F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 210

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 gru 2005, 21:21

Krzysztof Jarzyna pisze:Best, Maradona, nawet Wasz Ronaldinho (o ktorego nocnym zyciu w Paryzu chyba slyszales
Ja też nie wiem jak to jest :? Patrick Kluivert swoją postawą pracował intensywnie na jakieś wyróżnienie i nic :lol: Chyba nie było takiej dyskoteki i takiego pubu w Barcelonie w którym 'Party Pat' nie bawił się doskonale :wink:
Krzysztof Jarzyna pisze:Podpowiem Ci, ze pilka nozna to gra zespolowa. Jezeli caly zespol gra zle, to ciezko jest zrobic cos samemu. A i tak Rooney jest wybijajaca sie postacia w obecnym skladzie ManU.
101% racji po stronie Krzysztofa Jarzyny.
Krzysztof Jarzyna pisze:eszcze niech VV dopstanie nagrode dla najlepszego bramkarza i przerzuce sie na szachy
Na wszelkie wypadek zakładaj już temat o szachach na forum bo szkoda by było gdybyś zniknął całkiem :wink:

Jeżeli chodzi o wpływ postawy poza boiskiem na nagrodę to nie powinno mieć to zasadniczego wpływu, ale w przypadku kiedy obaj zawodnicy mieli mniej więcej równe szanse to kto wie czy właśnie nie ten czynnik zdecydował. Albo sędzia był z Barcelony po prostu.
Krzysztof Jarzyna pisze:Swiat jest okrutny.
Life is brutal and full of zasadzkas.
Krzysztof Jarzyna pisze:Widzac chwilami Twoje probki ironii nieodparcie nasuwa mi sie jedno skojarzenie - romantyk...
Ostro po bandzie pojechałeś w tym momencie :wink:
VunDer pisze:A czy Ty (AdekK) uważasz, że pomimo kilku bardzo dobrych meczów w reprezentacji i Barcelonie można go uważać za znakomitego zawodnika?
Nie wiem czy Adekk tak uważa, ale ja tak. Tych meczy było więcej niż kilka i uważam, że Messi jest świetnym zawodnikiem. Tym samym nie mówię, że Rooney nie jest świetny.
VunDer pisze:podczas gdy Leo raczej grzeje ławe w FC Barcelonie.
To chyba masz na myśli innego Leo.
VunDer pisze:Pewnie, że nie, ale jest jeszcze przecież coś takiego jak instynkt strzelecki, umiejętność znalezienia się w polu karnym, przygotowanie motoryczne, zgranie z zespołem itp. Nagroda przyznawana jest za tego typu umiejętności, a nie zachowanie po meczach.
Wymieniłeś całkiem sporo umiejętności ważnych dla klasycznego napastnika jakim jest Rooney. Leo potrzebuje innych cech trochę i posiada je, ale mniejsza o to.
luk1208 pisze:moze niektórzy kibice Realu nie mogą sie pogodzic ze nagrode zdobył pikarz Barcy a nie Realu Question moze chcieli by widziec Robinhio jako zwyciezce?
ehhhhhhhh :angry2:
janiofcb pisze:Widzę, że fanom Realu żal się zrobiło, że żaden z ich (jakże wielu przecież Confused ) młodych talentów nie znalazł się nawet w piątce wyróżnionych zawodników i teraz z uporem godnym lepszej sprawy forsują tezę o rzekomym spisku elit dziennikarskich, które promują tak bezczelnie graczy Barcelony. I nie ważne, że takie sławy jak Capello, Maradona, Beckenbauer, Pekerman widzą wielkość Leo - "znawcy" pokroju Jarzyny czy VunDera wiedzą wszak lepiej.
Jawna nadinterpretacja z Twojej strony. Nie zauważyłem forsowania opinii o spisku. Widzę tylko przedstawienie swojego zdania. Chyba nikt tutaj nie posiada monopolu na jedyny słuszne zdanie na dany temat :roll:
luk1208 pisze:te twoje teksy stają sie coraz bardziej załosne, starasz sie byc oryginalny, ale jakos ci to nie wychodzi
Odezwał się ten któremu wychodzi :roll:

