Real Madryt (zbiorczy) - Strona 223

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2005, 22:10

VunDer pisze:Niestety, trochę się z Tobą zgodze, ale zarazem liczę, że się jeszcze odnajdzie i pokaże prawdziwą klasę.
Normalnie jakbym czytał kolejny ocinek kabaretu Roncero :roll:
VunDer pisze:100% poparcie dla tego pana!! Bycie kibicem FC Barcelony nie oznacza bycia wrogiem Realu Madryt - taki mi się wniosek nasunął na myśl po Twojej ostatniej wypowiedzi.
Nie to żebym Ci zabraniał wysnuwania wniosków, ale przynajmniej zachowaj ostrożność. Jestem w takim samym stopniu Antimadridistą jak kibicem Barcelony. Pamiętaj, że za herezję kiedyś palono na stosach. Jestem nowym modem i może uda mi się pewne obrzędy wprowadzić na forum. Biorąc pod uwagę, że wspomaga mnie masoneria i moherowe bojówki oraz pełne poparcie Partii powinieneś uważać co piszesz na mój temat :lol: :wink:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 13 gru 2005, 22:18

VunDer pisze: Bycie kibicem FC Barcelony nie oznacza bycia wrogiem Realu Madryt
No pastorze Niggaz!! :lol: ...czego ja się o obywatelu dowiaduje...no to chyba jakies lekkie nadużycia ze strony kolegi VunDera padły..no ale przecie my cały czas żyjemy w świecie podpuch i plotek....
ale rozumiem, że dementujemy te ploty, rażące prawdziwego Barcelonismo...a więc..D E M E T U J E M Y !!
Co do charakterystyki "napastników" Realu to w większości się zgadzam...bo wydaje mi się, że najważniejszą cechą prawdziwego strikera jest ten instynkt, którego nie da się wyrobić przez żadne nawet najżmudniejsze treningi...z tym albo się człowiek rodzi albo bez tego, tak jak z np. z innymi równie przydatnymi w życiu umiejętnościami jak np. zręczność przydająca się przy rozdawaniu autografów czy też wrodzona łatwość w pozowaniu do zdjęć...tych ostatnich przeze mnie wymienionych cech, na pewno reszcie graczom Realu nie brakuje.... :lol: a co do Bestii i Robinho..to nie są oni tymi charaktrerystycznymi egzekutorami...ale o tym chyba już ktoś pisał :lol: więc nie bedę powtarzał..
Pozdrawiam..

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 13 gru 2005, 22:25

Niggaz pisze:Jestem w takim samym stopniu Antimadridistą jak kibicem Barcelony.
Hehehe to była pewnego rodzaju prowokacja, po prostu chciałem się dowiedzieć jak zareagujesz. To forum przeglądam od 25 października, więc nieco Cie znam, a przynajmniej to, że Realu nie lubisz - i jest to najdelikatniejsze określenie Twojego stosunku do tego klubu.
Jednak Twoja ostatnia wypowiedz wskazywała na to, co kibice Realu oczekują od zarządu tego teamu. W żadnym stopniu nie chciałem Cię urazić i mam nadzieje, że mi to wybaczysz :D.
adekk pisze:Co do charakterystyki "napastników" Realu to w większości się zgadzam
I teraz ja Ci zarzucę szybkie zmienianie decyzji, bo jeszcze niedawno sądziłeś, że Realowi nie brakuje napastników. A teraz taki komentarz...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2005, 22:32

VunDer pisze:W żadnym stopniu nie chciałem Cię urazić i mam nadzieje, że mi to wybaczysz
Numer konta podam Ci na priv. Czekam do piątku najpóźniej. Będzie wybaczone :wink:
I teraz ja Ci zarzucę szybkie zmienianie decyzji, bo jeszcze niedawno sądziłeś, że Realowi nie brakuje napastników. A teraz taki komentarz...
Ale adekk napisał, że zgadza się co do charakterystyki napastników a nie ilości :roll: Nie dostrzegam tutaj żadnego zmieniania decyzji.

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 13 gru 2005, 22:42

Niggaz pisze:Ale adekk napisał, że zgadza się co do charakterystyki napastników a nie ilości Rolling Eyes Nie dostrzegam tutaj żadnego zmieniania decyzji.
Tak, zgadza się z charakterystyką, a co za tym idzie, w pewnym stopniu z ich ilością. Twoja, ale również i moja charakterystyka napastników wskazuje, że na dzień dzisiejszy nie ma kto grać w Realu w ataku - może są to troche przesadzone słowa, ale zobaczmy:
Ronaldo - jedyny rasowy napastnik. ale bez formy;
Baptista - próbowany w roli napastnika, ale póki co za wiele bramek nie zdobył;
Robinho - raczej od podawania piłek;
Raul - kontuzja;
Czyli ta charakterystyka wskazuje również na ilość tych napastników, których aktualnie brakuje.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 gru 2005, 22:42

