AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 5076

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3405

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 maja 2021, 7:17

Taka ciekawostka do kawy 🍵

No i czekamy, Theo 😜

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 maja 2021, 8:13

A teraz boski Paolo poproszę puścić Hakana wolno i uderzyć po kogoś stabilniejszego, spieniężyć Leao, Krunica, Castillejo i zainwestować w więcej jakości.
Już nawet Mkhitaryan, za free, wydaje się lepszą opcją niż trzymanie Turka, który nie dojeżdza kiedy trzeba prowadzić ofensywę. Tu trzeba kogoś kto weźmie ciężar gry na siebie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 maja 2021, 8:22

sezon się skonczył a ja jak seba w ogóle nie jestem przekonany do pozostania hakana. Wczoraj chyba najgorszy na placu. To Leao dzwignął, walczył, wyszedł kilka razy fajnie na pozycje i był bliski gola. A ten nic no po prostu nic. 2 mecze z Calgiari i Atalanta a ten nic. Teraz porównajmy go z kessiem czy odpowiedzialnoscia jako całość naszej defensywy. To juz Alexis coś próbował. A on nie dojechał. Może faktycznie odpuścić?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 maja 2021, 8:23

gilardino11 pisze:
24 maja 2021, 8:22
sezon się skonczył a ja jak seba w ogóle nie jestem przekonany do pozostania hakana. Wczoraj chyba najgorszy na placu. To Leao dzwignął, walczył, wyszedł kilka razy fajnie na pozycje i był bliski gola. A ten nic no po prostu nic. 2 mecze z Calgiari i Atalanta a ten nic. Teraz porównajmy go z kessiem czy odpowiedzialnoscia jako całość naszej defensywy. To juz Alexis coś próbował. A on nie dojechał. Może faktycznie odpuścić?
może miał dogadany transfer do Napoli? ;)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2901

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 maja 2021, 8:29

seba82 pisze:
24 maja 2021, 8:13
A teraz boski Paolo poproszę puścić Hakana wolno i uderzyć po kogoś stabilniejszego, spieniężyć Leao, Krunica, Castillejo i zainwestować w więcej jakości.
Święte słowa!
gilardino11 pisze:
24 maja 2021, 8:22
Może faktycznie odpuścić?
Tutaj się nie ma co zastanawiać tylko pogonić.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 maja 2021, 8:33

Jedno co trzeba powiedzieć to to że LM napewno przyciąga piłkarzy. Więc i potencjalnych opcji bedzie wiecej

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 maja 2021, 8:48

Diamen23 pisze:
24 maja 2021, 8:23
może miał dogadany transfer do Napoli?
On podobno myśli nad ofertą szejkow, 8 mln za sezon. Niech myśli. Ja bym mu nawet 4 mln już nie dał. Miał magiczną drugą rundę poprzedniego sezonu, w tym z małymi wyjątkami zawiódł na całej linii.

Mam mieszane uczucia co do Meite, obiecujące mecze przeplatane słabszymi występami, ale też drużyna w całości grywala różnie. Jednak to tylko 8 mln, za tą kasę nie kupisz nawet ciekawego prospekta. Wróci niech jeszcze Pobega(i dostanie szansę) i możemy w tym składzie zostać. Tonali powinien w drugim sezonie się obudzić już a Bennacer wróci do normalności po kontuzji.

Nie wiem jakie plany co do Caldary, może Pioli spróbuje go wskrzesic? Kilku piłkarzy obudził z marazmu.
Laxalt i Conti do odpalenia. Dalota i Brahima bym przedłużył, zresztą klub chce zostawić obu, przy sprzyjających warunkach.

De Paul/SMS ktoś z tej półki piłkarzy za Hakana to byłyby super wzmocnienia. Dobry napastnik i skrzydłowy i powinno być dobrze. W pomocy i na lewej obronie kosmetyka. Kadra jest bardzo młoda, jeszcze się rozwinie. Potrzeba głębi na przyszły sezon, no chyba że LM potraktujemy jak student mało istotne wykłady

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 maja 2021, 8:51

Podstawa to prawe skrzydło i napastnik. Później jak hakan odejdzie to ktoś za niego.
Trzeba dać jakości z przodu bo inaczej będzie kiepsko. Mam nadzieje ze paolo wziął lekcje i nie popełni błędu stawiając następny sezon na 40 letniego dziadka

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2864

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 24 maja 2021, 8:56

Na prawe skrzydło to Berna za Rome. Win-win

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 24 maja 2021, 9:09

Berna za Castilejjo i temat z banki - ten sam wkład obu w wyniki drużyn.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 maja 2021, 9:34

Nie będzie żadnej wymiany Berna-Romagnoli. Milan na prawą stronę potrzebuje skrzydłowego, który będzie dużo tyrał w obronie. Pioli bardzo często z tego 4231 przechodzi na 3421:
--------------Zlatan-
-----Calhanoglu-Diaz---
-Theo-Kessie-Bennacer-A.S.

