I liga - Strona 45

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1891
Kibicuję: WRE

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 06 paź 2020, 14:43

Ciekawe czy z Sandecją uda się przełamać nam, im, czy nikomu i obejrzymy mecz, po którym krew będzie z oczu płynąć. Szkoda Czubaka i przedłużającego się braku Kity, przez co tak naprawdę w ataku zostaje nam tylko Robak, który sam akcji nie stworzy i nie wykończy. Po Fundambu to już widać, że podawać za bardzo nie lubi, ale może będzie z niego jeszcze pożytek, na skrzydłach też problemu bogactwa nie mamy, a dodatkowo Ojamaa został jako rentier, bo nie sądzę żeby coś drużynie jeszcze dał. Nie napalałem się przed sezonem na awans, ale liczyłem że Dobi to poukłada i będziemy świadkami rozpoczęcia procesu budowy drużyny, która o awans powalczy za rok. Jak na razie nie za bardzo to widać jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 lis 2020, 23:51

@sci faktycznie zmieniacie trenera, tego Debka na kogoś innego.

Z tego co informacje dostałem to - Matusiak prowadzi mecz z Korona, może być tak że poprowdzi do końca rundy, dalej jest temat Moskala, Jaroszewski nie wyklucza też tego Litwina co was zjebal z Esa.

Z kolei nie ma tematu Nicisnkiego w ZS.

Zobaczymy jak to się skończy.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 06 lis 2020, 23:53

Potwierdzam. Dębek już odpalony oficjalnie. Czekamy na nowego kołcza z przeszłością w L

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 lis 2020, 23:56

sci pisze:
06 lis 2020, 23:53
Potwierdzam. Dębek już odpalony oficjalnie. Czekamy na nowego kołcza z przeszłością w L
Ja myślałem że będziecie chcieli tego Kobierskiego z Legii II ale podobno nie ma tematu.

Moskal i i ten Litwin to główne rozmowy.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 06 lis 2020, 23:59

Tak się pewnie skończy. Jak się z Moskalem nie dogadają to przyjdzie alkodrom Valdas

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 07 lis 2020, 17:37

W "Strefie Zero" w towarzystwie dyrektora sportowego Roberta Tomczyka pojawił się Kazimierz Moskal, który jest jednym z kandydatów do objęcia stanowiska trenera Zagłębia.
Czyli chyba Kazimierz

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8772
Kontakt:

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lis 2020, 15:59

I tak jak się można było spodziewać, Kazimierz Moskal nowym trenerem Zagłąbia Sosnowiec. Umowa do końca sezonu.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 09 lis 2020, 16:07

Dziwne. Nie wiedziałem że Moskal był kiedys w rezerwach Legii

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 09 lis 2020, 19:44

Jutro kolejny odcinek boleści, czyli Widzew bez napastnika...Pech oczywiście, że i Robaka i Czubaka nie ma jednocześnie, ale że nie mamy napastnika młodzieżowca albo rezerwisty, którego można by było spróbować wystawić, tylko jest łatanie dziury kim się da niezbyt dobrze świadczy o polityce w klubie.

Swoją drogą, jak uważacie- dogramy ten sezon? Czy runda i finito?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1564
Kibicuję: WIDZEW

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 10 lis 2020, 11:55

Myślę, że dziś Robak z ławki już wejdzie.
Sezon oczywiście dogramy do końca, na wiosnę pewnie już z jakąś tam publika na stadionie jak w minionej rundzie

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6721

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 gru 2020, 21:25

Wypadałoby coś skrobnąć w tym temacie na zakończenie rundy.

Chrobry poprawnie, ani dobrze ani źle. Ot, drużyna na środek tabeli i 10 miejsce po jesieni odzwierciedla potencjał zespołu. Jest kilka drużyn wyraźnie lepszych (Termalica, ŁKS, Arka, Radomiak, może Łęczna), jest kilka wyraźnie słabszych (Resovia, Bełchatów, Sosnowiec; Jastrzębie i Sandecja trochę się ogarnęły więc w sumie nie wiem). Reszta to takie zespoły gdzie każdy się może zamienić miejscami i nikt nie będzie pokrzywdzony. Bardzo chwalona Odra kończy rok z trzema punktami więcej które spokojnie można było odrobić (np gdyby sędzia nie był ślepy to w bezpośrednim pojedynku).

Taki to sezon, że spada jedna drużyna i wiadomo w zasadzie od pierwszych kolejek, że nie będzie to Chrobry więc zaangażowania i ambicji mniej niż w poprzednim sezonie. Widać to było w październiku, w listopadzie już trochę lepiej biegali i więcej oczek wpadło. Też ten terminarz tak dziwnie się ułożył, że taka Odra pierwsze kolejki wszystko ze szrotem i byli wysoko, a Chrobry odwrotnie, ten szrot miał na końcu więc punktowali lepiej. Jedyne zastrzeżenia mam co do meczu z Sandecją, kiepściutki i nijak nie mogę tego usprawiedliwić tym, że ogólnie Sandecja już się wtedy ogarnęła.

