Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 15

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 gru 2005, 12:26

Nie od dziś wiadomo że Tottenham jest na rynku mercato najbardzie aktywny :!: Od lat sporwadzają po 15 i sprzedaje po 15 ... Ilu odeszło przed tym sezonem ? hmmm na moje oko i pamieć 16 graczy :roll: to daje do myślenia. Oczywiście nie wszyscy byli z pierwszej kadry ale nie były to tylko czystki po Santinim.

Anka pisze:Jeżeli chodzi o punkt pierwszy, to się mogę zgodzić - Tottenham za dużo kasy na niego wydał (2 miliony funtów Shocked ), żeby go sprzedać. Tak naprawdę te pieniądze się już nie zwrócą. :(

Ania zwrócą sie innym transferem ... Tak to już jest że pieniądz robi pieniądz. [sprzedażą] Nie chce zapeszać ale trzymaj kciuki za Kinga :roll: naprawde :!: Jego podpis teraz na wage złota.

Krzysztof żebyś miał racje. :!: Oby wyjazd Mido zmusił Jola do gry mały - duży - Defoe Rasiak. I wtedy Polak zamkna usta tym znawca onetowy czy też nawet tym co w klubie juz go skreślili. Głowa grac potrafi i oby tylko to wykorzystal już bedzie dobrze. Do dziś pamietam tego nie uznanego gola z The Red's w debiucie i jak by wtedy boczny nie gwizdną .... Nawet kosztem bramki Croucha.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 gru 2005, 13:20

Tylko że nie wiadomo, czy po takiej dość długiej "banicji" będzie Grzesiek w formie... Lepiej żeby tak było, bo jeśli nie teraz, to obawiam się, że ciężko mu będzie się dostać do składu kiedy indziej...

A co do Kinga to faktycznie bardzo ważny gracz i świetny obrońca. dobrze by było żeby podpisał, bo ciężko będzie znaleźć takiego gracza po wmiarę logicznej cenie...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 04 gru 2005, 16:30

No i 3:2 z Sunderlandem. Niestety nie oglądałam meczu, bo byłam poza miastem, ale coś źle mi się widzi gra Tottenhamu w pierwszej połowie, skoro taki wynik był, a dodatkowo musieliśmy odrabiać straty. :? Cieszy kolejna bramka Keane'a i Mido ( :D )... :)

*_For_zaza_Milan_* pisze:
Ania zwrócą sie innym transferem ... Tak to już jest że pieniądz robi pieniądz. [sprzedażą] Nie chce zapeszać ale trzymaj kciuki za Kinga Rolling Eyes naprawde Exclamation Jego podpis teraz na wage złota.
Jest, jest. ;) King powiedział kiedyś, że podpisze umowę z Tottenhamem, jeżeli ten będzie znajomował wysokie miejsce w tabeli. I teraz w sumie jest dobry moment - bardzo dobrze sobie radzimy, mamy 4. miejsce w tabeli na chwilę obecną (po sobocie, pewnie spadniemy, bo są jeszcze dzisiaj mecze). :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 gru 2005, 15:25

Anka pisze:No i 3:2 z Sunderlandem.

Keano strzela ale i wcześniej pudłuje z karnego - którego na 99% nie było :!: :roll: jak to było ? Oliwa sprawiadliwa :lol: . Jednak to co zrobił Carrick było nie wiarygodne. Tak ja zmieścił z prawie zerowego kąta po długim rogu że - miód. Naprawda bramka na 3;2 była naj...magia. Niby płaski strzał po długim ale stopie trudnośc 5 na 5 ... Świetnie sie właczył do gry po prawej stronie.