Wcześniej na OPL grał Rebić a Hahan był ustawiony w środku. Różnica sprowadzała się do tego, że Chorwat schodził do środka ataku, a nie do ofensywnej pomocy i drużyna ustawiała się w 3412. Czasem gdy rywal mniej zagrażał Calabria parł do przodu i ten prawy skrzydłowy wychodził wyżej, aż do ofensywnej pomocy. Wtedy do asekuracji schodził Kessie i Hakan grał bardziej jako para dla Bennacera w środku. Widać było, że szli w kierunku 343.
Bernardeshi niby pasuje, ale jednak nie pasuje, a że wątpię by Milan chciał wszystko zmieniać to do niczego nie dojdzie. Dlatego w zeszłe lato Milan po cichu liczył na Chiesę, który by pasował fenomenalnie. Dlatego już zdążył pojawić się temat starego i przeciętnego, ale jednak pasującego Vazqueza z Realu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 maja 2021, 9:43

Cieszy ten wynik wczorajszy bo na pewno zmienia obraz gdzie przy ewentualnej porazce gralibysmy znowu z jakims Partizanem w czwartek.A tak to LM otwiera znacznie inne mozliwosci - finansowe, rozwoju, transferowe.

Wakacje beda ciekawe ale i fajne bo nic nie bedzie mi w stanie spierdolic tego okresu, ale to nie znaczy, ze ma pracy do wykonania bo nasza druzyny jest taka troche jak leasing i faktycznie jest pare znakow zapytania. Co prawda LM to duza karta w kwestii atrakcyjnosci projektu, ale tez trzeba odpowiedziec sobie na pare pytan dotyczacych niektorych zawodnikow.

- Tonaliego trzeba wykupic - mimo, ze ten sezon byl rozny to i tak trzeba tego pilkarza traktowac jako inwestycje wiec na pewno srodki pojda na tego gracza. Nie mam pretensji o przecietny sezon, zobaczymy jak bedzie w nastepnym.
- Tomori to koniecznosc, swietny pilkarz, takiego stopera nam trzeba, co prawda kwota jest duza, ale chlopak jest pol roku, byloby zle szukac nowego pilkarza tracac takiego stopera, ktory sie zadomowil dobrze u nas.
- zalatwic szybko sprawe z bramkarzem, Maignan bylby swietnym wyborem bo to bardzo dobry bramkarz, ale obawiam sie ze zostanie Donnarumma na jakims krotkim kontrakcie i za rok bedzie ten sam cyrk co teraz co juz daje mi niechec dotyczaca tego przedluzenia.
- zapewne Calhanoglu zostanie, ale prawda jest taka, ze gosc nie jest wart pieniedzy ktore chce, a jak zostanie to zapcha slot na innego pilkarza, wolalbym raczej rozwiazanie tymczasowe jak Ilicic czy Miki, ktorzy dalej daja jakosc w Serie A,
- Dalot, Brahim - dwa wypozyczenia, ciezko powiedziec jak to bedzie w nowym sezonie, ale do zadnego gracza nie jestem przekonany aby zostal tu na stale. Plusem Dalota jest to, ze obskoczy dwie pozycje, ale tez nie stoi nawet kolo Calabrii czy Theo poziomem gry.
Brahim, z kolei to gosc, ktory ma przeblyski, ale na mecze z king kongami z Udinese sie nie nadaje. Aby byla kontynuacja, dobrze byloby miec tych graczy nadal u siebie, ale chyba idealna sytuacja byloby kolejne wypozyczenie (inna kwestia to realnosc takiego rozwiazania).
- Meite i Mandzukic do odpalenia. Ten pierwszy to jednak sredni poziom, nim to nie zawojujemy LM, a Mandzu to fizyczny dramat, podobal mi sie ten transfer w styczniu, ale nie wiedzialem, ze jest wrakiem pilkarza.

Potrzeby na juz to na pewno prawe skrzydlo, tam trzeba kogos kto w koncu bedzie dawac liczby, potrafi grac ofensywnie.Nie wiem kto bedzie grany, ale nie moze byc tak, ze zostanie Samu z Belgiem bo to jest niedopuszczalne.
(L)oczkerson pisze:
24 maja 2021, 9:34
Dlatego już zdążył pojawić się temat starego i przeciętnego, ale jednak pasującego Vazqueza z Realu.
Niestety, obawiam sie ze tak bedzie, tj zostanie scigniety gosc podobny do tych ktorych mamy - tj moze jakosciowo lepszy pilkarz, ale bardzo podobny i niestety nie bedzie ognia po tej prawej stronie czego brakuje glownie jak Theo, Rebic czy Raper graja zle.

No i napastnik, ktory bedzie mogl grac. Tj najlepiej jakis mlody,silny, ograny w lidze. Tak, dobrze myslicie - mowie o Vlahovicu. Moim zdaniem malo realna opcja, ale takiego kogos nam trzeba. Zapewne skonczy sie na jakims malo znanym napastniku z Gentu czy tam Genku.

Jak widac, mniejszych-wiekszych problemow jest sporo do rozwiazania przed nowym sezonem, troche pieniedzy do wydania dlatego trzeba tez pozbyc sie paru graczy, jak wlasnie Samu, byc moze Hauge, Pobega (sadze, ze bedzie karta przetargowa a nie kims kto zagrzeje miejsce w Milanie) czy tez jakby byla oferta to Rapera.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 24 maja 2021, 9:47

Pobega w słabej Spezii strzelił 6 bramek, ja bym go na rok zostawił, a odstrzelił Meite.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 24 maja 2021, 10:32

A co myślicie o Miliku gdyby były fajne warunki transferu?

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1135
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 24 maja 2021, 12:02

Weghorst ma klauzulę 30 mln do końca czerwca

Maldini działaj bo to idealny napastnik za Zlatana, a Roma się na niego czai

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”