Liga Konferencji (zbiorczy) - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra finał?

Czas głosowania minął 07 cze 2023, 0:11

West Ham
0
Brak głosów
Fiorentina
1
100%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Liga Konferencji Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 sie 2021, 16:32

matt_ pisze:
27 sie 2021, 16:30
3. miejsca z LM grają z 2. miejscami LE o awans do 1/8 finału ze zwycięzcami grup LE. Analogicznie, 3. miejsca z LE grają z 2. zespołami z Konferencji o 1/8 LKE.
Bardziej zagmatwać chyba tego nie mogli :roll:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 13 wrz 2021, 21:41

Viaplay "wykupione", można jechać z tematem. Szkoda, że jutro do roboty na dniówkę, bo te rozgrywki nie mogły nie mieć lepszego otwarcia niż Maccabi Tel Awiw - Alaszkert we wtorek o 16:30.

A Ty jak @cloner?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 wrz 2021, 21:46

matt_ pisze:
13 wrz 2021, 21:41
A Ty jak @cloner?
No ja Viaplay mam od początku sierpnia. Ale jutro też pracuję, śr-czw. sobie pooglądam.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 13 wrz 2021, 21:49

No ja też w czwartek wolne i jestem nakręcony na Kajrat - Omonia o 16:30. Jak dla mnie tamta grupa mogłaby co kolejkę grać w godzinach popołudniowych. Nawet bym się dla niej zaczął opierdalać w robocie, gdyby mi wypadał dyżur.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 wrz 2021, 22:46

José Embaló, stary znajomy, dziś gola strzelił, no nieźle.

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34
Kibicuję: Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 16 wrz 2021, 14:09

Wróćmy do roku 1996. Miałeś 20 kanałów w tv. Puchar UEFA leciał we wtorek. Na Dsf. Sat1. Raiuno. To mieściło się w 20 kanałach. Podobnie było w czwartek, gdy grał Puchar Zdobywców Pucharów. Ale wtedy ten puchar coś znaczył. W realiach Polskich odnajdywała się w tym świetnie Legia Warszawa, która przewodziła już wtedy w klasyfikacji zdobywców Pucharu Polski. W środę tv publiczna w łatwy sposób dobierała sobie hit - albo był to mecz z udziałem Wojskowych, Widzewa, albo był to hit danej kolejki w typie Inter-Real, gdy dwie bramki strzelił Roberto Baggio, ustalając wynik meczu na 3:1. Niestety, piłka nożna potem stała się biznesem. Najlepszy finał w historii pomiędzy Czerwonymi diabłami a Niemieckim Holywoodem na Camp Nou w roku 1999, był ostatnim finałem "normalnej Ligi Mistrzów". Presja już wtedy, powodowała, że w turnieju grały nie 16, ale 24 drużyny, a do rozgrywek dopuszczeni byli wicemistrzowie 4 najlepszych lig Europy. Ale to co się stało w roku 2000, do dziś zbiera żniwa. Dobrze, że w sezonie 2003/04 znieśli dwie fazy grupowe, bo to zupełnie była anomalia, ale system się nie zmienił. Liga Mistrzów jak Liga Mistrzów, od lat funkcjonuje na tych samych prawach. Jest najbardziej pożądanym produktem. Ale teraz poruszę kwestię tv. Czasy Canal +. Mieszkam w domu, więc mam cyfrowy Polsat. Jeszcze wtedy było niemieckie ZDF. Dopóki nie przenieśli tego do Cyfrowego Polsatu. Owszem, 6 kanałów i wszystkie mecze Ligi Mistrzów. Ale co zrobili dzisiaj? odsprzedali prawa do Ligi Europy prywatnej, internetowej tv ze Skandynawii. Oferuję polski komentarz i polskie studio. Rozumiesz? 40 dziennikarzy sportowych, zamiast 2-3, jak było w latach 90-tych. Czemu Szpakowski ma trudną starość? bo on sam tego nie rozumie. Po co mi 8 spotkań emitowanych live, jeżeli i tak obejrzę z tego tylko jeden? Po co mi wiedza profesjonalna, jeżeli gość za mikrofonem, tak jak MC-e w muzyce hip-hopowej, wyróżnia się barwą głosu a nie głosem wydartym z książek i statystyk? Do dziś łapię komentatorów Eleven na tym, w którym roku Juventus przegrywał finały Ligi Mistrzów. Po co udawać? nie można być fanem wszystkiego. Patrzymy i widzimy, uczymy się futbolu. Ale to już nabrało takiego tempa, że stworzono jeszcze Puchar Konferencji. W dniu rozgrywania meczów Ligi Europy. Obydwa turnieje są uśmiercone w Polsce, ponieważ mogą je oglądać jedynie ci, którzy płacą za tv w internecie. Ja nie będę się cofał do czasów Sopcastu, ale już przepowiadam przyszłość - za 10 lat klubowa piłka nożna będzie tylko dla elity. I osobiście życzę przede wszystkim pasji tym wybrańcom, bo będą musieli później spotkać się z tym, że nikt z nimi o tym nawet nie pogada. Róbcie dalej biznes. Widać to na każdej płaszczyźnie kultury. Więcej, nie oznacza lepiej. Nie zmusisz mnie do oglądania Pucharu Włoch w tvp sport. Chodzi tu o stawkę, która przestała istnieć. Znak jakości to już przeszłość. Futbol dla miast. Futbol dla pieniędzy. Rządzi tym prawdziwa bestia.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 wrz 2021, 14:16

Pinturicchio pisze:
16 wrz 2021, 14:09
Dobrze, że w sezonie 2003/04 znieśli dwie fazy grupowe, bo to zupełnie była anomalia, ale system się nie zmienił.
Czemu 2 fazy grupowe to była anomalia? Moim zdaniem ten model był o wiele bardziej efektowny niż z 1 faza grupowa + ko od 1/8.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 wrz 2021, 14:18

Jedna faza grupowa i system pucharowy > dwie fazy grupowe.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2021, 14:19

Pinturicchio pisze:
16 wrz 2021, 14:09
Po co mi 8 spotkań emitowanych live, jeżeli i tak obejrzę z tego tylko jeden?
Bo każdy kibic chciałby mieć wybór, co oglądać.
Fani Bundesligi wybiorą Bayer, a fani Serie A wolą Lazio (np ja).

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 16 wrz 2021, 14:24

Chodziło mi w tym poście, że Liga Europy i Puchar Konferencji nachodzą na siebie, bezlitośnie, zwiększyli ilość meczów, a na koniec usunęli to z polsatu, czyli jednej tv. Teraz z 10 źródeł będziesz oglądał piłkę, niestety, ja nie mogę sobie pozwolić na wykup 20zł płatnej tv internetowej, bo raz nie wiem czy mam na to ochotę, dwa niewygodnie, bo lepiej w tv, a trzy że to [ch**] tylko o pieniądze chodzi. Dzieciaki tego nie obejrzą. I za 20 lat zostaniemy starymi zgredami, którzy pasjonują się futbolem, który nikogo nie będzie obchodził. Bo już teraz za zabrano mu tradycje. Po co mi oglądać Lazio? Lazio w Serie A, a nie w pucharach. Format z 1996 roku był najlepszy. Sami Mistrzowie!

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 16 wrz 2021, 14:28

Bagatelizujecie te sprawy, bo nie rozumiecie o czym napisałem. Nie było was w latach 90-tych. Oglądacie mecze, w towarzystwie, jedząc popcorn, później dając głupi wpis, albo wcale. Zabierają nam puchary europejskie, a wy to olewacie. To jest społeczeństwo, wasze ojce, dziady powinni umrzeć z Żydami. Hitler miał rację.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2021, 14:29

Pinturicchio pisze:
16 wrz 2021, 14:28
Bagatelizujecie te sprawy, bo nie rozumiecie o czym napisałem. Nie było was w latach 90-tych
Byliśmy. Oglądałem Ran w Sat1. Oglądałem zimowe turnieje halowe w DSF. Oglądałem wiele innych kanałów ze sportem.

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 16 wrz 2021, 14:30

Jebany Polsat! Oddali czwartek. Za 3 lata oddadzą wtorek i środę. Patafiany. Profesjonalne studio, zwłaszcza jak słucham Dziekanowskiego. Usypiam.

Awatar użytkownika
Pinturicchio
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinturicchio » 16 wrz 2021, 14:31

Czy ktoś mi odpowie na pytanie, po co ten Puchar Konferencji? Po co tam Roma wybiegnie? Skoro i tak nie ma tego w żadnej tv?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 wrz 2021, 14:32

Pinturicchio pisze:
16 wrz 2021, 14:24
niestety, ja nie mogę sobie pozwolić na wykup 20zł płatnej tv internetowej
Może odstaw alkohol to będziesz miał na internetowe serwisy.
Pinturicchio pisze:
16 wrz 2021, 14:30
Jebany Polsat! Oddali czwartek. Za 3 lata oddadzą wtorek i środę. Patafiany. Profesjonalne studio, zwłaszcza jak słucham Dziekanowskiego. Usypiam.
:roftl3:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”