Manchester United (zbiorczy) - Strona 170

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 26 gru 2005, 11:46

Kamilo pisze:No, ale cóż z tego na Mistrzostwo i tak szanse są marne .... Taka jest prawda wystraczy realnie spojżeć na sytuacje

szanse sa bardzo male ale zawsze trzeba liczyc ze chelsea noga sie powinie a nie wierze zeby "The Reds" moglo wyprzedzic ostatnio swietnie grajacych "Czerwonych Diabłów"

Kamilo pisze:Ach ten boski Cristiano.... Według mnie jego problem poleg na tym, że nawet jeśli nie ma swojego dnia, nic mu nie wychodzi on i tak się KIWA. Dla mnie jest to troche irytujące Widać to było w meczu z Benficą.
Mnie tez to irytuje ale Cris sam mówił ze nie zmieni stylu gry i jesli sie to nie podoba trenerowi to moze go sprzedac :roll: [/quote]

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 gru 2005, 0:45

Passa trwa. w dniu dzisiejszym(właściwie wczorajszym) Manchester United na własnym stadionie pewnie pokonał West Bromwich 3-0! Bramki strzelili: Scholes,Rio i Ruud.. Widać, że Czerwone Diabły nie mają zamiaru odpuścić i czekają na potknięcia Chelsea. United jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 27 gru 2005, 12:32

Zwycięstwo nad West Bromwich niezmiernie cieszy, szczególnie, iż było przekonywujące. Na uwagę zasługuje druga już w tym sezonie bramka Rio Ferdinanda i "zapędy" ofensywne tego piłkarze. Obrońca United został również wybrany najlepszym piłkarzem meczu. Ruud van Nistelrooy strzelił swoją 14-stą bramkę w sezonie i tym samym prowadzi w klasyfikacji na najlepszego strzelca Premiership (Rooney ma na swoim koncie 9 goli). Jak zwykle ostatnio z dobrej strony pokazał się Ji-Sung Park, który asystował przy golu Scholesa.

A Manchester United pozyskał obrońcę Spartaka Moskwa Nemanje Vidića. 24-letni piłkarz zasili szeregi Czerwonych Diabłów w styczniu 2006r. Suma, która trafiła do kasy Spartaka to ok. 7 mln funtów. Ten transfer na pewno nie jest najlepszą informacją dla Mikaela Silvestre'a oraz Johna O'Shea, których zapewne Vidić "wygryzie" ze składu.
To 7 mln funtów z przeznaczonych 10 na transfery w zimowym oknie transferowym. Jeżeli sir Alex Ferguson chce wzmocnić zespół, musi sprzedać jednego z zawodników. W grę wchodzą: O'Shea, Fortune, wypożyczony do Leeds Liam Miller, Richardson oraz Louis Saha.
Jesłi chodzi o pierwszych czterech nie mam nic przeciwko ich sprzedaży (nikt nie bedzie płakał za Fortunem i O'Shea), natomiast w klubie powinien pozostać Saha. Jeśli chodzi o wzmocnienia w zimie, to sądzę, iż bardzo możliwy jest trasnfer Nigel de Jonga czy też Fabio Aurelio.

P.S. Kurcze, szkoda, że nie ma z kim za bardzo dyskutować w temacie o jednym z najbardziej zasłużonych drużyn brytyjskich. :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 gru 2005, 12:46

Manumef pisze:P.S. Kurcze, szkoda, że nie ma z kim za bardzo dyskutować w temacie o jednym z najbardziej zasłużonych drużyn brytyjskich.
No jak to nie ma :shock:
O czym dokładnie chciałbys pogadać ?
Manumef pisze:A Manchester United pozyskał obrońcę Spartaka Moskwa Nemanje Vidića. 24-letni piłkarz zasili szeregi Czerwonych Diabłów w styczniu 2006r. Suma, która trafiła do kasy Spartaka to ok. 7 mln funtów. Ten transfer na pewno nie jest najlepszą informacją dla Mikaela Silvestre'a oraz Johna O'Shea, których zapewne Vidić "wygryzie" ze składu
Na pewno ich wygryzie ? Kto widział Serba w akcji? bo ja szczerze się pryznam - nie miałem przyjemności. Za to widizałem wspomnianych O'Shea i Silvestre'a i skoro ManU wydał na Serba tyle kasy to pewnie ich wygryzie [przynajmniej jednego :lol: ] Ale nna razie nie wiem co sobą reprezentuje.
Manumef pisze:Nigel de Jonga czy też Fabio Aurelio
czyli szykuje się wielki przemeblowanie w ManU- nie powiem, przyda wam się. Tylko jak wyglada sprawa z De Jongiem ? Czy sam piłkarz jest zainteresowany transferem na Old Trafford ?
Jets to bardzo dobry piłkarz, więc na pewno byłby dużym wzmocnieniem waszej "11"

