Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 09 paź 2005, 22:57

No czyli więcej jest tych opcji pesymistycznych:) Moim zdaniem najgorsza byłaby właśnie ta druga, a nie tak jak wywnioskowałem z twojej wypowiedzi, pierwsza. Bo przecież spadek do II czy IV ligi może oznaczać już całkowite zniknięcie z piłkarskiej mapy Polski a nikt chyba by tego nie chciał. Pierwszy wariant jest według mnie najmniej możliwy, wątpię aby chciał wszystko przenosić do innego miasta, chociaż z Ptakiem może być różnie. Z kolei najbardziej wierzę w tą ostatnią i wydaje mi się, że tak właśnie się zakończy ta historia. Jeśli miasto nie będzie chciało oddać tych terenów, to wtedy pewnie zaczną działać kibice i wywrą presję na radnych. Podsumowując, najbardziej prawdopodobna jest ostatnia opcja kiedy to miasto pod naciskiem się zgodzi i odda tereny. Natomiast najmniej prawdopodobna jest z przeniesieniem całego klubu do innego miasta, bo to by się najzwyczajniej w świecie nie opłaciło Ptakowi. A druga opcja może, ale nie musi się stać. Wydaje mi się, że może być również tak że Ptak odpuści sobie :roll:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 16 paź 2005, 17:46

Wygrana 1-3 z Groclinem :D :D Dobry mecz całego zespołu, idziemy w górę tabeli. Swoją drogą to trochę dziwnie się zrobiło, jak nie było zwycięstwa na wyjeździe przez 2,5 roku to teraz 2 z rzędu. Następny mecz z Cracovią, będzie ciekawie jak, zawsze... 8)

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 21 paź 2005, 23:10

POGOŃ - cracovia 1-2

Głównym bohaterem spotkania sędzia borski :? :( . Jak zawsze, znów go dostalismy, w pzpn nas chyba nienawidzą, dlatego dostajemy tego złodzieja :?

"Podziękowania" dla piłkarzy cracovi za postawę fair play (nie wybicie piłki - na boisku leżał Matlak), ale tego można było się po nich spodziewać:?

Piłkarze POGONI grali ambitnie, szczególnie po stracie gola. Była wielka szansa a wygranie, po akcji Elokana faul w polu karnym na Edim :( Ale na układy niema rady :( ... i cracovia jak zawsze na farcie...

CZY WYGRYWASZ, CZY NIE...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 paź 2005, 0:53

No szkoda bo Pogoń nie zasłużyła na porażkę a ten sędzia to niezły …..

dobre :arrow: "ZYGO FRAJERZE NAM BRACI NIKT NIE ODBIERZE!!!"

:wink:

pozdro

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 paź 2005, 8:25

dobre Arrow "ZYGO FRAJERZE NAM BRACI NIKT NIE ODBIERZE!!!"

Podobnie było na meczu Świtu :D Ale jeszcze oprocz tej odzywki to jeszcze

"Zygo frajerze Nam Legii nikt nie odbierze" ;)

A co do meczu to szkoda, że Pogoń nie wygrała. Myślę, że zwycięstwo się jej należało. Sędzie...eh szkoda gadać....podobnie jak szkoda, że nie podyktował karniaka.

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 24 paź 2005, 18:39

Sędzia wydrukował mecz :evil: :evil:

Dobrze powiedział Grzesiu Matlak po meczu, że sędzia jest nieudacznikiem.

I k..wa jeszcze bramka w 95 minucie :roll:

ehhh szkoada słów na polskich sędziów

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 29 paź 2005, 12:15

Najbliższe 3 mecze Pogoni: z Odrą, Arką i Polonią. Cel to na pewno 9 punktów. Tym bardziej, że dwa są u siebie. Ten dzisiejszy na wyjeździe z Odrą i jest szansa na podtrzymanie passy zwycięstw na boiskach przeciwnika. Natomiast ostatnie mecze u siebie coś nie wychodzą Portowom, 4 spotkania to 3 remisy i 1 porażka. Trzeba to przerwać i zacząć wygrywać przede wszystkim u siebie. Jeśli uda się zwyciężyć w tych 3 meczach to jest szansa na miejsce w ścisłej czołówce pod koniec rundy. :wink:

:wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 gru 2005, 17:23

PogonSzczecin pisze:Divecký nie jest już graczem Pogoni
W dniu dzisiejszym za porozumieniem stron klub MKS Pogoń Szczecin SSA rozwiązał kontrakt z napastnikiem Radkiem Diveckým.

