FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 6

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 27 gru 2005, 14:38

Jakko Tallus pisze:Co ma wspolnego?? To ma wspolnego, ze skoro w jednym sezonie gra jak laik i daje sie robic prawie kazdemu, a w drugim jest podstawa Katalonskiej defensywy to moze to swiadczyc o sporych wahaniach formy.
Jakko Tallus pisze:co do szansy na jego rozwoj tez mam spore watpliwosci.
:?
Chyba prawdą jest to, że pamiętamy tylko o tym o czym chcemy...ale oprócz tych wpadek, które swojego czasu były znakiem towarowym Presasa, były, są i nadal będą jego genialne zagrania....ale jeżeli ktoś nie chce w to uwierzyć to o prostu uzna to jako jakieś wahania formy....Partia nie będzie nikogo zmuszać do własnego zdania....to nie te czasy :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Jakko Tallus
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jakko Tallus » 27 gru 2005, 14:50

Bez przesady z tą aklimatyzacja. Nie od roku jest w Barcelonie i to ze "zalicza debiut z prawdziwego zdarzenia" w pierwszym zespole w wieku 25 lat to juz jego wina.
Niggaz pisze:Błędy pewnie będą mu się przytrafiać, ale nie częściej niż innym zawodnikom.

Jako ze Barcelona ma ogromne aspiracje, to jej obroncy powinni chyba popelniac bledy rzadziej niz inni zawodnicy, nieprawdaz??
Niggaz pisze:Nie popełnia błędów tylko ten który nic nie robi.
Tak dla formalnosci: Ten ktory nic nie robi tez popelnia blad, gdyz nic nie robi :lol:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 gru 2005, 14:57

Jakko Tallus pisze:Nie od roku jest w Barcelonie i to ze "zalicza debiut z prawdziwego zdarzenia" w pierwszym zespole w wieku 25 lat to juz jego wina.
To nie jest takie proste jak piszesz. W Barcelonie rzeczywiście jest kilka lat, ale gra i treningi w niższych sekcjach nie mogą się równać z grą na najwyższym szczeblu La Liga. Przepaść jest ogromna po prostu. A to, że dopiero teraz dostał szansę to nie tylko jego (jego po części też, ale nie tylko) wina, ale i wcześniejszego trenera a nawet pana Gasparta który kupował zawodników za wielkie pieniądze nie po to, aby grzali ławę, ale po to, aby grali. Oleguer nie był wtedy brany pod uwagę nawet. Dopiero Laporta i Rijkaard zmienili nieco stosunek do ustalania składu.
Nie ma chyba sensu dalej ciągnąć tematu Oleguera. Wszyscy widzą jak jest obecnie. Powołanie do reprezentacji też nie jest przypadkowe. Czas i boisko pokaże wszystko. Ja tam jestem dobrej myśli.
Jakko Tallus pisze:Jako ze Barcelona ma ogromne aspiracje, to jej obroncy powinni chyba popelniac bledy rzadziej niz inni zawodnicy, nieprawdaz??
I tak właśnie jest :P :wink: Obrona w tym sezonie gra bardzo dobrze.
Jakko Tallus pisze:Tak dla formalnosci: Ten ktory nic nie robi tez popelnia blad, gdyz nic nie robi
yyyyyyyy ... no :lol: (że tak się elokwentnie wyrażę :wink: )

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 gru 2005, 15:07

No to Henrik nas opuszcza. W przyszłym sezonie zagra w zespole ze swojej rodzimej ligi. Doskonale go rozumiem. Ma już swoje latai chciałby grać a przede wszystkim (tak jest napisane na jednej ze stron o blaugranie) wrócić w rodzinne strony. Mam nadzieję, że gdy E2 poleci na PNA to pokaże swoją wartość i strzeli kilka brameczek, tak dla lepszego wizerunku wśród cules.

Awatar użytkownika
Jakko Tallus
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jakko Tallus » 27 gru 2005, 15:09

adekk pisze:Chyba prawdą jest to, że pamiętamy tylko o tym o czym chcemy...ale oprócz tych wpadek, które swojego czasu były znakiem towarowym Presasa, były, są i nadal będą jego genialne zagrania....ale jeżeli ktoś nie chce w to uwierzyć to o prostu uzna to jako jakieś wahania formy....Partia nie będzie nikogo zmuszać do własnego zdania....to nie te czasy :lol:
Pozdrawiam...

