Hertha BSC (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 paź 2005, 20:04

Jednak Hertha wygrała, i to dość pewnie. 3:1. Gola dla FSV strzelił jakiś Friedrich. Przestraczyłe się, bo myślałem, że to Arne strzelił samobója, ale to jakiś M.Friedrich :wink:
Oczywiście Wieśniarek nie grał, a jego konkuret strzelił gola. Ponoć Król Artur ( :lol: ) ma przejść zimą do West Ham Utd. Tam też będzie na pewno grzał ławę, więc sądze, że przeprowadzka mu się nie opłaci.

Bohaterem meczu znów był Marcelinho. Strzelił dwa gole.
Oto skład HBSC:
Fiedler - A. Friedrich (81. Marx), van Burik, Madlung, Fathi - O. Schröder, Dardai - Bastürk (87. Zecke), Marcelinho - Rafael (68. Samba), Pantelic
Do składu wkomponowuje się Samba. 21-letni Francuz może być przyszłościa Herthy. Jest wysokim i silnym obrońcą, a taki w Herthcie poszukiwany!

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 paź 2005, 20:12

Przyszłością też napewno bedzie Pantalić, nieźle sobie poczyna w Herthcie. Dzisiaj gol, przy małej pomocy Tima Wache, bramkarza Mainz.

Wichniarek już chyba nic nie pokaże w Berlinie. Dopiero jest trzecim napastnikiem, a Hertha gra w dodatku teraz z jednym, więc "Aufwiedersehn Artur "

A co do meczu to na trybunach była chyba cała rodzina Marcelinho... No i zaprezentował sie przed nią bardzo, bardzo pozytywnie...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 paź 2005, 20:23

wazi pisze:Przyszłością też napewno bedzie Pantalić, nieźle sobie poczyna w Herthcie
Pantelić ma 30 lat, więc raczej przyszłością nie będzie. Jest jeszcze Okononkwo i kilka innych talentów. Hertha to przyszłościowy zespół, który wypromuje zawodników na gwiazdy, które za kilka lat będą jednymi z najlepszych w Europie. Te gwiazdy pochodzą głównie z Afryki. Z krajów biednych.
Ciekawe, czy gdyby Rafael Nando nie przeniósł się do Herthy, to Angola dostałby się do MŚ? Taka polityka transferowa nie pomaga tylko klubowi i piłkarzom, ale i nawet całym narodom.

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 paź 2005, 20:32

Musiało mi sie coś pomylić, faktycznie 30 lat to już dużo... Eeee Corinthians dwóch afrykanczyków na krzyż, to nie dużo... A nie przypominam sobie jakiegoś piłkarza z Afryki wypromowanego przez Herthe.

Może znowu sie pomyliłem...

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 22 paź 2005, 21:27

Corinthians pisze:
wazi pisze:Przyszłością też napewno bedzie Pantalić, nieźle sobie poczyna w Herthcie
Pantelić ma 30 lat, więc raczej przyszłością nie będzie. Jest jeszcze Okononkwo i kilka innych talentów. Hertha to przyszłościowy zespół, który wypromuje zawodników na gwiazdy, które za kilka lat będą jednymi z najlepszych w Europie. Te gwiazdy pochodzą głównie z Afryki. Z krajów biednych.
Ciekawe, czy gdyby Rafael Nando nie przeniósł się do Herthy, to Angola dostałby się do MŚ? Taka polityka transferowa nie pomaga tylko klubowi i piłkarzom, ale i nawet całym narodom.
małe sprtostowanie Pantelic ma 27 lat! a tak wogóle co do meczu to prawie trafiłem wynik :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 paź 2005, 21:28

wazi pisze:Eeee Corinthians dwóch afrykanczyków na krzyż, to nie dużo... A nie przypominam sobie jakiegoś piłkarza z Afryki wypromowanego przez Herthe.
Może i dwóch, ale chodzi mi o to, że oni zaczynają inwestować w Afrykanów. Na razie jeszcze nikogo nie wypromowali, ale talentów teraz mają dużo :wink:

EDIT: Do Rufusa:
??? http://www.herthabsc.de/index.php?id=12066
Tutaj pisze, że ma 30 lat. Też mi się zdawało, że ma mniej, ale chciałem się upewnić i sprawdziłem tutaj :?

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 paź 2005, 21:44

To w skrótach na Polsacie też musieli sie pomylić, gdy Pantelic rozgrywał swój pierwszy mecz w Herthcie to komentator mówił, że ma coś około 25 lat... i może przez to napisałem, że może być nadzieją...

