Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 39

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kamilos15
Junior
Junior
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilos15 » 07 gru 2005, 18:45

Nie jestem w temacie ale myśle że jak sie już wkomponuje w to forum to ęde juz na bierząco i bede się udzieał na temat ale teraz to napisze ogólnie o mojim ulubionym klubie :) A więc ostatni mecz z arką był bardzo dobry kibice wrócili na stadion a Legia wygrała zdecydowanie z arką 2-0 po golach Janczyka i sokołowskiego przy tej bramce arka zachowała sie jakby była jakimś amatorskim klubem Karwan może i faulował zawodnika arki przy narożniku boiska ale sędzia nie uznał że to był faul i kazał grac dalj a arka zamiast grać staneła i czekała na decyzj sędziego który według nich powinien odgwizdac faul no i Legi to wykorzystała i zdoyła 2 bramke. Co do transferów to pzy Łazienkowskiej tej zimy ędize bardzo gorąco w legii są już słowak Gottwald , Chałas z hetmana zamość , Gostomski ze szkółki w szamotułach za tydzień zawodnikiem Legii moe yć już Grzegorz Bronowicki z Górnika łeczna a co do Milijas to niewiem czy jest już piłkarzem Legii czy nie Legia oserwuje rózwnież Jelenia z Wisły płock. Ale do legii awodnicy nie tylko przychodza ale też odchodzą najprawdopodobniej zimą z Legii odejdzie sokołowski Ghamen Poledica i Chmiest i Vuković a wypożyczeni moga zostać Zjawiński i Smoliński i to by było narazie tyle :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 07 gru 2005, 20:06

FAKT:

"- Bardzo ciężko się z panem skontaktować. Odbiera pan jeden telefon na dwadzieścia.
Milijas - Bo w tych dniach nie zależy mi na rozgłosie. Docierają do mnie wieści z Polski, że już podpisałem kontrakt z Legią. To nieprawda. Teraz odpoczywam w swoim domu w Belgradzie i rozmyślam.
- A nad czym?
- Chyba wiecie najlepiej. Po rozmowach z Legią dałem sobie cztery-pięć dni do namysłu. W Warszawie dostałem dobrą ofertę i muszę to wszystko poukładać. Nie ukrywam, że mam atrakcyjne propozycje także z innych klubów.
- Legia ma jakieś szanse?
- Pożyjemy, zobaczymy. Legia jest okay, Wdowczyk też. Muszę się zastanowić, gdzie będę miał najlepsze warunki do rozwoju. Legia nie jest bez szans...."

podobno chodzi o sumę odstępnego po odejściu z Legii oraz ma ofery z ligi rosyjskiej :roll: i się namyśla.

Awatar użytkownika
_B_L_A_D_E_
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _B_L_A_D_E_ » 07 gru 2005, 20:21

pozdro dla fanów Legii ładne wzmocnienia i szykuje sie ciekawy sezon moze dominacja Wisły wreszcie przestanie istnieć a To tylko wplynie na atrakcyjnosci i sile naszej Ligi :D:D:DBRAVO

mistrz_ciętej_riposty
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistrz_ciętej_riposty » 08 gru 2005, 15:39

No i Milijas najwyraźniej powędruje nie do Legii, a do Crevny Zvedy Belgrad. Nie wiem co o tym myśleć, ale wiem jedno, że gość nieźle kręci. Tacy zawodnicy raczej nie są mile widziani w klubach piłkarskich, no ale co zrobić. Z drugiej strony jednak staram sie go zrozumieć, bo będzie mógł grać w ojczystej lidze i możliwe że wybrał tą opcje ze względu na zbliżające sie MŚ i perspektywy gry z Crevną w PUEFA. Mimo wszystko jednak nie zachował sie, jak należy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 gru 2005, 16:03

bredzisz ... gdzie takiego niusa przeczytałeś ? Jeśli już to pójdzie do Dynama Moskwa

Na dzisiejszej konferencji prasowej trener Legii Dariusz Wdowczyk oficjalnie ujawnił nazwiska ośmiu piłkarzy, którzy wystawieni zostali na listę transferową. Są to: Ahmed Ghanem, Mirko Poledica, Marcin Smoliński, Dariusz Zjawiński, Marcin Chmiest, Tomasz Sokołowski, Tomasz Jarzębowski i Jacek Magiera. W grę wchodzi wypożyczenie lub transfer definitywny, za wyjątkiem Smolińskiego i Zjawińskiego, których dotyczy tylko wypożeczenie. "Ci zawodnicy od rundy wiosennej najprawdopodobniej nie będą w kadrze pierwszej drużyny. Nie były to łatwe decyzje, ale ktoś je musiał podjąć" - powiedział Wdowczyk.

