Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 59

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 12 lis 2005, 23:02

Roodeck pisze:Zauważ też że średnia wieku w Barcy jest bardzo niska (w przeciwieństwie do Realu), i dlatego nie są to piłkarze podatni na zmęczenie.

Tyle ze zauwaz jaka rewolucja nastapila w Barcie sezon temu. A jaka ekipa w Realu byla przez ostatnie 5 lat.

Hmm, no dobra wygrales, masz racje, sa mlodsi i mniej podatni na zmeczenie. Teraz gdy mialem kilka dni wolnego przejrzalem kilka meczy Barcy i rowniez zwroce ci honor z tym iz Ryj stosuje odpowiednia rotacje.

Jednak popelnia inne bledy. Jest z nich jest chociazby strach przed przesunieciem Deco na lawke rezerwowych. Skoro jest bez formy to wypadaloby dac zagrac komu innemu, nieprawdaz? Czy kolejny jakim jest stosowanie wciaz tej samej taktyki, ktora nie zawsze sie sprawdza.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 lis 2005, 23:28

Smithu pisze:Czy kolejny jakim jest stosowanie wciaz tej samej taktyki, ktora nie zawsze sie sprawdza.

Właśnie dobrze, że stosuje jedną taktykę. Narazie wszystko idzie w dobrym kierunku. Gdyby Mister zmieniał często taktykę, to drużyna grałaby w kratke. Jest dobrze, taktyka pasuje. Deco też sobie poradzi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2005, 23:44

Odnośnie taktyki stosowanej przez Rijkaarda to trudno powiedzieć, aby to była wada bo takie a nie inne ustawienie zespołu realizuje doskonale ofensywną filozofię gry Barcy, wykorzystuje potencjał zawodników i przynosi wymierne, dobre rezultaty. Z tym, że tych rezultatów nie jest w stanie zapewnić w 100%, ale tak jest z każdą taktyką. Nie isnieje taktyka idealna. Może być tylko mniej lub bardziej właściwa. Smithowi chyba chodziło o to, że Rijkaard gra tylko jednym szablonem i nie potrafi zmienić go w sytuacji kiedy to by się przydało. Są takie sytuacje kiedy widać wyraźnie, że gra idzie bardzo ciężko a przeciwnik dobrze sobie radzi. Ostatnio taka sytuacja zdarza się rzadko bo zawodnicy są w wybornej dyspozycji, ale zgadzam się po części ze Smithem. W dalszych etapach LM możemy trafić na dużo trudniejszych rywali. Istnieje szansa, że trafi się nam taki przeciwnik który będzie potrafił przeciwdziałać naszej taktyce i wtedy potrzebna będzie jej chociaż lekka modyfikacja. Mam wątpliwości co do tego czy Rijkaard jest na takie coś gotowy. Póki co nie dawał tego po sobie poznać, ale nie miał zbut wielu okazji ... i może nie będzie miał. Zawsze lepiej by było mieć jakiś awaryjny, alternatywny wariant na wszelki wypadek, ale w przypadku Barcy jest to o tyle trudne, że cała taktyka determinowana jest w dużym stopniu przez takie a nie inne umiejętności piłkarzy oraz ofensywna, efektowna koncepcja do której przyzwyczajeni są kibice na całym świecie. Barca musi tak grać bo to jest jej główny atut.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 lis 2005, 10:21

To o czym napisał Niggaz jest jak dla mnie najpoważniejszą wadą Rijkaarda - kiedy zespołowi idzie gra to charakter Franka i jego styl prowadzenia drużyny sprzyjają budowaniu dobrej atmosfery i osiąganiu wyników. Gorzej natomiast kiedy rywal potrafi grać skutecznie z Barcą i nie pozwala Blaugranie na narzucenie jej stylu gry - wówczas Ryj jakby gubi się, nie potrafi szybko/radykalnie zareagować, długo zwleka - a nuż samo się naprawi. Czasami mam wrażenie, że piłkarze sami muszą coś wymyślić i od tego zależy końcowy (szczęśliwy :wink: ) efekt.
Poza tym Frank to taki trener-kumpel - pochwali, nagrodzi, będzie bronił itd. Tylko, że IMHO czasami trzeba (np. takiego Valdesa :twisted: ) ostro opier***. Oczywiście nie chodzi mi tu o publiczne załatwianie takich spraw, ale mam wrażenie, że Ryj nie bardzo potrafi być stanowczy nawet w osobistej rozmowie z graczem.

