Nowy koronawirus (COVID-19) - Strona 642

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Czy zaszczepiłeś się przeciwko COVID-19?

Tak i jestem z tego dumny
19
54%
Tak, ale zrobiłem to z niechęcią
6
17%
Nie, ale zamierzam
0
Brak głosów
Nie i nie zamierzam
10
29%
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Nowy koronawirus (COVID-19)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 mar 2021, 8:20

Przełomowe osiągnięcie polskiej nauki ‼️ Rząd odkrył nowy system logiczny! 🤓 Oto przykłady zdań rządowologicznych:
👉 Wcześniej lockdown nie zadziałał, dlatego wprowadzamy go znowu.
👉 Lockdown zadziałał, dlatego sytuacja jest dramatyczna i musimy wprowadzić go znowu.
👉 Niedawno obchodziliśmy rocznicę lockdownu ogłoszonego na dwa tygodnie.
👉 Zaostrzamy lockdown na czas Wielkiej Nocy - święta spędzajmy w gronie domowników - to kwestia życia i śmierci! Dlatego obostrzenia skończą się tuż przed rocznicą smoleńską.
👉 Medycy i nauczyciele są zaszczepieni, dlatego stosujemy e-porady i nauczanie zdalne. Sprzedawcy nie są zaszczepieni, dlatego sklepy są otwarte.
👉 Koronawirus przenosi się drogą kropelkową, np. przy kichaniu, dlatego ciała zmarłych są pakowane do worków i nie wolno otwierać trumny.
👉 Nowa odmiana koronawirusa nie jest wykrywana przez testy. Nigdy nie dowiesz się, czy nie przeszedłeś bezobjawowo i niewykrywalnie śmiertelnej choroby.
👉 Każdego roku w Polsce umiera prawie pół miliona ludzi. W związku z Covidem przez całą epidemię zmarło 50 tys. Polaków, dlatego zajmujemy się tylko nim i o nim tylko mówimy w mediach.
👉 W 2020 roku za sprawą wprowadzenia obostrzeń zmarło 45 000 osób więcej, niż zwykle BEZ ZWIĄZKU Z COVIDEM. W związku z Covidem: 29 000. Bezpośrednio z powodu Covida: kilka tysięcy. Dlatego utrzymujemy obostrzenia.
A my tak sobie żyjemy w tym kabarecie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 mar 2021, 11:08

futbolowa pisze:
29 mar 2021, 21:32
No właśnie u nas jedna wyspa z ciuchami jest otwarta. Napisali na kartce A4 mazakiem "odbiory internetowe", a normalnie obsługują.
To idź u nich coś kupić i zobacz czy dostaniesz paragon ;) Oni nie handlują "normalnie" jak to napisałaś, tylko handlują na przypale w desperacji, bo pewnie są na skraju spajlty. Ja zresztą też w piątek i sobotę byłem po 12h w pracy i robiłem "inwentaryzację".

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5303
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 mar 2021, 11:32

Może jak ktoś chce coś kupić, to robią zamówienie przez internet z odbiorem osobistym i płatnością na miejscu? Już słyszałęm o takich sytuacjach.

U mnie w galerii jest otwarty RTV EURO AGD. Po prostu mają sklep na samym rogu galerii i zamknęli drzwi wejściowe wewnętrzne, a otworzyli zewnętrzne. Na wewnętrznych wielki napis, że sklep otwarty ale wejście od zewnątrz, w związku z tym nie są sklepem galeriowym :P

Mówiłem, ze w tym kraju trzeba kombinować.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4441
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 mar 2021, 12:36

DDK pisze:
30 mar 2021, 11:32
Może jak ktoś chce coś kupić, to robią zamówienie przez internet z odbiorem osobistym i płatnością na miejscu? Już słyszałęm o takich sytuacjach.

U mnie w galerii jest otwarty RTV EURO AGD. Po prostu mają sklep na samym rogu galerii i zamknęli drzwi wejściowe wewnętrzne, a otworzyli zewnętrzne. Na wewnętrznych wielki napis, że sklep otwarty ale wejście od zewnątrz, w związku z tym nie są sklepem galeriowym :P

Mówiłem, ze w tym kraju trzeba kombinować.
Co do Euro RTV AGD jest też inna kwestia - oni oferując np kapsułki do kawy albo pulsykometry podchodzą (w ich mniemaniu przynajmniej) pod spożywkę lub sklep medyczny :mrgreen: i dlatego są dalej otwarci

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26 ... wczym.html

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 mar 2021, 13:12

Wolno stojący media expert bedzie otwarty ? Rozwaliłem staw skokowy na hali i nie chce mi się jechać nie potrzebnie ale jak jysk otwarty to i elektronika powinna być też otwarta

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2021, 15:26

https://spottedlublin.pl/przed-budynkie ... elkanocny/
Przed budynkiem CSK stanęła scena i krzyż. TVP organizuje koncert wielkanocny

Obrazek

Ruszyły przygotowania do piątkowego koncertu wielkanocnego, który będzie transmitowany z placu Teatralnego w Lublinie. Przed budynkiem CSK stanął już krzyż, trwa montaż sceny.

Krzyż i scena przed Centrum Spotkania Kultur
We wtorek zostaliśmy zapytani przez mieszkańców Lublina o prowadzone prace na placu Teatralnym przed Centrum Spotkania Kultur. Chodzi o wielki krzyż i montowaną scenę. Jak się okazuje są to przygotowania do piątkowego koncertu wielkanocnego „Pasja 2021” organizowanego przez TVP.