Ogólnie jestem zawiedziony postawą niektórych kibiców. W tym Barcy niestety, ale to bez znaczenia. Szkoda, że mnie nie było od początku. Teraz też nie mam za bardzo czasu na pisanie, ale najwyżej późnym wieczorem nadrobię. Nie przeszkadzajcie sobię frustraci i napinacze :lol:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 14 gru 2005, 21:26

Niggaz pisze:Jawna nadinterpretacja z Twojej strony. Nie zauważyłem forsowania opinii o spisku.

Niggaz przeczytaj mojego posta z 21:07 i już będziesz wiedział jaki głupi tekst Jarzyny spowodował moją (nieco) ironiczną uwagę o spisku :?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 14 gru 2005, 21:29

Niggaz napisał
Odezwał się ten któremu wychodzi
tylko ze mi nie zalezy zeby byc w centrum uwagi, jakbym chciał to moze bym sie staral zeby modem zostac :P wole normalne pisanie, a jak to komus nie pasuje to nie musi czytac :!:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 14 gru 2005, 21:47

luk1208 pisze:tylko ze mi nie zalezy zeby byc w centrum uwagi, jakbym chciał to moze bym sie staral zeby modem zostac

no teraz to dałeś po całości.... :roll: czy jak się pisze to co się uważa za słuszne to chce się być w centrum uwagi?? Weź luk zastanów się troche nad tym co piszesz. A może wolisz normalnie pisać bo nie zostałeś modem he?? :D

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 gru 2005, 21:51

janiofcb pisze:Co Twoim zdaniem oznacza to "dajmy wszystko Barcelonie, przecież tak ładnie grają"?? Bo według mnie sugerujesz, że ludzie którzy dokonują wyboru laureata nagrody kierują sie innymi niż umiejętności piłkarskie kryteriami - a więc węszysz jakiś pseudospisek...
No widzisz. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ty tak to odczytales, bo chciales tak odczytac. Mi chodzilo o to, ze jezeli Barca jest na topie i gra dobrze to sila rzeczy kazdy jej pilkarz powinien byc najlepszy. A tak nie jest. Wiec nie mow tu o tworzeniu przeze mnie teorii spiskowych, tylko zastanow sie raczej nad swoimi teoriami o wszechobecnej frustracji.
Tobik33 pisze:Krzysztof Jarzyna
no i co że Messi dostał nagrodę, widać frustacja kibiców Realu nie zna granic
Na dziwne teksty kibicow Barcelony bede reagowal, na dziwne teksty dzieci - wybacz nie.
Niggaz pisze:Na wszelkie wypadek zakładaj już temat o szachach na forum bo szkoda by było gdybyś zniknął całkiem
Jezeli tak sie stanie to Boze chron bramkarzy :lol: :wink:
Niggaz pisze:Life is brutal and full of zasadzkas.
a czasamis kopas w dupas :roll: :wink:
Niggaz pisze:Ostro po bandzie pojechałeś w tym momencie
Nigdy nie mialem monopolu na racje :roll: ale odczucia to odczucia, nie zawsze sa sluszne :wink:
luk1208 pisze:tylko ze mi nie zalezy zeby byc w centrum uwagi, jakbym chciał to moze bym sie staral zeby modem zostac Razz wole normalne pisanie, a jak to komus nie pasuje to nie musi czytac
Auć, ale nam dowaliles. Hahaha... normalnie nie wiem ktory bok zrywac. Gwoli wyjasnienia - nawet gdybys sie staral to watpie zebys zostal moderatorem. Powod - ja sie nie staralem a zostalem :think: Dziwne... A co do tego nie czytania jezeli sie nie podoba - niestety musimy :lol:

