F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 213

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 gru 2005, 13:59

wiedziałem, że barcie kibicujesz - a ty się wypierałaś, że tylko Tottenham. I proszę Laughing

Jak pierwszy raz z nią rozmawiałem to mi powiedziała, że Liverpoolvi i Barcie kibicuje ale to tak swoją drogą :)

kulekfcb pisze:Ja się z tego losowania ciesze i to bardzo

Ja też...szczerze powiedziawszy chciałem żeby Juve trafiło na Chelsea, ale na Barce też liczyłem. Chciałem po prostu żeby ktoś pokazał The Blues, że nie grają tylko pieniądze, a z obecnych ekip w takiej formie to tylko Juve i Barca(kolejność przypadkowa) są w stanie im to pokazać.

Pozatym bukmacherzy oceniają nasze szanse po równo ;) i Oczywiście najwyżej ze wszyskich klasyfikowanych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 gru 2005, 14:06

bagg pisze:hciałem po prostu żeby ktoś pokazał The Blues, że nie grają tylko pieniądze,
to już chociażby Everton w tym sezonie pokazał.
Myśle, że lepszej pary nie mozna było wybrać. Barca aktualnie dominuje w świecie [ :P nie wiadomo jak za te kilka miesięcy :P - podejrzewam, że będzie tak samo] Dla Chelsea w tym momencie wygranie LM jest priorytetem. Jestem przekonany, że Mourinho wyjdzie z siebie aby jak najlepiej przygotować taktycznie swoich zawodników do tego pojedynku.
mam nadzieję, ż eobejrzymy taki spektakl jak w poprzedniej edycji - grad bramek, futbol na TAK. Przed rokiem były obawy, że Chelsea będize grała defensywnie, że popsuje to widowisko - a mimo to mecz się podobał. Zagrali ofensywnie [czego efektem były wtedy chyba 3 szybko strzelone gole] Potem popis Ronniego - i jedna z genialniejszych bramek jakie widziałem. Mecz można nazwać już teraz przedwczesnym finałem [jesli oczywiście forma się utrzyma :lol: ]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 gru 2005, 14:35

To, że do pierwszego spotkania jeszcze dużo czasu nie ma wcale takiej kluczowej roli. Nie widzę absolutnie żadnych podstaw do tego, aby Barca nagle zaczęła grać dużo gorzej niż dotychczas. Obecnie nie obserwujemy nagłej zwyżki formy tylko jej stabilizację na bardzo wysokim poziomie. Jedyne co się może zmienić (i pewnie się zmieni) to forma Chelsea. Na mecz z Barcą będą przygotowani bardzo dobrze, ale to nie zmienia faktu, że faworytem nie będą raczej. Nie zagra Essien i to jest niewątpliwie dobra wiadomość. Nie chciałbym oglądać kopanego Ronaldinho czy Messiego. Jestem dziwnie spokojny o ten mecz, ale to się pewnie zmieni jeszcze.

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 16 gru 2005, 16:01

Wstrzymuje oddech od tej chwili az do koncowego gwizdka na Cam Nou.

goral_222
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goral_222 » 16 gru 2005, 16:50

Trzeba wierzyc, że to będzie udany rewanż za tamten sezon. Barca jest teraz w formie i myślę, że dadzą radę Chelsea :) Pokażą kto jest nalepszy. Nam pozostaje tylko czekać do pierwszego gwizdka w tym dwumeczu.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 gru 2005, 17:28

Na liście zawodników powołanych na sobotni mecz z Cadiz zabrakło Ronaldinho. Powodem absencji Brazylijczyka jest infekcja, której nabawił się na początku tygodnia.

Oto pełna lista powołanych zawodników:
Valdes, Jorquera;
Puyuol, Oleguer, Gio, Sylvinho, Belletti, Marquez;
Deco, Edmilson, Motta, Iniesta, Gabri;
Eto'o, Messi, Giuly, Larsson, Ezquerro.

