Losowanie Grup MS 2006

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Losowanie Grup MS 2006

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 gru 2005, 14:17

Juz w piatek losowanie grup wiec trzeba by bylo troche na ten temat podyskutowac :!:
Juz dzisiaj FIFA zadecydowala w jaki sposob rozstawi koszyki !
Losowanie odbedzie sie w piatek o 20:14 - mozliwe ze bedzie transmisja w publicznej tv - chociaz gdiez napewno bedzie eurosport itp

Losowanie MŚ 2006 - koszyki:

Koszyk 1 (drużyny rozstawione): Niemcy (grupa A), Brazylia (grupa F), Hiszpania, Meksyk, Włochy, Argentyna, Anglia, Francja.

Koszyk 2 (Afryka, Oceania, Ameryka Południowa): Angola, Ghana, Togo, Tunezja, Wybrzeże Kości Słoniowej, Australia, Ekwador, Paragwaj.

Koszyk 3 (Europa): Chorwacja, Czechy, Holandia, POLSKA, Portugalia, Szwajcaria, Szwecja, Ukraina.

Koszyk 4 (Azja i CONCACAF): Arabia Saudyjska, Iran, Japonia, Korea Płd., Kostaryka, Trynidad i Tobago, USA.

Koszyk specjalny: Serbia i Czarnogóra.

Drużyna Serbii i Czarnogóry (najniżej notowana drużyna europejska) zostanie dolosowana do jednej z trzech grup, w której drużyną rozstawioną będzie Brazylia, Argentyna lub Meksyk (aby zachować zasadę, że maksymalnie dwie drużyny z Europy mogą grać w jednej grupie).

EDIT
przynajmniej jedno jest pewne nie trafimy na Szwedow ani Portugalczykow jednak pozastanie zawsze niewygodny rywal na ktorego czesto wpadamy w grupie - ANGLIA :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 gru 2005, 14:25

Koszyki nie są odzwierciedleniem piłkarskich umiejętności drużyny , a moim zdaniem powinno się ustalać koszyki według rankingu FIFA. Choć z drugiej strony do grupy mogły by trafić naprawde silne drużyny , a słabiaki grały by ze sobą ... proste , a jednak trzeba się nagłowić nad rozstawieniami :)

Moja grupa "Polska"

Brazylia , Angola , Polska i Japonia

A jaką wy typujecie :?:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 gru 2005, 14:30

Nie mialbym nic przeciwko takiej grupie:
Meksyk, Angola, Polska, T&T - ale raczej bedzie trudno o tak slaba grupe

Zas potencjalnie najmocniejsza grupa moze byc :
Brazylia, WKS/Australia, Holandia, USA

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 gru 2005, 14:36

Grupa smierci [z udzialem Polski] :
Brazylia, WKS, Polska, Japonia

Grupa marzen [z udzialem Polski] :
Hiszpania, Ekwador, Polska, Trynidad i Tobago

Grupa smierci :
Brazylia, WKS, Holandia, Iran

'Najslabsza' grupa :
Hiszpania, Tunezja, Szwajcaria, Trynidad i Tobago

p.s. - transmisja losowania bedzie na ARD/ZDF :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 gru 2005, 14:41

Wlochy Paragwaj Polska USA.

Skoro jedziemy po mistrzostwo swiata to juz w grupie trzeba spotkac sie z naprawde silnymi rywalami.Takie przetarcie da nam sily przed starciem z Brazylia a jak ja juz wyeliminujemy to tytul najlepszej druzyny pilkarskiej na globie bedzie formalnoscia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2005, 14:52