Aha i jeszcze jedno:
luk1208 pisze:Frustrat
janiofcb pisze:frustracją
Tobik33 pisze:frustacja
Wy chyba naprawde lubicie to slowo :lol:

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 14 gru 2005, 22:22

Krzysztof Jarzyna pisze:Mi chodzilo o to, ze jezeli Barca jest na topie i gra dobrze to sila rzeczy kazdy jej pilkarz powinien byc najlepszy.
Może się mylę, ale jeżeli drużynie idzie dobrze to i pojedyńczym ogniwom też. Messi na pewno gra na większym luzie, bo wie, że za sobą ma defensorów, który są w stanie naprawić jego błąd.
Porównując jeszcze Lionela do Robinho, Messi od 13 roku życia gra w Barcelonie, jest przyzwyczajony do hiszpańskiej piłki, podczas gdy Robinho gra tu dopiero niecałe 4 miesiące. To też może być przyczyną tego, że nie był brany pod uwagę, gdy wybierano najlepszego 21 - letniego piłkarza.
I na pewno nie jest to frustracja kibiców Realu, że Messi został uhonorowany tą nagrodą. Każdy może mieć swoją opinię, i moja jest właśnie taka, że ta decyzja była niesłuszna, ale nic, ani nikt już tego niezmieni i trzeba mu tej nagrody pogratulować.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 gru 2005, 0:20

Krzysztof Jarzyna pisze:
Aha i jeszcze jedno:
luk1208 pisze:Frustrat
janiofcb pisze:frustracją
Tobik33 pisze:frustacja
Wy chyba naprawde lubicie to slowo :lol:
Uczymy sie od krolewskich mistrzow :wink:
VunDer pisze: Messi na pewno gra na większym luzie, bo wie, że za sobą ma defensorów, który są w stanie naprawić jego błąd.
W tym momencie czesc kibicow(chyba nawet ta ktora wypowidala sie na ostatnich 10 stronach) uwazala przed sezonem ze nasza obrona to tragedia a tu takie zdziwienie. Tracimy malo bramek i tylko obroncy z Sevilli maja ich mniej-10 przy naszych 13.
VunDer pisze: Porównując jeszcze Lionela do Robinho, Messi od 13 roku życia gra w Barcelonie, jest przyzwyczajony do hiszpańskiej piłki, podczas gdy Robinho gra tu dopiero niecałe 4 miesiące.
Ciekawe dlaczego wiekszosc(nie wszyscy) kibicow Realu tego nie mowila przed sezonem

VunDer pisze: I na pewno nie jest to frustracja kibiców Realu, że Messi został uhonorowany tą nagrodą. Każdy może mieć swoją opinię, i moja jest właśnie taka, że ta decyzja była niesłuszna, ale nic, ani nikt już tego niezmieni i trzeba mu tej nagrody pogratulować
Co do nagrody to nie wiem dlaczego wszyscy sie tak napinacie? To tylko wyroznienie ktore i tak Messi jescze raz w zyciu odbierze, wiec po co tyle krzyku?

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 15 gru 2005, 0:35

Bienias pisze:Ciekawe dlaczego wiekszosc(nie wszyscy) kibicow Realu tego nie mowila przed sezonem
Z Robinho były wiązane duże nadzieje, zważywszy na to jak grał w lidze brazylijskiej i Pucharze Konfederacji były w pełni uzasadnione. Początkowo nieco zawodził, ale może teraz jest troche lepiej.
Trudno się dziwić, że kibice Realu nic o tym nie wspominali, bo przez około pół roku (od czasu gdy pojawiły się pierwsze plotki o transferze) doskonale poznali jego umiejętności i co niektórzy stawiali go na równi z bogiem futbolu - Pele.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2005, 13:33

