Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 11

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Pereś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pereś » 24 gru 2005, 19:39

jak myślicie kto zostanie nowym trenerem realu?????????????

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 24 gru 2005, 19:52

Pereś pisze:jak myślicie kto zostanie nowym trenerem realu?????????????
ja slyszalem ze trener zostanie ustalony bopiero po sezonie. A teraz zmienil sie bodaj jakis dyrektor . A wracając do trenera to Real złozyl dla Wengera ale francuz oczywiscie odmowil. :shock:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 gru 2005, 19:56

Javier pisze:ja slyszalem ze trener zostanie ustalony bopiero po sezonie. A teraz zmienil sie bodaj jakis dyrektor . A wracając do trenera to Real złozyl dla Wengera ale francuz oczywiscie odmowil.
A dziwisz mu się. Tylko człowiek z naprawdę dużym temperamentem mógłby teraz przejść do Realu i próbować coś zmienić. Nawet ten Lopez Caro może sobie poradzić, ale potrzebuje czasu żeby zbudować swój autorski team.

Awatar użytkownika
Javier
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Javier » 24 gru 2005, 20:06

krzychu212 pisze:
Javier pisze:ja slyszalem ze trener zostanie ustalony bopiero po sezonie. A teraz zmienil sie bodaj jakis dyrektor . A wracając do trenera to Real złozyl dla Wengera ale francuz oczywiscie odmowil.
A dziwisz mu się. Tylko człowiek z naprawdę dużym temperamentem mógłby teraz przejść do Realu i próbować coś zmienić. Nawet ten Lopez Caro może sobie poradzić, ale potrzebuje czasu żeby zbudować swój autorski team.
Ja sie nie dziwie ja tylko stwierdzam fakty. :D
A i nie mysl ze jestem fanem Realu. :)

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 24 gru 2005, 21:20

Przy odpowiednych zawodnikach Caro moze się sprawdzić.
Gra Realu jest strasznie nerwowa i chaotyczna. Mascherano może , ale nie musi się sprawdzić jak ktoś wcześniej napisał.Gdy była okazja do zakupu Alonso to oczywiście el Presidente ją przegapił.Próbował wyciągnąć wtedy Vieire.Oczywiście mu się ta sztuka nie udała, a Xabi poszedł do Liverpoolu gdzie jest teraz postacią niezastąpioną...
Zawsze można próbowac go wyciągnąć, ale wydaje mi się, że cena 30 mln za niego to minimum.
Ostatnio zauważyłem, ze jak gra becks, to panuje bałagan i krócej utrzymujemy się przy piłce.Na siłe próbuje kilkanaście razy w meczu popisać się 40 metrowym zagraniem, które prawie zawsze ląduje za boiskiem, albo na głowie obrońców.To nie liga dla niego.
Joaquin wycenieny jest niby na 20 mln ojro, ale czy za tyle odejdzie :?: :)
Teraz gdy żadnych zwycięstw nie odnosimy od 3 lat( bo ten sezon już też jest stracony) to ryzyko jeszcze jednego roku bez tytułów może się opłacać.Wkońcu kiedyś zaczniemy wygrywać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 gru 2005, 23:29

Często pojawia się nazwisko Joaquina w kontekscie oczekiwanego wzmocnienia Realu. Trzeba jednak wziąść pod uwagę pewien istotny szczegół. Pieniądze nie będą tutaj problemem. Podobnie sam zawodnik raczej nie będzie stawiał oporów. Joaquin alma blanca podobno :wink: Problem twki w tym, że miejsce dla Joaquina zajmuje obecnie nie kto inny jak David Beckham. Ewentualny zakup Hiszpana zamknie raczej dla Becksa szanse na grę na prawej stronie. Wyobrażacie spobie Davida pokornie przyjmującego to do wiadomości? Ja nie. Nie twierdzę, że trener nie będzie w stanie posadzić Anglika na ławce. Może i będzie w stanie, ale nie na długo. Tymczasem Joaquin bądź co bądź nie będzie sprowadzany z myślą o ławce rezerwowych tylko o nowej sile w zespole raczej. W takim wypadku Becks schodzi absolutnie na dalszy plan. Anglik nie może za bardzo grać na innej pozycji. Zdarzało się, że grywał na środku, ale nie wychodziło to za dobrze. Poza długimi podaniami i strzałami z dystansu (mówię o Becksie grającym chociaż przyzwoicie) nie potrafi w zasadzie nic. On się nie nadaje na środek. Teraz pytanie czy Perez na poważnie postara się o Joaquina mając w składzie Beckhama który wciąż gwarantuje duże pieniądze z marketingu? Tutaj problem wyraźnie istnieje IMHO. Gdyby go nie było to Joaquin nie grałby już w Betisie.

