Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 15

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 28 gru 2005, 18:18

bagg pisze:Camoranesi jest teraz najlepszym skrzydłowym w Italii, a może i w Europie...
bagg pisze:Proszę...błagam...przestań się wypowiadać o Juventusie jeśli nie masz pojęcia o tym zespole
wszechwiedzący [k****] mać
bagg pisze:A co do 'turyńskich gwiazdek' to myślę, że trochę więcej szacunku, bo to zespół, którego Ty i Barca się powinna obawiać
wystarczna taki jaki mam, ni jest on za duży ale jest :wink: Obawiać się?? troche...

I znów to samo :? Wystarczająco dużo już było napisane w kwestii wulgaryzmów. Opamiętaj się trochę. 1 WP. // Niggaz

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 gru 2005, 19:43

Joaqium w Realu?? napewno wiekszosc kibiców tego klubu byłaby bardzo zadowolona, ale chyba to plota :P suma za jaką miałby przejsc jest dosyc smieszna w porównywaniu do tego co dawała chelsea, a pozatym ine kluby tez wiecej dają wiec dlaczego miałby tak mało kosztowac Real??
Predzej trafi Cassano i to juz jest chyba przesądzone i nawet sie z tego ciesze bo nie trafi do Juve :D tylko Cassano to zawodnik który moze miec problemy w obecnym Realu, bo bedzie na nim ciżyła jeszcze wieksza presja niz na "boskim" Robihio i wystarczy kilka słabszych meczów i moze byc kiepsko :!: Ale jak bedzie to przekonamy sie juz niedługo i napewno do tego czasu bedzie duzo plot transferowych :wink:

fetko
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 28 gru 2005, 19:54

luk1208 pisze:Joaqium w Realu?? napewno wiekszosc kibiców tego klubu byłaby bardzo zadowolona, ale chyba to plota :P
Dzisiaj w Hiszpanii obchodzone jest Prima Aprillis, więc wszystko jasne, nie sugerujcie się rm.pl 8)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 28 gru 2005, 20:59

Jutro o 13.00 bedzie miala miejsce oficjalna prezentacja nowej gwiazdy, z upadajacego "gwiazdozbioru" :wink: czyli prezentacja Cicinho. :)
Nowy 25 letni obronca ktory mam nadzieje pomoze calemu zespolowi.
Zawsze na wszystkich prezentacjach byl Di Stefano, ale tym razem go zabraknie bo dzisiaj mial bardzo wazno operacje i z tego co slyszalem udala sie pomyslnie.
Przypominam ze w piatek 30 grudnia odbedzie sie mecz Realu z Atletico w ktorym Cicinho zadebiutuje. Odbedzie sie na Vicente Calderon. :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 gru 2005, 1:37

No wiec Cicinho w Realu. Mozna powiedziec - dobrze, zawsze to swieza krew i jakas odmiana. Wielu ten transfer ucieszyl, ale ja szczerze mowiac podchodze do tego dosc spokojnie. Powod? Po pierwsze, po doswiadczeniach z polowy sezonu w wykonaniu Robinho, nie oczekuje od Cicinho jakies genialnej gry od pierwszego meczu. Niestety aklimatyzacja i granie przez cale pilkarskie zycie w Brazylii pewnie da o sobie znac. Po drugie - uwazanie Cicinho za zbawce jest oczywiscie delikatnie mowiac przesadzone. Bo to ani zawodnik tego pokroju, zeby pociagnac za soba cala druzyne, ani tez pozycja na ktorej gra nie jest newralgiczna. Tym bardziej, ze Salgado w tej polowie sezonu byl jednym z najrowniej grajacych pilkarzy Realu, wiec wymiana go na Cicinho nie bedzie jakos strasznie widoczna. Oczywiscie o wiele bardziej by sie przydal lewy obronca, bo Roberto sobie cos ostanio nie radzi :? no ale jak juz mowilem - trzeba sie cieszyc z tego co sie ma.
Na dniach ma dojsc Cassano. Tu moje odczucia sa jeszcze bardziej mieszane... Bo z jednej strony Antonio to bez watpienia pilkarz wybitny, mlody, tani, a przy tym miejmy nadzieje ze glodny gry i sukcesow. Ale z drugiej strony wszyscy pamietaja o jego charatkerze, delkatnie mowiac dosc ciezkim, no i co tu duzo mowic - poza Vierim niewielu Wlochow radzilo sobie w La Liga... Pozostaje miec tylko nadziej, ze Cassano spelni pokladane w nim nadzieje, bo potencjal na pewno ma.
Szkoda, ze dzisiaj maja "Prima Aprilis" w Hiszpanii :lol: Bo info o Jaoquinie byloby jedna z najlepszych wiadomosci jakie ostatnimi czasy dochodzily z Concha Espina. No ale moze co sie odwlecze... :wink:
W kazdym razie mam nadzieje, ze przerwa swiateczna pomoze. W sumie patrzac na mecz z Racingiem zaszkodzic juz raczej nie moze, wiec czekam na pojedynek z Atletico. Niby towarzyski, ale wiadomo ze derby to derby, a poza tym dzisiaj Real kazdy mecz musi traktowac jak final LM.