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 16 gru 2005, 17:47

To już nie chodzi o forme, specyfika Fazy pucharowej jest taka, że tu wcale nie musi wygrać najlepszy, przykład - Liverpool. Szkoda ze tak wczesnie trafilismy na Chelsea, ale ja jestem dobrej myśli. W tamtym roku mielismy sporo kontuzji, zawodnicy grali praktycznie jednym składem, do tego Chelsea nie gra juz tak jak rok temu. Ogólnie to sądze ze powinnismy ich przejsc, ale jakiegos swietnego widowiska sie nie spodziewam. Mourinho znów ustawi swoja drużyne na gre murowanie sie i gre z kontry. Ale my mamy w składzie Ronniego, który potrafi jednym strzałem obrócić losy meczu, a oni nie 8)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 16 gru 2005, 20:10

Mnie te losowanie wcale nie cieszy i mam pewne obawy przed tym dwumeczem :( Jezeli te mecze byłyby w w grudniu to o wynik byłbym spokojny, a tak jest duzo czasu i wszystko sie moze zmienic. Wielką niewiadomą jest tez forma bo jak któras z ekip bedzie miała kryzys?
Troche pocieszyło mnie to ze nie zagra Essien, bo to wiodąca postac tej druzyny i napewno jego brak bedzie osłabieniem :!: boje sie tez o obrone i Valdesa, bo jak zagrają słabiej to wtedy wszysko mozna zaprzepascic :(
wieze jednak w Ryjka i w to ze zmobilizuje druzyne na ten mecze i awansujemy :jupi:
na dzien dzisiejszy dlae szanse tak Barca - Chelsea : 60% - 40%

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 gru 2005, 20:24

a ja sie ciesze z tego losowania. Jest szansa na rewanz i pozbycie sie glownego konkurenta do pucharu. Jezeli mamy wygrac CL to trzeba sobie radzic nawet z najtrudniejszymi przeciwnikami.

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 16 gru 2005, 20:39

tylko dlaczego mielibysmy ewentualnie odpaśc w 1/8 ? Ja bym wolał sie spotkać z nimi w półfinale lub finale.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 16 gru 2005, 20:57

luk1208 pisze:Mnie te losowanie wcale nie cieszy i mam pewne obawy przed tym dwumeczem :( Jezeli te mecze byłyby w w grudniu to o wynik byłbym spokojny, a tak jest duzo czasu i wszystko sie moze zmienic. Wielką niewiadomą jest tez forma bo jak któras z ekip bedzie miała kryzys?
Troche pocieszyło mnie to ze nie zagra Essien, bo to wiodąca postac tej druzyny i napewno jego brak bedzie osłabieniem :!: boje sie tez o obrone i Valdesa, bo jak zagrają słabiej to wtedy wszysko mozna zaprzepascic :(
wieze jednak w Ryjka i w to ze zmobilizuje druzyne na ten mecze i awansujemy :jupi:
na dzien dzisiejszy dlae szanse tak Barca - Chelsea : 60% - 40%
Prędzej czy później chyba trafi się na mocnego przeciwnika, a im szybciej tym lepiej. Przynajmniej będziemy wiedzieli na co nas stac. Ja jestem zadowolony, i mam nadzieję, że taki będę po tym dwumeczu.

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 16 gru 2005, 21:58

janiofcb pisze:Na liście zawodników powołanych na sobotni mecz z Cadiz zabrakło Ronaldinho. Powodem absencji Brazylijczyka jest infekcja, której nabawił się na początku tygodnia.
GRYPA, po prostu GRYPA.

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 16 gru 2005, 22:07

a czemu nie bedzie z barca gral essien?

jesli to ma byc oslabienie chelsea to co powiedziec o absencji xaviego??

i nie nalezy traktowac tego dwumeczu jako rewanzu za tamten rok tylko po prostu trzeba zagrac dobrze miec troche szczescia bo jesli pilkarze barcy beda sie chciali bardzo odegrac to moze im z tego niewiele wyjsc..

... oby jednak wygrali

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 16 gru 2005, 22:12

Essien został ukarany karą 2 meczów z faul na Hamannie w meczu z Liverpoolem :!: wiadomo absensja Xaviego tez jest wazna, ale on nie zagra juz do konca sezonu a Essien gra na codzien :!:

Awatar użytkownika
splinter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: splinter » 16 gru 2005, 23:24

Jak uważacie kogo zakupi Duma Katalonii w przerwie zimowej??? :)
Ja uważam że przydał by się obrońca...np. Fabio Grosso :)

Gadałem z Laportą na GG przed chwilą. Kazał Ci wlepić WP za bezsensowne posty. Nie mam wyboru. A Eto'o kazał Ci przekazać żebyś nie pisał więcej. To tyle. // Niggaz

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”