Indywidualnie ciężko kogoś chwalić albo ganić, na plus jedynie Banaszewski, reszta mniej lub więcej błysków czy wpadek.

Tu jeszcze tylko słówko do chłopaków z weszło. Fajnie, że macie ten cykl o I lidze, ja to szanuję i podziwiam, ale jak nie oglądacie meczów to przynajmniej nie gadajcie dziwnych teorii. Chrobry to nie jest klub atrakcyjny dla oka, są lepsze i bardziej medialne kluby do analizowani, nawet mi jako kibicowi się to ciężko ogląda ale naprawdę, wystarczy te skróty przejrzeć żeby wiedzieć, że Kacper Bieszczad to nie jest żaden wielki bramkarz, a już na pewno nie umieszczałbym go w gronie najlepszych bramkarzy rundy. Dobry to on miał mecz z Cracovią, gdzie wybronił karnego ale im dalej w las tym gorzej. Kilka punktów już zawalił i broni go tylko status młodzieżowca bo gdyby nie ten pomysł to pewnie Makuchowski dostałby swoją szansę. Dużo pracy jeszcze przed tym chłopakiem, a jak czytam, że on musi catering brać bo dojeżdża z Lubina do Głogowa (30 minut) to nie wiem, czy on ma tak poukładane we łbie. Setki ludzi tak jeździ codziennie na kopalnie :D

Także w sumie to Djurdjević trzyma poziom ale ciężko znaleźć tu pole do popisu jeśli chodzi o krok w przód. Młodzieży jak nie było tak nie ma, biją się dzielnie o awans w rezerwach ale na I ligę to za mało. Na pocieszenie, że w 2020 roku jeśli chodzi i I ligę mamy trzeci dorobek punktowy co pozwoliło nam wyprzedzić ślimaków i awansować na trzecie miejsce jeśli chodzi o dolnośląskie kluby na koniec.

Na rundę wiosenną życzyłbym sobie jednak więcej tych juniorów bo kadra może przyzwoita, ale coraz starsza i w przypadku odejść może ta cienka linia komfortu zostać niestety przekroczona.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 29 gru 2020, 22:12

Na postawę "mojego" Zagłębia pasowałoby tylko to
https://images.app.goo.gl/sQiAq238Jdz925wz8

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6721

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 gru 2020, 8:23

To nie jest pierwsza runda w której Zagłębie wygląda fatalnie, w zasadzie od awansu do Ekstraklasy jest pochyła w dół.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 30 gru 2020, 9:02

Dokładnie tak

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 30 gru 2020, 10:12

O postawie Widzewa w tej rundzie nie chce mi się jakoś szczególnie pisać, gdyby nie wygrany w naprawdę dobrym stylu mecz z Arką to w ogóle bym sobie chyba darował. Oczywiście nie napalałem się na walkę o awans, ale liczyłem że będzie widać jakieś efekty pracy Dobiego, może na wiosnę się bardziej ujawnią.

Bramka- Pawłowski już po bardzo kiepskiej wiośnie wylądował na ławce, ale niestety przestaje dziwić, że Lech tak łatwo pozbył się Mleczki, zdecydowanie jest to pozycja wymagająca jak najszybszego wzmocnienia.

Obrona- Menedżer, któremu udało się wkręcić Stępińskiego do Widzewa powinien dostawać od niego comiesięczne przelewy, bo to był dla nich biznes życia, szkoda że dla klubu nie... Zdecydowanie lepiej wprowadził się Grudniewski, który był naszym najlepszym stoperem, ale biorąc pod uwagę postawę Nowaka i Tanżyny nie było to niestety szczególnie trudne. Kosakiewicz i jego stałe fragmenty też bywały dość irytujące/

Pomoc- Możdżeń raus! I to chyba tyle co mi przychodzi do głowy. Najsłabiej wyglądają skrzydła, Ameyaw nie przekonywał mnie ani przed wyjazdem do Bytowa ani po powrocie. Może jak Kita zimę przepracuje to chociaż jedna strona będzie lepiej wyglądać. Po zesłaniu na ławkę trochę ogarnął się Poczobut, ale wirtuozem to on nie zostanie, podobnie zresztą jak i Mucha- chociaż widać, że się stara. Fundambu wejście miał galante, a im dalej w las tym gorzej, pytanie co pokaże wiosną.

Atak- Pan Robak i już. Żal mi go trochę, bo ciężko w wieku 38 lat stać na połowie rywala, dostać piłkę i zero wsparcia na 40 metrze, bo ciężko ograć 5 przeciwników i strzelić gola. A i tak parę bramek mu weszło, Czubak ma się przy kim uczyć, a widać że sporo tej nauki przed nim.

I to chyba tyle co zaobserwowałem, ale niestety w niektórych meczach kopanina w naszym wykonaniu była ciężka do zniesienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”