F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 214

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 17 gru 2005, 12:11

Kolego splinter , może jednak nie przerywaj tego zimowego snu....śpij dalej.. :lol: na miejscu byłoby chyba zacytowanie Orwella, który swojego czasu napisał (1984), że "ignorancja to siła" - więc bądźmy silni.. oprócz modów of korz, bo oni swoją siłę powinni okazywać w sposób w jaki to pokazał Niggaz..brawo!
Co do pojedynku z Chelsea to może i dobrze, że Barca trafiła na nich akurat teraz...bo chcąc wygrać LM, nie można po drodze unikać silnych rywali...chyba coś podobnego kiedyś powiedział Oliver Kahn :lol: wydaje mi się, że jest to przedwczesny finał i że drużyna, która zwycięsko wyjdzie z tego pojedynku będzie grałą w fianle...przeczucie, intuicja?? możliwe..oczywiście nie ulega wątpliwości, że sercem będe w Katalonii i wydaje mi się, że się nie zawiode...niech wygra lepszy..tak będzie lepiej dla reszty widowiska 8)
Pozdrawiam...

mobius
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mobius » 17 gru 2005, 13:22

splinter pisze:Jak uważacie kogo zakupi Duma Katalonii w przerwie zimowej??? :)
Ja uważam że przydał by się obrońca...np. Fabio Grosso :)

Gadałem z Laportą na GG przed chwilą. Kazał Ci wlepić WP za bezsensowne posty. Nie mam wyboru. A Eto'o kazał Ci przekazać żebyś nie pisał więcej. To tyle. // Niggaz
raczej nie powinna nikogo kupowac

mimo kontuzji xaviego sklad nadal jest dlugi a nawet za bardzo (maxi / ezquerro, gabri) - ci panowie powini chyba choc na pol roku zmienic otoczenie bo co tydzien maxi lub santi wogole na mecz nie jada a gabri po tym co pokazal z sevilla to juz wogole nie powiniejn grac w pomocy i chyba nawet nie w obronie gdzie na prawej stronie graja beletti lub oleguer

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 17 gru 2005, 20:51

luk1208 pisze:Wielką niewiadomą jest tez forma bo jak któras z ekip bedzie miała kryzys?

O formę jestem spokojny, zawsze się kluby i zawodnicy dodatkowo mobilizują na mecze LM i nawet jak w meczu ligowym, w sobotę, grają na mydło, 3 dni poźniej potrafią zagrać wspaniałe widowisko. Podam tu za przykład FC Liverpool, który gdyby nie korzystna decyzja Fif-y, nie grałby teraz w Pucharze Europy z powodu za niskiej pozycji w Premiership.
Pozdro

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 gru 2005, 22:57

jak narazie Barca prowadzi z Cadiz 2-0 po golach Giulego i Eto'o :D
widac mimo braku R10 Barca, zdobedzie komplet punktów, moze w drugiej połowie cos jeszcze zdobedą :wink:

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 17 gru 2005, 23:40

Odświezam wiadomość :wink: Barca - CAdiz 3-0 druga bramki zdobył Eto'o :) :) Elegancko ... zapowiada się zładkie zwycięstwo Katalończyków. :wink:

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 17 gru 2005, 23:59

12 zwycięstwo z rzędu
1:3 dla Barcy się skończyło... Teraz tylko remis w meczu Osasuna - Real i jest git 8)

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 18 gru 2005, 0:25

SiKor pisze:12 zwycięstwo z rzędu
1:3 dla Barcy się skończyło... Teraz tylko remis w meczu Osasuna - Real i jest git 8)
No i brawo dla Barcy :) Szkoda, że straciliśmy jedną bramkę ale zapewne [ nie oglądałem meczu ] stracilismy inicjatywe na boisku , bawilismy się piłką i to być może spowodowało stratę bramki ... :? Ale jest bardzo dobrze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 gru 2005, 1:05

Barcaaaaaaaaaaaaaaaaa
Barcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
8)
Ależ jestem zajebiście szczęsliwy. Mimo, że wszystko mi się ostatnio nie ukłasda za dobrze to Barca nie zawodzi. Dzisiaj kolejny wieczór w pubie którego nie zapomnę. Trune pierwsze minuty, ale pźniej już tylko lepiej. Messi to geniusz po porstu. Nie było Ronaldinho, ale grał Leo i to wystarczyło. Fenomelnalne spotkanie tego zawodnika. Cieszą dwie bramki Eto'o. Nawet powtórzonu rzut karny niczego nie zmienił. Giuly piękna bramka. Podanie Ineisty = stadiony świata, ale strzał Ludo nie gorszy. Tqk naprawdę to nie dało się strzelić lepiej w tej sytuacji. Bezbłędnie Oleguer. Ogólnie bardzo dobrze, Nie będę się dalej kompromitował bo i tak pijany jestem.

Visva El Barca :!: 8)

Jutro nmoże napisżę coś więcej,

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 18 gru 2005, 9:10

Niggaz pisze:Ogólnie bardzo dobrze, Nie będę się dalej kompromitował bo i tak pijany jestem.

Visva El Barca

Jutro nmoże napisżę coś więcej,

Ja z tego samego powodu wczoraj już nic nie napisałem :lol:

Bardzo dobre spotkanie Iniesty, widać, że jest w stanie może nie całkowicie, ale częściowo zapełnić lukę po Xavi'm. Naprawdę dobre piłki słał wczoraj. Messi fenomenalnie tak jak pisał Niggaz, dobry mecz, a nawet bardzo Giuly'ego, który jest zdeterminowany by wrócić do pierwszej jedynastki. Jednak po pierwszych 15min nie było najlepiej, widać było że gra się nie klei bez R10. Zasłużone zwycięstwo i rekord pobity, jednak żeby nie było żadnych wątpliwości trzeba jeszcze 2 mecze wygrać.