Ja tam zbyt wiele po występie Polaków się nie spodziewam ani oczekiwań nie mam dużych tak więc wolałbym zobaczyć chociaż naszą reprezentację w starciu z dobrymi przeciwnikami. Może to by nam pokazało na jakim etapie się zatrzymaliśmy i czego nam brakuje najbardziej.
Nie chciałbym znowu oglądać bitwy z beznadziejnymi Angolami. Z pierwszego koszyka najbardziej pasuje mi Brazylia i Hiszpania. Miło byłoby zobaczyć Polaków na przeciwko Brazylijczyków. Hiszpanie natomiast mogą okazać się przeciwnikiem do ogrania. Wydaje mnie się, że na tych mistrzostwach znowu niczego nie nawojują (Hiszpanie). Będą grali pięknie jak zwykle a przegrają jak zawsze. Nie chciałbym także trafić na gospodarzy. Na boisku grają dwie drużyny po 11 piłkarzy a i tak zawsze wygrywają Niemcy :wink: U siebie będą bardzo groźni. Z drugiego koszyka pasowałby mi Ekwador albo Paragwaj. Starcia z Japońcami czy Koreańcami też odpadają. Oni mają za szybkie buty więc nie mamy szans. Kostaryka byłaby w sam raz.

Brazylia
Ekwador
Polska
Kostaryka

I tym sposobem pod pozorem ciekawych drużyn stworzyłem grupę w której Polacy nie byliby bez szans IMHO :P :lol:

mistrz_ciętej_riposty
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistrz_ciętej_riposty » 06 gru 2005, 15:38

Mój typ:

Argentyna
Tunezja
Polska
Arabia Saudyjska

w ten sposob wyszlibyśmy z 2 miejsca w grupie. Niggaz Twoja grupa to takie optimum, ale jest raczej nierealna, ponieważ nie moze być Brazylia z Ekwadorem w jednej grupie, bo są tylko 4 zespoły z Ameryki Południowej. Chyba że to ja jestem źle poinformowany.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 gru 2005, 15:44

Pamiętam jeszcze tą euforię przed MŚ02 , jak wszyscy cieszyli się , że trafiliśmy na jakiś Amerykanów , Koreańczyków którzy grali tam tylko dlatego , że byli gospodarzami i jednymi ze słabszych "wielkich" Portugalią. I co? Ostatnie miejsce w tabeli :cry: . To naprawdę nie chodzi o grupę tylko o formę Polaków. Nawet bez formy będą problemy z np. Togo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2005, 15:47

mistrz_ciętej_riposty pisze:Niggaz Twoja grupa to takie optimum, ale jest raczej nierealna, ponieważ nie moze być Brazylia z Ekwadorem w jednej grupie, bo są tylko 4 zespoły z Ameryki Południowej. Chyba że to ja jestem źle poinformowany.
Bardzo możliwe, że masz rację. Ja pisząc swoją propozycje nawet nie zastanawiałem się nad tym czy taka grupa jest w ogóle możliwa. Wskazałem tylko drużyny które chciałbym widzieć jako rywali Polaków, ale wszystko zostanie zweryfikowane w piątek i pewnie grupa będzie wyglądać zupełnie inaczej.

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 06 gru 2005, 16:21

moim zdaniem bedzie:
Francja
Paragwaj
Polska
Kostaryka

snilo mi sie to :)

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Moje opinie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 06 gru 2005, 23:00

Witam.
Jesli chodzi o podzial na koszyki to jestem zadowolony.Jest bardzo duza szansa ze wyjdziemy z grupy.Na podstawie tego podzialu nie widze zespolow z II i IV koszyka ktore moglyby nas pokonac.Co innego z I koszykiem.Chociaz i w tym koszyku widze przynajmiej dwie druzyny ktorym powinnismy sobie dac rade.mianowicie:MEKSYK i moja druga najlepsza reprezentacja ktorej bede kibicowal NIEMCY.

Jesli chodzi o moja najlepsza dla polski grupe to :
Meksyk
Togo
POLSKA
USA

Najgorsza:
Brazylia
Wybrzeże Kości Słoniowej
POLSKA
Korea Południowa.

