Marsz Niepodległości - Strona 91

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1979

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 12 lis 2021, 22:58

Bienias pisze: ↑
12 lis 2021, 22:14
Dla takich jak ty hasło przewodnie wypierdalać jest ok. ale niepodległość nie na sprzedaż jest urabura rasizm, faszyzm i [ch**] bąki strzelał
Po pierwsze to taki jak ja oddał temu krajowi 12 miesięcy swojego bezcennego życia min zapierdalając w podkutych butach pedalskich zielonych apaszkach pod brodą z bagnetem na broni w różnego rodzaju defiladach świętach państwowych czy pogrzebach więc nie za bardzo masz prawo cokolwiek o mnie pisać ;)
Po drugie bronić niepodległości i granic przysięgałem a takie szmaty jak bąki hańbią swoimi poglądami ten kraj i rząd powinien robić wszystko żeby ktoś taki jak on bał się wychylić nos z nory w ziemi a nie dawać mu miliony i popuszczać smycz.
Po trzecie w związku z tym że marsz został wzięty pod skrzydła pisu w tym roku z pewnością poszły konkretne polecenia z góry i pewnie sporej grupie chłopaków popsuto tym samym zabawę.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1136
Kibicuję: Ac Milan

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 12 lis 2021, 22:59

Dla Pisu lepiej jest się zbratać z Bąkiewiczem (dofinansowania) by pokazać, że oni też chcą kawałek elektoratu dzielą Konfederaci i Bąkiewicz, a tej dwójce nie jest po drodze.

Oby się nie okazało, że w ciągu roku Bąkiewicz będzie nowym Andruszkiewiczem w Pisie, a patrząc na wpisy na temat gospodarki to mu jednak bliżej jest do obecnej władzy

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2021, 23:02

Vol'jin pisze: ↑
12 lis 2021, 22:59
Dla Pisu lepiej jest się zbratać z Bąkiewiczem (dofinansowania) by pokazać, że oni też chcą kawałek elektoratu dzielą Konfederaci i Bąkiewicz, a tej dwójce nie jest po drodze.

Oby się nie okazało, że w ciągu roku Bąkiewicz będzie nowym Andruszkiewiczem w Pisie, a patrząc na wpisy na temat gospodarki to mu jednak bliżej jest do obecnej władzy
Nowy ład jest dograny z Lewicą. także pis w temacie gospodarki jest bliżej do komuchów niż patriotów. A jak piszesz o elektoracie to przypomnij jak się ślinił do konfederacji Trzaskowski.

Ps. czekam na odp.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2021, 23:24 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2021, 23:10

Conrado pisze: ↑
12 lis 2021, 22:58
12 lis 2021, 22:14
Dla takich jak ty hasło przewodnie wypierdalać jest ok. ale niepodległość nie na sprzedaż jest urabura rasizm, faszyzm i [ch**] bąki strzelał
Po pierwsze to taki jak ja oddał temu krajowi 12 miesięcy swojego bezcennego życia min zapierdalając w podkutych butach pedalskich zielonych apaszkach pod brodą z bagnetem na broni w różnego rodzaju defiladach świętach państwowych czy pogrzebach więc nie za bardzo masz prawo cokolwiek o mnie pisać ;)
Po drugie bronić niepodległości i granic przysięgałem a takie szmaty jak bąki hańbią swoimi poglądami ten kraj i rząd powinien robić wszystko żeby ktoś taki jak on bał się wychylić nos z nory w ziemi a nie dawać mu miliony i popuszczać smycz.
Po trzecie w związku z tym że marsz został wzięty pod skrzydła pisu w tym roku z pewnością poszły konkretne polecenia z góry i pewnie sporej grupie chłopaków popsuto tym samym zabawę.
Sorry ale sam sobie zaprzeczasz. Pierwszy akapit sugeruje, że byłeś w woju a drugi że ku*wa jeba%c morderców sg wojsko i policje itp itd w nurcie lewicowej poprawności ;)

Granica? Dobre nawiązanie. Popatrzmy na naszych sąsiadów ich opozycję a potem na nasz parlament gdzie opozycja stała murem za ..... brakiem sw, ogrodzenia itd. dramat.

Po trzecie marsze za władzy Po kończyły się paleniem budek pod ambasada rusków czy innymi prowokacjami. Trzeba być idiotą, żeby nie widzieć różnicy po zmianie władzy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lis 2021, 23:14

Mój kuzyn gej właśnie wziął dzisiaj ślub na zachodniej granicy Polski. Nikt tam nie miał tym problemu, była moja rodzina z Niemiec i ja sam życzę mu wszystkiego najlepszego bo tutaj nie miałby życia i przede wszystkim nie wziąłby ślubu. Co na to narodowcy?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 12 lis 2021, 23:15

12 lis 2021, 23:10
Sorry ale sam sobie zaprzeczasz. Pierwszy akapit sugeruje, że byłeś w woju a drugi że ku*wa jeba%c morderców sg wojsko i policje itp itd w nurcie lewicowej poprawności
Doprawdy nie wiem gdzie Ty to wyczytałeś :?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2021, 23:22

o tutaj.

mój kuzyn w przeciwieństwie do ciebie zawodowy żołnierz specjalnie tak sobie "ubrał" grafik, żeby wrócić z granicy jakieś 3 tyg. temu i móc prywatnie pójść w MN. I poszedł w grupie wielu zawodowych kolegów, którym obowiązki na to pozwalały.