Czech przybył do szczecińskiego klubu z FK Teplice w rundzie jesiennej sezonu 2004/2005. W obecnym sezonie wystąpił w "granatowo-bordowych" barwach 13 razy w wyjściowym składzie i 2 razy wszedł na boisko jako zmiennik. Zdobył jedną bramkę.
No prosze a niedawno Lechowi strzelil przpeiekna bramke, ciekawy jestem dlaczego odchodzi, w sumie byl jednym z motorow napedowych Pogoni, cos mi sie wydaje ze po raz kolejny w Szczecinskim klubie zle sie dzieje :!:
Ciekawy jestem kiedy poraz kolejny zwolnia trenera, nie wiem dlaczego przyjeli go poraz wtory ale to juz ich problem
Wkoncu Ptak jest specjalista od niszczenia klubow

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 gru 2005, 17:38

czeher pisze:cos mi sie wydaje ze po raz kolejny w Szczecinskim klubie zle sie dzieje
Rewolucja w Pogoni.
Właściciel szczecińskiej Pogoni, Antoni Ptak po ostatnim meczu poinformował wszystkich zawodników, że... mogą szukać sobie klubów.
- Zmiany będą bardzo duże. Z obecnych piłkarzy Pogoni, w zespole zostanie bardzo niewielu - mówi na łamach „Głosu Szczecińskiego” Antoni Ptak, właściciel Pogoni. - Kto może zostać? Za wcześnie, by o tym mówić. Ale doprawdy będzie ich tylko kilku. Muszę się skonsultować z trenerami. Wiosną Pogoń będzie zupełnie innym zespołem.