Ps. snake wszystkiego najlepszego :beer: sie nie spij w urodziny, bo do sylwestra niedaleko :lol: :wink:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 29 gru 2005, 2:10

Witam (ponownie)! Najpierw chciałbym skomentować pewien "żarcik"- hehe...to chyba wystarczy
A tak na poważnie to wcale nieuważam transferu Joaquin'a za KONIECZNY Pytacie czemu!?! No więc wbrew powszechnym opiniom Beckham NIEJEST taaaki zły, co więcej czasem ma przebłyski geniuszu i co najważniejsze (nawiązując do Joaquin'a) dużo lepiej radzi sobie właśnie na prawej pomocy, więc czy warto rodzić nowe konflikty w team'ie??? Oczywiście możecie powiedzieć, że zwiększyłaby się rywalizacja, a to jeszcze nikomu niezaszkodziło(może mielibyście racje?, gdyby...), ale czy jest sens winić(jak co niektórzy) Perez'a za żart dziennikarzy Marci (ps siedziba ów gazety mieści się w stolicy Katalonii co niejest bez znaczenia)...wg mnie nie. Perez ma swój plan budowy(dla niektórych lepszy dla innych gorszy) i dzięki temu planowi może kupować taaaak drogich zawodników. Jakby ktoś miał słabą pamięć to poprzedni prezydent Real'u SANZ też lubił wydawać wielkie pieniądze tyle że on niepotrafił ich zarobić, więc JA WOLĘ TEN REAL BEZ DŁUGÓW I GROŹBY UPADKU NIŻ TAMTEN Z SUKCESAMI, dlaczego? Bo wciąż WIEŻĘ(i napewno nieprzestanę!!!), że Real zacznie odnośić kolejne triumfy...

PS z Camoranesiego taki włoch jak z Trezegueta francuz, czt Deco portugalczyk....

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 29 gru 2005, 2:48

Jeszcze "tytułem" komentarza:
Krzysztof Jarzyna pisze: Bo to ani zawodnik tego pokroju, zeby pociagnac za soba cala druzyne, ani tez pozycja na ktorej gra nie jest newralgiczna.:
O Carlosie też mogli kiedyś tak mówić, a przecież to on pokazał całemu światu jak powinien grać boczny obrońca. Mówienie, więc że boczny obrońca niemoże pociągnąć gry zespoły mija się z prawdą (wg mnie oczywiście). A co do doświadczenia to Carlos przed przejściem do Real'u miał tylko krótki epizod Europejski w Interze (do tego jako pomocnik), a jednak na długie lata stał się najlepszym lewym obrońcą świata, lepszym od taakich zawodników jak Maldini, Sergi, Carboni, Lizarazu i wszystkich innych. Więc niepodchodźmy do Cicinho odrazu z dystansem, że to pewnie krótki epizod z "życia Real'u", bo kto wie? Może tworzy się kolejna legenda Real'u?(wkońcu Di Stefano, Raul, czy wspomniany Carlos też kiedyś przychodzili to tego zespołu, a niewszyscy wtedy musieli wierzyć w ich talenty)

i jeszcze raz PS SNAKE:"Przypominam ze w piatek 30 grudnia odbedzie sie mecz Realu z Atletico w ktorym Cicinho zadebiutuje. Odbedzie sie na Vicente Calderon"- tak więc mecz pewnie się odbędzie, ale niestety jeszcze bez Cicinho(okno transferowe otwiera się 1 stycznia!!!)...
I OCZYWIŚCIE: WSZYSTKIEGO NAJ... DLA JUBILATA SNAKE'A!!!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 gru 2005, 11:10

