Wasze średnie - Strona 16

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
VunDer
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VunDer » 15 gru 2005, 19:56

Trochę Cię Krzysztofie pocieszę, bo ja w drugiej klasie liceum na pierwsze półrocze w najgorszym przypadku będę miał powyżej 4,5. 100% zgadzam się z Tobą w związku z tym, że rzadko osoby chwalą się swoją wysoką średnią, ale ja się troche im dziwie, bo przecież zapracowały na nią całe pół roku podczas gdy inni się w tym czasie bawili.

Oczywiście na drugie półrocze liczę na poprawę.

P.S. Żeby nie było że chodzę to jakiegoś słabego liceum, tylko do elitarnego LO IV w Olsztynie :D.

EDIT: Co do inteligencji, to niech oceniają ją inni, bo raczej w testy IQ nie wierze, co nie znaczy, że mi nie wychodzą :P
Ostatnio zmieniony 15 gru 2005, 20:43 przez VunDer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 gru 2005, 20:08

Krzysztof Jarzyna pisze:Albo dzisiaj chwalenie sie niska srednia to rodzaj szpanu,
Taki lans, ziooom. Ja nie szpanuję, jestem po prostu taki tępy :mrgreen:. Zwyczajnie chciałem ruszyć temat, a jak tu się nie chwalić mając takie osiągniecia :lol:.

Jarzyna chyba nie myślałeś, że w polskich szkołach wykształcą kogoś kompetentnego? Przykładowy przykład dla przykładu: pisałem ostatnio półroczny sprawdzian z matematyki (nawiasem mówiąc mam podobno rozszerzoną), za napisanie daty byl dop :shock:. Nauczycielka nie sprawdzała treści, bo jest przekonana, że nikt nie jest w stanie rozwiazać zadania, tylko patrzyła na daty. Jednej osobie nawet to nie pomogło, bo napisała datę po złej stronie kartki :rotfl4:. Rok temu ta sama nauczycielka wystawiła 15 zagrożeń nie patrząc na oceny tylko za okno... Rok temu mój kolega by zdać z fizyki pisał referat o tenorach (bardzo fizyczny temat :roll:)... Klasa maturalna parę lat temu złożyła się na malucha dla nauczycielki by dopuściła ich do matury... Oczywiscie różowo tez nie jest, bo nauczyciele już tak olewają, tak mają wszystko w dupie, że więcej jest przegięć w drugą strone, ale nie sa tak zabawne więc nie przytoczę ;). A wymagania też są niezłe.

W oświacie pracują tylko psychopaci mszczący się za swoje defekty, więc jak można coś wymagać od uczniów :shock:?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 gru 2005, 20:17

Ale jasne Piwus, ja dobrze o tym wszystkim wiem, bo czy uwierzysz czy nie ale tez kilka szkol po drodze w swoim zyciu skonczylem :lol: Znam nawet przypadki kiedy cala klasa szla z gosciem z matmy przed matura do salonu RTV bo nie ufal im ze wybiora cos fajnego. Tak wiec wzial ich sam i sobie wybral (juz nie pamietam co, ale chyba telewizor). Ale nie generalizujmy bo nie jest tak wszedzie. Jak juz powiedzialem srednia nie jest wyznacznikiem niczego (no moze jakiegos samozaparcia i moze ambicji, czasem tez wygorowanych) a na pewno nie inteligencji, bo znam ludzi, ktorzy mieli srednia najwyzsza a byli debilami do potegi. Ale ciekawe jest, ze tak malo jest tu pokazanych "dobrych" srednich. Wiec moze jednak obciach :> bo nie wierze, ze maja takie oceny nasi userzy :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2005, 21:41

Ja tam akurat średnią się nie chwaliłem, ale pewnie będzie oscylowała jak zwykle w granicach 3,4-3,8. Niższej z reguły staram się nie mieć. Problem w tym, że matmy nie umiem za ch...olerę i mam koła na semestr już wystawionego. Co gorsza nie wiem jak to poprawię bo to nie jest tak, że się z matmy nic nie uczę tylko tępy jestem [*] Z tych przedmiotów które są mi dalej potrzebne w kontekscie matury i studiów mam loooooz.
Niemiecki - 4
Polski - 5
Historia - 5
WOS - 4 ale nie postarałem się :wink:

Resztę przedmiotów zasadniczo olewam poza matmą z której staram się mieć 2 ale nie daję rady coś w tym roku :roll: Kombinatoryka [*]

Jeżeli chodzi o ciekawe przypadki poprawiania ocen to lepsze jazdy były w gimnazjum gdzie chemii uczyła alkoholiczka. Wszyscy o tym wiedzieli, ale jako, że nauczycielką była naprawdę dobrą to nikt jej krzywdy nie robił. Na koniec gimnazjum byli tacy co szli na zaplecze z flaszką a wychodzili z dwóją i nikomu to nie przeszkadzało.

