AC Milan (zbiorczy) - Strona 203

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Milanista11
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie Dida broni, tam gdzie Shevchenko bramki wali a więc... MEDIOLAN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milanista11 » 07 gru 2005, 16:50

Co do meczu... był niezły ale pewni zawodnicy Milanu (Shevchenko) nie mogą nie trafiać na pustą bramkę... Moim zdaniem najlepszym piłkarzem meczu był Kaka, a najładniejszą bramkę strzelił Pirlo.
Zdziwiło mnie zachowanie Gattuso alke on sie cieszył.
Jednak ciągle mam wątpliwości co to tego spalonego ( Inzaghi). Wyrazie nie było.
CIeszę sie z awansu!!!!!!! Oby losowanie nam sprzyjało!!!
Pozdro

Forza MILAN!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 gru 2005, 17:02

Tak losowanie odbędzie się w następny piątek czyli 16 grudnia :roll:

Awatar użytkownika
Kamilos15
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilos15 » 07 gru 2005, 18:48

Co do wcorajszego meczu to Milan wygrał zasłużenie 3 piękne bramki dały można powiedziec ze jednak niepwene zwycięstwo ze Schalke ale zwycięstwo i awans Milanu dalej cieszy i to jest najważniejsze :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 gru 2005, 19:52

Ajgor pisze:ale w 1/16 jeśli będzie mecz z kimś konkretniejszym, to trzeba złapać dużo lepszą formę
Coś pomyliłeś, bo Milan gra w 1\8 :lol: Tam dużym faworytem jest jedynie Chelsa możemy na nich trafić na samym początku i bardzo bym chciał. Mecz dopiero w styczniu więc się dużo może zmienić z naszą i ich formą a wcześniej czy pósniej i tak trafimy np na nich.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 07 gru 2005, 20:06

Łukasz[ACM] pisze:bo Milan gra w 1\8

Sory... proste że pomyliłem :wink: Co nie zmienia faktu, ze z taką grą ciężko będzie... więc właśnie w styczniu nadzieja :wink:

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 11 gru 2005, 21:37

Do boju Milanie dzis od Ciebie dużo zależy !!!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 gru 2005, 15:40

Po porazce z Interem sytuacja w tabeli zrobila sie dramatyczna w kontekscie walki o mistrzostwo.Drugie miejsce jest jak najbardziej realne ale ktorego kibica Milanu ono zadowala?Mnie nie.
11 punktow straty do lidera to prawdziwa przepasc i nie ma nadziei na jej odrobienie jesli turynczycy nie zanotuja jakiegos dramatycznego spadku formy a Milan nie zacznie grac na swoim normalnym poziomie.
Paradoksalnie po wczorajszej porazce jakos opuscily mnie mysli o zwolnieniu Ancelottiego.W pierwszej kolejnosci za przegrana w derbach ponosza wine pilkarze Milanu dla ktorych kazdy staly fragment gry to jak oddech smierci a w drugiej sedzia Messina (dostal najnizsza note sposrod wszystkich aktorow wczorajszego widowiska - 4) ktory mial oczy w dupie i wyraznie wypaczyl wynik meczu.Nachodza mnie rozwazania (przyznaje amoralne) co Galliani robi we wladzach Lega Calcio.To on jest odpowiedzialny za sedziow wiec dlaczego oni przeszkadzaja Milanowi?Nie mowie ze maja pomagac ale przeszkadzac nie powinni.Naturalnie mylic sie jest rzecza ludzka ale biorac pod uwage 3 ostatnie mecze cos jest nie tak.Z Fiora brak karnego (jesli Messina za wczorajsza reke Nesty ktorej notabene jak pokazaly powtorki nie bylo podyktowal karniaka to za reke Brocchiego powinno sie przyznawac karnego bez gadania no ale co sedzia to interpretacja...) oraz nieuznana bramka Gilardino.Z Chievo pierwsza bramka dla gospodarzy ze spalonego a w derby to wiadomo.
Wiec po co on tam siedzi i marnuje czas ktory moglby przeznaczyc jesli nie dla rodziny to dla Milanu.Dla przyjemnosci?Dla kasy ktorej i tak ma pelno (pewnie pobiera tez prowizje od transferow)?Jesli siedzac tam nie moze nic zrobic dla Milanu (widocznego dla przecietnego kibica bo moze jakos lobbuje na nasza korzysc a tego nie wiemy) to niech zrezygnuje.
Wracajac do Ancelottiego dalo mi do myslenia to ze Pirlo po strzelonej bramce Schalke podbiegl do lawki usciskac trenera.Widocznie maja do niego zaufanie nie chca zeby zostal zwolniony wiec i ja sie do tego przychylam.W wywiadach bronia trenera mowia o nim w samych cieplych slowach dlatego chyba nie warto burzyc takiej atmosfery i skupic sie raczej na przebudowie przede wszystkim bloku obronnego.
Zobaczymy co wymysla w zimie.Oby ta porazka z Interem juz abstrahujac od jej przyczyn pomogla Milanowi.Moze to nimi wstrzasnie ta pierwsza od 3 i pol roku przegrana w meczu derbowym.Zespol jest w dolku.Obrona jest slaba.Shevchenko jest daleki od swojej normalnej dyspozycji.
Inter zagral niezly mecz i wykorzystal to co mial wykorzystac.Moze pokonujac Milan pomogli mu?Tak to by bylo smieszne.Zycie pisze rozne scenariusze :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 12 gru 2005, 16:47