Aniu wierze ze King pójdzie śladami takich graczy jak Maldini, Puyol czy Terry (wszyscy świetni obrońcy - kapitanowie i podpory defensywy - wychowankowie - dobry znak :) ) Tylko wiem ze tacy gracze muszą być w swych klubach "krótko trzymani" oczywiście mowa o umowach. Bo nie jeden klub sobie marzy o takim graczu. King ma przed soba kariera jakich mało. Tottenham może mu dużo dać. Ale są tacy który dadzą wiecej. Jego zdanie najważniesze. I oby dotrzymał słowa. :wink: Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 08 gru 2005, 16:04

No a tymczasem Jol powiedzial, ze nie ma zamiaru pozbywac sie Rasiaka, tzn. ani go sprzedawac ani wypozyczac. Oczywiscie ma to zwiazek z wyjazdem Mido, wiec coraz bardziej realna jest szansa Grzesia na gre. To moze byc jego ostatnia szansa, bo jezeli jej nie wykorzysta, to kto wie co sie z nim bedzie dzialo. Co ciekawe, Jol juz nie mowi o problemie, jakim jest Rasiak... Lepszy rydz niz nic... :wink:

Ps. Zaza dobry avatar :lol: :wink: widze powrot do korzeni :lol: :P

Dejmien_LFC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dejmien_LFC » 08 gru 2005, 16:17

Termin mercato, określa czas w jakim klub włoskie mogą czynić transfery. Jeszcze nigdy nie spotkałem się, aby ktoś tak mówił na okres transfery w innym kraju, w tym Anglii. To jest najzwyczajniej okno transferowe zimowe albo letnie i nie ma sensu wprowadzać nazw do innych lig :) . Wystarczy mi już tego włoskiego futbolu na tej stronie :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 gru 2005, 16:32

Czyli jest szansa że Twoja teoria Krzysztof (napisana wcześniej) sprawdzi sie. Ile Mido nie będzie 3 tygodnie ? Jol będzie musiał postawić na atak z Rasiekiem w składzie. Mały duży :) Tym bardzie że miedzy Keanem a Defoe cos iskrzy :roll: Ostatnio coraz cześciej Defoe zasiada na ławce. Ale Grzesiu wtedy na trybunach.

Dejmien_LFC to takie wprowadzenie obcego wyrazu jak "O.K' w Polskie jezyk. :wink: Mercato czy okno to nie problem :) to sól tej ziemi :twisted:
Wystarczy mi już tego włoskiego futbolu na tej stronie
Temat Tottenham :roll: A co do Włoskiego footbalu to mało fanów Premiership jest na bierzaco w tamatach ligowych. Taka prawda niestety... Wiec nie wiem w czym problem ? w pisaniu dla pisania ? czy w tamecie ? :wink:

Krzysztof Dżihad sie zbliza :wink: :lol: a nie powrót do korzeni :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 08 gru 2005, 16:34

Keano strzela ale i wcześniej pudłuje z karnego - którego na 99% nie było Exclamation Rolling Eyes jak to było ? Oliwa sprawiadliwa Laughing . Jednak to co zrobił Carrick było nie wiarygodne. Tak ja zmieścił z prawie zerowego kąta po długim rogu że - miód. Naprawda bramka na 3;2 była naj...magia. Niby płaski strzał po długim ale stopie trudnośc 5 na 5 ... Świetnie sie właczył do gry po prawej stronie.
Heh, wiesz Keane jest teraz w szczytowej formie - co mecz, to gol. ;) Więc mu mogę ewentualnie ten karniak wybaczyć, zważywszy też na to, że 'dzięki' temu, że nie trafił Tottenham zaczął jeszcze bardziej atakować.

Aniu wierze ze King pójdzie śladami takich graczy jak Maldini, Puyol czy Terry (wszyscy świetni obrońcy - kapitanowie i podpory defensywy - wychowankowie - dobry znak Smile )
Oby! :D Powiem szczerze, że bardzo bym się nie zdziwiła, gdyby na MŚ w obronie graliby razem Terry - King. W sumie nie wiadomo, z czym wyskoczy Eriksson: czy da Ledley'a na DM, czy do obrony...