VunDer pisze:jak grał w lidze brazylijskiej
W lidze brazylijskiej co raz pojawia się jakiś znakomicie grający zawodnik. Brazylia to istna kopalnia diamentów piłkarskich tak więc to nie dziwi. Trzeba jednak brać poprawkę na to, ilu z nich sprawdza się w Europie. Biorąc pod uwagę ogół to niewielu.
VunDer pisze:i Pucharze Konfederacji
Wcale nie grał tak wspaniale. Łatwiej jest się pokazać kiedy cała reprezentacja jest bardzo silna i o klasę lepsza od przeciwników. Robinho grał dobrze i nic ponadto IMHO. Miał sporo udanych dryblingów, ale tyle samo niewykorzystanych sytuacji. Pokazał, że ma zadatki na wielkiego piłkarza, ale bez przesady. Nie pierwszy i nie ostatni taki diament jak dla mnie.
niektórzy stawiali go na równi z bogiem futbolu - Pele.
Co kilka lat 'rodzi się' nowy Pele i nowy Maradona. Tak to już jest kiedy media masowo kształtują opinie.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 15 gru 2005, 14:56

VunDer pisze:Z Robinho były wiązane duże nadzieje,

A co niby juz je rozwiano ? :?
co niektórzy stawiali go na równi z bogiem futbolu - Pele.

Nazwala go tak prasa, a ze czlek to marne zwierze lapie co mu wiatr przyniesie. Plota poszla u jest ! Co prawda mlodzian wiele jeszcze nie pokazal, ale duzo czasu ma przed soba. Widac po nim ze gra mu sie coraz lepiej, szczegolnie gdy ma zaufania i kolegow z druzyny i trenera. Poza tym bledem bylo ustawianie go jako napastnika, 3/4 czasu jakie spedzil w Santosie gral jako pomocnik.
Bienias pisze:Uczymy sie od krolewskich mistrzow
Duzo wam brakuje.
Bienias pisze:obrona to tragedia

No raczej, dalej tak mysle choc. Oczywiscie nie jest to straszna tragedia. Powiem inaczej, obrone macie solidna ale nie dobra czy bardzo dobra. A utrata malej ilosci bramek jest efektem dobrej gry zespolu. Idac za ciosem tejze teori malej ilosci straconych bramek, uwazasz ze skoro bramkarz malo puszcza to jest dobrym bramkarze?
Niggaz pisze:Wcale nie grał tak wspaniale.
Obok Adriano, byl podobno najlepszy.
Niggaz pisze:ale tyle samo niewykorzystanych sytuacji

Jak kazdy nieokrzesany mlody zawodnik majacy dryblujaca iskre.

VunDer
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 15 gru 2005, 15:09

Niggaz pisze:Łatwiej jest się pokazać kiedy cała reprezentacja jest bardzo silna
Ten komentarz tylko potwierdza moją wcześniejszą tezę, że gdy drużyna gra dobrze, to i pojedyńczym graczom gra się o wiele łatwiej - tak samo jest z Messim w Barcelonie. Ciekawe jakby grał Messi w Realu, a Robinho w Barcelonie i ciekawe jak teraz kibice Barcy nazywaliby Robinho... ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 gru 2005, 15:11

Smithu pisze:
Bienias pisze:obrona to tragedia

No raczej, dalej tak mysle choc. Oczywiscie nie jest to straszna tragedia. Powiem inaczej, obrone macie solidna ale nie dobra czy bardzo dobra. A utrata malej ilosci bramek jest efektem dobrej gry zespolu. Idac za ciosem tejze teori malej ilosci straconych bramek, uwazasz ze skoro bramkarz malo puszcza to jest dobrym bramkarze?
Obrona Barcelony nigdy nie bedzie bardzo dobra czy tez wspaniala bo gra ofensywnie jak zadna inna defensywna formacja w Europie.
Z bramkarzem wiem do czego dazysz i odpowiem ci tak Valdes jest dobrym bramkarzem- nie srednim nie bardzo dobrym. Jest chyba najslabyszm ogiwem w dzisiejszej Barcelonie ale coz Hiszpania nie Polska nie ma az tylu swietnych bramkarzy

