Post Wyświetl pojedynczy post autor: Serginho » 25 wrz 2005, 17:47
Serginho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 paź 2005, 15:43

Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 paź 2005, 15:54
No to widze ze niezle sie w Brazyli Hool's bawia, ciekawi mnie ta "bomba" moze to cos w rodzaju petardy czy racy bylo ale kto tam wie - widac ze nie ograniczaja sie tam do monet (ostatnie derby madrytu) czy nozy albo palek,Piłkarski klasyk: Jedna osoba nie żyje
Do brutalnych starć kibiców doszło przed meczem określanym mianem piłkarskiego klasyka w Brazylii, w którym Palmeiras zmierzyło się z Corinthians.
W wyniku starć zmarł 23-letni kibic Palmeiras, który został postrzelony w brzuch. Życia nie uratowała mu nawet natychmiastowa operacja.
Z kolei inny z kibiców Palmeiras stracił trzy palce, kiedy próbował rzucić bombę do grupy fanów Corinthians. Ta jednak eksplodowała w jego dłoni.
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 paź 2005, 17:15
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 paź 2005, 23:01
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 gru 2005, 16:16
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 gru 2005, 20:42

Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 gru 2005, 13:19
snake
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 gru 2005, 13:28
Gdzieś przed chwilą wyczytalem, że jeszcze Corinthians nie ma tytułu. CBF ma jeszcze podjąć decyzję, czy nie powtórzyć 11 meczów, które też były manipulowane.snake pisze:Corinthians, z tego co widze to malo osob sledzi lige brazylijska, ale wiadomo ze jest bardzo silna i ma silne zespoly.
Ogladalem ostatni mecz Corinthians z Goias w ktorym mistrzowie przegrali 2:3 i pokazali gre na srednim poziomie.
Koncowe 81 punktow wystarczylo i stalo sie, po raz czwatry w histori zdobyli lige brazylijska.
Co mozna powiedziec o tym sezonie, wiec w podsumowaniu to byl chyba fatalny sezon dla pilki brazylijskiej. Wiele bledow sedziowskich, duzo problemow finansowych, korupcja itp.
Ciekawe czy kiedy Tevez przyleci do Europy. Jak narazie pewnie zostanie w swojej druzynie, w koncu kosztowal 22 mln $.
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 gru 2005, 13:38
To prawda, tez przed chwila znalazlem informacje na ten temat. Z tego co widze to Corinthians nie maja jeszcze oficjalnie przyznanego tytulu, ale przeczytalem tez ze CBF ma w oficjalnej dzisiejszej ceremoni wreczyc puchar.Gdzieś przed chwilą wyczytalem, że jeszcze Corinthians nie ma tytułu. CBF ma jeszcze podjąć decyzję, czy nie powtórzyć 11 meczów, które też były manipulowane.
Dla mnie jest głupie, bo po co męczyć Sao Paulo, które pojedzie na KMS, napinac terminarr brazylijskim zespoom
snake
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 gru 2005, 13:44
To jest po prostu ostatnia deska ratunku dla Interu, żeby wywalczyc tytuł. Afere sędziowską wykorzystują jako pretekst do przyznania im mistrzostwa. Oczywiście teraz, kiedy jest już po sezonie dopatrzyli się kolejnych przekrętów. Gdyby Internacional wywalczył tytul, to Corinthians by się pluli. O rozwiązanie sprawy jestem spokojny. W CBF aż tak głupich ludzi to nie ma. Poza tym, to prezydent Brazylii jest fanem Corinthianssnake pisze:To prawda, tez przed chwila znalazlem informacje na ten temat. Z tego co widze to Corinthians nie maja jeszcze oficjalnie przyznanego tytulu, ale przeczytalem tez ze CBF ma w oficjalnej dzisiejszej ceremoni wreczyc puchar.Gdzieś przed chwilą wyczytalem, że jeszcze Corinthians nie ma tytułu. CBF ma jeszcze podjąć decyzję, czy nie powtórzyć 11 meczów, które też były manipulowane.
Dla mnie jest głupie, bo po co męczyć Sao Paulo, które pojedzie na KMS, napinac terminarr brazylijskim zespoom
Z tego co wiem to te 11 meczy manipulowanych zostaly powtorzone i Corinthians zagral trzy sowje mecz i je wygral. Wedlug Interu cos bylo nie tam z tymi meczami i ze "ukradli" im tytul w ten sposob. Nie znam zadnych szczegolow w tej sprawie, ale napewno juz za pare dni, jesli nie dzisiaj, wszytsko sie wyjasni.
Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adrian7776 » 05 gru 2005, 16:39
adrian7776
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 gru 2005, 17:15
wlasnie - kto mi moze to jakos racjonalnie wytlumaczycSłynny brazylijski piłkarz Romario został w wieku 39 lat najskuteczniejszym strzelcem zakończonych w niedzielę mistrzostw Brazylii.
W ostatniej kolejce Romario strzelił dwa gole dla Vasco da Gama w wygranym 3:1 meczu z Paraną, powiększając swój dorobek do 22 bramek.
Drugie miejsce zajął Robson z drużyny Paysandu (21), a trzecie - król strzelców igrzysk olimpijskich w Atenach Argentyńczyk Carlos Tevez z zespołu nowego mistrza kraju Corinthians Sao Paulo (20 goli).
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 gru 2005, 19:14
Romario to Romario. Dalje jest wielki. Wasze żdziwnie bym rozumial gdyby królem strzelców został jakiś nieznany brazylijczyk, ale to jest Romario!cloner pisze:wlasnie - kto mi moze to jakos racjonalnie wytlumaczyc
ze 39letni zawodnik strzela tyle goli, a gwiazdor Tevez strzelil o dwie mniej
Co ty nie powiesz?adrian7776 pisze:a ja sie ciesze ze Romario wygrał klasyfikacje strzelcow. 39 lat na karku a on ciagle wymiata. 3 był Tevez
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 05 gru 2005, 20:56
vieris
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio