Liga Europy (zbiorczy) - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 paź 2005, 13:09

Już dziś zaczyna się faza grupowa Pucharu UEFA

Juz na samym początku bedziemy mieli kilka ciekawych meczy :

CSKA Moskwa - Ol. Maryslia
obrońca tytułu zagra z drużyną na która zawsze trzeba uwazać. Ol. pokkonał ostatnio w lidze PSG, a w UEFA CUP też gra bardzo przyzwoicie.

Rennes - Stuttgart
zespół francuski ma kilku dobrych graczy, którzy jednak nie zawsze potrafią pokazać pełnię swoich umiejętności. Natomiast niemcy nie zachwycają ostatnio w lidze - maja kłopoty ze srezeaniem goli. Ciekawe czy w pucharach sie przełamnią

Besiktas - Bolton
Mecz , gdzie może paść każdy wynik. Turcy grają u siebie co jest ich dużym atutem. Bolton natomiast zawsze walczy do końca, nawet jak przegrywa i czasami im się to opłaca. Zapowiada się ciekawy pojedynek. Może na ławce Boltonu zasiądzie Jarek Fojut

Zenit Sanktt Petersburg - Vitoria G.
Mecz z polakiem w składzie - Sagan będzie mógł powalczyć o miejsce w kadrze na listopadowe mecze reprezentacji. Jak się dobrze zaprezentuje to kto wie. Może Janas go weźmie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2005, 23:42

Obejrzałem sobie dzisiaj drugą połowę meczu Heerenveen - CSKA Moskwa [wcześniej patrzałem na poczynania Lewandowskiego]
Musze powiedzieć, że pomimo wyniku końcowego [0:0] mecz był ciekawy.
Było wiele sytuacji do zdobyciea gola, dla obu ekip.
Na począku 2 połowy sędzia [kompromitujący występ Szwedzkiego arbitra]
ukarał Daniela Carvalho zółta kartką za opóźnianie rozpoczęcia gry [450 minuta i stan 0:0 :lol: ] ponadto Szwed gwizdał spalone, kiedy ich nie było [na szczęście po równo dla każdej ekip, raz na korzyśc holendrów, raz - rosjan] W 89 minucie, wystraszył się chyba wzięcia odpowiedzialności i nie podyktował ewidentnego rzutu karnego [po faulu na Carvalho]
W międzyczasie Obie ekipy grały bardzo ofensywnie i stwarzały sobie dogodne okazje do strzelenia gola.
W meczu przeważało CSKA, mieli optyczną przewagę. Vagner Love i Ignashevic mieli bardzo korzystne sytuacje. Jednak holendrzy jakby sie przebudzili w końcówce. pomiędzy 75-78 minutą Heerenveen miało 4 świetne okazje. 2 razy strzelał Arnold Bruggink a 2 razy Georgios Samaras.
MłodyGrek miał wyborną sytuację - minął 3 obrońców CSKA i minimalnie uderzył obok słupka. Bruggink też uderzał cm od słupka - trochę szczęścia zabrakło.

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 06 lis 2005, 12:46

Lens mnie popsotu zdziwia najpierw przegrali 4:0 z Steatuą a teraz wygrali 5:0 z Halmstad a tak wogóle ciekawe co teraz będzie z Steatua słyszałem że się z rozgrywek ligowych wycofali czy to prawda?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lis 2005, 22:52

Dzisiaj awansem odbylo sie jedno spotkanie w Rosji, gdyz CSKA rowniez w tym tygodniu gra u siebie wiec Lokomotiv musial zagrac dzisiaj

Co do spotkania to widac ze Lokomotiv powoli sie odradza po straconym sezonie w Rosji - stracili ogromna przewage jaka wywalczyli sobie po 1 czesci sezonu lecz po odpadnieciu z lm cos w nich sie zacielo - podobnie jak z wisla, nie dosc ze strascili mistrzostwo to jeszcze w ostatnim meczu vicemistrzostwo a co za tym idzie mozliwosc gry w lm, seria nie wygranych meczy od sierpnia

Ale mecz z Palermo moim zdaniem byl przelomowy, przypomne remis na sycylii to jest cos

Dzisiaj moskiewska druzyna rowniez pokazala charakter, gdyz po pierwszej polowie przegrywali z dunskim Brondby 2:0 zas po drugiej polowie triumfowali 4:2 :!: :!: :!: Mnie to bardzo cieszy, gdyz jestem fanem rosyjskiej pilki klubowej