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 15 gru 2005, 16:12

ale coz Hiszpania nie Polska nie ma az tylu swietnych bramkarzy
Nie powiem, że mamy złych bramkarzy ale jednak w Hiszpanii są te "nazwiska". Bo niby dlaczego Dudek siedzie na ławie (oprócz tego że Benitez jest Hiszpanem :D ), dlatego że nimo iż Dudek zdobył LM i jest naprawdę dobry to młody hiszpański portero, nie sprawdzony jeszcze w jakimś wielkim klubie (oprócz epizodu w Barcie :D ) jest już strasznie drogi. Nie przeczę że ma umiejętności, ale Dudek też jest niczego sobie bramkarzem. Ale się w tego Dudka zaplątałem, a chodziło o coś innego. Mianowicie, o Cassilasa, Valdesa, Reyne i Canizaresa (troche stary ale Kahn też nie grzeszy wiekiem). To są te nazwiska. Nawet jeśliby nasi polscy bramkarze byli zdolniejsi to byłoby im trudno o miejsce w składzie z takimi bramkarzami. We wspólczesnej piłce nie liczą sie tylko umiejętności, ale również nazwisko. Niestety nasi bramkarze tego atrybutu nie posiadają :?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 gru 2005, 16:24

Nie powiem, że mamy złych bramkarzy ale jednak w Hiszpanii są te "nazwiska". Bo niby dlaczego Dudek siedzie na ławie (oprócz tego że Benitez jest Hiszpanem Very Happy ), dlatego że nimo iż Dudek zdobył LM i jest naprawdę dobry to młody hiszpański portero, nie sprawdzony jeszcze w jakimś wielkim klubie (oprócz epizodu w Barcie Very Happy ) jest już strasznie drogi. Nie przeczę że ma umiejętności, ale Dudek też jest niczego sobie bramkarzem. Ale się w tego Dudka zaplątałem, a chodziło o coś innego. Mianowicie, o Cassilasa, Valdesa, Reyne i Canizaresa (troche stary ale Kahn też nie grzeszy wiekiem). To są te nazwiska. Nawet jeśliby nasi polscy bramkarze byli zdolniejsi to byłoby im trudno o miejsce w składzie z takimi bramkarzami. We wspólczesnej piłce nie liczą sie tylko umiejętności, ale również nazwisko. Niestety nasi bramkarze tego atrybutu nie posiadają Confused

Mi się wydaję, że Bienias ten tekst z 'polskimi bramkarzami' to raczej ironicznie użył, ale mogę się mylić :lol:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 15 gru 2005, 16:43

bagg pisze:Mi się wydaję, że Bienias ten tekst z 'polskimi bramkarzami' to raczej ironicznie użył, ale mogę się mylić

Najwyżej :D . To się chociaż trochę napisałem. No w sumie to można tak stwierdzić . Kurde, to było ironiczne naprawdę. Rządze 8) Ale żeby nie pisać o tym jaki jestem genialny, to może coś o tym Valdesie jeśli już poruszony został temat bramkarzy. No niestety musze się zgodzić z przedmówcą, że VV jest teraz najsłabszym ogniwem Barcy. Nawet niesławny Ula gra powyżej moich oczekiwań, natomiast Victor poniżej. Ma chłopak talent i to widać, ale nie ma takiej pewności jak, np. wspominany już Cassilas. Gdy był w formie z zeszłego sezonu (bardzo dla niego dobrego) to Barca grała by jeszcze spokojniej. Bo gdy piłkarze z pola wiedzą, że za ich placami stoi świetny (nie mówie że VV nie jest dobry ale teraz troche ma słabszą formę) profesjonalista, to grają o wiele spokojniej.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”