Chcialem jeszcze dodac ze sam przeprowadzilem swoje losowanie zgodnie z zasadami piatkowego losowania.Takie sa jego wyniki:

Grupa A:Niemcy,Ekwador,Holandia,Trynidad&Tobago
Grupa B:Argentyna,Angola,POLSKA,Stany Zjednoczone
Grupa C:Anglia,Iran,Portugalia,Togo
Grupa D:Francja,Kostaryka,Paragwaj,Szwajcaria
Grupa E:Włochy,Szwecja,Arabia.S,Australia
Grupa F:Hiszpania,Wyb Koś Sło,Czechy,Korea Pd.
Grupa G:Brazylia,Ghana,Japonia,Ukraina
Grupa H:Meksyk,Tunezja,Serbia&Czarnogóra,Chorwacja

Prosze o wasze komentaze do tego losowania.
POZDRO.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 06 gru 2005, 23:13

gregoreg18 pisze:Grupa B:Argentyna,Angola,POLSKA,Stany Zjednoczone
Lepiej byłoby, gdyby tak się to piątkowe losowanie nie zakończyło. :lol: Bo jednak z Argentyną nie mamy szans, nie wiem jak gra Angola, ale jest stawiana w roli jednego z czarnych koni, a z USA co prawda cztery lata temu wygraliśmy, ale był inny skład...

gregoreg18 pisze: Jesli chodzi o moja najlepsza dla polski grupe to :
Meksyk
Togo
POLSKA
USA
Gdybyśmy taką grupę wylosowali, to byłoby nieźle. Z Togo w sumie byłoby najłatwiej, najgorzej z Meksykiem, gdzie grają dobzi piłkarze. Na pewno lepsi od niektórych Polaków (Rasialdo czy obrona :P ).

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 06 gru 2005, 23:24

gregoreg18 napisał:

Jesli chodzi o moja najlepsza dla polski grupe to :
Meksyk
Togo
POLSKA
USA
Wygląda na to ze nie przemyslalem do konca swojej wymarzonej grupy. :oops:
Mianowicie Meksyk nie moze byc w grupie z USA
Przepraszam i prosze o dalsze komentarze mojego losowania. :D

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 07 gru 2005, 11:27

dla mnie niewazne kogo bedziemy miec w grupioe , ale zebysmy awansowali dalej :D Tylko jak zwykle polacy mogą sie przestraszyc i zanim dojdą do siebie zostanie im ostatni mecz tak jak było w Korei :(
Licze jednak ze cos pokazą na tym mudnialu :wink:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 07 gru 2005, 12:49

Mysle ze bedziemy mieli szczescie w losowaniu i nie trafimy na Brazylie ani Niemcy. Pamietam ze 4 lata temy tez wszyscy sie cieszyli jak trafilismy do grupy: Portugalia, Polska, Korea Pld. i USA. Wydawaloby sie ze to jest grupa marzen, ale jednak tak nie bylo. Tym razem tez tak nie bedzie bo na MS graja silne zespoly. Gdyby nie byly dobre to by nie graly na MS (bleble ble). Jednak wydaje mi sie ze najlepsza grupa to: Polska, Meksyk, Tongo i Iran. Bylo by bardzo ciekawie i oczywiscie byla by to najgorsza grupa mistrzostw i nikt by sie nia nie interesowal. Co chodzi o rywali z pierwszego koszyka to wszyskie kraje sa teoretycznie lepsze od nas. Nie chcialbym trafic na Hiszpanie, bo nigdy z nimi nie wygralismy w zadnym meczu. Wolalbym grac z Wlochami, ale najbardziej z Meksykiem, chociaz ze tutaj tez prawdopodobienstwo sie zmniejsza bo Serbia bedzie musiala grac albo z Brazylia, albo Argentyna albo Meksykiem. Tak czy inaczej wydaje mi sie ze trafimy na jakiegos europejczyka.
To jest grupa na ktora wydaje mi sie ze trafimy:
Wlochy, Australia, Polska, USA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”