Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 cze 2021, 10:52
piotrcies
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 cze 2021, 11:16
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2021, 11:22
https://www.sport.pl/mundial/1,154361,1 ... mogl_.htmlGdybym ponownie mógł dokonać zmiany bramkarza na rzuty karne, zrobiłbym to, ale to było niemożliwe ze względu na trzy zmiany dokonane wcześniej - powiedział van Gaal, który w 96. min dogrywki wykorzystał trzecią zmianę, wprowadzając Klaas-Jan Huntelaara za Robina van Persiego.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 cze 2021, 11:27
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2021, 11:30
No to niestety zabrakło zmiany. Ale powiedział, że by ją przeprowadził, gdyby mógł.Zmieniłem Bruno Martinsa za Daryla Janmaata, bo Indi spóźniał się z interwencjami i miał już żółtą kartę. Nie chciałem też ryzykować kontuzji Nigela de Jonga, dlatego zastąpił go Jordy Clasie, który mógł dać nam więcej w ofensywie. Z kolei van Persie był po prostu wyczerpany
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 cze 2021, 11:34
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 cze 2021, 12:06
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 08 cze 2021, 12:31
losiu03
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2021, 12:37
Oczywiste, że rozsądek podpowiada zmianę gracza z pola.losiu03 pisze: ↑08 cze 2021, 12:31De Gea też w karne nie umie, a Henderson umie i to nawet bardzo dobrze, a Solskjear w finale LE jednak się nie zdecydował. Jak wyżej, rozsądek po prostu podpowiada, że lepiej wykorzystać zmianę na kogoś z pola i zmienić wyczerpanego zawodnika, który nic nie wnosi, bo karne to przecież i tak loteria.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 cze 2021, 12:40
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 08 cze 2021, 13:06
Jasne. Właściwie dziwie się dlaczego Solskjear nie zmienił DDG, mając do wykorzystania 5 zmian i znając skuteczność bronienia karnych Hendersona. W tym konkretnym przypadku miałoby to senscloner pisze: ↑08 cze 2021, 12:37Oczywiste, że rozsądek podpowiada zmianę gracza z pola.losiu03 pisze: ↑08 cze 2021, 12:31De Gea też w karne nie umie, a Henderson umie i to nawet bardzo dobrze, a Solskjear w finale LE jednak się nie zdecydował. Jak wyżej, rozsądek po prostu podpowiada, że lepiej wykorzystać zmianę na kogoś z pola i zmienić wyczerpanego zawodnika, który nic nie wnosi, bo karne to przecież i tak loteria.
Ale jak pokazuje historia, na niewiele rozsądek się zdaje, więc może warto jednak podjąć ryzyko.
losiu03
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 cze 2021, 13:33
A Piotrcies właściwie to wcześniej napisał dlaczego
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 08 cze 2021, 13:42
Gdybym był DDG i sam nie pamiętał kiedy ostatnio obroniłem jakiegoś karnego plus miał na uwadze wysoką skuteczność w tym elemencie mojego funfla z drużyny, to bym się nie obraził. Ale to tylko ja
losiu03

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 08 cze 2021, 13:44
piotrcies
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio