FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 3

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 gru 2005, 10:23

janiofcb pisze: jego wejście na boisko zawsze wnosi jakiś pozytywny aspekt do meczu.
Nie zawsze ale raz na jakis czas przyniesie jakis pozytek
janiofcb pisze: Francuz ma większą łatwość wykańczania akcji,
:lol: Wlasnie jest przeciwnie, Ludo tych akcji nie wykancza tak czesto jak powinien-przyklad mecze w LM czy tez La Liga(tam dostaje ostatnio mniej szans)
janiofcb pisze: W dodatku Ludo jest bardziej klasycznym skrzydłowym od Leo, który grając z prawej strony schodzi niemal zawsze do środka (na lewą nogę) podczas
1- Po co nam skrzydlowi?? Od czasu panowanie mistera nie grami nimi wiec sa oni nam mniej wiecej zbedni
2. tu moge sie mylic ale Ludo nie jest specalnie skrzydlowym i chyba nim nie byl
3 Messi jest lowonozny a z prawej ma slabe uderzenie wiec nie dziwi mnie ze prawie zawsze przy strzale schodzi na srodek.

janiofcb pisze: gdy Francuz oczekuje na skrzydle na długie piłki na wolne pole i wykorzystując swoją niezwykłą szybkość wypracowuje sobie albo kolegom sytuacje strzeleckie.
Jego najwieksza zaleta jest szybkosc i gdyby ja polaczyc z wysmienitym wyszkoleniem technicznym to Ludo w tym momencie mialby 10 bramek oraz pewnie miejsce w 11, a tak potrafi zlym przyjeciem pilki stracic cenne sekundy ktore wypracowal sobie sprintem.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 22 gru 2005, 10:43

mysle ze jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy o ktorym niewiele tu powiedziano mianowicie o roznicy wieku--->moim zdaniem zbytnie postawienie na Messiego moze go po prostu "zajechac",on ma jeszcze mlody organizm,podatny na kontuzje,mysle ze nawet gra w kazdym meczu do 60-70 minuty to troche za duzo-z jednej strony pozwala nabrac doswiadczenia,natomiast z drugiej-naraza go na uraz.Ludo jest bardziej"ograny",wie w ktorym momencie cofnac noge zeby sie nie uszkodzic i mysle ze taki system ktory jest teraz(Messi gra-Giuly wchodzi z lawki) zmieni sie w momencie kiedy temu pierwszemu stanie sie cos zlego...obym tylko nie wykrakal..

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 22 gru 2005, 11:20

Bienias pisze:Wlasnie jest przeciwnie, Ludo tych akcji nie wykancza tak czesto jak powinien-przyklad mecze w LM czy tez La Liga(tam dostaje ostatnio mniej szans)
Dokładnie, Gdyby Giuly wykorzystywał wszystkie,albo przynajmniej wiekszość swoich sytuacji to mógłby walczyć z Eto'o o koronę króla strzelców :wink:
Bienias pisze:1- Po co nam skrzydlowi?? Od czasu panowanie mistera nie grami nimi wiec sa oni nam mniej wiecej zbedni

A od czego mamy 2 skrajnych obrońców, to sa nasi skrzydłowi :wink:

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 22 gru 2005, 12:13

Toudinho pisze:
He he dobre. Makelele a Edmilson Rotfl2 Edmilson prawie jak Makelele prawie robi wielką roznicę. Wiem co mowie bo doceniam jego wklad w gre, to co robił w Madrycie teraz robi to w Chelsea. Cos sie stalo z Realem po stracie Makelele kazdy widzi do dzis dnia. Z calym szacunkiem do Edmilsona ( w koncu to mistrz świata Laughing ) ale przy Makelele troche a nawet bardzo odstaje...

A czy ja gdzies napisałem ze Edmilson jest lepszy od Makalele? Oczywiscie ze nie, Makalele jest obecnie jednym z najlepszych DM na swiecie. Ale w moim poscie głównie chodziło o transferze Makalele do Barcy. A to była by kompletna paranoja, Makalele juz jest zbyt stary(tak nie zawaham sie tego powiedziec ;)) na gre w Barcy. Pogra rok, dwa na tym poziomie i zacznie opadać na dół tak jak robi to ostatnio Zidane. Wiec ja tam wole naszego Edmilsona ;)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 22 gru 2005, 12:32

Jeżeli chcecie sobie zassać Barca Toons - zebrałem i wrzuciłem na server własne zbiory, a są to :

Barca_Toons_gamper2004.wmv
Barca_Toons_FCB-Zaragoza_2005.wmv
Barca_Toons_FCB-Racing_2005.avi
Barca_Toons_FCB-Sevilla_2005.wmv
Barca_Toons_Real-FCB_2005.wmv

zapewne kogoś to zainteresuje :
:arrow: http://hosted.filefront.com/baqu84/1502852

wiec miłego ściągania :)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 22 gru 2005, 13:01

Bienias pisze: Wlasnie jest przeciwnie, Ludo tych akcji nie wykancza tak czesto jak powinien-przyklad mecze w LM czy tez La Liga(tam dostaje ostatnio mniej szans)
To jak w takim razie wytłumaczyć fakt że Giuly, mimo że wchodzi z ławki na 15-20 minut ma cztery gole a Leo jeden?? :?

Dzięki Baqu za toonsy :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 gru 2005, 13:27

janiofcb pisze:
To jak w takim razie wytłumaczyć fakt że Giuly, mimo że wchodzi z ławki na 15-20 minut ma cztery gole a Leo jeden?? :?
Cud normalnie cud :lol: :lol: :lol:

Juz nie mow ze Ludo gra tylko 15-20 minut bo zdarza sie ze gra wiecej nawet cale mecze.
Idac twoim tokiem myslenia to Larsson jest jescze lepszy bo strzelil 3 bramki grajac rzdziej niz Ludo

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 22 gru 2005, 13:29

No jeśli chodzi o BRAMKOSTRZELNOŚĆ (a o tym piszę od początku - nie jestem jeszcze takim desperatem żeby twierdzic że ogólnie Ludo jest lepszy od Lionela) to tak - Henka jest lepszy od Ludo a Ludo od Leo 8)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 22 gru 2005, 13:29

zawsze wiedziałem, że valdes jest "inny", pewnie bardziej go jara Elton John niż Pamela Anderson ;)

Obrazek

p.s.
janiofcb n/p

Awatar użytkownika
Capik
Trampkarz
Trampkarz

Makelele w Barcy?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Capik » 22 gru 2005, 14:47

Będe się nadal upierał że Makelele by sie przydał Barsie choć niektórzy mówią że to dziadek piłkarski .A popatrzcie na Maldiniego ma 37 lat i niema lepszego obrońcy od niego. Edmilson nieodbuduje już formy powoli też zbliża sie do 30. Ale jak komuś niepasuje Makelele to może Diarra z Olympique Lyon (bardzo dobry mecz przeciwko Saint Etienne) lub Maniche'a z Dynamo Moskwa a może dla odważnych Xavi Alonso z Liverpoolu. Ja bede sie upierał przy Makelele bo potrafi on nie tylko doskonale przerywać akcje, ale umie także bardzo dobrze dograć (przypomnijcie sobie mecz Chelsea z Bayernem gdy Lampard strzelił gola po przyjęciu piłki na klatke obrócił się i dupsnął z takiego pół woleja - kto wtedy asystował oczywiście Makelele i było to niebiańskie podanie).

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Makelele w Barcy?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 22 gru 2005, 15:12

Capik pisze:Będe się nadal upierał że Makelele by sie przydał Barsie choć niektórzy mówią że to dziadek piłkarski .A popatrzcie na Maldiniego ma 37 lat i niema lepszego obrońcy od niego. Edmilson nieodbuduje już formy powoli też zbliża sie do 30. Ale jak komuś niepasuje Makelele to może Diarra z Olympique Lyon (bardzo dobry mecz przeciwko Saint Etienne) lub Maniche'a z Dynamo Moskwa a może dla odważnych Xavi Alonso z Liverpoolu. Ja bede sie upierał przy Makelele bo potrafi on nie tylko doskonale przerywać akcje, ale umie także bardzo dobrze dograć (przypomnijcie sobie mecz Chelsea z Bayernem gdy Lampard strzelił gola po przyjęciu piłki na klatke obrócił się i dupsnął z takiego pół woleja - kto wtedy asystował oczywiście Makelele i było to niebiańskie podanie).
nie ma lepszego do maldiniego?? buahahaha jest co najmniej 5 lepszych, conajmniej. Upierac sie możesz, jednak i tak nie dojdzie do takiego transferu. Co do Diarry to przyznam jest bardzo dobry, ale my mamy def. pomocników, wiec po co następny. A poza tym nie jeden mecz świadczy o jego klasie. I nie Xavi alonso tylko Xabi Alonso.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 gru 2005, 15:28

Capik pisze:A popatrzcie na Maldiniego ma 37 lat i niema lepszego obrońcy od niego.
:zgon: :pijemy:
Capik pisze:lub Maniche'a z Dynamo Moskwa a może dla odważnych Xavi Alonso z Liverpoolu.
Kolego przestań pisać bo już nawet nie mam siły się śmiać. Nie masz bladego pojęcia o tym jak wygląda sytuacja w Barcelonie jeżeli namawiasz na transfery takich zawodników jak Maniche ( :lol2: ) czy Xabi Alonso.

