Marsz Niepodległości - Strona 85

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 lis 2021, 14:35

Ilka pisze:
11 lis 2021, 14:22
Tomusmc pisze:
11 lis 2021, 14:18
Zobaczymy jak TVP będzie śpiewać jak rozpieprzą pół Warszawy. Zapewne pójdzie na Trzaskowskiego :] trzeba być mocno ograniczonym żeby wstawiać paski z TVP po tym co potrafili tam wypisywać
Już Tomus zaczyna. 10 dni bana mało Ci było? To jest ta tolerancja tej drugiej strony.
A co ban ma do tego jak czytam takie wylewy pisowca, który pisze takie kocopoły? Chodź pobawimy się w paski TVP vs TVN. Teraz telewizja PiSu będzie grzeczna bo to rząd zezwolił na ten marsz. Zapewne gdyby Trzaskowski dał zezwolenie to śpiewka byłaby inna, ale skoro ograniczasz się tylko do informacji z TVP Info to inaczej napisać nie mogę

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 11 lis 2021, 14:49

cloner pisze:
11 lis 2021, 14:30
Zapewne burd nigdy by nie było, gdyby na trasie marszu nie pojawiali się przeciwnicy niepodległej Polski.
Chcesz powiedzieć ze Policja jest wrogiem NP ? chcesz powiedzieć że ludzie którzy nie popierają a wręcz są przeciwni homofobicznym nazistowskim i ksenofobicznym hasłom są wrogami NP ?
cloner pisze:
11 lis 2021, 14:30
dla każdego, nie zrobisz przecież selekcji
No widzisz i tu się nie zgadzamy bo organizatorzy marszu zapraszają bydło z forza nuova pozwalają im przemawiać z platformy więc tutaj nie może być mowy o przypadku i o tym że ktoś się do marszu "przykleił" ;)

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 11 lis 2021, 14:51

Tomusmc pisze:
11 lis 2021, 14:35
Ilka pisze:
11 lis 2021, 14:22
Tomusmc pisze:
11 lis 2021, 14:18
Zobaczymy jak TVP będzie śpiewać jak rozpieprzą pół Warszawy. Zapewne pójdzie na Trzaskowskiego :] trzeba być mocno ograniczonym żeby wstawiać paski z TVP po tym co potrafili tam wypisywać
Już Tomus zaczyna. 10 dni bana mało Ci było? To jest ta tolerancja tej drugiej strony.
A co ban ma do tego jak czytam takie wylewy pisowca, który pisze takie kocopoły? Chodź pobawimy się w paski TVP vs TVN. Teraz telewizja PiSu będzie grzeczna bo to rząd zezwolił na ten marsz. Zapewne gdyby Trzaskowski dał zezwolenie to śpiewka byłaby inna, ale skoro ograniczasz się tylko do informacji z TVP Info to inaczej napisać nie mogę

To załóż okulary. Dałam dla porównania dwa paski. Również z TVNu, gdzie na pasku jest Marsz Narodowców- oczywiście dla 3/4 tego forum ten marsz taki jest, dla mnie jest to Marsz Niepodległości. Helikopter na tle nieba zwiastuje, że niebawem coś się stanie. TVN na pewno będzie pierwszy na miejscu zadymy :)

Jakbyś nie wiedział to często zerkam co tam ten jedyny prawdę mówiący TVN serwuje. Dla mnie nic mądrego.

Co do tych spraw się z większością tutaj nie dogadam. Ale przywykłam już do tego :)

A mocno ograniczonych sobie daruj Panie Tomaszu. Im starszy tym mniej tolerancyjny jesteś ... A kiedyś taki sympatyczny chłopak z Ciebie był..