Awatar użytkownika
Rycy
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rycy » 08 gru 2005, 16:52

Dobrze, że ich wywalają no może z wyjątkiem Magiery który jest bardzo dobrym piłkarzem i przydałby sie tylko Legii, ale na to ma wpływ tylko Wdowczyk...W sprawie Jarzy jestem rozdarty-z jednej stronie niezły piłkarz, warszawiak, a z drugiej ciągle jest kontuzjowany i nie ma z niego niestety pożytku na boisku...Reszta grała beznadziejnie. Dziwię się, że tacy piłkarze jak Ghanem czy Chmiest aż pół roku byli w Legii...Natomiast Sokół i Polędwica grali różnie, w kratkę. Lepiej żeby grali gdzie indziej...

mistrz_ciętej_riposty
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistrz_ciętej_riposty » 08 gru 2005, 17:05

Przeczytałem to na jednej ze stron warszawskiej Legii adresu nie bede podawał z wiadomych nam wszystkim powodów. A co do piłkarzy wystawionych na listę transferową to jest ona dość kontrowersyjna. Pominąłbym Smołe i Jarze. Smoliński jeszcze sie rozwija i miewał przebłyski(PUEFA z Austria Wiedeń) może jeszcze wykreuje sie na dobrego zawodnika. Podobnie jest w przypadku Zjawy, ale do niego nigdy nie byłem przekonany i z czystym sumieniem mogłaby Legia sie z nim pożegnać. Jeśli chodzi o Tomasza Jarzębowskiego to tak naprawdę nie rozumiem Wdowca, bo nie dał chłopakowi żadnej szansy aby ten sie wykazał. Jednak cały czas ma problemy zdrowotne, mimo to pieniądze klub na niego wydaje. Z ekonomicznego punktu widzenia jest on bardzo stratny dla Legii, jednak mimo wszystko zostawiłbym go przynajmniej zeby mogł sie zaprezentować w rundzie wiosennej i dopiero wtedy podjąć decyzję. Zwrócić uwagę należy również na to że jest wychowankiem klubu i był z Legią na dobre i na złe. Jednak jak dobrze wiemy w dzisiejszych czasach w sporcje nie liczą sie sentymenty. Mirko Poledica i Marcin Chmiest zdecydowanie powinni opuścić klub. Mieli swoje szanse. Nie powykorzystywali ich, dlatego też muszą przerwać ten etap swojej kariery. Jacek Magiera- w tym przypadku możnaby sie bardzo długo zastanawiać. Najstarszy piłkarz Legii z najdłuższym stażem w klubie. Były piękne dni jego kariery na Ł3 jak i troszke gorsze. Jednak jak już wcześniej wspominałem sentymenty odeszły w niepamięć. Więc chyba lepiej będzie jak Pan Jacek da sobie spokój. Ahmed Ghanem nie dostał tak naprawde swojej szansy od Wdowca, ja jednak staram sie go wesprzeć i mam nadzieje ze zostanie w Legii i udowodni swoją wartość. Szczerze mówiąc jestem jego zwolennikiem, jednak staram się być jak najbardziej obiektywny. Co do Tomasza Sokołowskiego II to jest mi przykro z tego powodu, że ze starszym Sokołem łączy go tylko imię i nazwisko. Tak naprawde to powinni być na odwrotnych miejsach niż jest to w tej chwili, więc Sokołek OUT.

Awatar użytkownika
prezesliga6
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prezesliga6 » 09 gru 2005, 17:32

Zgadzam się z czystkami w Legii, szkoda mi tylko Smolińskiego bo ten chłopak ma talent, trzeba mu tylko doświadczenia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2005, 18:52

LEGIA SIE WZMACNIA :!:

Obrazek
Jak informuje Biuro Prasowe KP Legia Warszawa, w dniu 9 grudnia br., Klub pozyskał nowego zawodnika. Jest nim 23 letni brazylijski piłkarz, Roger Guerreiro. Urodził się 25 maja 1982 roku. Mierzy 185 cm i waży 80 kg. Występuje na pozycji lewego pomocnika. Swoją karierę rozpoczynał w zespole Sao Caetano. Następnie występował w tak znanych klubach jak Corinthians w 2003. Rozegrał w tym czasie 25 spotkań w ramach Copa Libertadores i lidze brazylijskiej.