Ehh.Kolejna porażka, kolejne 3 punkty Juve zyskuje, robi się nieciekawie, a jeszcze niedawno były tylko 2.Znowu zawiodła mnie drużyna, a raczej obrona.Kolejne gole po stałych fragmentach gry.Gol Martinsa nie miał prawa wpaść :!:No cóż, stało się, Milan podobnie jak MU popadli w kryzys, ale teraz zarząd zastanowi się nad drużyną i mam nadzieję, że na nowy rok coś drgnie w Milanie.Kaka znów dobry mecz, ale samemu nie zagra, tym bardziej, że bez Szewy.Gratuluje interistom, szkoda, że to my się nie cieszymy tak.Niestety następuje czas zmian i powoli trzeba odmładzać obronę.Mam nadzieję, że ta porażka zmoblizuje wszystkich w klubie do zobaczenia, że robi się nieciekawie.4 miejsce to nie jest narazie odpowiednie miejsce dla Milanu, ale o pierwszym narazie nie ma co myśleć.Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 12 gru 2005, 17:05

Juz kiedys pisałem by Galliani zrezygnował z prezydentury Lega Calcio ;)
Jak wiadomo Zamparini jest chetny na to stanowisko moze on by cos zrobił, w koncu bo juz w zeszłym sezonie sedziowie nie spisywali sie najlepeij w tym moze troche lepiej ale nie dla nas :P

Co do Milanu a juz najbardziej defensywy to błąd łysego w przerwie letniej brak wzmocniej w defensywie przyszedł jedynie Marek ktory nic nie gra prktycznie ale lewego nam nie było trzeba srodek i prawy obronca tych było trzeba kupic ale nie wiem o czym mysleli w Milanie ze podołaja zadaniu ci co sa :lol:
No nic w sezonie nie ma co wyrzycac trenera pozatym godnego nastepcy od zaraz nie znajdzie sie.
11 pkt straty to zdecydowanie za duzo alejeszcze nie było połmetku sezonu jezeli chociaz kilka pkt. bysmy odrobili do przerwy zimowej moze by nam sie jeszcze udało powalczyc o scudetto ale jak nie to pal licho Serie A wszystkie siły na LM moze tam nam sie powiedzie oczywiscie trzeba wzmocnic szybko obrone i jakiegos napastnika kupic do wyrwania w zimie jest Cassano badz Di Vaio mozena by ich sciagnac.
Co do Shevy to on chyba sie zagubił po meczu z Fener gdzie on jest na boisku ?
karniaka to wiekszosc by strzeliła wczoraj a zdenerwował mnie ze nie zostawił piłki Pirlo kiedy było bodajze gdzies 20 m od bramki Interu sam chciał i strzelił prosto w mur.

Kidys strzelic bramke Milanowi to był wyczyn teraz normalka gdzie jest ten Sandro Nesta ? ten ktory powstrzymywał najlepszych ten ktorego wszyscy uwazaja za najlepszego obronce włoskiego ?
Gdzie Kaladze ten ktory wdarł sie do pierwszej jedynastki na poczatku gry w Milanie ?
Jaap Stam,Cafu oni tez z forma nie trafili Cafu mozna troche rozgrzeszyc bo on dłuzej leczy sie niz gra no ale co nam po takim piłkarzu watpie by wrocił do dyspozycji chocby z przed roku choc moge sie mylic ,Jaap ma dobre i złe mecze choc on tez miał problemy zdrowotne jemu raczej juz na mysli spokojne granie w Eredevisi.
Simic wrocił po kontuzji gra przyzwoicie nie robi jakis strasznych błedów tyle ze duzo nie grał.