stan_mic po pierwsze to nie pisz posta pod postem, bo sie temat rozmywa, zawsze mozesz wyedytowac poprzedniego i dopisac co chcesz.
stan_mic pisze:Beckham NIEJEST taaaki zły
Nie no jasne ze az TAAAKI zly to nie jest. ALe ja dalej bede mowil swoje, ze do Realu sie nie nadaje. Powiedz szczerze, ile on mial meczy na poziomie, czyli takich, jakie sie od niego oczekiwaloi sprowadzajac go do Madrytu? Moze w pierwszym sezonie kilka bramek z wolnego, koncowka poprzedniego sezonu, z najlepszym IMHO meczem w jego wykonaniu w historii gry w Realu - Gran Derby na Santiago. I co? I nic wiecej. Taka prawda. Jego egzystencje w Realu podkresla ten sezon - jak sie przebudzi to biega, szarpie, ale z tego nic nie wychodzi. Co najwyzej kartki. To nie jest stylu madrycki, zawsze mowilem, ze on poza Wyspami sobie nie poradzi, bo nie ma prawa sobie poradzic. Gra w Anglii (i to jeszcze taka, na ktorej on sie wychowal) zbyt rozni sie od reszty kontynentu, tym bardziej szybkiej i technicznej La Ligi. Swoimi wrzutkami, to on tu co najwyzej moze kapelusze poprawiac kibicom za bramka...
stan_mic pisze:dużo lepiej radzi sobie właśnie na prawej pomocy
Nie no, chyba jednak nie. Joaquin jest typowym skrzydlowym - szybki, dobry technicznie, ze swietnym dryblingiem. A Becks? Umie dosrodkowac i tyle.
stan_mic pisze:Real'u
Jednak to bedzie "Realu" bez apostrofu :wink:
stan_mic pisze:A co do doświadczenia to Carlos przed przejściem do Real'u miał tylko krótki epizod Europejski w Interze (do tego jako pomocnik), a jednak na długie lata stał się najlepszym lewym obrońcą świata
No jasne, ale po pierwsze - Carlos nie rodzi sie co dwa lata, a po drugie nie przychodzil do druzyny rozbitej, gdzie kazdy nowy zawodnik ma byc zbawca.
stan_mic pisze:Więc niepodchodźmy do Cicinho odrazu z dystansem, że to pewnie krótki epizod z "życia Real'u", bo kto wie?
W zadnym wypadku tak nie podchodze. Licze i wierze w niego, bo inaczej byloby raczej bez sensu. Tylko poprostu nie podpalam sie tak jak niektorzy. Dobry jest, ale musi sie jeszcze sprawdzic. Nie mam nic przeciwko zeby byl Carlosem prawej strony. Naprawde :wink:
stan_mic pisze:tak więc mecz pewnie się odbędzie, ale niestety jeszcze bez Cicinho(okno transferowe otwiera się 1 stycznia!!!)...
To jest mecz towarzyski (ku pamiecie Gila) wiec nie sadze, zeby wazne bylo czy Cicinho jest juz prawnie zawodnikiem Realu czy nie. Zagra raczej na pewno.

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 29 gru 2005, 11:58

bagg pisze:Camoranesi jest teraz najlepszym skrzydłowym w Italii, a może i w Europie...
W Barcelonie nie ma skrzydłowych pomocników więc może Camoranesi jest najlepszy :P

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 29 gru 2005, 13:57

Roodeck pisze:
W Barcelonie nie ma skrzydłowych pomocników więc może Camoranesi jest najlepszy :P
bagg a na podstawie czego tak uwazasz?? dlatego że gra w Juve?? a Barca gra tylko środkiem faktycznie zero gry skrzydłami bo by im piłka za linie wyszła a tak na serio to Barcelona ma taka taktyke że nie ma w niej miejsca dla klasycznych skrzydłowych. najlepszy skrzydłowy obecnie w mojej subiektywnej ocenie to C.Ronaldo, którego z chęcia widziałbym w Realu :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 gru 2005, 14:13

Loco pisze:bagg a na podstawie czego tak uwazasz?? dlatego że gra w Juve?? a Barca gra tylko środkiem faktycznie zero gry skrzydłami bo by im piłka za linie wyszła a tak na serio to Barcelona ma taka taktyke że nie ma w niej miejsca dla klasycznych skrzydłowych. najlepszy skrzydłowy obecnie w mojej subiektywnej ocenie to C.Ronaldo, którego z chęcia widziałbym w Realu Razz