*_For_zaza_Milan_* pisze:Bo nie jeden klub sobie marzy o takim graczu. King ma przed soba kariera jakich mało. Tottenham może mu dużo dać. Ale są tacy który dadzą wiecej.
Wiesz, z jednej strony prawda, ale gdyby King leciał tylko na kasę, to już dawno by go w Tottenhamie nie było. Był przecież łączony z Chelsea, ale stwierdził, że do miejscowego rywala nie pójdzie. I dobrze. Co prawda kasę by miał, ale nie wiadomo, jak z miejscem w składzie. Jedno jest pewne - King zostaje do końca sezonu, bo Mourinho nie chce robić zakupów zimą. :smile2:

Krzysztof Jarzyna pisze:No a tymczasem Jol powiedzial, ze nie ma zamiaru pozbywac sie Rasiaka, tzn. ani go sprzedawac ani wypozyczac. Oczywiscie ma to zwiazek z wyjazdem Mido, wiec coraz bardziej realna jest szansa Grzesia na gre. To moze byc jego ostatnia szansa, bo jezeli jej nie wykorzysta, to kto wie co sie z nim bedzie dzialo. Co ciekawe, Jol juz nie mowi o problemie, jakim jest Rasiak...

Hm, powiem szczerze, że nie spodziewam się, by Rasiak zastąpił w składzie Mido podczas jego nieobecności spowodowanej Pucharem Narodów Afryki. Dlaczego? Bo do składu w tym wypadku wskoczy Defoe, poza tym po kontuzji wraca Routledge, który może grać zarówno w pomocy jak i w napadzie. Ja źle Grzesiowi nie życzę, ale nie sądzę, ażeby mógł Mido zastąpić... ;) Ale zawsze rezerwowy się przyda. :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 gru 2005, 0:04

Keano spudłował ale i on tego karnego "wywalczył" :roll: złamał zasade że ten gracz nie strzela co na nim był podyktowany :) Choć to był karny za reke :lol: Cos w tym jest co piszesz ze jest w życiowej formie bo z przyjemnością sie go ogląda w grze. Gra tak zywo. I co mecz ma okazje strzelacćdo kibiców :wink: [z Portsmouth może nawet hattricka strzelić bo stawiałem na "Koguty" nie mogą zawieść :roll:

Co do Ledley'a to jestem podobnego zdanie co Ty Aniu że Eriksson [moze juz nie On ?] bedzie opierał gre w obronie na duecie z Londynu. Tylko czy już na tych MŚ ? Rio nawala coraz cześciej. On tylko gra dobrze pod max presją. [patrz mecz z Chelsea :roll:] A Sol ostatnio miewa wachanie formy. Za duże wachanie. Czeste urazy. Jak by nie patrzeć duet stoperów będzie z Londynu :wink: I mam nadzieje że nie bedą "kazali" grać Kingowi na DM - może radzi sobie ale dla mnie on jest stworzony na środek bloku defensywy...

Anka pisze:Wiesz, z jednej strony prawda, ale gdyby King leciał tylko na kasę, to już dawno by go w Tottenhamie nie było. Był przecież łączony z Chelsea, ale stwierdził, że do miejscowego rywala nie pójdzie. I dobrze. Co prawda kasę by miał, ale nie wiadomo, jak z miejscem w składzie. Jedno jest pewne - King zostaje do końca sezonu, bo Mourinho nie chce robić zakupów zimą

No właśnie są piłkarze dla który barwy kluby w którym sie wychowali są ponad wszystko i za nic nie zmienią "poglądów" ... Oby tak było i w tym przypadku. :wink: A jak napisałem wcześniej tak robia wielcy gracze notabene obrońcy :wink: Puyol, Terry, Maldini...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 10 gru 2005, 12:37

Ja czuję, że w poniedziałek Tottenham pokona Portsmouth i będzie powtórka z sierpnia, kiedy to na inaugurację Premiership Spurs wygrali 0:2, po jednym samobóju i bramce Defoe. Nie sądzę jednak, by Anglik zagrał... atak Mido - Keane to teraz klucz. :P