Antoni Ptak: Każdy zawodnik może poszukiwać nowego Klubu
MKS Jakub Lisowski: Za nami 16 kolejek ligowych w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin i okazja do podsumowań. Jakby Pan ocenił występy jesienne?
Antoni Ptak, właściciel Pogoni Szczecin:
- Oczekiwania były dużo większe i nie ukrywam tego. Spotkał mnie spory zawód, bo liczyłem, że w tym składzie będzie w stanie zająć lepsze miejsce. Niestety. Miejsce jest niezadowalające, a wyniki powinny być dużo lepsze.
Najważniejsze teraz pytanie to: czy nadal będzie Pan inwestował w szczecińską Pogoń? Za kilka dni skończy się przecież umowa sponsorska między klubem a Centrum Handlowym w Rzgowie.
- Sezon dokończymy. Są prowadzone pewne rozmowy z miastem i myślę, że są na dobrej drodze do znalezienia porozumienia. Ostatnie spotkanie w Szczecinie, na którym byłem obecny, było bardzo pozytywne i mam nadzieję, że coś w Szczecinie zrobimy.
Brakuje konkretnych komunikatów w ostatnim okresie, poza lakonicznymi informacjami, że rozmowy trwają. Jest impas?
- Nie uczestniczę w negocjacjach. Po ostatnim spotkaniu z moim udziałem, które było już dawno, zauważyłem optymistyczny kierunek. Od tamtej pory z nikim nie rozmawiałem. Negocjuje prezes Krzysztof Waszak i według przekazywanych mi przez niego informacji, wszystko jest na dobrej drodze. Miasto deklaruje otwartość. Szkoda trochę czasu, bo już moglibyśmy rozpocząć inwestycje w Szczecinie. Wiadomo, że nie ma bazy treningowej, nie ma gdzie ulokować zawodników. Trochę to było spowodowane słabszą postawą drużyny, bo entuzjazm wokół zespołu przycichł. Musieliśmy szybko postawić hotel w naszym ośrodku treningowym w Gutowie Małym pod Łodzią, gdzie są dobre warunki do treningu i pobytu.
Jest jakiś graniczny termin, do którego Pan czeka na konkretne decyzje miasta i od czego uzależnia dalsze inwestycje w klubie?
- Nie ma takich terminów. Nie ma też żadnych szantaży. Moje zdanie wszyscy chyba znają: chciałbym, by Pogoń dobrze funkcjonowała, by piłkarsko rosła w siłę. Może teraz nie jesteśmy na dobrej pozycji, ale ja nie ustąpię. Nadal chcę budować mocną drużynę.
Kierunek budowy? Opcja brazylijska?
- Chcąc dorównać najlepszym drużynom w Polsce, musimy szukać lepszych zawodników od tych, których mamy obecnie w składzie. Lepszych - od tych co są w Wiśle Kraków i Legii Warszawa - w Polsce nie znajdziemy. Dla nas jest taka szansa, by poszukać ich tam, gdzie oni są, a szansa wyselekcjonowania takich jest zdecydowanie większa niż w Polsce. Uważam, że takim rynkiem jest Brazylia. To olbrzymi potencjał, mnóstwo świetnych piłkarzy. Ten kierunek obraliśmy i będziemy kontynuować. Nie ulega wątpliwości, że będziemy interesować się Polską i innymi krajami, ale nastawiamy się na Brazylię. Mój syn Dawid przebywa tam już bardzo długo i tę robotę wykonuje. Efekty przyjdą na wiosnę.
Na jakie pozycje zatrudni Pan zawodników w pierwszej kolejności?
- Przebudowa Pogoni musi być generalna, bo tu nie wystarczy wymienić kilka ogniw. Myślimy o wszystkich pozycjach, a z obecnego składu może zostanie jedynie dwóch-trzech, może i mniej. Wszystko zależy, czy znajdziemy lepszych na dane pozycje czy nie. Jak nie znajdziemy, to zostaną obecni gracze. Patrzę jednak optymistycznie na nasze transfery. Praca Dawida przyniesie efekty. Mamy jeszcze inne możliwości i chcemy stworzyć lepsze propozycje.
Nie uwierzę, że podczas ostatniego swojego pobytu w Brazylii nie rozmawiał Pan z brazylijskim trenerem, by zatrudnić go w Pogoni. A może zostanie trener Panik...
- Decyzja jeszcze nie zapadła, jednak chcę zrealizować swój pomysł: skoro skład chcemy oprzeć na Brazylijczykach, to niech i trener będzie stamtąd. Ale widzę również trenera Panika w sztabie. Chciałbym stworzyć taki duet: jeden zna mentalność piłkarzy z Ameryki, drugi realia polskie i europejskie. W takim połączeniu widzę największą szansę.
Zapadły już pierwsze decyzje personalne, kto odejdzie z kadry?
- Po meczu w Płocku spotkałem się z zawodnikami i zakomunikowałem im jedno: każdy z nich dostaje ode mnie wolną rękę i każdy może już sobie poszukiwać nowych klubów. Nie ma wyjątków. Jasne, że kilku graczy przydałoby się w nowej drużynie, ale po obserwacji zawodników, których przymierzamy do gry w Pogoni, wiem, że ci starzy mieliby kłopoty z przebiciem się do składu. Również dotyczy to zawodników z Brazylii, którzy do tej pory grali u nas.
Nie wiem, czemu przeszło to prawie bez echa :|.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 gru 2005, 17:52

piwus pisze:Nie wiem, czemu przeszło to prawie bez echa
No wlasnie, pierwszy raz to czytalem

Co do Pogonii to nie wiem czy wyjdzie im to na lepsze, patrzac na udane transfery Ptaka z Brazyli to wynika ze 1/5 w jakis sposob wypalil - no moze przesadzam ale bylo kilka naprawde wielkich nieporozumiem z tymi brazylijczykami
hmm Brazylisjki trener w Polsce :?: moze Carlos Alberto Torres (byly trener azerow) :!: :!: to bylby hit, juz widze jakby poustawial sobie sedziow, zle sedziowanie odrazu z liscia
Ale tak na serio moze to byc "gwozdz do trumny", w polowie sezonu takie ogromne zmiany?? przeciez zanim sie zgraja moga obudzic sie w 2 lidze

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 gru 2005, 18:08

Jaki będzie tego efekt :?: Ano zapewne taki jak we wszystkich klubach, w których co pół roku się robi rewolucję :roll: Ale niestety Antoni Ptak już ma to do siebie, że lubi zmiany...