Makelele jest bardzo dobrym zawodnikiem a był chyba jeszcze lepszym. W tej chwili może być tylko coraz słabszy a poza tym jakakolwiek opcja związana z jego przejściem do Barcy nie istnieje i nawet dziennikarze tego nie napisza chyba. Nie ma co narzekać na Edmila który prezentuje się bardzo dobrze. Ludo również gra dobrze, ale nie wykorzystuje wielu okazji jakie ma. Przeważnie wprowadza sporo zamieszania swoją grą i między innymi dlatego dochodzi dość łatwo do sytuacji strzeleckich. Czegoś mu jednak brakuje. Nie mniej jednak jako zmiennik Messiego jest bardzo dobry. Nie widzę też przeszkód, aby występował czasem od pierwszych minut.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 gru 2005, 17:14

Niggaz pisze:Ludo również gra dobrze, ale nie wykorzystuje wielu okazji jakie ma. Przeważnie wprowadza sporo zamieszania swoją grą i między innymi dlatego dochodzi dość łatwo do sytuacji strzeleckich. Czegoś mu jednak brakuje.
A ile prawdy jest w plotce o żekomym zainteresowaniu AS Monaco ... Ludoviciem Giulym ? Gdzieś przeczytałem, że Monaco bardzo chciałoby spowrotem swoja gwiazdę. W Barcie nie odgrywa aż tak istotnj roli. Ale wydaje się, ze plotka umrze szybciej niż sie pojawiła :lol: Wątpię, żeby Barca pozbyła sie teraz Ludovica. Jak napisał Niggaz - stwarza sobie dośc dużo okazji strzeleckich i czasami nawet niektóre wykorzystuje.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 22 gru 2005, 17:43

Capik pisze:A popatrzcie na Maldiniego ma 37 lat i niema lepszego obrońcy od niego.
Capik pisze: lub Maniche'a z Dynamo Moskwa a może dla odważnych Xavi Alonso z Liverpoolu.
Kurcze kolego Capik kiedy Ty wreszcie przestaniesz pisać takie bzdury...ja rozumiem, że początki są ciężkie...każdy kiedyś musi zacząć...ale no te TWoje wymysły to już się wymykają spod każdej krytyki...no co mam tu napisać , jak Cie określić żebyś w końcu pisał normalne rzeczy...
Organizuje zbiórkę pięniędzy, której całkowita zebrana suma zostanie przekazana na rzecz Capika, żeby już nie pisał takich bredni...wyślij SMS pod nr 7918 w treści wpisując Capik, a Twoje marzenia o lepszym forum mogą się spełnić szybciej niż Ci się wydaje... :lol:
A co do Makelele to jego rzekome przejście do Dumy Katalonii byłoby chyba strzałem w stopę...są chyba lepsi i bardziej perspektywiczni...ale ponadto czy jest taka potrzeba sprowadzenia jakiegoś DM do Barcy...mi się wydaje, że jak na razie takiego ruchu wykonywać nie trzeba...jeżeli dojdzie do takiego sytuacji, to włodarze Barcy na pewno znajdą kogoś lepszego na tę pozycję..
Co do Giuly'ego to mam nadzieje, że zostanie jeszcze przez jakiś czas na Camp Nou, bo jest naprawde wartościowym zawodnikiem, a jeżeli mowa o jego zaletach i wadach to ja bym podsumował te wszytkie wypowiedzi krótkim lecz wielemówiącym : Nobody's perfect! :lol:
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Re: Barca klub idealny czy też nie?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 22 gru 2005, 20:59

Capik pisze: po pierwsze jeżeli już ma ktoś występować na pozycji defensywnego pomocnika w barcy to niech to będzie Marquez a nie Edmilson. Edmilson to niejest piłkarz z umiejętnościami do takiego klubu jak barca Laporta powinien go wypożyczyć a kupic jakiegoś lepszego np. Makelele z Chelsea.
Barca ma na tą pozycję Edmilsona, Mottę ew. v Bommela czy Gabriego, a ten wyjeżdża z Makelele nie do wyjęcia :lol2:
Capik pisze:po drugie powinni dokupić jakiegoś stopera by Puyol miał godnego partnera.
:lol2:
Bo Marquez niegodny, trzymajcie mnie :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”