Wlasnie, o to mi chodzilo we wczesniejszym poscie. Kazdy ma prawo do swojego zdania. I koniec mych wypowiedzi w temacie Oleguera.
Co do partii i naginania czyichs pogladow, to LPRowscy zwolennicy i Giertychowska Mlodziez Wszechkonska troche te zwyczaje przejmuje, ale to tez inny temat :wink:
Niggaz pisze:(że tak się elokwentnie wyrażę :wink: )
Nie znalem Cie od tej elokwentnej strony :shock: :D

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 27 gru 2005, 19:36

krzychu212 pisze:No to Henrik nas opuszcza. W przyszłym sezonie zagra w zespole ze swojej rodzimej ligi. Doskonale go rozumiem. Ma już swoje latai chciałby grać a przede wszystkim (tak jest napisane na jednej ze stron o blaugranie) wrócić w rodzinne strony. Mam nadzieję, że gdy E2 poleci na PNA to pokaże swoją wartość i strzeli kilka brameczek, tak dla lepszego wizerunku wśród cules.
zgadzam się z Toba co do Henryka, i tocząc wątek dalej, cicho liczę na to, że wreszcie swoją szansę wykozysta Maxi, któremu przecież umiejętności nie brakuje, ale chłopina po prostu nie ma kiedy się pokazać, przy obranek obecnej taktyce Barcy z jednym napadziorem i przy takiej masie zawodników ofensywnych.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 27 gru 2005, 20:14

Widac Henka zrozumiał ze juz nie bedzie miał zbytnio duzych szans na gre w Barcelonie i dlatego postanowił odejsc :( szkoda bo zawsze go lubiałem i bardzo sie cieszyłem jak przyszedł, jednak Barca to nie Celtic :!:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 gru 2005, 20:20

Henka niech sie przeniesie gdzies do słabszego klubu, lub średniaka ligi angielskiej czy włoskiej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 gru 2005, 21:45

Ebi pisze:Henka niech sie przeniesie gdzies do słabszego klubu, lub średniaka ligi angielskiej czy włoskiej.
Henka chce wrócić do ojczyzny i to chyba zrozumiałe. Na pewno nie będzie miał problemów z brakiem propozycji. Kilka klubów już jest nim poważnien zainteresowanych. Dla niego będzie to początek emerytury.
Na podziękowania będzie jeszcze czas. Kiedy Eto'o wyjedzie to właśnie Larsson zagra jeszcze troche minut i pewnie coś strzeli. Podziękowania będą na koniec sezonu.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 28 gru 2005, 15:21

Maxi natomiast nie ma zamiaru nas opusczać. Dzisiaj odrzucił ofertę z Olymique Maryslia. Z jedej strony ma rację, ponieważ Henka odejdzie i będzie trzech typowych napastników On, niemłody już Ezquerro i Eto'o także jak nikt z Barcy B nie błyśnie to Ezquerro się ze starzeje, a Argentyńczyk będzie siedział na ławie i wchodził na końcówki.

Co do Henki to tak:

Gdy wszedł grał dobrze jak dla mnie. Cudów po nim nieoczekiwałem aczkolwiek swoją grą zaskoczył mnie. Zdobył parę, ale za to jakich bramek i chwiała mu za to. Jak to Niggaz powiedział, podziękujemy mu po sezonie także nie wyrywam się do przodu.