:roftl3: :rotfl2:

Forza C. Ronaldo Forza Benfica Halla drybling w kierunku własnej bramki :lol:

Dlaczego uważam, że jest najlepszy? :think: Ponieważ widzę jak gra, nie dość, że gra eefektownie to jeszcze przynosi wielkie korzyści Juventusowi. Doskonale zdaję sobie sprawę jaką taktyką gra Barca i nie wiem co to ma do Camranesiego? Ronniego nie uważam za skrzydłowego dlatego napisałem, że tym najlepszym skrzydłowym na świecie jest Camor. Wcześniej pisałem dlaczego.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2005, 14:14

Loco pisze:najlepszy skrzydłowy obecnie w mojej subiektywnej ocenie to C.Ronaldo, którego z chęcia widziałbym w Realu
czlowieku puknij ty sie w glowe
Widziales co ten "lalus" wyprawia na bosiku poza popisywaniem sie swoimi inywidualnymi zagraniami - ktore nie pomagaja w zaden sposob MU - popatrz na mecz z Benfika - kazde dosraodkowanie czy zagranie konczylo sie totalna klapa - poza tym jak ma byc najlepszy na swiecie jak nawet nie jest stalym ogniwem podstawowej 11

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 gru 2005, 14:19

czeher pisze:
Loco pisze:najlepszy skrzydłowy obecnie w mojej subiektywnej ocenie to C.Ronaldo, którego z chęcia widziałbym w Realu
czlowieku puknij ty sie w glowe
Widziales co ten "lalus" wyprawia na bosiku poza popisywaniem sie swoimi inywidualnymi zagraniami - ktore nie pomagaja w zaden sposob MU - popatrz na mecz z Benfika - kazde dosraodkowanie czy zagranie konczylo sie totalna klapa - poza tym jak ma byc najlepszy na swiecie jak nawet nie jest stalym ogniwem podstawowej 11
W pełni się z tobą zgadzam . Pomocnik pownien coś więcej robić niż tylko dryblować. Powinien durzo widzieć na boisku, nie być indywidualistą , powinien świetnie zagrywać piłki. Według mnie Cristiano Ronaldo tego nie posiada co na pewno udowodnił w meczu z Benfiką :D

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 29 gru 2005, 14:21

nawiązanie do Barcy bylo do roodecka. a C.Ronaldo nie jest skrzydłowym aa jest stoperem prawda. a co do Camoranesiego to coś tam pogrywa ale daleko mu do Ronaldo a ty czeher nie nazywaj kogoś lalusiem dlatego że wygląda lepiej od ciebie. i tak twierdze ze Cristano może nie jest jeszcze najlepszy ale za 2, 3 lata bedzie naj naj lepszy. już teraz pokazauje co potrafi. pozdro brzydale :P
ps. gem16 stwierdzasz to na podstaiw jednego meczu?? cała druzyna ManU dała wtedy d*** nie tylko Ronaldo.

1 WP. Pozdrawiam. // Niggaz

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2005, 14:38

Loco pisze:a co do Camoranesiego to coś tam pogrywa ale daleko mu do Ronaldo
:zgon: :rotfl2: :wow:
Loco pisze:a ty czeher nie nazywaj kogoś lalusiem dlatego że wygląda lepiej od ciebie
:shock:
Uchowaj Boze zebym nigdy nie wygladal tak jak on :!:
Ladna buska, dzieciecy wyraz twarzy nic tylko na okladki "Brawo" czy jakis innych twoich prenumerat
Gosc poza wygladem i cyrkowymi sztuczkami z pilka nic nie potrafi wiec do cyrku z nim a nie na bosika
Loco pisze: tak twierdze ze Cristano może nie jest jeszcze najlepszy ale za 2, 3 lata bedzie naj naj lepszy.
A Rasiak bedzie krolem strzlcow Premiership
Loco pisze:ps. gem16 stwierdzasz to na podstaiw jednego meczu?? cała druzyna ManU dała wtedy d*** nie tylko Ronaldo.
on w kazdym meczu gra na tym samym poziomie, jezeli wogole wychodzi w 1 jedenastce
Loco pisze:już teraz pokazauje co potrafi.
No tak wielkie Show
Loco pisze:pozdro brzydale
Pozdro homoseksualisto - juz wiem dlaczego tak wielbisz Cristiano - jak banda rozwydrzonych 13-latek (bez urazy bagg)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”