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 lis 2021, 14:56

Jak inaczej mam podejść do osoby, która wrzuca pasek kiedy jest wygodnie, a w momencie gdy TVP kłamie, manipuluje, pomija fakty to nic nie piszesz? Właśnie to jest ten problem. Po co komentować niewygodne fakty. Po tym co napisałaś tak stwierdziłem i się nie wycofam, zawsze możesz pokazać, że tak nie jest. Wystarczy być obiektywnym

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lis 2021, 15:01

Conrado pisze:
11 lis 2021, 14:49
Chcesz powiedzieć ze Policja jest wrogiem NP ? chcesz powiedzieć że ludzie którzy nie popierają a wręcz są przeciwni homofobicznym nazistowskim i ksenofobicznym hasłom są wrogami NP ?
W niewinność policji nie uwierzę nigdy, za dużo już sam doświadczyłem na własnej skórze.
Conrado pisze:
11 lis 2021, 14:49
No widzisz i tu się nie zgadzamy bo organizatorzy marszu zapraszają bydło z forza nuova
W tym roku też są?

Imho byłoby lepiej, gdyby zarówno prawa i lewa strona szła w jednym marszu, w ten jeden dzień, bez podziałów. Ale to niemożliwe, bo zamiast flagi Polski zaraz pojawiłyby się tęczowe.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 11 lis 2021, 15:03

Tomusmc pisze:
11 lis 2021, 14:56
Jak inaczej mam podejść do osoby, która wrzuca pasek kiedy jest wygodnie, a w momencie gdy TVP kłamie, manipuluje, pomija fakty to nic nie piszesz? Właśnie to jest ten problem. Po co komentować niewygodne fakty. Po tym co napisałaś tak stwierdziłem i się nie wycofam, zawsze możesz pokazać, że tak nie jest. Wystarczy być obiektywnym

Odkąd tutaj wróciłam na temat polityki się nie wypowiadałam i nie mam zamiaru wchodzić w tamten temat więc nie będę Ci wrzucala żadnych pasków. Wypowiedziałam się tylko odnośnie Marszu Niepodległości- dla mnie Niepodległości, nie Marszu Narodowców. A Ty od razu wyjeżdżasz że muszę być mocno ograniczona. Czasem ciężko jest przyjąć i zaakceptować, że ktoś może mieć inne zdanie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 lis 2021, 15:05

Ilka pisze:
11 lis 2021, 15:03
Odkąd tutaj wróciłam na temat polityki się nie wypowiadałam i nie mam zamiaru wchodzić w tamten temat więc nie będę Ci wrzucala żadnych pasków. Wypowiedziałam się tylko odnośnie Marszu Niepodległości- dla mnie Niepodległości, nie Marszu Narodowców. A Ty od razu wyjeżdżasz że muszę być mocno ograniczona. Czasem ciężko jest przyjąć i zaakceptować, że ktoś może mieć inne zdanie.
Ale kiedy TVN informował o "Strajku Kobiet" a TVP równolegle o "Marszu Morderczyń Nienarodzonych Dzieci" to pasków nie wrzucałaś. Nie pasowały do narracji ;)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 11 lis 2021, 15:06

Ilka pisze:
11 lis 2021, 14:51
Helikopter na tle nieba zwiastuje, że niebawem coś się stanie.
Chyba tylko w Twoim mniemaniu bo ja tego tak nie odebrałem.
Ilka pisze:
Dla mnie nic mądrego.
Czemu mnie to nie dziwi :?
Jestem przekonany że nikt z tego z forum nie jest przeciwny MN jako takiemu nawet nawet jeśli byłoby tak jak być powinno w takim przypadku czyli na czele marszu idą obok siebie najważniejsze osoby w państwie z Prezydentem w roli głównej ale dziwnym trafem Prezydent Premier i prominentni przedstawiciele pisu w tym marszu iść nie chcą a dlaczego to chyba każdy zna odpowiedź i nie trzeba oglądać tvn 24 żeby to wiedzieć.
Ilka pisze:
Co do tych spraw się z większością tutaj nie dogadam
Poszukaj może jest w necie jakieś nacjonalistyczne badoo tam powinnaś mieć łatwiej ;)
Ostatnio zmieniony 11 lis 2021, 15:13 przez Conrado, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lis 2021, 15:08

