---> Rap <--- - Strona 23

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
_K@LFa$_
Junior
Junior
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _K@LFa$_ » 11 gru 2005, 14:16

Wiesz niesłucham ich z tego powodu,że nawijają na policję tylko poprostu mają fajny klimat swych kawałków :!:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 gru 2005, 14:19

klimat ulicy ktory jest teraz na topie...
Mniejsza o to nie rozumiem dlaczego nie podoba ci sie Peja jezeli HG to ta sama liga??
PS: kawalki ktore wymieniles znane ci sa chyba z Vivy

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 11 gru 2005, 15:54

_K@LFa$_ pisze:Jakies kilka miesięcy temu bardzo lubiłem słuchac z polskiego rapu Peji,ale teraz jest on dla kims kto cały czas nawija na jeden temat i nielubie go już słuchac :!: :!: Obecnie uwielbiam Hemp Gru :!: :!: Zajefajną pakę sobie stworzył Wilku z Bilonem :D :D Moim zdaniem najlepszym kawałkami od nich są:

:arrow: Sami Swoi(feat.Żary i Kaczy)
:arrow: Życie Warszawy
:arrow: To jest to

Z zagranicznej sceny rapu lubie posłuchac sobie 50 Centa oraz 2Pac :D :D
Lubisz te piosenki bo do nich były teledyski tak :?: A znasz jeszcze jakieś inne piosenki HG :?:

Błyskotliwy pomysł pytać zbanowanego...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 gru 2005, 21:38

No już zdobyłem płytke Pelego. Narazie ściągnąłem ją z netu, ale oryginał kupuje na dniach. Płyta nie zawiodła moich oczekiwań. Bardzo fajne dynamiczne podkłady. Pele widać odnajduje się w takich klimatach. Płyta dopracowana pod każdym względem zarówno muzycznym jaki i tekstowym. Fajny jest skit z siostrzenicą Pelego, Julką, która jest już 2 lata starsza niż na Autentyku 2. Pele się jej pyta co mu zaśpiewa a ona że "Numa numa jej", a on do niej " tą chałę będziesz mi śpiewać??". Goście na płycie także nie zawodzą: Roca, Flexxip, Wigor, Vienio, Pezet, Olga i Aga S no i jest też Darek Malejonek ze swym składem. Trzymaja dobry poziom. Najlepiej wypada jednak chyba Pezet albo Wigor. Jednak jest jedno "ale", ile będę musiał czekać na kolejną produkcje z obozu Ewenementu?? Na Hemp Gru nie ma co liczyc przynajmniej z rok, Włodek to samo... no coż pozostaje czekać. Aha ta płyta to najlepsza polska produkcja hip-hopowa w tym roku. Drugi oczywiście Ten Typ Mes, a trzecie 2cztery7.

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 13 gru 2005, 22:46

A dla mnie Płomienia nikt nieprzebił. No jedynie część Sokoła mu równa.
Płyta Pelego fajna, bity funkowe (lubie takie). Najlepszy kawałek z Pezetem "Kiedyś".

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 gru 2005, 20:55

kulekfcb pisze: Jednak jest jedno "ale", ile będę musiał czekać na kolejną produkcje z obozu Ewenementu?? Na Hemp Gru nie ma co liczyc przynajmniej z rok, Włodek to samo... no coż pozostaje czekać
Kiedys tam slyszalem ze na nastepna plyte HG nie bedziemy musieli czekac zbyt dlugo :D
Co do poszczegolnych jednostek Molesty to w tym roku chyba kazdy z nich cos nagral wiec naturalna koleja rzeczy jest to iz trzeba troche poczekac na nowy material.

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 14 gru 2005, 21:04

HG jak narazie mi się najbardziej podoba ... wypaśne są kawałki z ich nowego krązka ... Sami Swoi , To jest to , Zycie Warszawy , Styl Warszawskich ulic i Zjedz Skręta oraz Cudowny Dzieciak :D :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 14 gru 2005, 21:29

t_JB pisze:A dla mnie Płomienia nikt nieprzebił. No jedynie część Sokoła mu równa.
Płyta Pelego fajna, bity funkowe (lubie takie). Najlepszy kawałek z Pezetem "Kiedyś".
A mi właśnie płomień nie podszedł. Tzn z 4 piosenki są bardzo fajne, a reszta jakos do mnie nie trafia :roll: Pezet lepiej brzmi na klasycznych bitach dla mnie. Aha zapomniałem, że Włodek z solówka też jest w czołówce tegorocznych płyt. WWO Sokoła płyta trzyma poziom a Jędkera nie za bardzo :? spodziewałem sie wiecej.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 14 gru 2005, 22:14

Z tych co wymieniacie mi osobiście do gustu najbardziej przypasowała płytka Włodiego :-) a kawałki "Są ze mną" z Mes-em, "Spisani na straty" i "Każdy to powie" z WWO to po prostu Liga Mistrzów w dziedzinie rapu...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 14 gru 2005, 22:26

mawik pisze:Z tych co wymieniacie mi osobiście do gustu najbardziej przypasowała płytka Włodiego :-) a kawałki "Są ze mną" z Mes-em, "Spisani na straty" i "Każdy to powie" z WWO to po prostu Liga Mistrzów w dziedzinie rapu...
"Są ze mna" jest bez żadnego gościa, a "definicja" jest z Mesem :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 gru 2005, 12:55

Mi sie plyta Pelego nie podoba. Jakos nie dochodzi do mnie :cry: Moze jak sie zabiore do niej za jakis czas i przeslucham ja pare razy to zmienie zdanie.
Na chwile obecna dalej katuje WWO
PS: Byl ktos moze z forum na koncercie WWO w swoim miescie?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 17 gru 2005, 13:18

Żeby u mnie było WWO to bym na bank się zjawił. W moim mieście bardzo rzadko są niestety koncerty hip-hopowe. W tym roku był Ostry a ja w tym czasie byłem w Turcji. Trochę się zdenerwowałem ale co tam. :wink:

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 17 gru 2005, 13:21

kulekfcb pisze:W tym roku był Ostry a ja w tym czasie byłem w Turcji. Trochę się zdenerwowałem ale co tam. :wink:
U mnie też był OSTR a także Fenomen i Pokahontaz :wink: hehe byłęm na tych 3 koncertach i byłęm zadowolony ... jeżeli chodzi o Ostr'ego to zaśpiewał 3 piosenki [ Tabasko , Kochana polska , Odzyskamy Hip-hop ] i odleciał śmigłowcem do Wrocka :roll: szkoda trochę ... :x

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 gru 2005, 13:53

Bienias pisze:PS: Byl ktos moze z forum na koncercie WWO w swoim miescie?
Ja byłam :)
Właściwie był to taki hip-hopowy festiwal - Molesta, WWO, DJ Deszczu Strugi
Dj Romek, Dj Dobry, Dj Kostek, CNE, WSZ, Dziki, Fenomen i inni.
Było to zakończenie meczu piłkarskiego Księża vs Raperzy - świetna sprawa, mam nadzieję, że będzie się takie coś odbywać w Czewce cyklicznie ;)

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 17 gru 2005, 13:59

Ja byłem niedawano na koncecie WWO spoko atmosfera,tylko klima siadła :)i był zaduch,ale muzyka spoko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”