Pozdro

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 18 gru 2005, 9:11

No to git. :D Szkoda tylko tej bramki w końcówce, bo jeśli w kązdym meczu będziemy tracic takie bramki to VV będzie ciężko zdobyć Trofeo Zamora w tym roku. Dobrze, że E2 strzelił dwa gole io dskoczył Ronniemu :D . Ogólnie całkiem dobry mecz blaugrany, ale były problemy, szczególnie na początku. Jestem happy :D

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 18 gru 2005, 9:25

Brawo Barca ! Mecz dobry mimo iż pierwsze minuty były dla pikarzy z Kadysku ;) Messi zagrał poprostu fantastycznie i jak DOS SANTOS się rozwinie to będzie TRIO MASAKRA. Ronni, Messi, Dos Santos a na "czubie" Samuel, który odskoczył na cztery bramy Ronniermu w klasyfikacji strzelców !!

BaRcA !

Dzisiaj Real remisuje z Osasuną i odskakujemy Realowi i Osasunie...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 18 gru 2005, 9:28

No i mamay pewne zwycięstwo 3-1

Tak jak pisał Niggaz świetne spotkanie rozegrał Messi, który doskonale rozumiał się na boisku z Deco. Bardzo ładna bramka Giuly'ego, taki klasyczny lob. Nawet Eto'o strzelił "2" karne, choć często trafia z "jedenastu" w słupki i poprzeczki :wink: Forma Barcy cieszy i to bez Ronaldinho, który jest chory na grypę. Teraz podejmujemy w środę Celtę na Camp Nou. POwinniśmy odnieść 13 zwycięstwo z rzędu. I tak będzie

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 18 gru 2005, 9:33

Celta jest w jakimś dołku. Wczoraj przegrali z Deportivo, które w tym sezonie gra średnio...Początek sezonu przez Celtę świetny, jednak teraz spływa z nich do powietrze i liczę na dość wysoki wynik.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 18 gru 2005, 9:47

Po raz kolejny Blaugrana zaczęła mecz bardzo nerwowo, czego efektem były w miarę dogodne sytuacje rywali na zdobycie bramki :?

Jednak z minuty na minutę Barca rozkręcała się, piłki były dokładniejsze, gra bardziej kombinacyjna, indywidualne pojedynki (Leo Messi!) efektywne. Piękne podanie Iniesty na gola zamienił Ludo Giuly, który pokazuje, że nie można jeszcze tak łatwo z niego rezygnować i że należy mu się trochę więcej minut gry niż to bywało ostatnimi czasy...

Po zdobytej bramce Barcelona nadal kontrolowała mecz i gdy wydawało się już że do przerwy wynik się nie zmieni w polu karnym faulowany był (?) Rafa Marquez. Przyznam że nawet w powtórce nie widać dokładnie czy faul rzeczywiście był - w każdym razie Meksykanin bardzo ładnie się wywrócił i do wykonywania jedenastki podszedł Eto'o. Strzelił celnie ale z powodu zbyt szybkiego wbiegnięcia w pole karne Puyola sędzia nakazał powtórzenie jedenastki. Jednak i tym razem Sammy nie zawiódł i na przerwę Barca schodziła prowadząc 2:0.

W 49 minucie po sporym zamieszaniu w polu karnym i strzale bodajże Oleguera do piłki dopadł Messi, ośmieszył obrońcę, wystawił piłkę Eto'o który zdobył swojego drugiego gola w meczu i wyprowadził Barcelonę na prowadzenie 3:0.

Od tego momentu Barcelona dominowała totalnie na boisku czego efektem było kilka 100% okazji, które marnował głównie Henka Larsson. Widać że Szwed najlepsze lata ma już za sobą bo sytuacje w których nie udało mu się strzelić bramki były wręcz wyborne.
A że niewykorzystane sytuacje się mszczą - już w doliczonym czasie gry Cadiz zdobył trafienie honorowe. Po wyraźnym i szkolnym zagapieniu obrony Blaugrany gracze rywala szybko wykonali rzut wolny i z bliskiej odległości VV pokonał rezerwowy Milosavljevic.

PS. Pan Orłowski znowu dał popis swojego "obiektywizmu" racząc nas masą drobnych uszczypliwości i niedomówień stawiających Barcę w niezbyt korzystnym świetle jak np. "Eto'o nie wierzył w umiejętności Messiego" bo nie wyszedł szybciej do zagranej piłki, czy zarzucając że były sezony gdy Barca wygrywała 13 meczy z rzędu (włącznie z Copa Catalunya) nie zauważając, że i w tym sezonie Duma Katalonii wygrała już w półfinale tych rozgrywek z Nastic 6:0 i licząc tę wygraną seria osiągnęła po wczorajszym meczu właśnie liczbę 13 :?

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 18 gru 2005, 10:40

kulekfcb pisze:Teraz podejmujemy w środę Celtę na Camp Nou.
We wtorek. Celta zagra bez Pino który otrzymał czerwo za faul na Munitisie.
Co do meczu - Messi znowu fenomen.
Co do Orłowskiego to zbłażnił sie mowiac, że jakoby Robinho tak samo jeździł z obroną Kadyksu jak Leo. Akurat tak sie nieszczęsliwie składa że widziałem mecz Cadiz-Real i Robinho wyroznił sie przypadkową asystą a potem juz tylko odbijał sie od obrońców. Faktycznie rozegrał taki mecz jak Messi. Orłowski jest debilem, nietstety. Może inaczej: nie lubi Barcelony bo kocha Real, więc powinni ukrócić mu troche jego denne komentarez na antenie ogólnokrajowego programu(podobnie jak było z Kumidorem).

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”