COPA AMERICA 2021 - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lip 2021, 8:19

Delpiero14 pisze:
11 lip 2021, 8:03
Czyli tylko kibice nakładają presję na stadionie? A stawka która jest zwycięstwo w turnieju już tej presji na argentyńskich piłkarzy nie nakłada?
Uwierz, inaczej się gra na treningu czy pustym sparingu, a inaczej w meczu mistrzowskim przy pełnych trybunach. Wystarczy różnica 2-3 zawodników, którzy nie wytrzymują i zespół przegrywa. Bo piłka to gra błędów.

Jak znasz to zapytaj jakichś grajków Piasta.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 lip 2021, 8:42

No rozumiem, tylko na treningu niezależnie od tego czy odbywa się bez publiczności czy nie, to presji tam nie ma jednak absolutnie żadnej. Jak nie wyjdzie to nie wyjdzie, w końcu to tylko trening. Tutaj z kolei mieliśmy finał Copa America, ogromna stawka dla każdego z graczy bo jak nie trafię to mogę zostać potencjalnym winowajcą porażki swojej drużyny. Do tego była to prawdopodobnie ostatnia szansa dla takiego Messiego żeby coś z ta kadra Argentyny w końcu wygrać. Nawet jeśli sam Messi nie podkreślał tego kolegom z drużyny przed samym meczem bądź w trakcie to na pewno każdy miał to z tylu głowy i myślał o tym nie raz co pewnie tylko te presję na argentyńskich graczach podkrecalo, stad uważam ze na Argentyńczyczykach ciążyła jednak dosyć spora presja nawet pomimo tego, że finał był grany bez publiczności przy pustych trybunach.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lip 2021, 9:06

Presja wyniku ze względu na Messiego jest cały czas. To w końcu pierwszy sukces z reprezentacją ;) Miałem na myśli tylko i wyłącznie brak kibiców, co zdecydowanie ułatwia grę. Stąd też przez ostatnie 1,5 roku zdarzały się niespodziewane wyniki ;)

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 11 lip 2021, 9:46

Obrazek

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 lip 2021, 9:50

Co jak co, ale zasłużył. Po tych latach posuchy fajnie, że na koniec kariery udało mu się wygrać CA. Jeszcze ostatni sezon na wielkim poziomie, złota piłka i w zasadzie pewnie początek końca.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2021, 10:00

Zdecydowałem się wstać w nocy na ten mecz (wcześniej tego turnieju nie oglądałem) i żałuję. Niby Brazylia - Argentyna, czy jak kto woli Messi - Neymar, a kopanina jakbym oglądał Getafe. Messi zgarnął swój puchar, choć wyglądał blado, a Di Maria ładnie wykończył jedną z bardzo niewielu sytuacji strzeleckich w całym spotkaniu. To chyba jedyne, co jest warte zapamiętania. Działo się tyle, że nawet ci komentatorzy na TVP Sport ciągle mówili o wszystkim tylko nie o przebiegu spotkania. Liczyłem, że może Brazylia wyrówna i obejrzę chociaż karne, ale w sumie nawet nie mieli dobrej okazji.

Jeszcze jedno. Nie mam pojęcia jakim cudem Argentyna skończyła ten mecz w jedenastu. Brazylia również bardzo dużo faulowała, ale to co robiono z Neymarem było aż bezczelne, a sędzia zupełnie przymykał oko. Na grę na czas w sumie też. Najlepsze było to jak w doliczonym czasie gry pokazywał na zegarek, bo gracze Argentyny praktycznie ukradli pierwszą minutę bez gry, a potem skończył mecz przed upływem czasu, który doliczył.

Messi wygrał trofeum z reprezentacją, jednak zupełnie nie w swoim stylu. To był bardziej styl Otamendiego.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 lip 2021, 10:08

zgadzam się z @Kluchman em. Co prawda oglądałem tylko 1. połowę, bo poszedłem spać, ale słabiutki poziom. Długa laga na Di Marię pozwoliła strzelić jedynego gola, ale gdyby nie wielbłąd Lodiego to tej bramki nigdy by nie było. Argentyńczycy sobie przyczajeni siedzieli na własnej połowie i nieporadnie próbowali kontrować, a Brazylijczycy niby byli na połowie rywali, ale nic z tego nie było. Everthon z Paquetę słabo, Richarlison się pokazywał głównie w obronie, bo w ataku go nie widziałem.