Pozdro

Awatar użytkownika
Jakko Tallus
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jakko Tallus » 23 gru 2005, 22:14

janiofcb pisze:Poza tym Frank to taki trener-kumpel - pochwali, nagrodzi, będzie bronił itd. Tylko, że IMHO czasami trzeba (np. takiego Valdesa) ostro opier***. Oczywiście nie chodzi mi tu o publiczne załatwianie takich spraw, ale mam wrażenie, że Ryj nie bardzo potrafi być stanowczy nawet w osobistej rozmowie z graczem.
A nie pomyslales o tym ze Frankowi moze byc trudno opie....lac swoich zawodnikow?? W skladzie ma praktycznie same gwiazdy, niejednokrotnie ich pozycja w klubie jest mocniejsza od pozycji samego Riijkarda. Jesli spowodowalby wiekszy konflikt z megagwiazda to pewnie polecialby z klubu. Przykladowo konflikt z Ronaldinho: gdyby Ronnie powiedzial: "albo ja albo on" to Laporta zostawilby Brazylijczyka. Chwała Frankowi przynajmniej za to ze potrafil stworzyc monolit z tych gwiazd, dzieki czemu Barca gra jak gra.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 23 gru 2005, 22:24

Więc nadal wychodzi na to, że wadą Rijkaarda jest brak umiejętności opier*** zawodników - a czy wynika to ze strachu przed stratą posady w wyniku konfliktu z gwiazdą czy też z wrodzonej wstydliwości Franka (na przykład :wink: ) to już jest inna sprawa.

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 23 gru 2005, 23:48

A skad wiecie ze nie potrafi opier*olić zawodników ? Tego my nie wiemy i z pewnościa nie będziemy wiedzieli, takich spraw nie załatwia się przed kamerami. Osobiscie to mam inne zdanie jak wy, sądze że Frank nie jest do konca takim trenerem-kumplem bo by jakby nie patrzeć tych gwiazdeczek nie utrzymał. Sądze, że nie raz taki Ronie dostał opier*ol od trenera, a my o tym wcale nie musimy wiedziec. W końcu to on jest trenerem i on tą drużyną dowodzi i nawet kto by w niej nie grał musi się podporządkować pewnym zasadom, które z pewnością w tym klubie są.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 gru 2005, 8:17

Jones popatrz:
janiofcb pisze:Poza tym Frank to taki trener-kumpel - pochwali, nagrodzi, będzie bronił itd. Tylko, że IMHO czasami trzeba (np. takiego Valdesa ) ostro opier***. Oczywiście nie chodzi mi tu o publiczne załatwianie takich spraw, ale mam wrażenie, że Ryj nie bardzo potrafi być stanowczy nawet w osobistej rozmowie z graczem
Wyjaśniło się?? To jest moje zdanie i wcale nie zmuszam nikogo do zgadzania się z nim. Nie twierdzę też, że mam 100% pewności co do tego - po prostu tak mi się wydaje...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 gru 2005, 11:06

Jakko Tallus pisze:A nie pomyslales o tym ze Frankowi moze byc trudno opie....lac swoich zawodnikow??
tylko ze on raczej nie musi ich opierniczac. bo jak ktos gra słabiej to moze usiąsc na ławie :P pamiętacie jak R10 podczas systemu rotacji nie zagrał z Betisem?? od tamtej pory gra na maksa i nikt na niego nie nazeka :D Moze skuteczniejsza jest własnie rotacja niz opieprz :?:
ale o tym przekonamy sie na koniec sezonu jak bedziemy podsumowac sezon piłkarzy jak i sztabu szkoleniowego :wink:

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 29 gru 2005, 16:56

Nihat(RSSS) zaakceptowal oferte Spartaka Moskwa

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 27 sty 2006, 23:16

welcome pisze:Nihat(RSSS) zaakceptowal oferte Spartaka Moskwa

Oja !

I co polecialo ci?

Nie wiem, ale Tobie poleci. 1 WP (byłem wystarczająco szybki?) // Niggaz

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 27 sty 2006, 23:26

Smithu pisze:Oja !

I co polecialo ci?
chyba po to jest ten temat, zeby wpisywac takie informacje? pijany jestes czy co?

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 30 sty 2006, 8:10

informacja okazal sie nieprawdziwa. Nie wiem czemu ale pisaly o tym transferze wszystkie gazety w Espana.

Awatar użytkownika
Adriano_FcI
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adriano_FcI » 02 mar 2006, 12:04

ehhh... wkoncu to PRASA...:]:]:]

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 02 mar 2006, 22:24

W Hiszpanii okno transferowe już zakończone jednak teraz interesuje mnie najbliższe, czyli to letnie, a dokładniej w Realu Madryt. Nowy prezes zamierza zrobić czystki w składzie sprzedając Zidana,Beckhama czy Cassano. Najbardziej śmieszy mnie właśnie ten ostatni piłkarz, ledwo został zakupiony, a już zamierza się go sprzedać z kolei Roma w Serie A gra rewelacyjnie. Czyżby jakieś powiązanie :?: Kolejna rzecz która mnie w tej sprawie interesuje, to jacy piłkarze mają zastąpić sprzedane gwiazdy :?: Kolejnie przepłaceni i przereklamowani piłkarze którzy się okażą totalną klapą transferową? A może skończy się na zapowiedziach (jak to ma w zwyczaju nasz prezydent Lech K. i PiS) i z "Galacticos" odejdzie 1-2 piłkarzy i to najmniej popularnych. Zbliżającego okienka transferowego będę wyczekiwał z wielkim zainteresowaniem ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”