Wiesz, pewnie jakby Barca wygrała, to by mówił inaczej.czarny samael pisze: ↑11 kwie 2021, 23:34![]()
Jedno z lepszych spotkań jakie widziałem w tym roku. Nawet po telefon prawie nie sięgałem.
Też uważam, że to jeden z lepszych meczy jaki obejrzałem w tym sezonie, szybkie tempo meczu, walka, pressing, bramki, emocjonujące gonienie wyniku przez Barcelone, sporo akcji bramkowych, słupki, poprzeczki, dramaturgia do samego końca, gdzie jeszcze przed końcowym gwizdkiem będący pod polem karnym Realu Ter Stegen mógł strzelić gola na wagę remisu, do tego oberwanie chmury, ulewa i kontrowersje, kartki... Tu było w tym meczu właściwie wszystko. To był świetny mecz do oglądania dla każdego fana piłki, ale jak było się kibicem którejś z drużyn, to emocje wchodziły podwójnie. Kibice Barcelony na koniec mogą być rozgoryczeni, bo to był jeden z dwóch najważniejszych meczy Barcy jakie zostały w kontekście mistrzostwa, pierwszy meczu przegrali z Realem i teraz aby liczyć się dalej o mistrzostwo to nie mogą stracić punktów i dokopać Atletico. Końcówka sezonu w Hiszpanii jest najbardziej ciekawa z wszystkich lig europejskich gdzie w wielu z nich już wyłonił się faworyt do tytułu. Jedynie właśnie La Liga i Ligue 1 dbają o emocje w związku z wyłonieniem mistrza Krajowego, bo w Hiszpanii przepychają się 3 zespoły a w Francji pachnie sensacją gdzie naszpikowane PSG może nawet nie znaleźć się na miejscu gwarantującym udział w LM. Oczywiście, marna na to szansa, ale tam jest podobny ścisk w tabeli jak w Hiszpanii.