No i chyba ten ktory zupełnie sie zagubił Dida.
Gdzie sa te jego pewne interwencje gdzie sa te jego piekne parady gdzie jest ten co srubował rekord w LM jak tak dalej ebdzie grał to trzeba sciagnac Abbiatiego.
Po mału mozna uznac ze ten sezon jest stracony (choc ja dalej wierze) trzeba we wszystkich formacjach wprowadzic mloda krew chcaca wygrywac a szczegolnie do obrony zmiany sie zapowiadaja bo Sylvio nie bedzie sie przygladac jak sie powtarza sytuacja z sezonow 96/97 i 97/98 choc napewno tak tragicznie nie bedzie (oby)
no i jeszcze jego słowo wypowiedziane wczoraj:
"Addio scudetto" :cry:

Forza Milan

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 12 gru 2005, 17:45

moim zdaniem rowniez ten szon juz jest starcony...dobrze bedzie jezeli wogole zakwalifikujemy sie do LM bo Livorno na ktorym gramy w tym roku ma tylko 3 pkt straty(jezeli sie nie myle) do nas...rewolucja kadrowa o ktorej juz kiedys pisalem jest niezwlocznie potrzebna i mam nadzieje ze Silvio w zime wylozy jakas kase...niepowodzenia w lidze szansa na skupienie sie na LM??-watpie, skoro MILAN przgrywa na srednim Chievo to bede szczesliwy jezeli wogole dotrze do cwiercfinalu...druzynie po prostu potrzeba troche swiezej krwi i miejmy nadzieje ze w przyszlym sezonie(a moze juz na wiosne) wricimy do imponujacych serii zwyciestw

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 12 gru 2005, 21:40

Strasznymi jesteście optymistami nie mówię pesymizm, ale może trochę realizmu i obiektywizmu. Milan dostał w d... bo jest słaby tradycyjne usprawiedliwienia to sędziowie szkoda tylko że zapomniano że w pamiętnym meczu z Violą to 1:3 przegraliiśmy a sędzia również nie zauważył ręki Nesty a więc gdyby dodać "bezprawnie zabrane" nam bramki + karny za rękę Nesty to wciąż porażka 3:4. A więc może złej tanecznicy przeszkadza rąbek u spódnicy. Zgadzam się ze stwierdzeniem że ta porażka może więcej pomóc niż zaszkodzić, tak naprawdę scudetto przed tym meczem było średnio realne ale my wierni do końca jeszcze się łudziliśmy zapominając w jakim stylu kończyliśmy mecz z Sch04 co najwyżej europejsk9m średniakiem- to była niemalże tradycyjna Polska obrona Częstochowy mam więc pytanie z drugiegi miejsca wyszły Bayern i Chelsea czołówka europejska ktoś wyobraża sobie jak by wyglądały mecze z tymi drużynami :boje się:
Całkiem realne jest ich wylosowanie a wtedy adios LM chyba że nagły i gwałtowny spadek formy ogarnąłby te zespoły :pray:
A tak nasza słabość została obnażona nie można zwalać na sędziów (nawet w słusznych przypadkach) brak koncentracji, pogodę lub terminarz.Do 1/8 jest sporo czasu prawie 2 mies. mając okienko transferowe, sporo kasy i świadomość tego co tak naprawdę będzie dział się na boisku można wiele zdziałać i przygoda z LM nie mówi łączyć się z modlitwami, a w Seriea spokojnie walczyc o chociażby 2 miejsce. Wygrana uśpiłaby czujność, znów słyszelibyśmy jak wszyscy pewnie się czują i że Milan nie potrzebuje zmian i wyrok znowu byłby odroczony zapadając w boleśniejszym momencie. A tak to dostaliśmy w miarę w porę kopa w d... który w końcu może włodarzy AC otrzeźwi. Chyba że znowu odbiorą go jako niegroźny klaps i po następnej wygranej o nim zapomną i znów będą butni :( :evil: :(