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 25 gru 2005, 0:33

zgadzam się niggaz, ale mam nadzieję, że słowa Lopeza Caro kilka dni po otrzymaniu wiadomości, o awansia na trenera pierwszej drużyny nie zostały rzucone na wiatr.Caro wyraźnie podkreślił, ze w 11 grają ci, którzy na treningu grają najlepiej i z największym zaangażowaniem.Nie sądze, aby Becks wzniósł się nagle na wyżyny swoich umiejętności i wygryzł Sancheza ze składu.
Tylko jest jeden problem...nasz El Presidente raczej nie wpadnie na pomysł sprzedarzy Beckhama i kupno Joaquina.On patrzy przez pryzmat pieniędzy jakie można jeszcze wyciągnąć na podupadłym Spice boyu, a nie na ewentualne sukcesy za sprawą "nowej drużyny".
Pozostaje jeszcze wierzyć, że ktoś mądrzejszy z klubu będzie potrafił wpłynąć na decyzję Pereza i przekonać go do podziękowaniu tym "starym" i zasłuzonym gwiazdom.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 gru 2005, 0:47

jack-sub pisze:mam nadzieję, że słowa Lopeza Caro kilka dni po otrzymaniu wiadomości, o awansia na trenera pierwszej drużyny nie zostały rzucone na wiatr.Caro wyraźnie podkreślił, ze w 11 grają ci, którzy na treningu grają najlepiej i z największym zaangażowaniem.
A czy był jakiś trener, który mówił inaczej? Chyba nie. Każdy tak mówi. Póki co czyny nie idą w parze z obietnicami.

Podobno w tym roku (albo poprzednim) były wybory prezydenckie i Perez wygrał czego skutkiem są kolejne 4 lata jego kadencji. Prawda to? Moje źródło nie jest do końca pewne chyba więc liczę ma sprawdzonego informacje od jakiegoś Madridisty.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 25 gru 2005, 2:29

Niggaz pisze:Podobno w tym roku (albo poprzednim) były wybory prezydenckie i Perez wygrał czego skutkiem są kolejne 4 lata jego kadencji. Prawda to? Moje źródło nie jest do końca pewne chyba więc liczę ma sprawdzonego informacje od jakiegoś Madridisty.

Tak Pereza wybrano na nowa kadencje. O ile sie nie myle rok temu kadencja trwa 4 lata takze. Miłościewie nam panujacy Florentino o ile nie zrezygnuje sam to jeszcze porzadzi.

Jedna jedyna szansa jeszcze tą szansa na zmiany jest....Azja :)
Real Madryt zaistnial na tamtejszym rynku koszulkowym jako druzyna najlepsza na swiecie triumfator LM i mistrz La Ligi. Istnieje szansa ze z powodu braku sukcesów na podłożu sportowym spadnie zainteresowanie azjatów. Co oby sie przełozylo na pojscie prezesa po rozum do glowy.
Moze jak wskazniki markteingowe spadna wzrosnie poziom sportowy.

Niggaz pisze:roblem twki w tym, że miejsce dla Joaquina zajmuje obecnie nie kto inny jak David Beckham

Tak, masz racje aczkolwiek ostatnio w Betisie Joaqin grywa w środku pola wiec mozliwe ze moglby teoretycznie zostac tam ustawiony w Realu.
Jednak odnosnie Joaquina ktory nigdy nie ukrywal checi gry na Santiago Bernabeu plotki co do jego transferu do Madrytu przycichly. Raczej mowi sie o Angli czy lidze wloskiej, co jest smutne szczegolnie dla mnie milosnika jego talentu i kibica Realu :cry:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 gru 2005, 10:53

