Abramowicz - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 paź 2004, 20:22

Nie lubie go od poczatku! Jest samolubny7 i tak jak powiedzial Ranieri chłopak nie ma pojecia o piłce! Chcial se zainwestowac to zainwestował, uslyszal nazwisko to kupił. Dla mnie to bezsensu! Teraz Mourinho zaprowadzi tam porzadek (mam nadzieje)

pinys
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pinys » 07 paź 2004, 21:07

nie lubie abramowicza za jego całkowity brak patriotyzmu (jak możńa inwestować w jakiś angielski klub jak swoje -ruskie kluby potrzeby=ują kasy !!!)

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 07 paź 2004, 21:52

Denerwuje mnie ten pan. Myśli że za kase może wszytko.
Kibicow w Polsce Chelsea miala malo za tu nagle duzo osbo zaczyna jej kibicowac to tez mnie wkurza :evil:

Awatar użytkownika
Asgar
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asgar » 08 paź 2004, 0:15

Radeek pisze:Denerwuje mnie ten pan. Myśli że za kase może wszytko.
Kibicow w Polsce Chelsea miala malo za tu nagle duzo osbo zaczyna jej kibicowac to tez mnie wkurza :evil:
Dokładnie, zgadzam sie z Twoimi słowami mnie równiez tacy ludzie denerwują :[

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 08 paź 2004, 17:45

Roman Abramowicz...
Dziś kupił Chelsea jutro Roma itd....
Jak lubi pomagać klubom z problemami finansowymi to niech sobie pomaga... Ja tam niewidze w tym problemu,a co do tego "wszyscy zaczynają kibicować Chelsea" to fakt ale to są tacy kibice co "wczoraj była np.Hertha, a dzisiaj jest Chelsea itd" szkoda o nich gadać !!!
A co do tego patriotyzmu co rok daje 30mln E na CSKA bo tam jakoś tak prawo jest ustalone że niemożna dawać więcej czy coś tam tak słyszałem.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 lis 2004, 17:41

Raczej to trzecie!!!!!!!! Abramowiczowi po prostu się nudzi i wpompował wielką kasę w Chelsea(a tak poza tym....To Chelsea ma wielkie szczeście,bo złapało miliardera)A Romek to miarder a nie biliarder.....................

XBiT
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: XBiT » 12 lis 2004, 17:57

Asgar pisze:
no niby tak, ale niektorzy zaczynaja kibicowac CHELSEA poniewaz graja tam ciekawi i nowi pilkarze...

Awatar użytkownika
luca
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luca » 13 lis 2004, 22:11

XBiT pisze:
Asgar pisze:
no niby tak, ale niektorzy zaczynaja kibicowac CHELSEA poniewaz graja tam ciekawi i nowi pilkarze...
a są i tacy(w tym ja) , którzy kibicowali Chelsea w czasach kiedy o Abramowiczu nikt poza rosjanami nie słyszał...

Awatar użytkownika
JAREKK
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JAREKK » 13 lis 2004, 22:35

pinys pisze:nie lubie abramowicza za jego całkowity brak patriotyzmu (jak możńa inwestować w jakiś angielski klub jak swoje -ruskie kluby potrzeby=ują kasy !!!)
JEST WŁASCICIELEM CSKA M i tam tez daje pieniadze

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 13 lis 2004, 22:44

Jak ma pieniadze niech inwestuje ale juz w historii wiele razy sie sprawdzalo ze pieniadze nie graja na boisku.Troche mnie to irytuje ze wszytkich praktycznie zgarnia Chelsea no ale coz pieniadz rzadzi swiatem.

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 29 gru 2004, 16:34

raczej znudzony czlowiek...abramowicz co prawda pobudzil cheslea ale nie na tym polega pilka...pilka polega na dojssciu do czego poprzez dobre wyniki i swoja gre...a chelsea to teraz zbiorowisko najlepiej grajacyh pilkarzy...no moze nie wszyscy tam sa ale w przewadze sa to bardzo dobrzy anglicy

Awatar użytkownika
ryzy89
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryzy89 » 29 gru 2004, 17:20

W Rosji Abramowicz tez ma swoj klub...CSKA Moskwa.....a on inwestuje ta kase najwieksza w CHelsea...zamiast byc patriota i odwrotnie.....malo pomaga rokadom...za to go nie lubie...i jeszcze za to ze chce "kupic"
pilke nozna.... :evil:

Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 30 gru 2004, 12:35

tylko ciekawe skad on ma tyle kasy....wie ktos moze???

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 30 gru 2004, 13:06

Ze sprzedaży swoich aktyw, w które zainwestował jakiś czas temu a teraz je sprzedaje i ma kasiorkę. Do tego w latach 90 doszły jeszcze udziały w Rosyjskim Aluminium, Rospromawto, Aeroflocie. Teraz pośpiesznie szykuje sie do pozbycia rosyjskich aktywów i szykuje do życia bogatego rentiera-mecenasa. A teraz kasy ma tyle że mógłby zoragnizować olimpiade. Czyli sumując miał wartościowe aktywa a teraz jest sprzedaje.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 gru 2004, 13:46

Poko w praktyce nie masz racji, raczej iluzorycznie sprzedaje swoje aktywa. W praktyce to wyglada tak ze przeklada z reki prawej do lewej.

Bo co z tego ze sprzedał częśc akcji Sibnieftu (byl wlascicielem 100% pakietu) skoro kupcem jest Millhouse Capital który kontroluje? NIe sprzedaje swoich aktywów w jakim celu? A w Chelsea zainwestowal częściowo dlatego ze chcial zejść z oczu Putinowi no i miał kaprys zeby dać grosze na klub pilkarski (przynajmniej taka jest moja opinia). [Millhouse Capital jest zarejestrowane właśnie w anglii]. Grosze, które przyniosly mu profity znaczne profity.

Z histori Ambramowicza jak zdobywal swoj majątek, hisotoria to stosunkowo krotka bo on ma 37 lat ( a już uznany za najbogatszego czlowieka europy srodkowowschodzniej i najbogatszego cywila w WB)

- pierwsze pieniądze na gumowych kaczkach i wulkanizacji opon
- wieksza kasa jak "przejoł" pociąg z tysiącami ton paliwa
- kariera zawdzięcza temu ze byl bankierem Jelcyna, oraz licznym koneksjom: Borys Bierieziowski i Oleg Dieripaska robili z nim interesy bardzo dochodowe interesy.
- właściciel Sibnieftu (Syberyjska Kompania NAftowa), Rosyjskie Aluminium, telewizja ORT, to te najwazniejsze
- gubernator Czukotki

to by bylo na tyle informacje ktore tutaj przytoczylem są pewne - pochodzą z wiarygodnego zrodla.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”