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 14 gru 2005, 21:26

Dobra informacja.
Ambrosini juz czuje sie coraz lepiej mowił ze moze juz nawet zagrac w kolejnych meczach Messina i Livorno ale to tylko w przypadku gdy nie bedzie juz całkowicie sladu po kontuzji.
Massimo juz nie wychodził na boisko od prawie dwoch miesiecy a przed kontuzja był w swietnej formie teraz oczywiscie bedzie dochodził do optymalnej ale mam nadzieje ze juz niedługo bedzie wystepował czesciej w pierwszym składzie :D

Na dzisiejszej konferencji Kaha znow wspomniał o problemach przy stałych fragmentach gry jak wiadomo wczesniej mowił o tym takze Simic a i tak dalej tracimy bramki z tej czesci gry wiec cos tu nie tak :hardkor2:

Do pracy panie Carlo :!:

Forza Milan
acmilan.pl pisze:Wysokie zwycięstwo Primavery
Primavera Milanu pokonała 4:1 na wyjeździe swoich rówieśników z Chievo w meczu 12. kolejki młodzieżowych Mistrzostw Włoch. Bramki dla podopiecznych Franco Baresiego zdobyli Matteo Ardemagni (to już jego szóste trafienie w tym sezonie), Marco Lombardi, Sandro Bloudek i Willy Aubameyang. Dzięki dzisiejszemy zwycięstwu młodzi Rossoneri z dorobkiem 25 punktów umocnili się na prowadzeniu w tabeli Grupy B. Kolejne spotkanie Primavera rozegra dopiero po Nowym Roku.
Dobrze ze chociaz nasza młodziez wygrywa i prowadzi w tabeli grupy B.
A Ardemagniego to był czesciej zabierał na mecze zamiast Bobo :wink: :lol: byc moze trafi do Messiny w styczniu i tam pogra sobie wiecej

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 14 gru 2005, 21:53

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Kidys strzelic bramke Milanowi to był wyczyn teraz normalka gdzie jest ten Sandro Nesta ? ten ktory powstrzymywał najlepszych ten ktorego wszyscy uwazaja za najlepszego obronce włoskiego ?

No właśnie... dawno nie widziałem Sandro tak zagubionego... nie wiem co jest grane :roll:

Awatar użytkownika
Viktor
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Viktor » 15 gru 2005, 13:36

Łukasz[ACM] pisze:
Ajgor pisze:ale w 1/16 jeśli będzie mecz z kimś konkretniejszym, to trzeba złapać dużo lepszą formę
Coś pomyliłeś, bo Milan gra w 1\8 :lol: Tam dużym faworytem jest jedynie Chelsa możemy na nich trafić na samym początku i bardzo bym chciał. Mecz dopiero w styczniu więc się dużo może zmienić z naszą i ich formą a wcześniej czy pósniej i tak trafimy np na nich.
Mecze 1/8 finału odbędą się w lutymi w marcu,ale to tak na marginesie.
Mam pytanie.Czy są jakieś pewne,zaklepane transfery do Klubu :?:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 16 gru 2005, 9:53

Viktor pisze:Mam pytanie.Czy są jakieś pewne,zaklepane transfery do Klubu
czy sa ? trydno powiedziec bo jak narazie o zadnym nowym piłkarzu nic nie mowili a dodac do tego ze Galliani nie ma ochoty na wzmocnienia w styczniu to razcej nie bedzie, choc wiadomo ze nawet jakby był to raczej by nie powiedział :wink:
acmilan.pl pisze:Uroczysty wieczór w Mediolanie
Milan podtrzymał tradycję organizowania corocznego wieczoru przedświątecznego. Spotkanie to odbyło się w środę w mediolańskim lokalu Gilli Cube. Uroczystość zorganizowano również dla wsparcia Fundacji Milanu zbierającej tym razem fundusze na rzecz centrum medycznego rzymskiego uniwersytetu La Sapienza. Obecnych było około 500 gości, bawiących się przy muzyce i wykwintnym jedzeniu. Wśród nich znalazły się m.in. Rosella i Antonietta Berlusconi. Kilku rossonerich zabrało tego wieczoru głos, na przykład Carlo Ancelotti, Clarence Seedorf, czy Leonardo.
a to fotki z tej uroczystosci

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Paolo Berlusconi i Natalia Estrada
Obrazek
Andrea Pirlo z żona
Obrazek
Gila z narzeczona Sardelą
Obrazek
Obrazek