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 27 gru 2005, 13:30

Manumef pisze:Kurcze, szkoda, że nie ma z kim za bardzo dyskutować w temacie o jednym z najbardziej zasłużonych drużyn brytyjskich.
No jak to nie ma z kim... :? nie doceniasz nas :lol:
Vidic, Vidic, Vidic...cóż to za Vidic jest?? nie wie tego chyba nikt, bo gracz nie jest zawodnikiem znanym na Europe...ale chyba za to też powinny rozlec się brawa dla włodarzy Manu - za sprowadzenie takiego zawodnika...chociaż jerst w tym także nuta materializmu...bo wraz z kupnem tego zawodnika , sława Manu w mateczce Rosyji jak i na Bałkanach wzrośnie...dodatkowe zyski itp....no ale jak ktoś wie jak się zarabia grube dzięgi to nie można mu zarzucać takich działań..co do tegoż zawodnikla to słyszałem nawet porównania, że jest to taki "serbski Terry" a więc gracz raczej przyzwoity :P na pewno przyda się taki Czerwonym Diabłom, powinnien on wprowadzić troche stabilizacji i spokoju w poczynaniach defensywy, a kto wie, może i sam Rio się przy nim obudzi...
Ciesze się niezmiernie, że takie działania/czystki następuja w szeregach MAnu..bo chyba każdy się z tym zgodzi, że takowe są potrzebne...ale ja jeszcze ściągnał bym tylko jakiegoś pomocnika na środek, żeby troche uspokoić gre ofensywną i cała gra Manu wyglądała by zupełnie inaczej.. co do wspomnianych wyżej De Jonga i Aurelio, to na pewno nie byłby to głupie transfery, ale czy nie ma ważniejszych (newralgicznych) pozycji do obstawienia?? :?
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 gru 2005, 13:39

Nasi tam gadu gadu a nam na gwałt potrzebny srodkowy pomocnik.
De Jong bylby niezłym rozwiazaniem bo moze grac i w obronie(czytac LSB) i w pomocy gdzie mamy tylko trzech graczy ktorych poziom czesto pozostawia sporo do zyczenia.Chyba ze Fergi cos innego wymysli.

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 27 gru 2005, 14:05

De Jong bylby niezłym rozwiazaniem bo moze grac i w obronie(czytac LSB) i w pomocy gdzie mamy tylko trzech graczy ktorych poziom czesto pozostawia sporo do zyczenia.Chyba ze Fergi cos innego wymysli.

chlopie umiesz pisac skonczyles podstawowke?? :P :P bo za chiny nie moge zrozumiec co miales na mysli :hardkor2:

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 27 gru 2005, 14:09

John Travolta pisze:nam na gwałt potrzebny srodkowy pomocnik
podobno jest zainteresowanie Michael'em Carrickiem z Tottenhamu. To jest zawodnik ktorego nam potrzeba czyli agresywnie grajacy anglik na srodek. To jest to!!!!!

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 27 gru 2005, 14:09

Zwycięstwo z West Brom na pewno cieszy, ale nie ma co popadać w hurraoptymizm. Miejmy nadzieję, że Chelsea gdzieś te punkty zgubi.

Co do De Jonga, sam przyznał, że prawdopodobnie będzie grał w Borussii Dortmund (zaklepany już transfer Stevena Pienaara).

Oby jutro były kolejne 3 punkty z Birmingham :D

Glory Glory Man United :twisted: :!:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 gru 2005, 16:32

chlopie umiesz pisac skonczyles podstawowke?? bo za chiny nie moge zrozumiec co miales na mysli
Zdanie wydaje sie dosc logiczne.Moj mlodszy brat zrozumial :P
Nie bede sie powtarzal.
podobno jest zainteresowanie Michael'em Carrickiem z Tottenhamu. To jest zawodnik ktorego nam potrzeba czyli agresywnie grajacy anglik na srodek. To jest to!!!!!
Raczej na zainteresowaniu sie skonczy.Mam taka nadzieje bo to nie byloby długoterminowe rozwiazanie.Swiatowy poziom to nie jest.W zespole z aspiracjami moglby byc najwyzej rezerwowym.Nam potrzebny jest ktos lepszy.

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 27 gru 2005, 18:44

John Travolta pisze:Raczej na zainteresowaniu sie skonczy.Mam taka nadzieje bo to nie byloby długoterminowe rozwiazanie.Swiatowy poziom to nie jest.W zespole z aspiracjami moglby byc najwyzej rezerwowym.Nam potrzebny jest ktos lepszy.
byloby dlugo terminowe gdyz jest to mlody zawodnik (24 lata) i gral juz w reprezentacji albionu ktore ma ogromna rywalizacje na pozycji srodkowego pomocnika ale pewnie niestety to tylko ploty :( [/quote]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 27 gru 2005, 19:34

byloby dlugo terminowe gdyz jest to mlody zawodnik (24 lata) i gral juz w reprezentacji albionu ktore ma ogromna rywalizacje na pozycji srodkowego pomocnika ale pewnie niestety to tylko ploty
Ta wystep w reprezentacji ma i Richardson.Przez rep przewija sie wielu graczy ale malo z nich zagosci tam na stale.
To jest mlody i dobry zawodnik ale jak dla mnie Tottenham to jego poziom.Jesli Ferguson sadzi inaczej to zobaczymy jaki bedzie efekt.
Mysle ze dało by rade zrobic lepsze transfery nie ten.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 28 gru 2005, 12:56

fieldy pisze: No jak to nie ma :shock:
O czym dokładnie chciałbys pogadać ?
adekk pisze: No jak to nie ma z kim... :? nie doceniasz nas :lol:
Takiej reakcji oczekiwałem :wink:
fieldy pisze:Na pewno ich wygryzie ? Kto widział Serba w akcji? bo ja szczerze się pryznam - nie miałem przyjemności. Za to widizałem wspomnianych O'Shea i Silvestre'a i skoro ManU wydał na Serba tyle kasy to pewnie ich wygryzie [przynajmniej jednego :lol: ] Ale nna razie nie wiem co sobą reprezentuje.
adekk pisze:"serbski Terry" a więc gracz raczej przyzwoity :P na pewno przyda się taki Czerwonym Diabłom, powinnien on wprowadzić troche stabilizacji i spokoju w poczynaniach defensywy, a kto wie, może i sam Rio się przy nim obudzi...
Jak nie ma wygryźć? Wystarczy spojrzeć na poziom gry jaki sobą prezentuje Silvestre. Nie sądze, by Fergie upadł totalnie na głowę by sprowadzać zawodnika za ok. 7 mln funtów by ten siedział na ławce.
Również mam nadzieję, że i Rio poczuje się pewniej, a razem z Vidićem stworzą świetną parę defensorów.
fieldy pisze:czyli szykuje się wielki przemeblowanie w ManU- nie powiem, przyda wam się. Tylko jak wyglada sprawa z De Jongiem ? Czy sam piłkarz jest zainteresowany transferem na Old Trafford ?
Jets to bardzo dobry piłkarz, więc na pewno byłby dużym wzmocnieniem waszej "11"
adekk pisze:Ciesze się niezmiernie, że takie działania/czystki następuja w szeregach MAnu..bo chyba każdy się z tym zgodzi, że takowe są potrzebne...ale ja jeszcze ściągnał bym tylko jakiegoś pomocnika na środek, żeby troche uspokoić gre ofensywną i cała gra Manu wyglądała by zupełnie inaczej.. co do wspomnianych wyżej De Jonga i Aurelio, to na pewno nie byłby to głupie transfery, ale czy nie ma ważniejszych (newralgicznych) pozycji do obstawienia?? :?
Czy wielkie to się okaze w lecie, bo najbliżyszm oknie transferowym przyjdzie najwyżej dwóch piłkarzy. A mogą to być Nigel de Jong i Patrice Evra. Wtedy bardzo możliwe byłoby odejście Mikaela Silvestre'a. Zainteresowanie Francuzem wykazał Olympique Lyon.
Oczywiście najważniejsze to wzmocnienie fomacji ofensywnej (czyt. pomocy). Arsene Wenger powiedział, że nie chce pozyskać Didiera Zokory. To bardzo dobra wiadomośc dla włodarzy United.
Piotr_zombie pisze:
John Travolta pisze:nam na gwałt potrzebny srodkowy pomocnik
Wcześniej podobno zainteresowanie budził Aaron Lennon. 18-letni lewoskrzydłowy Tottenhamu. Nie widziałem gry obydwu piłkarzy, także trudno mi tutaj wypowiadać się. Carrick to defenswyny czy też ofensywny pomocnik?

FAbio Capello chciałby kiedyś poprowadzić Manchester United, a Paul Le Guen odrzucił propozycję przyjęcia posady trenera PSG. Natomiast Hiddinkowi po seonie kończy się kontrakt z PSV. Czy któryś z nich zasiądzie na ławce trenerskiej United?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 28 gru 2005, 16:11

Carrick raczej defensywny.. przynajmniej w CM'ie ;P :twisted:

Awatar użytkownika
Piotr_zombie
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr_zombie » 28 gru 2005, 16:53

Manumef pisze:Carrick to defenswyny czy też ofensywny pomocnik?
defensywny przeciez juz pisalem :roll:
Manumef pisze:FAbio Capello chciałby kiedyś poprowadzić Manchester United, a Paul Le Guen odrzucił propozycję przyjęcia posady trenera PSG. Natomiast Hiddinkowi po seonie kończy się kontrakt z PSV. Czy któryś z nich zasiądzie na ławce trenerskiej United?
Capello wg mnie odpada bo gra zbyt defensywnie na United choc jest to trener najwyzszej klasy. Le Guen to chyba nie to czego nam potrzeba ale Hidding jest właśnie takim czlowiekiem ktory moglby odmienic wszystko na lepsze. Nie wiem czy zauwarzyliscie ale wszystko czego sie dotkinie zamienia sie w złoto :wink:

Zablokowany

Wróć do „Anglia”