Jak tak oglądałem ten mecz to ciężko traktować tę południowo-amerykańską kopaninę poważnie. Mam wrażenie, że Latynosi za dużo emocji wkładają w mecze, wszystkie te finały Copa Libertadores albo Copa America kończą się właśnie wieloma faulami i kartkami, co jest nudne.

Tak czy inaczej, fajnie że Argentyna wygrała. Kadrowo to naprawdę przeciętna drużyna, cała masa przeciętniaków z Serie A, których nawet kibice pewnie nie kojarzą, a się udało. Messi w końcu ma swoje trofeum z Argentyną (nie licząc Igrzysk).

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 lip 2021, 10:26

Kluchman pisze:
11 lip 2021, 10:00
Jeszcze jedno. Nie mam pojęcia jakim cudem Argentyna skończyła ten mecz w jedenastu. Brazylia również bardzo dużo faulowała, ale to co robiono z Neymarem było aż bezczelne, a sędzia zupełnie przymykał oko.
neymara nikt nie bedzie chwalil po meczu przegranym do zera, ale wczoraj pokazal za co go cenie. jest jedynym oprocz messiego gosciem, ktory regularnie bierze pilke na srodku boiska i z niczego robi sytuacje bramkowa. mbappe czy ronaldo tego nie potrafia. wczoraj atakowany we dwoch, we trzech na malej przestrzeni, a i tak potrafil sie urwac, utrzymac przy pilce, a zatrzymywac go udawalo sie tylko faulami - chyba z 5 kartek na nim?

co do argentynczykow - de paul zagral calkiem niezly turniej, to chyba odpowiedni moment na transfer do wiekszego klubu, za to juz wiem, ze fiorentina popelnila wielki blad bijac swoj rekord transferowy na nicolasa gonzaleza, bo gosc jest chodzaca katastrofa

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lip 2021, 10:41

moody90 pisze:
11 lip 2021, 3:57
Ironia losu, ze messi wyszarpal w koncu puchar po indywidualnie najgorszym wystepie z tych wszystkich finalow.
Messi wygrał CA po swoim najgorszym występie w turnieju, Cristiano wygrał EURO po tym jak go zniesiono z boiska w 15 minucie... Może z tych dwóch faktów da się wyciągnąć jakieś wnioski?

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 11 lip 2021, 10:59

Polska utrzymuje swój stały poziom, bez względu czy Lewy gra super czy kiepsko

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 lip 2021, 11:05

to i tak dobrze. przynajmniej nie przeszkadza jak tamci dwaj ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2021, 11:20

Kluchman pisze:
11 lip 2021, 10:00
Najlepsze było to jak w doliczonym czasie gry pokazywał na zegarek, bo gracze Argentyny praktycznie ukradli pierwszą minutę bez gry, a potem skończył mecz przed upływem czasu, który doliczył.
Tak to bylo doskonale. Doliczyl piec minut Argentyna robila wszystko zeby ukrasc pare sekund przy kazdym wznowieniu. Sedzia z powazna mina "panowie to nie przejdzie spojrzcie mam zegarek o tutaj" a spotkanie skonczyc 94:53.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 lip 2021, 14:42

Kurde, ja nastawiłem budzik na 1:55 i włączyłem drzemke na 5min. I chyba jednak nie włączyłem, bo jak obudziłem się to był ranek. Ale z tego co widzę, to nie ma czego żałować.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lip 2021, 16:00

Historyczna chwila. Brazylia pokonana na własnym terenie. Też mieliście bekę jak Messi skakał z pucharem większym od siebie? :lol2:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

COPA AMERICA 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 lip 2021, 16:01

Nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”