VunDer pisze:
Niggaz pisze:Jestem w takim samym stopniu Antimadridistą jak kibicem Barcelony.
Hehehe to była pewnego rodzaju prowokacja, po prostu chciałem się dowiedzieć jak zareagujesz. To forum przeglądam od 25 października, więc nieco Cie znam, a przynajmniej to, że Realu nie lubisz - i jest to najdelikatniejsze określenie Twojego stosunku do tego klubu.
Jednak Twoja ostatnia wypowiedz wskazywała na to, co kibice Realu oczekują od zarządu tego teamu. W żadnym stopniu nie chciałem Cię urazić i mam nadzieje, że mi to wybaczysz :D.
adekk pisze:Co do charakterystyki "napastników" Realu to w większości się zgadzam
Mi się wydaje, że ilośc a charakterystyka to co innego :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 gru 2005, 22:58

Lux juz prace znalazł. Wrócil do Santosu, moze uda mu się wyjąć Santos z dołka w którym się znajdują, ostatnie mecze mieli nie najlepsze. Z pewnością podnowi się kontrakt Ricardinho, o ktorego staral się Lux...moze to i dobrze

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 13 gru 2005, 23:23

kulekfcb pisze:Mi się wydaje, że ilośc a charakterystyka to co innego Wink
Pewnie, że co innego. W moim jednak przypadku chodziło o to, że przedstawiona przeze mnie charakterystyka wskazuje na brak (obecnie) napastnika w drużynie. A brak = zero, nic; tak więc w pewnym stopni i na ilość to wskazuje. :D

Żeby nie być gołosłownym, przytoczę definicję słowa "brak" według Słownika Języka Polskiego PWN:
brak - fakt nieistnienia czegoś, nieobecność, niedostatek.

Mam nadzieje, że wszelkie niejasności zostały właśnie wyjaśnione :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2005, 23:36

VunDer pisze:Pewnie, że co innego. W moim jednak przypadku chodziło o to, że przedstawiona przeze mnie charakterystyka wskazuje na brak (obecnie) napastnika w drużynie. A brak = zero, nic; tak więc w pewnym stopni i na ilość to wskazuje.
Wygrałeś :lol2: Nie mamy z Tobą szans :lol2:
:roll:
Charakterystyka napastników to ich styl gry i to czym się wyróżniają mniej więcej. Charakterystyka ma tyle wspólnego z ilością co ja z Nowaczkiem czyli nic. Idąc Twoim tokiem rozumowania można połączyć ze sobą wszystko tylko po co :roll:
VunDer pisze:Żeby nie być gołosłownym, przytoczę definicję słowa "brak" według Słownika Języka Polskiego PWN:
brak - fakt nieistnienia czegoś, nieobecność, niedostatek.
:lol2:
Dziękówa, że nam to uświadomiłeś. Jesteś moim idolem.
Żeby nie być gołosłownym :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Idol_%28wy ... %BCenie%29

Idol (gr. eidolon odbicie) – wyobrażenie (posążek lub obraz) bóstwa, wykonane np. z drewna, kamienia, kości, gliny.

W religiach pierwotnych kult idola (idolatria) był wyrazem przeświadczenia, że pomiędzy wyobrażeniem bóstwa a nim samym istnieje bezpośrednia więź, granicząca czasem z tożsamością. Oddawanie religijnej czci idolowi było więc jednoczesną adoracją bóstwa. Podobny magiczny charakter miała też idolatria występująca w wielu religiach świata starożytnego (Babilon, Egipt, Grecja, częściowo Izrael i inne). Przyozdabianie idoli, namaszczanie, składanie im ofiar, obnoszenie w procesjach, okadzanie itp. były uważane za usługiwanie samym bóstwom.

W religiach monoteistycznych (zaratusztrianizm, judaizm) kult idoli był oficjalnie zakazany; nie istniał też w pierwotnym chrześcijaństwie. Z czasem jednak kult obrazów (ikonolatria) przedstawiających Jezusa, Marię i świętych wprowadził pewne formy idolatrii do katolicyzmu i prawosławia.

Tak więc ostatnie pokłony :rydzyk: i idę spać.

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 14 gru 2005, 16:11

Cassano za 5 mln euro ma trafić do Realu. Kurde szkoda troche, bo bardziej przydałby się ktoś taki jak Kuijt. Chyba jedyną zaletą jest mała suma odstępnego za włoskiego napastnika. Ponoć jest już po słowie z zarządem Realu i w najbliższym czasie ma trafić na Santiago Bernabeu.
Ale może ten transfer nie będzie taki zły, jak się teraz wydaje. Bo Cassano od dziecka marzył o grze w Realu Madryt, więc może tu się rozwinie i będzie strzelał dużo bramek - co się bardzo ekipie Blancos przyda.

Pytanie: Czy Cassano był zgłaszany z Romą do europejskich pucharów - czy w ogóle Roma gra w jakimkolwiek pucharze?