Conrado pisze:
11 lis 2021, 15:06
Jestem przekonany że nikt z tego z forum nie jest przeciwny MN jako takiemu nawet nawet jeśli byłoby tak jak być powinno w takim przypadku czyli na czele marszu idą obok siebie najważniejsze osoby w państwie z Prezydentem w roli głównej który ale dziwnym trafem Prezydent Premier i prominentni przedstawiciele pisu w tym marszu iść nie chcą a dlaczego to chyba każdy zna odpowiedź i nie trzeba oglądać tvn 24 żeby to wiedzieć.
Powinni się dogadać rządzący z organizatorami i zrobić własnie jeden taki wspólny marsz. Gdyby na czele szedł i obóz władzy i opozycja... Rozmarzyłem się.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 11 lis 2021, 15:10

Conrado pisze:
11 lis 2021, 13:45
Nigdy nie poszedłbym w marszu z bąkiewiczem i jego bydłem z międlarami i onr dla mnie osobiście byłaby top ujma i nie ma znaczenia czy oni byliby na początku marszu a ja na końcu czy odwrotnie.
I dlatego to opis TVN jest tym właściwym.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 lis 2021, 15:11

Ilka pisze:
Odkąd tutaj wróciłam na temat polityki się nie wypowiadałam
Na wszelki wypadek przy tym zostań i będziesz spokojniejsza ;)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 11 lis 2021, 15:20

cloner pisze:
11 lis 2021, 15:08
Conrado pisze:
11 lis 2021, 15:06
Jestem przekonany że nikt z tego z forum nie jest przeciwny MN jako takiemu nawet nawet jeśli byłoby tak jak być powinno w takim przypadku czyli na czele marszu idą obok siebie najważniejsze osoby w państwie z Prezydentem w roli głównej który ale dziwnym trafem Prezydent Premier i prominentni przedstawiciele pisu w tym marszu iść nie chcą a dlaczego to chyba każdy zna odpowiedź i nie trzeba oglądać tvn 24 żeby to wiedzieć.
Powinni się dogadać rządzący z organizatorami i zrobić własnie jeden taki wspólny marsz. Gdyby na czele szedł i obóz władzy i opozycja... Rozmarzyłem się.
Myślę że gdyby to Prezydent organizował taki marsz kancelaria rozesłała zaproszenia czy nawet oficjalne konto na TT Dudy zamieściło informację o MN i zaprosiło najważniejsze osoby w kraju i obywateli którzy w cywilizowany sposób chcą obchodzić to święto z wyłączeniem organizacji skrajnych z każdej ze stron zero haseł faszystowskich homofobicznych ksenofobicznych i ogólnie mówiąc wykluczających a dopuszczając tylko hasła i pieśni patriotyczne to myślę że nikt z opozycji by wtedy nie odmówił i o wiele lepiej wyglądałoby to w przekazach telewizyjnych.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lis 2021, 15:24

Conrado pisze:
11 lis 2021, 15:20
z wyłączeniem organizacji skrajnych z każdej ze stron
To ta twoja tolerancja? Na jakiej podstawie chcesz ograniczyć komuś wolności?

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 11 lis 2021, 15:27

sickstick pisze:
11 lis 2021, 15:05
Ilka pisze:
Ale kiedy TVN informował o "Strajku Kobiet" a TVP równolegle o "Marszu Morderczyń Nienarodzonych Dzieci" to pasków nie wrzucałaś. Nie pasowały do narracji ;)
Może za mocny pasek, ale po części prawdziwy. Dla mnie aborcja to zabijanie... oczywiście w niektórych przypadkach jest słuszna i powinna być dozwolona. A nie pisałam, a musiałam?

W sumie to z Lempartowa nigdy bym w Marszu nie poszła. Zbyt wulgarna kobieta...
Conrado pisze:
Ilka pisze:
Helikopter na tle nieba zwiastuje, że niebawem coś się stanie.
Chyba tylko w Twoim mniemaniu bo ja tego tak nie odebrałem.
A w moim tak. Cóż całkiem inne poglądy to i spostrzeżenia.
Conrado pisze: Poszukaj może jest w necie jakieś nacjonalistyczne badoo tam powinnaś mieć łatwiej ;)
Przykro mi, ale nie sprawie Wam takiej przyjemności, ale tematy polityczne zostawię Wam!

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6534

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 lis 2021, 15:33

To jest marsz narodowców i niech się żaden polityk PiS do niego nie przykleja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”