym razem wymyśle jakąś rymowankę :-)

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 27 lis 2020, 22:18

MarcinW pisze:
27 lis 2020, 21:50
Już od jakiegoś czasu zauważyłem, że macie problem ze zrozumieniem słowa pisanego i trzeba się do was zwracać tak jak wasi wybrańcy na wiecach przedszkolnych. Lubicie proste komunikaty to proszę "nie obraziłem się " i "sprawiacie mi radość ". Następnym razem wymyśle jakąś rymowankę
Marcin, twoje spostrzeżenia delikatnie mówiąc nijak mają się do rzeczywistości. Podobnie jak twoje uszczypliwości wobec mnie, czy wściekłe ataki na Bieniasa tylko dlatego, że ten nie kryje swojego negatywnego stosunku do obecnych władz stolicy. Z tego powodu wyśmiewasz go, że nie jest prawdziwym warszawiakiem, dalej dodając, że ty nim jesteś bo mieszkałeś tam 15 lat, popierasz PO i masz tam rodzinę. Ręce opadają. Podobno prawnik, podobno inteligent, na pewno po socjologii, być może zaocznej a takie androny wypisuje, że głowa mała. Gdybym był uszczypliwy to bym zapytał: "A co to się stało, że po 15 latach ewakuowałeś się ze stolicy? Jarmark Europa zburzyli pod budowę Stadionu Narodowego więc trzeba było zwijać żagle?

Nie układaj pod to rymowanki, po prostu zastanów się czasem zanim coś napiszesz i wyślesz, a już na pewno postaraj się odpowiadać na prosto postawione pytania, bo na te tanie chwyty z "Anny Marii Wesołowskiej" nabrać możesz wiesz...

Miłego wieczoru.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 lis 2020, 22:25

[k****], ale nam forumek obrodzil w ynteligentow. Serce rosnie.🤗

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 lis 2020, 2:42

https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/P ... onstytucji

:shock: To jest jakieś szaleństwo...Jak można być takim idiotą, by z własnej woli oddawać suwerenność? To czy jesteśmy w EU czy nie powinno zależeć tylko od jednego czynnika - czy się nam to płaca i służy naszym interesom. I nic więcej. Brytyjczykom przestało się opłacać, wiec wyszli nie patrząc na innych.
Żyję w kraju, gdzie nie ma poważnych polityków, albo czołowi mają schizofrenię - np. marszałkowi Senatu wydaje się, że jest głową państwa, a tzw. opozycji, że otrzymali mandat suwerena jeśli chodzi o sprawowanie władzy...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lis 2020, 7:10

Koalicja antypolska doskonale wie, co robi. Za stanowiska w unii zrobią i powiedzą wszystko. Mają total gdzieś naród. Kiedyś Moskwa, teraz chcą mieć Brukselę.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 lis 2020, 9:15

Opozycja :roftl3:

Jak nie lubię Mazurek to tu się z nią zgadzam w całej rozciągłości.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 28 lis 2020, 12:07

Czarnek w RMF FM:

W Polsce bardzo duża część społeczeństwa pracuje w systemie zdalnym i wszyscy korzystają w tym względzie ze swoich prywatnych środków, nie tylko nauczyciele - stwierdził minister.

Powinniśmy zastanowić się kompleksowo nad kanonem lektur. Przykład Jana Pawła II jest bardzo dobry - mamy wielkie dziedzictwo, z którego nikt nie czerpie, tysiące pomników, a zero wiedzy na temat tego, co papież napisał - tak o ewentualnych zmianach w spisie lektur mówił Czarnek. Wydaje mu się, że warto rozważyć, żeby wprowadzić (dzieła papieża - przyp. red.) do kanonu lektur - stwierdził.

(...)

Żyję w kraju gdzie byle debil oderwany od rzeczywistości może zostać ministrem.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 lis 2020, 13:12

cloner pisze:
28 lis 2020, 7:10
Koalicja antypolska doskonale wie, co robi. Za stanowiska w unii zrobią i powiedzą wszystko. Mają total gdzieś naród. Kiedyś Moskwa, teraz chcą mieć Brukselę.
Koalicja antypolska doskonale wie co robi.Za stanowiska i władzę w Polsce zrobią i powiedzą wszystko.Mają total gdzieś naród i jego potrzeby.Kiedyś Moskwa,teraz chcą mieć Budapeszt.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lis 2020, 13:19

:think: Nie sądziłem, że Budapaszt ma tak dużo władzy na świecie. Szacunek dla Orbana tym większy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 lis 2020, 13:26

MazurXIII pisze:
28 lis 2020, 2:42
I nic więcej. Brytyjczykom przestało się opłacać, wiec wyszli nie patrząc na innych
No, w tej chwili w [ch**] sie UK oplaca.🤗

Co do UE, to jezeli daja pieniadze to i wymagaja pewnych standardow. PiS jednak spierdolil to co chcial rzekomo naprawic - sady oraz TK. Alternarywa jest Trojmorze, ktore z latwoscia rozegraja Niemcy. Wtedy bedzie wybor solo lub jednak UE.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2020, 13:30 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 lis 2020, 13:28

cloner pisze:
28 lis 2020, 13:19
:think: Nie sądziłem, że Budapaszt ma tak dużo władzy na świecie. Szacunek dla Orbana tym większy.
No przecież wetują pieniążki :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lis 2020, 13:29

Conrado pisze:
28 lis 2020, 13:28
cloner pisze:
Skoro mają taką możliwość, no to blokują.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 lis 2020, 13:48

cloner pisze:
28 lis 2020, 13:29
Conrado pisze:
28 lis 2020, 13:28
cloner pisze:
Skoro mają taką możliwość, no to blokują.
Klasyczny przykład ile warty jest dyplom politologii w PL.

25 innych krajów też ma taką możliwość i nie blokują :D tylko pl i orbany.
Szijjártó, węgierski minister spraw zagranicznych spotkał się z rosyjskim ministrem zdrowia i podczas konferencji podziękował za to, że Rosja wysłała Węgrom szczepionki przeciwko COVID jako pierwszemu krajowi. Dodał też, że Rosja będzie grała ważną rolę w dostawie surowców energetycznych na Węgry.
Widać w jaką furtkę grają węgry, i kto tu jest antypolski.
Zaraz Morawiecki ogłosi sukces bo kupi szczepionki od Wegrów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”