Co do Henry'ego to tak:

Jak piszą na swojej stronie internetowej "Sportowe Fakty" Henry się wypowiadał, że zostaje w Arsenalu. Ile w tym prawdy to niewiem, ale dobrze, że nie przychodzi. Skład mamy dobry i nie jest nam obecnie nikt potrzebny. Owszem za 2 lata jakiś średni napastnik typu Smolarek, abyśmy mieli jakiegoś zmiennika, bo jak pisałem wyżej będzie siedział długowłosy Maxi.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 gru 2005, 18:20

Teraz gdy Eto'o wyjezdza na PNA moze własnie Henka pokaze klase i cos strzeli :D napewno tez szanse dpstaną Ezquero i Maxi. Dobrze ze przeciwników nie mamy za rewelacyjnych i raczej punktów z nimi nie stracimi a Ryjek przynajmniej wypróbuje dublerów w ataku :wink:
pierwszy sprawdzian w meczu z Zamorą :D

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 28 gru 2005, 19:48

I w tym meczu własnie powinien dać szanse do pokazania sie Maxiemu. A co do samego Maxiego to sam nie wiem co o nim sądzić. Jak dla mnie to są 2 absurdalne wyjścia. Albo koles jest chole*nie ambitny i ma zamiar kiedys w przyszłosci grac w 1 składzie(czyt. wygryźć Eto'o itp) i wie że do tego jeszcze długa droga i stara sie do tego małymi kroczkami dochodzić. Lub jest drugie wyjście. Koleś załapał całkiem niezły kontrakt w Barcy i jest tak pazerny na kase ze nigdzie nie ma zamiaru się ruszać. Choć jakby nie patrzeć to w Barcy jakiejś porządnej kasy nie zarabia, więc sam nie wiem co o tym myśleć.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 gru 2005, 19:56

Maxi jak nic nie pokaze to chyba jednak odejdzie po tym sezonie, moze rzeczywiscie jest bardzo ambitny ale lepiej byłoby dla niego jakby został wypozyczony do słabszego klubu i tam mógłby pokazac na co go stac :!:
A moze obawia sie ze powtórzy sie sytuacja jak z Saviolą, który został wypozyczny i juz nie wrócił do Barcy :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2005, 20:16

Jones pisze:I w tym meczu własnie powinien dać szanse do pokazania sie Maxiemu. A co do samego Maxiego to sam nie wiem co o nim sądzić. Jak dla mnie to są 2 absurdalne wyjścia. Albo koles jest chole*nie ambitny i ma zamiar kiedys w przyszłosci grac w 1 składzie(czyt. wygryźć Eto'o itp) i wie że do tego jeszcze długa droga i stara sie do tego małymi kroczkami dochodzić. Lub jest drugie wyjście. Koleś załapał całkiem niezły kontrakt w Barcy i jest tak pazerny na kase ze nigdzie nie ma zamiaru się ruszać. Choć jakby nie patrzeć to w Barcy jakiejś porządnej kasy nie zarabia, więc sam nie wiem co o tym myśleć.
Jest jeszcze trzecie wyjście i to w dodatku nie takie absurdalne jak zaproponowane przez Ciebie. Maxi wie, że Henka odejdzie po sezonie. Argentyńczyk do tej pory dostawał mało szans, ale wierzy w to, że pod neobecność Eto'o (albo w innej sytuacji) dostanie wreszcie szanse od Rijkaarda, których przecież sam chciał go ściągnąć do siebie. Jeżeli Maxi przyzwoicie zaprezentuje się w kilku spotkaniach to wtedy będzie miał szansę przejąć rolę pierwszego rezerwowego po Larssonie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 28 gru 2005, 20:23

Niggaz pisze:Jest jeszcze trzecie wyjście i to w dodatku nie takie absurdalne jak zaproponowane przez Ciebie. Maxi wie, że Henka odejdzie po sezonie. Argentyńczyk do tej pory dostawał mało szans, ale wierzy w to, że pod neobecność Eto'o (albo w innej sytuacji) dostanie wreszcie szanse od Rijkaarda, których przecież sam chciał go ściągnąć do siebie. Jeżeli Maxi przyzwoicie zaprezentuje się w kilku spotkaniach to wtedy będzie miał szansę przejąć rolę pierwszego rezerwowego po Larssonie.
Chyba, ze kogos kupia. Osobiscie nie wierze w Henry'ego, ale kto wie. Cos slyszalem o Nihacie, wiec jezeli przyjdzie ktorykolwiek z nich, Maxi dalej bedzie 3 napastnikiem, co przy obecnej taktyce Barcy daje praktycznie zerowa szanse na jakakolwiek gre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”