Skoro dalismy wolną rękę Pawłowskiemu to chyba mamy na oku jakiegoś bramkarza.
Po Nowaku spodziewałem się dużo więcej, a po tej kontuzji to jest strasznie elektryczny i chyba Dixon wygląda jednak lepiej. No i ten Grudniewski naprawdę fajnie wszedł w zespół i jest zdecydowanie nr1. Chociaż osobiście nie rozumiem czemu na siłę chcemy pozbyć się Rudola, bo czy on jest gorszy od Tanzyny czy Nowaka? No ale niech będzie, że jeśli odejdzie to na tą pozycję przydałby się jako 4 jakiś młodzieżowiec.
Boki obrony to jest koszmar. Stępiński miał być alternatywą dla popełniającego non stop błędy Kosy, a wcislei go na lewą stronę, gdzie kompletnie nic nie daje ani w obronie, ani w ataku. Chyba już lepiej żeby młody Becht tam grał. I albo niech Pięczek będzie z nim rywalizował albo do cholery go wypożyczmy, bo to jest marnowanie chłopaka.
Środek pola zestawiłby Fundi i Muche, szkoda czasu na Możdżenia, który gra tylko jak mu się zachce, a są to ze 2 mecze na rundę. Wystawianie Michalskiego w środku pola to jest zabijanie jego największych zalet i kompletnie tego nie kumam.
Jesli chodzi o te skrzydła to raczej wyboru dużego nie ma i Michalski z Kunem, ewentualnie próbować tego Prochownika, który ma momenty ale potrzebuje gry, więc jeśli nie mamy zamiaru dawać mu minut to po prostu go wypożyczmy.
Napastników mamy całych dwóch i niestety muszą grać razem, bo jak już mówiłem wtedy mamy najlepiej obsadzona pozycje młodzieżowca. No i chyba jednak Robakowi bardziej pasuje gra na cofniętym napastniku, żeby mieć obok jeszcze kogoś.
Powrót Kity to jest to na co wszyscy czekają i mam nadzieję, że się nie zawiedziemy.. Bo z tego co słychać to chłopak miał w pewnym momencie lekka blokadę przy powrocie do treningów, a wiadomo że on bazuje na szybkości i grze kombinacyjnej. Mam nadzieję, że wróci do formy bo to może być najlepszy transfer tej zimy.
No i doszliśmy do transferów. Latem konczy się sporo kontraktów, z których tak naprawdę do przedłużenia to będzie chyba tylko Robak i Kita. W zimę trzeba spróbować wypchnąć pierwszych niechcianych i zrobić ze 2-3 rozsądne transfery i szykować grunt pod letnie okienko transferowe.
Miałem dodać tylko 2-3 zdania do postu 19B10, a wyszło osobne podsumowanie.