Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

mistrz_ciętej_riposty
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: mistrz_ciętej_riposty » 08 gru 2005, 17:05

Przeczytałem to na jednej ze stron warszawskiej Legii adresu nie bede podawał z wiadomych nam wszystkim powodów. A co do piłkarzy wystawionych na listę transferową to jest ona dość kontrowersyjna. Pominąłbym Smołe i Jarze. Smoliński jeszcze sie rozwija i miewał przebłyski(PUEFA z Austria Wiedeń) może jeszcze wykreuje sie na dobrego zawodnika. Podobnie jest w przypadku Zjawy, ale do niego nigdy nie byłem przekonany i z czystym sumieniem mogłaby Legia sie z nim pożegnać. Jeśli chodzi o Tomasza Jarzębowskiego to tak naprawdę nie rozumiem Wdowca, bo nie dał chłopakowi żadnej szansy aby ten sie wykazał. Jednak cały czas ma problemy zdrowotne, mimo to pieniądze klub na niego wydaje. Z ekonomicznego punktu widzenia jest on bardzo stratny dla Legii, jednak mimo wszystko zostawiłbym go przynajmniej zeby mogł sie zaprezentować w rundzie wiosennej i dopiero wtedy podjąć decyzję. Zwrócić uwagę należy również na to że jest wychowankiem klubu i był z Legią na dobre i na złe. Jednak jak dobrze wiemy w dzisiejszych czasach w sporcje nie liczą sie sentymenty. Mirko Poledica i Marcin Chmiest zdecydowanie powinni opuścić klub. Mieli swoje szanse. Nie powykorzystywali ich, dlatego też muszą przerwać ten etap swojej kariery. Jacek Magiera- w tym przypadku możnaby sie bardzo długo zastanawiać. Najstarszy piłkarz Legii z najdłuższym stażem w klubie. Były piękne dni jego kariery na Ł3 jak i troszke gorsze. Jednak jak już wcześniej wspominałem sentymenty odeszły w niepamięć. Więc chyba lepiej będzie jak Pan Jacek da sobie spokój. Ahmed Ghanem nie dostał tak naprawde swojej szansy od Wdowca, ja jednak staram sie go wesprzeć i mam nadzieje ze zostanie w Legii i udowodni swoją wartość. Szczerze mówiąc jestem jego zwolennikiem, jednak staram się być jak najbardziej obiektywny. Co do Tomasza Sokołowskiego II to jest mi przykro z tego powodu, że ze starszym Sokołem łączy go tylko imię i nazwisko. Tak naprawde to powinni być na odwrotnych miejsach niż jest to w tej chwili, więc Sokołek OUT.

Wróć do „Polska”