Lokomotiv Moscow [4 - 2] Brondby

12' [0 - 1] M. Retov

28' [0 - 2] M. Skoubo

60' [1 - 2] D. Loskov

63' [2 - 2] I. Lebedenko

64' [3 - 2] D. Loskov

83' [4 - 2] D. Loskov

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2005, 23:43

Ale mecz nudny widziałem :roll:
ManU - Villarreal przy tym to jak Niagara vs kałuża na podwórku.
Monaco - HSV.
Postawiłem na HSV :evil: liczyłem na szybki mecz, dużo emocji [te były - jedna czerwona kartka] Monaco wygrało 2:0. Druga bramka padła w 93:56 minucie meczu. Pierwsza pod koniec pierwszej połowy. HSV grało jakby chcieli przegrać. van der Vaart tracił piłki w prostych sytuacjach, po czym bezsilny foulował przeciwnika. Miał 2 okazje z wolnego - raz trafił w mur, raz piłka poleciała nad bramką Warmuza. Raz nawet strzalał po akcji z 16 metrów - nie trafił w swiatło bramki nawet :roll:
Piłkarze HSV grali jakby wczoraj była jakaś wielka impreza w Hamburgu. Zamiast biegać - chodzili, ba - człapali się po boisku w myśl zasady spiesz sie powoli, bardzo powoli. Nawet w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać, czy czasem nie postawili na swoja porażkę.
Na koniec chciałem dodać, że nic dzisiaj nie piłem :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 lis 2005, 0:16

fieldy pisze:Na koniec chciałem dodać, że nic dzisiaj nie piłem
To jak ty wytrzymales przy tym meczu :!: :?:

W tej kolejce komplet pkt zgarnely druzyny z Rosji, zarowno CSKA, Lokomotiv jak i Zenit wygrali swoje mecze!!!

Zas Sagan zdobyl gola w koncowce meczu, ktory dal prowadzenie Vitori jednak wyrownal Te

Viking 2 - 2 Slavia Prague - myslalem jednak, iz norwegowie wygraja, wkoncu polegli juz tam takie teamy jak Monaco czy Austria

Monaco 2 - 0 Hamburger SV - patrz fieldy

Espanyol 1 - 1 Palermo - zadne zaskoczenie, oba teamy rozczrowuja w sowich ligach

Halmstad 1 - 3 Sampdoria - Sampa nie przgrala z warunkami atmosferyvcznymi, zas glownym bohaterem byl po raz kolejny Diana

Hertha BSC 0 - 0 Lens - to bylo do przewidzenia - Hertha nie strzela duzo goli w UEFA zas Lens po wysokiej porazce i wyoskim zwyciestwie pokazuje to samo co w lidze - krol remisow

AZ Alkmaar 0 - 0 Middlesbrough - Holendrzy strzleili gola ale z spalonego

Dnipro D'petrovsk 0 - 2 Litex Lovech - dla mnie niespodzianka ale bramki padly gdy Dnipro gralo juz w 10tke wiec mozna ich usprawiedliwic

Tromso 3 - 1 Red Star Belgrade - szkoda mi Serbow maja naprawde dobry team, ostatnio pechowa porazka a teraz chyba przegrali z warunkami atmosferycznymi

AS Roma 1 - 1 Strasbourg - Roma grala w lekko rezerwowym skaldzie zas bramke strzelil kontrowersyjny Antonio!!!

CSKA Moscow 2 - 1 Levski Sofia - zgodnie z moimi oczekiwaniami

Marseille 1 - 0 SC Heerenveen - szczesliwe zwyciestwo OM - karny w 90min

PAOK Saloniki 1 - 2 Stuttgart - spora niespodzianka, wygrana slabego Stuttgartu na goracym terenie

Shakhtar Donetsk 0 - 1 Rapid Bucuresti - rumuni poraz kolejny potwierdzaja swoja klase, tez spora niepsodzianka

Zenit St. Petersburg 2 - 1 Sevilla - wycienczona po derbach Sevilla przegrala w mroznym Petersburgu

Vitoria Guimaraes 1 - 1 Bolton W. - SAGAN :!: :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2005, 13:54

Wyniki losowania 1/16 finału Pucharu UEFA:

Liteks Łowecz (Bułgaria) - Strasbourg (Francja)
VfB Stuttgart (Niemcy) - Middlesbrough (Anglia)
Slavia Praga (Czechy) - Palermo (Włochy)
Heerenveen (Holandia) - Steaua Bukareszt (Rumunia)
Lokomotiw Moskwa (Rosja) - FC Sevilla (Hiszpania)
Bolton Wanderers (Anglia) - Olympique Marsylia (Francja)
Hertha Berlin (Niemcy) - Rapid Bukareszt (Rumunia)
FC Basel (Szwajcaria) - AS Monaco (Francja)
Udinese (Włochy) - RC Lens (Francja)
Rosenborg Trondheim (Norwegia) - Zenit St. Petersburg (Rosja)
Clube Brugge (Belgia) - AS Roma (Włochy)
Schalke Gelsenkirchen (Niemcy) - Espanyol Barcelona (Hiszpania)
Lille (Francja) - Szachtar Donieck (Ukraina)
FC Thun (Szwajcaria) - HSV Hamburg (Niemcy)
Betis Sewilla (Hiszpania) - AZ Alkmaar (Holandia)
Artmedia Bratysława (Słowacja) - Lewski Sofia (Bułgaria)

wyboldowałem ciekawsze mecze - szkoda, że tylko Lewandowski z Polaków gra dalej :cry:

Awatar użytkownika
dynx
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dynx » 16 lut 2006, 15:56

Litex Łowecz - RC Strasburg 0:2
Lokomotiw Moskwa - FC Sevilla 0:1
Artmedia Bratysława - Levski Sofia 0:1
Hertha Berlin - Rapid Bukareszt 0:1
FC Basel - AS Monaco 1:0
Rosenborg Trondheim - Zenit St. Petersburg 0:2
OSC Lille - Szachtar Donieck 3:2
SC Heerenveen - Steaua Bukareszt 1:3
Schalke Gelsenkirchen - Espanyol Barcelona 2:1
Bolton Wanderers - Olympique Marsylia 0:0
Udinese Calcio - RC Lens 3:0
Club Bruges - AS Roma 1:2
Betis Sevilla - AZ Alkmaar 2:0

wyniki z środy...

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 16 lut 2006, 16:08

Wedłu mnie największymi rewelacjami tegorocznego P.Uefa są druzyny z Rumunii,które po raz kolejny pokazaly ze są w stanie zajść w tych rozgrywkach daleko,tym razem ich ofiarami zostały Heerenven i berlińska Hertha.

Inne niespodzianki z wczorajszych meczy to bez wątpienia porazka naszpikowanego gwiazdami Monaco(druzyna Vieriego i Di Vaio) z przecietnym Basel oraz porazka u siebie solidnego Rosenborga z bardzo przeciętnym Zenit.

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 16 lut 2006, 17:10

sbQ pisze:
King_of_CKM pisze: z przecietnym Basel
Szwajcarzy będą stanowili co raz to mocniejszą siłę w Europie, mają zdolnych piłkarzy tylko brakuje im obywatelstwa UE.
oraz porazka u siebie solidnego Rosenborga z bardzo przeciętnym Zenit.
nie powiedziałbym, że Zenit jest przeciętną drużyną, Rosjanie mają kase i sprowadzają dobrych zawodników, ale też mają i swoich niezłych.
Rozumiem twoją opinię,ale ja zawsze porownuje druzyne do mocniejszych dlatego na tle europejskim Zenit nie nalezy do potęg,aczkolwiek rzeczywiscie jest tam kilku niezlych piłkarzy(Kerżakov i inni zawodnicy głownie pochodzący z europy wsch.),Basel ma rzeczywiscie kilku niezlych piłakrzy tacy jak Degen czy Yakin ale nie są oni drużyną pokroju Monaco dlatego uwazam ze to niespodzianka dość dużego kalibru.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 lut 2006, 18:39

King_of_CKM pisze:Basel ma rzeczywiscie kilku niezlych piłakrzy tacy jak Degen czy Yakin ale nie są oni drużyną pokroju Monaco dlatego uwazam ze to niespodzianka dość dużego kalibru.
A dla mnie to żadna wielka niespodzianka nie jest. Monaco gra w tym sezonie słabo i wiele razy przejechałem się na nich obstawiając w STSie. A nawet wręcz przeciwnie cieszę się że przegrali bo nie stawiałem na nich i ich nie lubię.
Co do Herty to tez można było takiego wynku spodziewać, no może nie od razu porażki ale zwycięstwa to raczej na pewno nie. Rumuni grają dobrze (nie wiem czemu ale lubię jak drużyny ze Wschodu i Bałkanów daleko zachodzą w pucharach) co pokazali w fazie grupowej, a Berlińczycy od kilku sezonów prezentują się poniżej swoich ambicji. Przegrali w tym sezonie wiele meczów w których teoretycznie byli faworytami. Śmiem nawet twierdzić że najlepsze polskie drużyny mogły by ograć Hertę, choc pewnie nie bez problemów, ale jednak. Natomiast ich gwiazda Marcelinho (nazwany tak nie dzięki umiejętnościom lecz poprzez popularność i kreację go na wielkiego piłkarza przez media) zawodzi jak cała drużyna.
Wie ktoś może jak nazywa się trener Rapidu Bukareszt? Wiem tyle że jest mlody i odkąd objął Rumunów, ci zaczęli dobrze się prezentować. Niestety nie pamiętam jak się nazywa. :oops:

drag
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: drag » 17 lut 2006, 10:49