Co do Ledley'a to jestem podobnego zdanie co Ty Aniu że Eriksson [moze juz nie On ?] bedzie opierał gre w obronie na duecie z Londynu. Tylko czy już na tych MŚ ? Rio nawala coraz cześciej. On tylko gra dobrze pod max presją. [patrz mecz z Chelsea Rolling Eyes] A Sol ostatnio miewa wachanie formy. Za duże wachanie. Czeste urazy. Jak by nie patrzeć duet stoperów będzie z Londynu Wink I mam nadzieje że nie bedą "kazali" grać Kingowi na DM - może radzi sobie ale dla mnie on jest stworzony na środek bloku defensywy...
Jestem pewna, że Erikssona przed Mundialem nie wywalą. Dlazego? Bo żeby go zastąpić, potrzeba bardzo dobrego trenera, który w sześć miesięcy uforrmuje dobry zespół, z którym będzie się dobrze rozumiał. Poza tym wątpię, ażeby FA go zwolniał. Oni go zwolnią, jeżeli Anglia nie wyjdzie z grupy, a nie jeżeli jego zespół sobie nie będzie radził w meczach towarzyskich. Szwed ma duże zaufanie ze strony władz.... taki Janas z niego. :P

Co do tego, czy Ledley i Terry będą tworzyli na MŚ środek defensywy. Myślę, że King ma duże szanse, bo z piłkarzem Chelsea rozumie się na boisku bardzo dobrze (co jednak nie oznacza, że ma się przenieść na Stamford Bridge ;) ), w odróżnieniu od Rio Ferdinanda. Jestem też niepewna, czy w ogóle Eriksson powoła obrońcę MU na ten Mundial. Jak nadal będzie grał tak, jak z Benfiką, to będzie to wątpliwe...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 gru 2005, 12:55

Oby było jak piszesz :wink: ba 1:0 styknie ważne 3 pkt. Jedyne minus to, to że w Portsmouth nowy menadzer ? a historia uczy że pierwszy mecz po zmianie zawsze jest udany. No prawie zawsze :wink:

Może i nie wywalą Svena tym bardzie gdy wywalczył awans. Ale to zaufanie wobec niego sie kiedyś skończy. Z drugiej strony on może mieć podobnie zaufanie w kierunku Rio. :roll: I juz nie mam na myśli prasy mediów czy słow Fergusona. Ferdinand to nadal świetowej klasy obrońca. Tylko ta sytuacja w MU przypomina troche Real z Samuelem w składzie. Czyli skała defensor a obok leszcze. :wink: Bo i Silvestre i O' Shea leszcze jakich mało. I jeszcze ten Wesley Brown :lol: Rio gra najlepiej gdy jest krytykowany. Z drugiej strony jednak gra MU w obronie posypała sie gdy Gabriel Heinze doznał urazu. Bo na niego moze było liczyć.

King Terry Ferdinand Campbell ma w kim wybierać :wink:

Ciekawe kogo jeszcze zabierze na MŚ z kadry Tottenhamu. Bo jak pamietam Koguty licza sobie najwiecej reprezentatnów w tej kadrze Szweda. Jest Defoe i pewnie pojedzie, młody świetnie zapowiadający się Lennon. King i Robinson to chyba pewka.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 10 gru 2005, 13:00

*_For_zaza_Milan_* pisze: Ciekawe kogo jeszcze zabierze na MŚ z kadry Tottenhamu. Bo jak pamietam Koguty licza sobie najwiecej reprezentatnów w tej kadrze Szweda. Jest Defoe i pewnie pojedzie, młody świetnie zapowiadający się Lennon. King i Robinson to chyba pewka.
Ja Tobie powiem szczerze, że nawet nie wiem, czy Lennon kiedyś grał w młodziezówce. Chyba tak, ale krótko...

Zapomniałeś dodać Jenasa, który przecież też gra w reprezentacji Anglii. I to by było chyba na tyle... dużo kadrowiczów Tottenhamu będzie na MŚ - na przykład Rasiak. :lol: :)

*_For_zaza_Milan_* pisze:Z drugiej strony jednak gra MU w obronie posypała sie gdy Gabriel Heinze doznał urazu. Bo na niego moze było liczyć.
No tak, tylko że wiesz, Ferguson niestety przeoczył taki drobny szczególik - Heinze nie miał zmiennika. Bo to, co Fergie nazywa 'rezerwą', to jest tragedia... i mam nadzieję, że nie będzie Ferdinanda na siłę wpychał do składu.