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 22 paź 2005, 22:25

na www.transfermarkt.de pisze co innego ja bardziej ufam jednak moiej ulubionej stronce o transferach czyli transfermarktowi :D :D

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 23 paź 2005, 17:08

wazi pisze:"Aufwiedersehn Artur "

wazi ten tekst mnie Powalił. KING ARTUR bedzie w Londynie zachodnia szynka jak sama nazwa mowi West Hamu :lol: . On jest poprosttu SŁABY i koniec dobrze ze Marko przyszedl bo tak to by pewnie gral jakis jeszcze malodoswiadczony albo Wieśniarek.

Juz we Wtorek M'gladach przyjedzie na Olimpie zeby dostac baty aczkolwiek w lidze idzie im Bardzo Dobrze.

ZAPRASZAM NA http://www.hertha.oz.pl

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 27 paź 2005, 9:50

Hertha-M'Gladbach 3:0 :D pięknie :D spodziewałem się trudnego meczu a tu prosze :)

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 05 lis 2005, 17:08

i znowu musz napisać posta pod postem żeby coś ruszyło...

z Stuttgartem remis 3:3, bardzooooo... dziwny mecz :shock: a z 1.FCK po 79 minutach 3:0 :D 7 minuta Pantelic, 48 minuta Pantelic i 52 minuta Rafael :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lis 2005, 14:06

Rufus pisze:i znowu musz napisać posta pod postem żeby coś ruszyło...
znam ten ból - do Arsenalu też mało kto wchodzi :cry:

Wczoraj Hertha pokonała Kaiserslautern 3:0. Pewne zwycięstwo, a na uwagę zasługują niektórzy piłkarze.
Dobry występ Marcelibnho, który gola jednak zdobył dizęki uprzejmości bohatera meczu - Nando Rafaela. [dograł, choć mógł strzelać - brawo]
Hertha miała zdecydowaną przewagę, świetną bramę strzelił Marko Pantelic - popisał się dobra techniką [nie tylko przy swoim golu :wink: ]
dobrym przyspieszeniam - i 2:0.
Przy trzecim golu Pantelic, kapitalnie odegrał piętą do ... nadno, który strzelił 3 gola - i został bohaterem. Widać Hertha nie ma żadnych kłopotów z formą, bo zwycięstwo przyszło nadspodziewnmie łatwo.

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 12 lis 2005, 15:51

Marcelinho zostanie w Herthcie do końca kariery?

(jak można przeczytać na paru stronach min. pilka.pl), manadżer Herthy chcę przedłużyć kontrakt z Marcelinho o 3 lata :D wcześniej sam Marcelinho wyraził chęc przedłużenia ciekawe co z z tego wyjdzie :?:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 lis 2005, 15:59

Rufus pisze:Marcelinho zostanie w Herthcie do końca kariery?

(jak można przeczytać na paru stronach min. pilka.pl), manadżer Herthy chcę przedłużyć kontrakt z Marcelinho o 3 lata wcześniej sam Marcelinho wyraził chęc przedłużenia ciekawe co z z tego wyjdzie
Wydaje mi się, ze Marcelinho zostanie.
1. On kocha Berlin i kocha Herthę.
2. Poza tym ma już 30-stkę na karku i musi już myśleć o emeryturce. A ponoć ma się przenieść do Bayernu, jeśli Ballack nie podpisze nowego kontraktu. Jak dla mnie Bayern powinien szukać sobie kogoś bardziej perspektywicznego.
3. Nie wiadomo czy odnajdzie się w Bayernie. Przyzwyczajony do bycia gwiazdą, w Monachium miałby konkurencję i nie miałby zagwarantowanego miejsca w pierwszym skladzie.

PS. A czy Bastian Schweinsteiger nie mógłby zagrać na pozycji Ballacka? Z Bastiego jest bardziej skrzydłowy, ale chyba lepszy dla niego jest środek pomocy niż lewa obrona :/ Grając na lewej bronie udowodnił, że jest bardzo wszechstronny.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 04 gru 2005, 21:28

no coz Hertha 2:1 dobra druga polowa i ten 'niezawodny' Pantelic to jest swietny pilkarz do znalezienia sobie sytuacji i swietny pilkarz do tych sytuacji zeby je marnowac

Hertha wygrala by z 6:1 gdyby wykorzystal je wszystkie ale jak sie nie trafia do pustej bramki z 3 metra przez nikogo nie atakowanego to nie moja wina :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”