Losowanie Grup MS 2006

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 10 gru 2005, 8:46

Na początku chciałem podziękować userom, którzy wcisnęli mi kit i powiedzieli, że ARD będzie zakodowane. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Dobrze, że coś mnie tknęło i sprawdziłem.

Polacy trafili dobrze, nie ma co ukrywać i przejmować się, że mamy w grupie Nimeców, bo mogliśmy mieć Argentynę. Z Ekwadorem pokazaliśmy, że możemy wygrać (przynajmniej na neutralnym obiekcie). Ekwador, kiedy nie gra u sibie jest całekim innym zespołem. Oczywiście w ciągu ostatnich 10 lat zrobieli wielki postęp piłkarski, ale póki co nie stać ich na wyjście z grupy. Bardziej obawiam się Kostaryki, bo oni już mają chrapkę na awans. W 2002 roku byli od niego o krok. Fakt faktem - mieli łatwiejszą grupę (teoretycznie) i mieli pecha. Kostaryka gra futbol finezyjny czyli południowoamerykański, tylko troche im brakuje do jego optymalnego poziomu. Futbol tam tez się rozwija. Mają Deportivo Saprissę, która zagra na klubowych MŚ (a my co mamy?).
W meczu z Nimecami możemy pokusić się o sensację. Nimecy to nie jest równy zespół, który ostatnio pokazał, że słabiaki mogą strzelać im gole.
Tak więc oto moje przwidywania co do naszej grupy:
Niemcy - Kostraryka 3:1
Polska - Ekwador 2:1
Polska - Niemcy 1:2
Kostraryka - Ekwador 1:0
Polska - Kostaryka 1:1
Nimecy Ekwador 3:0

1. Nimecy; 3; 8-2; 9
2. Polska; 3; 4-4; 4

3. Kostaryka 3; 3-4; 4
4. Ekwador 3; 1-6; 0
:wink:

Grupa B
Jedna z silniejszych i ciekawszych grup tych mistrzostw. Anglicy znów trafili na Szwedów. Erickson śmiał się po losowaniu, że znów będzie musiał grać ze swoimi rodakami. Paragwaj miał pecha, ale oczywiście może zagrazić Szwedom i Anglikom. Szwedzi mają rowny poukładany zespoł. W meczu stawkę mogą każdego pokonać. Anglicy są bardzo nierówni, a ostatnio bez formy. Anglikom na niekorzyść mogą wyjść wybryki Ronneya, który na pewno będzie chciał się zabawić w jakiejś Berlińkiej dyskotece. Paragwajczyków stać na awans, i mam nadzieję, że awansują.
Moja tabela
1. Szwecja
2. Paragwaj
3. Anglia
4. TiT

Grupa C zasługuje na miano grupy śmierci, chcociaż wcale taka straszna nie jest. Teraz Argentyna powinna wyjść, chcociażby na drugim miejscu. Serbowie to cienki zespół z przebłyskami. Na ważnym turnieju już dawno nie grali (o ile się nie mylę, to ostanio było to EURO 2000). Holendrzy tak jak Argentyńczycy mogą sprawić swoim fanowm niemiłą niespodziankę, ale mimo wszystko mysle, że nie w fazie grupowej. Mecz Holandia - Argentyna będzie na pewno hitem fazy grupowej. Znów czeka w niej Argentynę ciężka przeprawa (w 2002 roku też mieli gr. śmierci). Moja tabela
1. Holandia
2. Argentyna
3. WKS
4. SiC

Grupa D jest już roztrzygnięta. Ciekawy mecz Portugalii z Meksykiem i tyle! Abgola to dawno kolonia portugalska, więc może w Portugali trochę bardziej będą podniecać się tym meczem. Iran to zespół, który nie jest w stanie dogonić Meksyku i Portugalii, pomimio wszystkich twierdzeń clonera. Grupa D to jedna z mniej ciekawych grup. Nie wierzę, że tu może stać się jakaś sensacja. Portugalczycy to jedni z faworytów mistrzostw, ale jak wiemy z fazie grupowej nigdy im za dobrze nie szło.
1. Meksyk
2. Portugala
3. Iran
4. Angola

Grupa E to najciekawsza grupa. Ciekawi mnie spotaknie Włochów z USA. Amerykanie to trudny przeciwnik. W tej grupie mamy trzech kandydatów do awansu. Czesi nigdy nie zgarali na mistrzostwach jak Czesi, więc będą mieli dodatkowe obciążenie. Wydaje mi się, że Amerykanie będą jedną z niespodzianek tych MŚ.
1. USA
2.Włochy
3. Czechy
4. Ghana

Grupa F jest jednostronna, ale reszta miejsc jest wielką niewiadomą. Australia, Chorwacja i Japonia mogą rownie dobrze zdobyć drugie miejsce.

W grupie G i H jest identyczna sytuacja jka w grupie F.
Francja, Hiszpania i Brazylia miały największe szczęście w losowaniu. Hiszpanie w ogóle nie powinni być rozstawieni.

Kiedy afrykańskie kraiki wywalczył awans do MŚ cieszyłem się, bo myślałem, że mistrzostwa dzięki temu będą ciekawsze, ale teraz to szkoda mi Kamerunu, Nigerii, RPA i Senegalu. Togo i reszta dziadów tylko obniża poziom mistrzostw. Stawiam, że wszystkie afrykanskie zespoły zajmą ostanie miejsca w sowich grupach. Nie widzę wśród nich takiego zespołu, który mógłby sprawić taką niespodziankę jak Senegal w 2002 roku.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”