P.S. Co do wcześniejszej wymiany zdań z Niggaz'em - publicznie przyznaję się do popełnienia błędu, gdyż źle zinterpretowałem wypowiedź AdekK'a. Ale człowiek to nie jest istota nieomylna, więc i mi czasami się pomyłki zdażają :D.

EDIT: W celu uniknięcia nieporozumienia - kibicowanie Realowi nie jest moją pomyłką :D

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 14 gru 2005, 16:15

Pytanie: Czy Cassano był zgłaszany z Romą do europejskich pucharów - czy w ogóle Roma gra w jakimkolwiek pucharze?
był, nawet grał i strzelił 2 bramki w pucharze UEFA

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 14 gru 2005, 16:20

VunDer pisze:Cassano za 5 mln euro ma trafić do Realu. Kurde szkoda troche, bo bardziej przydałby się ktoś taki jak Kuijt. Chyba jedyną zaletą jest mała suma odstępnego za włoskiego napastnika. Ponoć jest już po słowie z zarządem Realu i w najbliższym czasie ma trafić na Santiago Bernabeu.
Ale może ten transfer nie będzie taki zły, jak się teraz wydaje. Bo Cassano od dziecka marzył o grze w Realu Madryt, więc może tu się rozwinie i będzie strzelał dużo bramek - co się bardzo ekipie Blancos przyda.

Za duzo Marcy dziecko.
VunDer pisze:W celu uniknięcia nieporozumienia - kibicowanie Realowi nie jest moją pomyłką Very Happy
No nie, inaczej to sie nazywa.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 gru 2005, 17:36

Eksperyment za 5 baniek z trudnym charakterem. 5 baniek to roczny kontrakt Davida a nawet chyba mniej. Cassano strzela dosc systematycznie choć w Romie siedzi teraz na ławie to coś już ustrzelil w tym sezonie. To jest moim zdaniem dziwny pilkarz taki napastnik strasznie falszywy, strasznei ofensywny pomocnik :wink: z pewnością z musu pograł by na lewej pomocy. Jego charakter ejst straszny, ale moze inny ciezki charakter (Totti) ma na niego zły wpływ. Mam nadzieje ze Sacchi zalatwi nam ten transfer...lub Dirka. Moze ejdnaksię sprawdzi, moze Hiszpania ostudzi jego wybuchowy charakter...

Pojawiaja sie informacje o odejsciu Ronaldo. Hmmm niewatpliwa strata chyba że w jego miejsce zostanie sprowadzony Adriano to było by świetnie choć niwątpliwie strata Ronaldo jest ogromną strata i narazie niech gra do puki moze, oczywiście mam nadzieje ze nie będzie kiszony tak jak R.Carlos, no chyba że będzie strzelal jak w PSV...to samo tyczy się Raula jakoś nie widac jego braku, Guti gra o niebo lepiej.

Ciekawe co wymyśli Lopez Caro, do skłądu powraca Beckhs...Woody....ciekawe czy nadal będzie filozofia dwóch pivotów i czy jak w ostatnim meczu będa dziłać skrzydła?...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 14 gru 2005, 17:43

Toudinho pisze:Mam nadzieje ze Sacchi zalatwi nam ten transfer...
No zalatwi, tylko chyba juz go nie ma w Madrycie :lol:

Toudinho pisze:Jego charakter ejst straszny,

Co Ty wiesz o Cassano chlopcze?

Czy wy macie jakies oficjalne informacje o przejsciu Antonio C. do Realu? :lol: Rozumie ze jestescie fanami Realu, co za tym idzie, jestescie marzycielami, ale Cassano juz nie raz zostal sprzedany, wiec nie chwalcie dnia przed zachodem slonca ;]

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 gru 2005, 17:51

Lakier pisze:No zalatwi, tylko chyba juz go nie ma w Madrycie

Dziecko drogie, Sacchi odchodzi z klubu dopiero w styczniu, narazie jeszcze ejst w klubie. Jego odejście spowodowane jest problemami rodzinnymi niby...

Lakier pisze:Czy wy macie jakies oficjalne informacje o przejsciu Antonio C. do Realu?

Narazie tylko spekulacje, zresztą kazde spekulacje maja w sobei ziarno prawdy.

Lakier pisze:Rozumie ze jestescie fanami Realu, co za tym idzie, jestescie marzycielami

Pomarzyć świetna rzecz, przynajmneij niejaramy się defensywnym Vieira ktory wg kibiców Juve wzmocnił ich ofensywe :rotfl2: :roftl3:

Lakier pisze:ale Cassano juz nie raz zostal sprzedany, wiec nie chwalcie dnia przed zachodem slonca ;]

Zgadłeś to ejgo drugi transfer w zyciu. Bodajze z Bari do Romy i teraz z Romy do Realu...wygrałeś smoczek a teraz papa na bajeczke :whistle: :witam:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”