Podobnie jak Czeher [i pewnie miliony ludzi w Polsce czekałem kiedy zakodują obraz i będę sobie mógł zakląć
Na szczęście moment ten nie nadszedł.
Tak czytam te wypowiedzi i mi się na śmiech zbiera
Wielcy optymiści ..... się znaleźli.
Niemcy wielokrotni mistrzowie, zawsze groźni. Tmbardziej, że tym razem grają u siebie. Podolski i Klose na Polaków
Z Niemcami pewnie nie mamy większych szans.
No ale jest jeszcze 2 miejsce premiowane awansem, o które powalczymy z Ekwadorem. Z Ekwadorem, którego pokonaliśmy niedawno wysoko - co zupełnie ie ma znaczenia. Mecz w anormalnych warunkach - do tego towarzyski. Prawdziwą wartość tego zespołu można poznać po meczach jakie rozgrywał w eliminacjach. [Dobre wyniki z Brazylią i Argentyną] Co prawda Ekwador nie będzie miał swojejo największego atutu w Nemczech, bo u Dortmund nie leży 3000 m nad poziomem morza
Warto zaznaczyć, że gramy na stadionach, gdzie na codzień występują nasi reprezentanci [byli lub obencni. Żuraw, Wałdoch i Ebi] Może to jakiś znak
3 rywal, którego większość z was skreśla na początku to Kostaryka [niedawno opisywałem ich mecz z Francją w odpowiednim temacie]
Kostaryka, która bez swoich podstawowych graczy prowadziła z Francją [grającą w bardzo silnym składzie] 2:0 - w końcu ulegli 2:3. Ale przez cały mecz grali jak równy z równym i podkreślam - bez 8 swoich podstawowych zawodników.
Tak więc nie przekreślałbym ich szans.
Polacy muszą się bardzo dobrze przygotować, aby wyjść z grupy z drugiego miejsca [pierwsze rezerwuje dla Niemców]
Coś jeszcze chciałem napisać ... ale żem zapomniał