Istnieje szansa ze z powodu braku sukcesów na podłożu sportowym spadnie zainteresowanie azjatów
hmm..jesli sobie dobrze przypominam to ktos od naszych czerwono-czarnych kolegow z Serie A wspomnial na ich forum ze w tej chwili najpopularniejszym zespolem w Azji(a konkretnie-zdaje sie ze w Chinach?) jest Milan wlasnie...nie wiem gdzie szukac potwierdzenia tych slow ale jedno jest pewne-jezeli Real nie zacznie cos grac to idealnie dzialajaca maszynka od robienia pieniedzy lekko sie zatrze...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 gru 2005, 11:05

RzuR pisze:
Istnieje szansa ze z powodu braku sukcesów na podłożu sportowym spadnie zainteresowanie azjatów
hmm..jesli sobie dobrze przypominam to ktos od naszych czerwono-czarnych kolegow z Serie A wspomnial na ich forum ze w tej chwili najpopularniejszym zespolem w Azji(a konkretnie-zdaje sie ze w Chinach?) jest Milan wlasnie...nie wiem gdzie szukac potwierdzenia tych slow ale jedno jest pewne-jezeli Real nie zacznie cos grac to idealnie dzialajaca maszynka od robienia pieniedzy lekko sie zatrze...
I w takim wypadku Barca, która teraz przeżywa bardzo dobry okres może stać się bardzo popularna w Azji. Azjaci kochają jak ktoś pięknie gra, a więc taki Ronni czy Messi mogą podbić ich serca, a Zizou i inne "piękne Davidy" popaść w zapomnienie. Bardzo by mnie taki obrót sprawy cieszył, bo w Azji jak nigdzie indziej najszybciej rozwijają sie kraje w których nie trudno znaleźć kibiców, który kupią chociażby kubek czy koszulkę swojego ulubionego klubu. I biznes się kręci.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 gru 2005, 11:13

gorzej jak zrozumieja jak wielka "duchowa odleglosc" dzieli oba kluby:D:D:D moze dojdzie do jakichs zamieszek chinskich Hoolsow?;) ustawka 4 mln kibicow Realu na 4 mln kibicow Barcy-w jakims lesie:)

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 gru 2005, 11:24

RzuR pisze:gorzej jak zrozumieja jak wielka "duchowa odleglosc" dzieli oba kluby:D moze dojdzie do jakichs zamieszek chinskich Hoolsow? ustawka 4 mln kibicow Realu na 4 mln kibicow Barcy-w jakims lesie:)

No z bejsbolami i pałeczkami w rękach. :D Nie no będzie najwyżej walka no to kto ile czego kupi w klubowym sklepie. Gdyby jeszcze wtedy, kiedy miały być wykupione miejsca na koszulkach doszła do skutku ta transakcja to dzisiaj bardzo możliwe by było przodownictwo Barcy na Azjatyckich rynkach. Ale nie ma co gdybać. :D

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 25 gru 2005, 17:41

Dlaczego Perez nie stara sie o najlepszego pomocnika Primera Division i swiata Juana Romana Riquelme.
Wydaje mi sie on jedynym godnym nastepcą Zidana ,który powinien zając sie trenowaniem trampkarzy ma przecież już 34 lata.
Na co realowi kolejny Beckham jakim jest schematyczny Ballack.Riquelme
ma lepszą technike przegląd pola , drybling jest obecnie najlepszym bez dwóch zdan najlepszym najlepszym na swiecie
Stary jeszcze nie jest ma 28 lat a do tego został wyrzucony z Barcelony.
Tak więc grając w Realu mógłby pokazać na co go stać i udowodnić coś Barcie .
Polecam jeszcze chocby Daniela Carvalho najlepszego gracza ligi rosyjskiej,
Lincolna z Schalke czy Lucho Gonzaleza z Porto.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 gru 2005, 17:55

slawinho pisze:najlepszego pomocnika Primera Division i swiata Juana Romana Riquelme.
slawinho pisze:jest obecnie najlepszym bez dwóch zdan najlepszym najlepszym na swiecie
:lol2: :rotfl: :rotfl4:
:zgon:

Powinienem zostawić to tak jak jest bo IMHO to najtrafniejszy komentarz, ale nie wygląda to ładnie. Przyda się kilka linijek tekstu, ale nie bierzcie go pod uwagę :roll:

PS: Juan pokazał jakim jest geniuszem w ostatnim meczu z Barcą kiedy Edmilson wybił mu piłkę z głowy, ale to szczegół.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2005, 17:57 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”