*_For_zaza_Milan_* pisze:ba 1:0 styknie ważne 3 pkt. Jedyne minus to, to że w Portsmouth nowy menadzer ? a historia uczy że pierwszy mecz po zmianie zawsze jest udany. No prawie zawsze Wink
Heh, Redknapp niby Portsmouth zna, ale wiesz, on tam zawsze miał z nimi problemy. :P Więc myślę, że ten mecz będzie jednak dla nas udany. :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 gru 2005, 13:10

A no własnie jeszcze Jermaine :wink: zapomniłem o nim - Do Rasiaka może Lee dodać i wybuchwa mieszanka :wink: na MŚ.

Ferguson powierzył role rezerwowego gracza typu O Shea, Brown a najlepsze jest to ze zaden z nich nie jest typowym bocznym obrońca. Ale coz ostatnio sir Alex ma takie "pomysły" Smith w pomoc :lol: druga strona medalu to, to ze Heinze nie łatwo zastąpić...

Jest teoria ze pierwszy mecz udany pod wodza nowego szkoleniowca - ale Redknapp wraca do Portsmouth wieć moze liepiej sie trzymac teori że dwa razy do tej samej rzeki ...:lol: Tak bedzie lepiej dla Ciebie - Tottenhamu i moich zakładzików :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 gru 2005, 12:19

Ja tam jestem optymistką, patrząc na statystyki przed poniedziałkowym meczem:

OSTATNI SEZON:

Tottenham Hotspur 3-1 Portsmouth

5 February 2005 - Ref: Steve Dunn
Spurs scorers: Mido 34, 57, Keane 83
Portsmouth scorer: Kamara 28

OBECNY SEZON:

Portsmouth 0-2 Tottenham Hotspur

Spurs scorers: Griffin 45 og, Defoe 64

Na White Hart Lane:

League: Tottenham 6 wins, Portsmouth 3, Draws 6
Prem: Tottenham 2 wins, Portsmouth 0, Draws 0

:mike: Wygramy. :P

Kadra Tottenhamu na mecz z Portsmouth: Cerny, Robinson, Stalteri, Kelly, Lee, King, Dawson, Naybet, Brown, Davids, Carrick, Reid, Defoe, Keane, Mido, Rasiak, Lennon, Tainio, Jenas, Davis, Mendes, Routledge.

Jak widzimy, w kadrze na mecz jest Rasiak, a co za tym idzie - ma 20% procent szans na ławkę rezerwowych. :lol:

Defoe ma podejrzenie jakiejś kontuzji, więc może się zdarzyć tak, że Jol będzie miał na rezerwę postawić właśnie na Grzesia, a nie na Anglika! I oto jest dobra wiadomość. :smile2:

*_For_zaza_Milan_* pisze:Tak bedzie lepiej dla Ciebie - Tottenhamu i moich zakładzików Wink
A jak te Twoje zakładziki uwzględniają Derby Mediolanu? :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 gru 2005, 16:17

Ania te moze zakładziki z każdym mecze sie wykruszają. Deby to derby stawiam na co to serce mówi. Ale i sznuta Gilardino na 1:0. :wink: Wiesz jak tak dalej pójdzie to Tottenham zagra gra Siebie- Ciebie i inny kibiców. Może zakładziki będą już "nieaktywne" :roll: :lol:

Statystyki mówią kto jest faworytem. Nie wiem czy mnie pamiec nie myli ale jedna z tych bramek Mido na White Hart Lane z Portsmouth strzelił przewrotka 8) cos mi tak swita :)

Grzesiu powołany. :) Chyba nawet zagra. Dobrze by było jak by szybko Koguty wyszły na prowadzenie. Przeciesz jak Mido wyjedzie to musi coś grać Grzesiek - razem z Defou czy Keanem by potem jakoś sie szukać na boisku. A tak beda jak młokosy. Na pewno Jol bedzie powoli go wpuszczał bo potem moze sie"przejechać :wink:"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”