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 09 gru 2005, 18:16

Ptak to co zapowiedział zaczyna wprowadzać .
I tak nowum trenerem na drugą rundę ma być Jose Carlos Serrao , a trenerem od przygotowania fizycznego Edison Da Silva .
Ponadto do drużyny ma dołączyć 4 brazylijczyków , którzy podpisali już kontrakty z Ptakiem . Są to :
Cleisson Edison Assuncao
Wiliam Cesar Roque Ferreira
Matheus Binachim Hansen
Fabio Costa De Brito

Już niedługo zmiana nazwy klubu na Latina :D

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 10 gru 2005, 1:45

Nie wiem co sądzić o tych zmianach. Ptak ma żeczywiście racje: dotychczasowi piłkarze spisywali sie po prostu fatalnie, ale żeby zmieniac od razu całą kadrę, to raczej mało spotykane, wg mnie zostac powinni: Fabiniak, Pesković, Magdoń, Julcimar, Tavares, Grzelak, Edi - takie jest moje zdanie a zdaniem Ptaka w klubie zostaną: Fabiniak, Julcimar, Tavares, może Edi no i najzdolniejsi wychowankowie tacy jak Celeban czy Przewoźniak.

Mam nadzieje, że Dawid Ptak podszlifował scouting, bo były dobre transfry takie jak Edi i Tavares ale były i zakupy "króla" środka pola brazylijskiego Deco czyli Silvera Fontela oraz kapitana młodzierzowej reprezentacji Brazyli Adriano który potykał się o własne nogi :P Tym razem testuą 25 piłkarz (w jakimś ośrodku w pobliżu Sao Paulo) na raz wiec może nie popełnią ty samych błędów :roll:

A to kilka informacji o piłkarzach i trenerach z którymi podpisano juz kontrakty:

Imię i Nazwisko: JOSE CARLOS SERRAO
Narodowość: Brazylia
Data ur.: 12.10.1950
Stanowisko: Trener
Poprzednie kluby: C.A Juventus, Sport Club Corinthians Paulista, Portugesa Santista, Rio Branco De Andradas, Mogi Mirim, Guarani

Imię i Nazwisko: EDSON ROBERTO ROSA DA SILVA
Data ur.: 05.04.1957
Stanowisko: Trener ds. przygotowania fizycznego
Poprzednie kluby: Associacao Portugesa Desportes Sao Paulo, C.A Juventus, Sport Club Corintthians Paulista, Anapolis F.C, Botafogo, Portuguesa Santista, Uniao Barbarense

Imię i Nazwisko: CLEISSON EDSON ASSUNCAO
Data ur.: 13.02.1972
pozycja: środkowy defensywny pomocnik
Poprzednie kluby: Cruzeiro Esport Clube, Clube Atletico Mineiro, Nautico FC, Flamengo RG, Brasiliense

Imię i Nazwisko: WILIAM CESAR ROQUE FERREIRA
Data ur.: 15.07.1982
pozycja: napastnik
Poprzednie kluby: Mamore MG, Vila Nova MG, Gama DF, Brasiliense DF

Imię i Nazwisko: MATHEUS BIANCHIM HANSEN
Data ur.: 23.03.1979
pozycja: lewy obrońca
Poprzednie kluby: Atletico De Sorocaba, Gremio Inhumense, Metarlug Zapanozhya Ukraina, XV De Piracicaba, Rio Claro, Rio Branco, Valerio Doce

Awatar użytkownika
Darkman1948
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 226

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Darkman1948 » 10 gru 2005, 9:39

czeher pisze: Wkoncu Ptak jest specjalista od niszczenia klubow
No to zobaczymy co zrobi z Pogonia. Kibice juz nie raz pokazali ze nie pozwola zniszczyc klubu (np. demonstracja w miescie ;) )

A jak sciaga tylu brazylijczykow to pewnie tez wezmie stamtad ze 40 000 kibicow zeby nowa "Pogon" zrozumiala doping, przerobi strone internetowa na jezyk portugalski, tygodnik "Pogon Szczecin" bedzie mial podwojna objetosc i polowa bedzie po portugalsku a na stadion bedzie mozna wejsc tylko z obywatelstwem brazylijskim :D:D:D

Awatar użytkownika
Rycy
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rycy » 10 gru 2005, 18:49

Ciekawe co Lopes Cruz u was zdziała. Na Legię był za słaby i sądząc po jego grze z Zurychem i Bayernem wogóle 1 liga to dla niego za wysokie progi...Ogólnie Ptak jest szajbnięty z tym sprowadzaniem latynosów. Jeden na 10 nadaje się do ,,codziennego użytku", a reszta to kompletne niewypały. Mam nadzieję że tym razem będzie z tym inaczej. Tak czy siak życze wam bracia jak najlepiej :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”