Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 583

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 sie 2021, 12:47

Problem jest taki, ze to nie jest konkretny zawodnik. Duzo szumu, dryblingu, zamieszania, ale co za tym idzie to chaos i brak dobrych decyzji. Sporo psuje, podemuje zle wybory. Czyli taki troche typowy mlody Brazylijczyk.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 sie 2021, 12:59

To po co on AM? Macie Suareza, Felixa, Coree, Carasco....

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 sie 2021, 13:00

Kiedyś to Brazylijczyk znaczyło jakość, teraz tego planktonu nawaliło, mam wrażenie, że od czasów Neymara nie przyjechał do Europy żaden naprawdę konkretny gracz z tego kraju.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 sie 2021, 13:01

piotrcies pisze:
24 sie 2021, 13:00
Kiedyś to Brazylijczyk znaczyło jakość, teraz tego planktonu nawaliło, mam wrażenie, że od czasów Neymara nie przyjechał do Europy żaden naprawdę konkretny gracz z tego kraju.
Kaio Jorge?

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 sie 2021, 13:04

Wyjątek potwierdzający regułę imo. Poza tym mówimy o graczach, a nie o półbogach.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 sie 2021, 13:09

fakt :?

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 24 sie 2021, 17:47

Cunha to jest niezły ananas. Chłop ma piłkarskie IQ równe zeru. Jako fan Bundesligi miałem z typa beczkę nieraz. Tak pozytywnie. To, jak on nie widzi kolegów z druzyny to jest hit. Przy tym talencie do dryblingu itd miaby z 15 asyst co sezon, ale on nie widzi na boisku nikogo :D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 sie 2021, 18:03

Cunha ma duże umiejętności, jeśli Simeone dotrze do niego i rozwinie go pod kątem podejmowania decyzji i pracy dla zespołu to będzie nieźle wzmocnienie.
Swoją drogą Simeone ma bandę zawodników, którzy mogliby grać naprawdę piękna piłkę. Cunha, Llorente, Carasco, Suarez, Felix, Correa i wielu innych. Szkoda trochę tego potencjału.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2021, 13:58

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 25 sie 2021, 14:05

piotrcies pisze:
24 sie 2021, 13:04
Wyjątek potwierdzający regułę imo. Poza tym mówimy o graczach, a nie o półbogach.
Diamen23 pisze:
24 sie 2021, 13:09
fakt :?
Wam się oczy otworzą jak strzeli że 3 gole i pójdzie do Genoi za 20 baniek za rok

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 sie 2021, 15:28

coco pisze:
25 sie 2021, 13:58
Wolałbym Keana

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 25 sie 2021, 15:34

Na tyle, na ile znam tego zawodnika, to szczerze nie wiem jak wpasuje go Simone, biorąc pod uwagę jakie miał problemy z zaufaniem do Joao Felixa, bo nie wywiązywał się z taktyki, więc wygląda to na typowy transfer Diego, czyli coś tam gra, to bierzemy, a potem się pomyśli.

Wybitnym trenerem jest Cholo, ale smykałki do transferów to on nie ma, i myslę, że to będzie kolejny przykład na to.

Inna sprawa, że tak jak pisałem - zajebistą kadrę ma Atleti, jak Real nie domknie Mbappe to jest jedyny klub obok Bayernu i PSG mogący realnie porywalizować z Anglikami, jak Suarez będzie zdrowy to wszystko się tam zgadza.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 sie 2021, 19:24

Kadrę mają zajebistą ale ciężko mi się oprzeć wrażeniu, że Cholo stracił to coś co sprawiało, że wszyscy się modlili aby nie wpaść na to Atletico na drzewku. Stali się przewidywalni, a i ta defensywa też już nie taka nie do przejścia. Jak robił te półfinały i finały, to był jak Mourinho 2.0, żelazna konsekwencja ale i jego drużyna potrafiła ugryźć z przodu. Ostatnio jakoś to Atleti nie straszyło. Szkoda, bo kibicowałem im i chciałem tej LM po drugiej stronie Madrytu.

Na marginesie ciekawy przypadek Joao Felixa i ciekawe co z chłopakiem dalej. Zaraz 22 lata i cała kariera przed nim ale póki co pięknie się odbija od tego Atletico i topu, na który miał powoli się wdrapywać. Obecnie chyba bliżej mu do wylotu i transferu za połowę tego co przyszedł niż miana gwiazdy ligi. 13 bramek i 7 asyst w 2 sezony w lidze też jakiegoś wrażenia nie robi. Zobaczymy w jakiej formie wróci po kontuzji ale ten Cunha też mu pewnie ukradnie trochę minut.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 sie 2021, 1:51

Morrow pisze:
25 sie 2021, 19:24
Kadrę mają zajebistą ale ciężko mi się oprzeć wrażeniu, że Cholo stracił to coś co sprawiało, że wszyscy się modlili aby nie wpaść na to Atletico na drzewku. Stali się przewidywalni, a i ta defensywa też już nie taka nie do przejścia.
I tak, i nie.

Tak, bo to fakt, że te ostatnie cztery sezony to (z pamięci) faza grupowa -- 1/8 -- QF -- 1/8.

Nie, bo, po pierwsze, Atletico robiło w pucharach wyniki ponad stan przez większość czasu, klub pokroju Atletico nie jest w stanie utrzymać się na poziomie walki o finał LM rokrocznie.

A po drugie, Simeone stał się w ostatnim sezonie bardziej elastyczny taktycznie, gra Atletico wyglądała źle tylko w tym momencie kryzysu, gdzie grali katastrofę i zgubili 10 punktów przewagi, ale pierwsza połowa i potem końcówka sezonu to strzelanie 2 bramek na mecz, a to coś, co rzadko było grane u Cholo. Pod względem ustawienia - także, Atletico swobodnie jest w stanie operować z fałszywą 9-tką, trójką z tyłu, w hybrydowym ustawieniu - gdy Atletico było w gazie w pierwszej części sezonu rok temu to było to dobre. Już sam fakt, że oni kupili graczy o charakterystyce De Paula czy Matheusa to pokazuje, że Simeone trochę się upraktycznił.

No i przede wszystkim, Diego dalej ma smykałkę i potrafi zrobić z Marcosa Llorente top pomocnika w Europie mogącego grać na 4-5 pozycjach, a Angel Correa nieoczekiwanie wchodzi na europejski poziom, a dopóki Simeone wyciąga ze swoich graczy 110%, dopóty Atletico będzie się liczyć.

Nie wiem czy w następnym sezonie, bo jak wyżej - sukces w Europie to zawsze kwestia farta, złapania formy, często dobrej drabinki, ale Atleti dalej jest groźne, a na papierze wyglądają świetnie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 31 sie 2021, 21:53

Ale mocno będzie Atletico. Nawet mimo straty Saula przyjście Grieza, De Paula i Cunhy. Plus Correa Suarez i Felix. Atak nieziemski.

Do tego poukładana pomoc i obrona oraz Oblak. Dla mnie na dziś faworyt w La Liga a i w LM mogą namieszać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”