Na scenie zaprezentują się gwiazdy polskiej muzyki i laureaci „The Voice of Poland”, a wśród nich m.in. Justyna Steczkowska, Ania Rusowicz, Viki Gabor, Natalia Zastępa, Alicja Szemplińska, Marta Gałuszewska, Piotr Cugowski, Staszek Karpiel-Bułecka, Damian Ukeje, Krzysztof Iwaneczko, Marcin Sójka, Tadeusz Seibert, Mateusz Grędziński, Jędrzej Skiba i Adam Kalinowski. Gospodarzami wydarzenia będą Marta Manowska i Łukasz Nowicki.

W wielkopostnym widowisku, odbywającym się na terenie Lubelszczyzny zostaną przedstawione rozważania męczeńskiej śmierci Jezusa Chrystusa. Uzupełnieniem widowiska będą materiały filmowe przedstawiające zabytki i przyrodę Lubelszczyzny oraz materiały archiwalne osadzające widowisko pasyjne w szerokim kontekście współczesności” – czytamy w opisie wydarzenia.

TVP w ostatnich dniach prowadziła plany zdjęciowe do piątkowego widowiska m.in. na Roztoczu (kościół św. Jana Nepomucena w Zwierzyńcu, znany jako kościół na wodzie), w Zamościu (rynek), Krasnymstawie (kościół św. Franciszka Ksawerego, rynek) i Chełmie (bazylika Narodzenia Najświętszej Maryi Panny).

Transmisja koncertu odbędzie się w Wielki Piątek od godz. 20:00 w TVP 2. Koncert potrwa ok. 80 minut.

Prosto w twarz nam się śmieją.
Ale co tam, niektórzy forumowicze nie widzą problemu. Obostrzenia są ok, są potrzebne :lol2:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4441
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 mar 2021, 16:11

gilardino11 pisze:
30 mar 2021, 13:12
Wolno stojący media expert bedzie otwarty ? Rozwaliłem staw skokowy na hali i nie chce mi się jechać nie potrzebnie ale jak jysk otwarty to i elektronika powinna być też otwarta
Tak, wolno stojące są dalej otwarte

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2021, 16:14

https://tvn24.pl/pomorze/kolobrzeg-depr ... j-5055295?

dorośli sobie nie radzą, dzieci sobie nie radzą, co tam, grunt że paru introwertyków w końcu ma swój raj

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1517
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 mar 2021, 22:54

Wspaniały lekarz :brawo:

Awatar użytkownika
Skromny chlopak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skromny chlopak » 31 mar 2021, 1:12

Rezus pisze:
30 mar 2021, 8:20
Przełomowe osiągnięcie polskiej nauki ‼️ Rząd odkrył nowy system logiczny! 🤓 Oto przykłady zdań rządowologicznych:
👉 Wcześniej lockdown nie zadziałał, dlatego wprowadzamy go znowu.
👉 Lockdown zadziałał, dlatego sytuacja jest dramatyczna i musimy wprowadzić go znowu.
👉 Niedawno obchodziliśmy rocznicę lockdownu ogłoszonego na dwa tygodnie.
👉 Zaostrzamy lockdown na czas Wielkiej Nocy - święta spędzajmy w gronie domowników - to kwestia życia i śmierci! Dlatego obostrzenia skończą się tuż przed rocznicą smoleńską.
👉 Medycy i nauczyciele są zaszczepieni, dlatego stosujemy e-porady i nauczanie zdalne. Sprzedawcy nie są zaszczepieni, dlatego sklepy są otwarte.
👉 Koronawirus przenosi się drogą kropelkową, np. przy kichaniu, dlatego ciała zmarłych są pakowane do worków i nie wolno otwierać trumny.
👉 Nowa odmiana koronawirusa nie jest wykrywana przez testy. Nigdy nie dowiesz się, czy nie przeszedłeś bezobjawowo i niewykrywalnie śmiertelnej choroby.
👉 Każdego roku w Polsce umiera prawie pół miliona ludzi. W związku z Covidem przez całą epidemię zmarło 50 tys. Polaków, dlatego zajmujemy się tylko nim i o nim tylko mówimy w mediach.
👉 W 2020 roku za sprawą wprowadzenia obostrzeń zmarło 45 000 osób więcej, niż zwykle BEZ ZWIĄZKU Z COVIDEM. W związku z Covidem: 29 000. Bezpośrednio z powodu Covida: kilka tysięcy. Dlatego utrzymujemy obostrzenia.
A my tak sobie żyjemy w tym kabarecie.
Najgorsze w dwutygodniowym lockdownie jest pierwsze pół roku

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 mar 2021, 15:36

Obrazek

pis ostro dzieli Polaków swoimi absurdalnymi przepisami

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 kwie 2021, 18:20

Ostatni dzień tej pieprzonej kwarantanny. Całe szczęście, że to nie jest lato bo bym zwariował, a tak ominął mnie tylko jeden ciepły dzień. Przez rok przetrwaliśmy i nagle trzeba było firmę zamknąć

Opisywałem sytuację co w przypadku mojej firmy zrobił sanepid czy nie? Bo już nie pamiętam

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 kwie 2021, 18:59

Tomusmc pisze:
01 kwie 2021, 18:20
Opisywałem sytuację co w przypadku mojej firmy zrobił sanepid czy nie? Bo już nie pamiętam
Ja nie kojarzę, ale miewałem przerwy w forumingu.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 kwie 2021, 19:35

Nie.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 01 kwie 2021, 19:36

Właśnie sobie przeleciałem po kanałach i zatrzymałem na chwilę na Polsacie news a tam redaktor wydarzeń czy czegoś tam do księdza "czy ta epidemia to gniew boży za nasze grzechy?" :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”