W tamtym roku natomiast u mnie w LO była ciekawa sytuacja z nowym sorem od fizyki. Przez cały rok ciężko było dostać u niego w ogóle ocenę i nikt nie płakał z tego powodu, ale kiedy na koniec roku zaczął stawiać hurtowo kosy to się trochę zamieszania zrobiło. Ktoś wpadł na genialny pomysł i porozwieszał w szkole sfabrykowane nekrologi nauczyciela :lol2: Ostatecznie dyrektorka poprawiała ludkom kosy na dopy z racji tego, że sor nie dawał okazji do wykazania się :roll:

EDIT:
Nie ma sensu zakładać nowego tematu chyba więc napiszę tutaj. Dzisiaj były próbne matury z Polaka i jakoś się nikt nie chwali :lol: IMHO banał. Rozszerzoną pisałem 52 minuty i chyba wystarczyło, żeby wyczerpać temat chociaż liryki nie trawię. Na podstawowej pisałem o Chłopach mimo, że nie przeczytałem. Improwizacja to podstawa ... o ile jest wielka :wink:

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 15 gru 2005, 22:41

Niggaz pisze:Nie ma sensu zakładać nowego tematu chyba więc napiszę tutaj. Dzisiaj były próbne matury z Polaka i jakoś się nikt nie chwali IMHO banał. Rozszerzoną pisałem 52 minuty i chyba wystarczyło, żeby wyczerpać temat chociaż liryki nie trawię. Na podstawowej pisałem o Chłopach mimo, że nie przeczytałem. Improwizacja to podstawa ... o ile jest wielka
Nie trzeba zakładać bo już jest o maturach itp. :wink:
http://swiatpilki.com/viewtopic.php?t=267

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 15 gru 2005, 22:59

Mi akurat dosyc dobrze idzie w 2 klasie LO, mam srednia okolo 4.1, co jak na spedzenie moze 10 h przy nauce w tym polroczu, mnie calkowicie zadawala :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 gru 2005, 13:28

A ja mam słabą średnią... 5.2 . :? Głupia baba z matmy dała mi 4 na koniec, chociaż wychodziło mi 5... no, ale jest jeszcze drugi semestr. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 16 gru 2005, 13:30

Anka pisze:A ja mam słabą średnią... 5.2 . :? Głupia baba z matmy dała mi 4 na koniec, chociaż wychodziło mi 5... no, ale jest jeszcze drugi semestr. ;)

Pozdrawiam.

5,2 to słaba średnia taaa :?: :!: Wiele bym dał, żeby mieć taka srednie ... :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 gru 2005, 13:32

R@f@ł pisze:5,2 to słaba średnia taaa Question Exclamation Wiele bym dał, żeby mieć taka srednie ... Smile
No słaba, bo ta czwóra z matmy... i w ogóle... :P Nie wiem, dla mnie ta średnia jest słaba, bo na koniec zeszłego roku miałam 5.6, i oczekuję od siebie więcej. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8789
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 gru 2005, 13:37

Anka : wszystko fajnie, pieknie, tylko napisz w ktorej klasie jestes :lol:

Niggaz : a jak dzis po maturce :?: english/deutsch a moze french :?:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 gru 2005, 14:01

cloner pisze:Anka : wszystko fajnie, pieknie, tylko napisz w ktorej klasie jestes Laughing
6... wiem, że to jest słaba średnia na szóstą, dlatego taka jestem zła...

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 16 gru 2005, 14:26

Kaka_ACM pisze:Lieceum juz nieco gorzej, inne towarzystwo, inne podejście do szkoły :beer:
Właśnie... W tym tkwi cały problem... Co prawda gimnazjum też nie było jakimś specjalnie pracowitym okresem, ale liceum to już w ogóle totalna olewka... :roll:
Ja do klasy 2 gimnazjum włącznie zawsze miałem świadectwo z paskiem, w 3 klasie średnia 4,63 czyli też nienajgorzej...
Potem wybrałem [chociaż właściwie to rodzice wybrali za mnie] najbardziej renomowaną szkołe w okolicy i nie wyszło mi to na dobre... Już listy przyjętych nie rokowały najlepiej - ze 138 pkt. byłem czwarty od końca :roll: [na 216 osób]
W 1 klasie średnia 3,92 [zagrożenie z biologii]
Teraz na 1 semestr zapowiada się jeszcze gorzej coś ok. 3,2...
Rodzice dostali niedawno "kartki z życzeniami" ze szkoły [Niemiecki i znów ukochana biologia]. Ale jakoś chyba wytrzymam do matury :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2005, 14:43

cloner pisze:Niggaz : a jak dzis po maturce Question english/deutsch a moze french
Deutsch [*]

O ile wczoraj był banał to dziś porażka się zapowiada. Zdawałem rozszerzony i to był mój pierwszy błąd. Drugim błędem było to, że nic a nic sobie nie przypominałem. Pozostałe błędy umieściłem już na arkuszu odpowiedzi
:lol: :wink: Ogólnie poziom podstawowy jeszcze jako tako napisałem chyba (nie licząc listu formalnego na końcu na którym poległem), ale rozszerzona ... bez komentarza. Znowu musiałem wyjść przed czasem z sali bo się nudziłem :wink:

Awatar użytkownika
Viktor
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Viktor » 16 gru 2005, 14:47

Jestem w 1 klasie gim. Średnia wyjdzie coś koło 4,5 ,ale nie będzie żadnej trójki i z tego należy się cieszyć.

Anka pisze:A ja mam słabą średnią... 5.2 . :? Głupia baba z matmy dała mi 4 na koniec, chociaż wychodziło mi 5... no, ale jest jeszcze drugi semestr. ;)

Pozdrawiam.
Ja w 6 klasie mialem 5,00 i uważałem że jest to bardzo dobra średnia :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 16 gru 2005, 15:53

co do matury... pisalem Angola i uwazam ze byla prosta... w pon matma....:) a Wy? co w pon?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”