W 2004 roku jako zawodnik Flamengo wystąpił w 60 spotkaniach strzelając 12 goli. Rok później był już podstawowym zawodnikiem Celty Vigo, z którą awansował do I ligi hiszpańskiej. Ostatnio występował w zespole Juventude.
info znalezione w necie :
Position: Left Wing-Back
Full Name: Roger Guerreiro
Date of Birth: 25-05-1982
Place of Birth: Săo Paulo (SP)
Height / Weight: 1,89m / 76kg
Previous Clubs: Corinthians

Hmm, moze to byc ciekawy transfer, po cichu, znowu Beret zalatwil :) [tak jak Outtara], oby byl tak samo, lub nawet lepszy od Moussy :)
Kolejny cichy transfer :!: :brawo:
te glosne nie dochodza do skutku - Miljas, Bronowicki [choc ma byc w przyszlym tygodniu] czy Kazmierczak ;)

pozdro

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 gru 2005, 18:59

szok ! jakim cudem ten koles sie zgodzil przyjsc na taki zascianek jak polska ;D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 gru 2005, 18:59

cloner pisze:Kazmierczak
Spoko, ten do Legii przyjdzie razem z Jeleniem. Widzę, że nawet ludzie kibicujący Legii nie widzą polityki transferowej swojego klubu. A jeśli to nie polityka, to cóż... z poprzednich transferów wnioskuję, że Kaźmierczaka w Legii nie będzie.
cloner pisze:Następnie występował w tak znanych klubach jak Corinthians w 2003. Rozegrał w tym czasie 25 spotkań w ramach Copa Libertadores i lidze brazylijskiej.

W 2004 roku jako zawodnik Flamengo wystąpił w 60 spotkaniach strzelając 12 goli. Rok później był już podstawowym zawodnikiem Celty Vigo, z którą awansował do I ligi hiszpańskiej. Ostatnio występował w zespole Juventude.
Co mu się stało, że zawitał do Polski? Wzrok stracił, czy mu nogę urwało w ostatnim czasie, bo nie wierzę w brak defektów.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 gru 2005, 19:10

piwus pisze:Spoko, ten do Legii przyjdzie razem z Jeleniem. Widzę, że nawet ludzie kibicujący Legii nie widzą polityki transferowej swojego klubu. A jeśli to nie polityka, to cóż... z poprzednich transferów wnioskuję, że Kaźmierczaka w Legii nie będzie
niestety, ale masz racje, predzej wyjedzie zagranice, anizeli trafi na Lazienkowska :lol:
piwus pisze:Co mu się stało, że zawitał do Polski? Wzrok stracił, czy mu nogę urwało w ostatnim czasie, bo nie wierzę w brak defektów
hmm, nie wiem co sie stalo, ale w lidze brazylijskiej pilkarze nie dostaja jakichs super wynagrodzen ;)
w tym jego obecnym zespole [tzn. juz bylym] - Juventude - nie ma napewno zby wysokich zarobkow ;)
pewnie chlopak liczy, ze Legia bedzie odskocznia na zachod ;)
oby oby :)

jeszcze raz :brawo: za cichy transfer :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 gru 2005, 19:32

No oni to potrafią przywalić – niby tu się czają z tym Serbem a w międzyczasie załatwiają porządny (mam nadzieję) transfer którego nikt się nie spodziewał. Wiadomo, że najlepsi piłkarze rodzą się w Brazylii więc możemy być optymistami. Patrząc na przebieg jego dotychczasowej kariery nie można powiedzieć, że jest to kopacz z nikąd. Szkoda, że z transferu Milijasa raczej nic nie będzie ale nie można mieć wszystkiego.

Obrazek Obrazek Obrazek

http://www.juventude.com.br/principal.p ... ver&id=278
piwus pisze:Co mu się stało, że zawitał do Polski? Wzrok stracił, czy mu nogę urwało w ostatnim czasie, bo nie wierzę w brak defektów.
A dlaczego Cantoro zawitał do Polski ... o jakich defektach ja nie wiem ?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 gru 2005, 19:40

cantoro ma defekt lewej dziurki do nosa i dlatego nie mogl zostac hokeista :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 gru 2005, 19:57

Zico_FCI pisze:A dlaczego Cantoro zawitał do Polski ... o jakich defektach ja nie wiem ?
Święte oburzenie :lol:. Cisnijcie panowie, bo stwierdzenie, że polska liga jest słaba i że decyzja o przyjsciu gracza mającego występy w Corinthiansie, Flamengo, Celcie Vigo jest aktem albo dziwnej desperacji albo jakiś defektów, faktycznie wymaga pomszczenia :|.

Oczywiście odpowiem, a jak. Rzecz do refleksji. Z której ligi włoskiej przyszedł Cantoro? Z rezerw którego barcelońskiego zespołu zawitał do Polski Uche? w jakim kraju grał poprzednio Choto? Odpowiedzi na te pytania pozwolą uświadomić sobie skad pochodzą najlepsi obcokrajowcy w lidze i dlaczego uważam ten transfer za dziwny.
Zico_FCI pisze:Szkoda, że z transferu Milijasa raczej nic nie będzie ale nie można mieć wszystkiego.
Nie martw się, w styczniu będzie Jeleń.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”