Lukaz pisze:Natomiast ich gwiazda Marcelinho (nazwany tak nie dzięki umiejętnościom lecz poprzez popularność i kreację go na wielkiego piłkarza przez media) zawodzi jak cała drużyna.
ahahha dobre to moze niech Rasiak sobie zrobi irokeza , czerwone wlosy i bedzie wymiatal , kilkanascie bramek na sezon tyle samo asyst , zajebiste kiwki i wogole bramki z polowy boiska hahaha

Awatar użytkownika
dynx
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dynx » 17 lut 2006, 16:24

sbQ pisze:
dynx pisze: wyniki z środy...
aha, dobrze, że je podałeś, bo bym nigdzie ich nie znalazł :?
mógłbyś dodać coś od siebie, jeśli oglądałeś jakiś mecz, ja bym chętnie poczytał, bo żadnego meczu wczoraj nie oglądałem i jestem ciekaw jak niektóre drużyny zagrały, a przede wszystkim Hertha(?).
Jezeli interesuje Ciebie mecz z Rapidem to równie dobrze mogłes sobie obejżeć na wspólnej nic nie tracąc bo gra Herthy to była zenada, tak jak wczorajszy mecz VFB z Middlesbrough. Mnie to cieszy bo skoro tak słabo sie prezentują kluby niemiecke w pucharach to dla Milanu duża szans ze Bayern ograją bez problemu

drag
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: drag » 17 lut 2006, 18:34

Gra VFB to byla zenada?? , widac ze meczu nie ogladales tylko sam wynik , twoje rozumowanie wrecz mnie urzeklo , pozatym przypomne ci ze Hertha wyszla z grupy a Sapmdoria nie :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 mar 2006, 0:36

Dziwne, że znamy już wszystkich ćwierćfinalistów Pucharu UEFA, a w temacie pustki :shock: forum jakby nie było piłkarskie - trzeba coś z tym zrobić i chyba najlepiej zwrócć sie z tym zadaniem do Zazy :D

Honor druzyn niemieckich uratowało Schalke 04, gładko ogrywając dziś włoskie Palermo. Niemcy zagrali bardzo dobrze w środku pola, narzucając swój styl gry włochom. Bramek mogło paśc więcej, ale i tak mają powody do zadowolenia, będą sią liczyć w wlace o finał.

HSV odpadło już wczoraj, przegrali z Rapidem [w dwumeczu, bo wczorajszy mecz udało im się wygrać 3:1] HSV miało kilkanaście dogodnych okazji do zdobycia bramki: van Buyten [jednej mu sedzia słusznie nie uznał], Takahara [wszedł gdzieś około 70 minuty i 4 razy obok słupka uderzył, dziwne, ani razu wswiatło bramki, a okazje były bardzo dobre] Jarolim z dystansu pudłował, VdV to samo [choć ten akurat gola zdobył :D] marne to jednak pocieszenie.

Roma uważana przez bukamcherów za faworyta do wygranej w całym Pucharze, odpadła z Boro, wygrali co prawda wczorajszy mecz 2:1, ale to nie wystarczyło. Mecz wyglądał podobnie jak ten HSV - Rapid, gospodarze musieli strzelis kilak bramek aby awasować i byli blisko, bardzo blisko, ale skuteczność zawiodła [de rossi fatalnie chybił z ok 4 m :shock: ]

Levski Sofia pokonał dziś Udine i chyba najbardziej nieoczekiwanie awansował do 1/4 finału. Udinese już prowadziło i chyba za wcześnie poczuli się zwycięzcami [kiedy objeli prowadzenie, Levski musiał zdobyc conajmniej 2 gole aby awansować] a bułgarzy nie tylko, że strzelili te 2 gole to jeszcze mieli kilka dogodnych okazji, jedna zmarnował ich napsatnik, nietrafiając z 5 metrów do bramki, w której nie było bramkarza - to jest umiejętnośc, której nawet Rasiak nie posiada :P

Betis poległ dziś u siebie ze Steauą 0:3 i odpadł z rywalizacji o puchar, mnie to bardzo cieszy bo kurs na wygrana rumunów był równe 5 zł :D chyba nie muszę dodawać co grałem :D

Losowanie par 1/4 finału jutro ... at high noon 8) znaczy ... w samo południe :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”