"Wojsko zawsze było i będzie prawicowe". Jakiś dewiant zawsze się znajdzie.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 lis 2021, 23:40

Tomusmc pisze: ↑
12 lis 2021, 23:14
Mój kuzyn gej właśnie wziął dzisiaj ślub na zachodniej granicy Polski. Nikt tam nie miał tym problemu, była moja rodzina z Niemiec i ja sam życzę mu wszystkiego najlepszego bo tutaj nie miałby życia i przede wszystkim nie wziąłby ślubu. Co na to narodowcy?
A są tu jacyś?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lis 2021, 23:45

DDK pisze: ↑
12 lis 2021, 23:40
A są tu jacyś?
Się okaże

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4450
Kibicuję: AC Milan

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 lis 2021, 0:02

Wszystkiego najlepszego dla Twojego kuzyna.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lis 2021, 0:05

Eyesmon pisze: ↑
13 lis 2021, 0:02
Wszystkiego najlepszego dla Twojego kuzyna.
Szanuję, sam mu wysłałem życzenia. Dziękuję z góry

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 13 lis 2021, 0:10

Tak po prawdzie to nie wiem jak nisko trzeba upaść, żeby obrażać kogoś i mieć pretensje tylko dlatego, że jest innej orientacji. Jakby sobie [k****] to wybierał.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lis 2021, 0:13

To jest naprawdę zajebisty gość, a spokój odnalazł pracując w Niemczech. Tam znalazł partnera z którym dzisiaj się hajtnął i ja mu życzę jak najlepiej. Tam sobie życie ułoży

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 13 lis 2021, 0:14

12 lis 2021, 23:22
Wojsko zawsze było i będzie prawicowe". Jakiś dewiant zawsze się znajdzie.
Powiedz to tym wszystkim gejom którzy oddali swoje życie za ten kraj bo chyba nie wątpisz że w czasie wszystkich wojen tacy także walczyli za Polskę za Wolną Polskę :)
12 lis 2021, 23:22
I poszedł w grupie wielu zawodowych kolegów, którym obowiązki na to pozwalały.
A ja już wcześniej pisałem że w marszu który organizuje człowiek o poglądach skrajnie prawicowych a wręcz nacjonalistycznych (chociaż pewnie i tak się jeszcze hamuje) z flagami onr z hasłami które przywołują najgorsze dla Polaków skojarzenia z kimś kto zaprasza faszystów z Włoch i Węgier i pozwala im przemawiać z platformy organizatora a pomiędzy obrażaniem i wyzywaniem zatrzymuje się na modlitwę ja najzwyczajniej po prostu bym nie poszedł bo byłoby mi wstyd i czułbym się bardzo żle w takim towarzystwie i do tego niekoniecznie musze być żołnierzem zawodowym wystarczy że mam swój moralny kompas i nie muszę wdepnąć w gówno żeby wiedzieć że śmierdzi.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Marsz Niepodległości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2021, 1:19

Conrado pisze: ↑
13 lis 2021, 0:14
Powiedz to tym wszystkim gejom którzy oddali swoje życie za ten kraj bo chyba nie wątpisz że w czasie wszystkich wojen tacy także walczyli za Polskę za Wolną Polskę
Szacunek dla każdego Polaka co oddał życie za nasz kraj niezależnie od wiary, rasy czy wyznania a nawet orientacji seksualnej. Ja rozumiem, że onet tvn czy inna szczujnia robi pranie z mózgu.

A ja już wcześniej pisałem że w marszu który organizuje człowiek o poglądach skrajnie prawicowych a wręcz nacjonalistycznych (chociaż pewnie i tak się jeszcze hamuje) z flagami onr z hasłami które przywołują najgorsze dla Polaków skojarzenia z kimś kto zaprasza faszystów z Włoch i Węgier i pozwala im przemawiać z platformy organizatora a pomiędzy obrażaniem i wyzywaniem zatrzymuje się na modlitwę ja najzwyczajniej po prostu bym nie poszedł bo byłoby mi wstyd i czułbym się bardzo żle w takim towarzystwie i do tego niekoniecznie musze być żołnierzem zawodowym wystarczy że mam swój moralny kompas i nie muszę wdepnąć w gówno żeby wiedzieć że śmierdzi.
typowe internetowe. złap je wszystkie :) Fajnie że sie ujawniłeś.

Faszyzm wszędzie faszyzm. Tacy jak ty w 1918 witali Piłsudskiego transparentami w stylu "wypierdalaj"

Puenta. Nie mam czasów na przegrywów. Wymowne, że ty i tobie podobni milczą kiedy zapytasz o świętowanie niepodległości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”