Losowanie Grup MS 2006

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: snake » 10 gru 2005, 12:46

Najpierw, zanim napisze cokolwiek o losowaniu chcialem napisac cos o ceremocni. 8) No wiec czekalem przed telewizorem az sie zacznie az w koncu sie zaczelo. Niestety nie to czego sie spodziewalem. Troche historii, pokaz starych pilek, ciekawa (nawet smieszna) reklama MS i troche magi. :twisted: Wiem ze Niemcy chcieli dobrze, ale to chyba im nie wyszlo. Godzina nudow to zaduzo, potem opuznione losowanie i wielkie emocje. Na szczescie ta mila blondynaka :shock: umiala sie zachowac i nie bylo tak zle. :P

Co do losowania to ja sie ciesze ze trafilismy do grupy "A", bo przynajmniej szybko zagramy. Pierwszy przeciwnik nie jest taki zly, mysle ze teoretycznie jest najslabszy w grupie i zawsze najwazniejsze jest wygrac pierwszy mecz. Potem walka z Niemcami, faworytami grupy i na koncu najtrudniejszy mecz z Kostaryka. Mysle ze ten ostatni zadecyduje o tym kto wyjdzie z grupy razem z Niemcami.
Grupa "B" jest interesujaca. Faworytem jest Anglia, ale mysle ze to wlasnie jest ta grupa w ktorej "cos" sie stanie i Anglicy pozegnaja sie z Mundialem. W grupie "C" mamy Holandie, zespol na ktory stawiam ze dojdzie przynajmniej do 1/2 fianlu. Grupa "D" taka sobie. Nie bede ogladal meczy z tej grupy, oprucz Meksyk-Portugalia. Grupa "E" bardzo zacieta. Nie ma faworyta, ale sadze ze Ghana jest skazana na porazke. W "F" Brazil the best i nic wiecej nie mam do powiedzenia, ale w czasie MS bedzie duzo do komentowania. Nastepnie grupa "G". No coz, mam nadzeje ze Francuzi nie zawiada swoich kibicow i strzela jakos bramke, nie tak jak 4 lata temu kiedy to nie zaliczyli zadnego gola. :? Korea z Szwajcaria to bedzie najciekawszy mecz. Szwajcarzy grali z Francja w eliminacjach i pokazali "żabojadom" ze sa w stanie z nimi wygrac. W ostatniej grupie, troche sie namiesza. Mysle ze Hiszpanie beda sie starali wygrac z Ukraina w swoim pierwszym meczu, ale to bedzie twardy orzech do zgruzienia. Jak przegraja to moga spanikowac i nie dac sobie rady dalej. Na szczescie Luis Aragones powiedzial ze marzyl o takiej grupie i Torres tez jest zadowolony. Hiszpanie jak wyjda z grupy moga sie spotkac z Korea Polodniawa i napewno beda chcieli sie zrewanzowac za porazke w 1/4 na Mundialu w 2002. :twisted:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”